Зошто паричниот систем е само ланец на робови и како Грција стана цел

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 14 јули 2015 9 Коментари

ропствоВо последниве денови, милијардите повторно полетаа околу нас во известувањето за Грција. Едвај јажето може да биде врзано за него. Грците добија уште една милијарда 86 милијарди, но пред тоа, 110 милијарди, а потоа и 130 милијарди беа исто така обезбедени. Јас објасни веќе она за што се зборува поддршка всушност вклучува заеми. Една друга за поддршка е прекрасен принцип. Веројатно ќе бидете член на семејството или близок пријател за поддршка ако тој или таа навистина немаат што да јадат. Заемот на пари од некој што заработува доволно за да живее е всушност невозможното прашање. Намалувањето на пензиите и зголемувањето на ДДВ во земја која веќе целосно се распаднала економски е слична со барање да се намали семејството во социјална помош. Но, тоа не е единственото нешто; милијарди грчки имот исто така се украдени. Сè што е драго на земјата се продава. Кој ќе ги касне милијардите на 50 кои треба да го исполнат тоа, е прашање, бидејќи во просек банката тоа го нема на неговата сметка. Патем, постојат богати милијардери кои можат да купат грчки куќи и земјиште. Вилем Александар и Максима тие претходеа. Само Бил Гејтс има 79,2 милијарди долари (види Форбс), но вистинските големи империи на земјата, се разбира, не се на оваа листа. Банкарските семејства како Ротшилдс, кои имаат Федерални резерви и, всушност, индиректно сите централни банки во нивниот џеб, имаат толку многу пари што е подобро да не се спомене. Тие се оние кои влегуваат во пари од целиот вакуум во компјутерски систем на централните банки и го собираат интересот за тоа. Размислете ги вашите добивки! И тие не треба да направат ништо за тоа. Тие навистина би поддршка да се даде, но целиот свој систем се базира на тоа да не го прават тоа.

Замислете дека живеете во едно мало изолирано село и дека сите луѓе во тоа село имаат различни полиња. Едниот е земјоделец, а другиот е пекар и друг столар. Во принцип, можеш да бидеш меѓусебно сервиран преку размена. Столарката гради куќа за вас, а за возврат му го давате млекото, зеленчукот и овошјето и месото. Сега таа размена не е секогаш практична, затоа што е потребно некое време за да го собереш компирот, а столар е исто така зафатен со изградба на вашата куќа. Затоа се согласувате дека поставувате хартии од вредност против некоја услуга. Во селото има лице 1 кое ги печати овие документи и за таа услуга може да има и некои хартии од вредност. Да го наречеме господинот Јансен. Наведовте на ова како "пари" и на тој начин дрводелецот може да започне додека ги обезбедите вашите услуги подоцна. Вие му ги дадете парите за тоа, што подоцна може да ги разменат за испорачаните производи. Одеднаш, г-дин Јансен одлучи дека ќе биде корисно ако тој испечати уште повеќе пари и го позајми на неколку луѓе во селото. Пекарницата изгори и пекарот мора да изгради друга градба, но столар не може да си го дозволи тоа. Самото по себе е корисно дека Јансен печати некои пари, бидејќи на овој начин дрводелецот може да стигне до работа, а пекарот може да импровизира во барака и брзо да почне со печење леб и да ги купи суровините. Но Јансен е паметен и бара интерес.

Селаните го гледаат Јансен повеќе за купување работи. Јансен открил дека може да стане многу побогат. Тој ќе стави некои луѓе во селото едни против други и еден ден книжарницата ќе запали. Секој се сомнева дека сопственикот на барот е сторителот, бидејќи тој ќе стане љубоморен како резултат на приказните што циркулираат. Се вели дека неговата жена измамила со сопственикот на книжарницата. За среќа, Јансен може да му даде заем на сопственикот на книжарницата. Одеднаш луѓето почнуваат да се прашуваат дали е фер што прави Јансен. Тој печати пари од сино и бара интерес за тоа. Станува побогат и всушност не прави ништо. Јансен открива дека колку повеќе меѓусебни немири и борба постојат во селото, толку повеќе луѓето стануваат зависни од неговиот систем за позајмување. Јансен добива се повеќе и повеќе моќ и со нетрпение ги турка парите додека повторно предизвикува немири. Всушност, ова е поедноставена застапеност на глобалниот паричен систем. Паричните зајмувачи имаат моќ. Немир, војна и взаемна борба ги прави побогати и побогати. На крајот на краиштата, на земјата што е во неволја треба да се платат сметките. Земјата што била бомбардирана мора да биде повторно изградена. За среќа, тука е Јансен кој едноставно отпечатоци на пари. На крајот на краиштата, тоа е вредносен документ прифатен во целото село во замена за производи или услуги.

На Jansen на овој свет се Ротшилди, Рокфелер и неколку други. Тоа е само мала приватна група која го има глобалниот паричен систем во нивната контрола. Тие не работат во видливото поле. За да го направат ова, тие ги ставија своите политичари и банкари на видлива сцена преку светска мрежа на тајни општества. Тие се како кукларите што ги влечат жиците. И овие луксузни играчи исто така танцуваат на цевките на групата на која и припаѓаат. Овде е долг пат да се објасни ова уште овде, но, всушност, светот е владеено со милениуми од древни фараонски или вавилонски или јудејски (ционистички) крвни линии што се населиле во Рим и неколку центри кои се под него. Јас ги нарекувам обожаватели на Сатурн или исто така Сатурн култ. Исто како што Jansen открил во малото село дека парите биле добар начин да се привлечат луѓе во неговата контрола, системот за пари служи за истата цел низ целиот свет. Додека во принцип се чинеше дека е логично и корисно средство за размена, на крајот стана средство врз кое луѓето се зависни и чија вредност продолжува да се намалува, бидејќи Јансен ги задржува печатените пари неограничени. И може, затоа што во селото има многу немири и борба, а луѓето често не можат да врзат крај со крај, тие сѐ уште тропаат на вратата на Јансен.

Грција се користи за да ја води цела Европа во зависност од банките. Во случај на недостиг, ние масовно работиме на Јансен. Јас веќе објаснив како функционира овој систем во споредба со мафијата. Системот на тајни општества ширум светот е длабоко инфилтриран од универзитети и од сите институции кои им дозволуваат на своите луѓе да се инфилтрираат во општеството. Што би направиле како мафијашки шеф ако сакате да се превземе ресторан? Ќе обучите внук за да станете сметководител и ќе ги аплицирате во ресторанот. Потоа, осигурете се дека овој внук гради доверба со сопственикот и по некое време се чини дека ресторанот веќе не може да ги плати сметките. Како љубен и пријателски шеф на мафијата, природно сте подготвени да позајмите пари. Друг метод е тоа што создавате немири во ресторанот, кој го уништува целиот ентериер со борбата против клиентите. Постојат неколку патишта кои водат кон Рим, но како заемодавач секогаш победувате. И штом ќе ги позајмите парите, можете, се разбира, да поставите барања. Од сега, пијалаците ќе бидат купени само од вас. Не работи поинаку на ниво на земја. Оние кои играат куклички кукли низ целиот свет зад сцената ги имаат сите политичари и банкари во своите џебови. Дали мислите дека тоа направи разлика што сте гласале за D66 или GroenLinks наместо VVD, CDA или PVDA? Размислете повторно! Сите тие доаѓаат од истите центри за обука и претставуваат различен вкус и боја за вас илузија на избор да се даде. Впрочем, не сите ние возите Ауди. Имаш нешто да избереш, но на крајот сите работат за Јансен. Ништо друго не важи за Грција. Лажната надеж дека Сириза му дал на грчкиот народ е само еден начин да се спречи востание. Ципрас не е ништо друго освен волк во овча облека што ја претставува Јансен.

Во Грција еднаш започна илузијата за демократија и со Грција, исто така завршува и илузијата. Живееме под диктатурата на светска влада во создавањето што се води низ играта на Јансен; играта на мафиозата на париските зајмувачи, банкарите кои работат во име на култот на Сатурн, кој има само цел 1: ропство и угнетување на масите. Само робовите кои помагаат во одржувањето на оваа пирамидална шема или робовите кои не стојат премногу на патот треба да имаат малку повеќе луксуз во замена за нивната флексибилност. Милиони луѓе, сепак, се чуваат мали и во сиромаштија, но за среќа, не забележувате толку многу ако останете на свој терен и бидете сигурни дека ќе ги прославите вашите забави далеку од сета таа несреќа. За тоа имаме имиграциони политики и орди чувари на нашите граници, така што сите тие сиромашни луѓе не доаѓаат да го крадат нашиот луксуз. Затоа ние не би сакале да имаме никаква врска со сиромашните Грци. Медиумите толку многу ми пропаднаа што мислат дека се мрзливи пијавици. Не, тоа е само жртва на Јансен, која предизвика книжарницата да влезе во неволја, па затоа мораа да позајмуваат пари од него, знаејќи дека никогаш нема да можат да ја вратат. И ако водата им е угодна, Јансен ќе им позајми уште повеќе пари за кои никогаш нема да можат да платат за да речат: сè во твојата куќа е мое.

Во стариот Грчка митологија, Европа беше феникиска принцеза, која беше киднапирана од Зевс, под маската на небесниот бик, и однесена на островот Крит, каде што го родила нејзиниот син Минос. Јас објаснив дека Зевс, целата грчка митологија, а со тоа и името Европа е референца за култот на Сатурн овој напис. Сепак, тоа не е тема за која може да прочитате за 5 минути. Историската врска со Србија и Русија исто така игра улога. Јас го информирав овој напис до. Јасно е дека не е случајно дека големата Европа сега е забрзана со тоа што Грција е во финансиски тешкотии (што започна со Голдман Сакс или, всушност, долго пред тоа со маневрирање на водачите на марионетите во позиција) и така да населението во сите други земји во Европа верува дека се потребни големи намалувања. Заемот на Jansen во оптимална форма. Има само еден 1 цел во целата оваа игра, а тоа е дека вие и јас мораме да ги внесеме во ропство под диктатурата на Европа. Таа мисија се чини успешна. Но, тие одат малку подалеку, бидејќи еден народ што може да седне назад може да се побуни. Ќе го заработиш лебот во пот на лицето!

Листа на изворни линкови: forbes.com, Википедија, hethuisvanoranje.nl

Тагови: , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (9)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. ElveTwelve напиша:

  од исповеди на економски напаѓач

  од Џон Перкинс

  [Задолжени земји] стануваат слуги на она што го нарекувам корпораториуми ... денес имаме глобална империја, а тоа не е американска империја. Тоа не е национална империја ... Тоа е корпоративна империја, а големите корпорации владеат. ".......

  И еднаш [тие] беа обврзани со тој долг, ќе се вратиме, обично во облик на ММФ - а во случајот на Грција денес, тоа е ММФ и ЕУ [Европската унија] - и прават огромни барања за земјата : да ги зголемат даноците, да ги намалат трошоците, да ги продаваат комуналните претпријатија од јавниот сектор на приватни компании, работи како енергетски компании и системи за вода, транспортни системи, да ги приватизираат и, во основа, да ни бидат роб до нас, до корпорациите, до ММФ во ЕУ, и во основа, организациите како што се Светската банка, ММФ, ЕУ, се алатки на големите корпорации, она што јас го нарекувам "corporatocracy" ... ...... ..

  "Тоа е дел од играта: да ги убеди луѓето дека не се во ред, тие се инфериорни. Корпоратократијата е неверојатно добра во тоа. "..................... ..

  "Она што јас не го сфатив за време на кој било од овој период беше колку корпоратикратијата не сака обединета Европа".

  "Ние знаеме дека штедењето не функционира во овие ситуации".

  "Во случајот со Грција, мојата реакција беше дека" Грција е погодена ". Нема сомнение за тоа. "

  Извор:

  http://www.truth-out.org/news/item/26112-an-economic-hit-man-speaks-out-john-perkins-on-how-greece-has-fallen-victim-to-economic-hit-men

 2. Фримен напиша:

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/07/IMF-86-miljard-voor-Grieken-bij-lange-na-niet-genoeg-EU-moet-veel-meer-geven.. тоа е она што сакам да го кажам, инаку тие само се држат до капе, секако мора да им го понудите просторот и можноста да растат економски.

 3. Трева напиша:

  UKIP Nigel Farage вели дека грчкиот премиер го предал својот народ:

  https://www.youtube.com/watch?v=DIxq2_dk3Ts

  Со задоцнување во заклучните зборови на Најџел, може да биде уште појасно?

 4. Трева напиша:

  Остра анализа на монетарната ситуација на каналот на каналот што зафати бура: Грчката криза - што не се вели

 5. Фримен напиша:

  Сите креирани т.н. кризи се добри за само неколку работи и тоа е многу едноставно. Премногу се произведува и се консумира премногу (позелена земја) има премногу луѓе, премногу луѓе се штетни и непотребни по нив. Најголемиот дел од човештвото има само право да се разболи и да умре. Преку буквален додаток / приход (што е премија за завртка), луѓето ќе можат да произведуваат, консумираат, јадат и пијат помалку, што буквално ќе ги направи болни и ќе ја забрзаат смртта. И, се разбира, користете идеологија за создавање терор ширум светот и, особено, да продолжите да поттикнувате зло и закана од војна и зло.

  Сите тие долгови никогаш не се отплаќаат (Тоа е игра) сето тоа е топол воздух, исто така нема даночни пари потоа, бидејќи даночните пари во секој случај се главно покренати за враќање на долговите на државата, тие го користат овој вид на вештачка криза агенда 21.

  • Фримен напиша:

   Демократијата е фарса, човекот долго немаше ништо да каже (човекот е само должник по нивно мислење) Државите се на поводник на нивните зајмувачи, сите земји веќе се откупени и така тие одлучуваат што е потребно да се случи, тие ја вршат услугата, парите се долг, и тоа е во нивни раце, па така тие одлучуваат што се случува со тие пари, како што се уривање на земји, режим што го отежнува колковите надолу или како ќе се случи комплетна ремисија за јужните држави од Европа, вклучувајќи ја и Грција, со "одржлива" цена (Агенда 21, зелена агенда) и затоа Северна Европа мора да биде фрлена во сиромаштија, да троши помалку и да произведува помалку и да има основни трошоци за здравствено осигурување од добра причина. осигурувањето е задолжително и одбиениот придонес мора да се искачи на врвот и изнајмува и сè станува поскапо и тие ќе процесираат многу ѓубре во храната и вакцините и ќе ги ограбуваат со премија за ротација луѓето се мнозинство од нивната слобода, луѓето ќе можат да прават помалку и помалку со помалку и помалку приход. Тие се веќе подготвени за тоа, тие се во целосна сила поради "само-создадените" кризи со цел да се "позелене" свет.

 6. Трева напиша:

  (Извинете малку надвор од темата)

  "Премногу се произведува и се консумира премногу (позелена земја) има премногу луѓе"

  Првиот дел што може да се нарече вистина и последица на профитниот модел на капиталистички систем за кој сите други интереси може да отстапат, без оглед на тоа кој интерес не е вклучен во моделот на добивка. Сепак, вториот дел - има премногу луѓе - е усвоена догма, па затоа се обидувам да ја побијам таа претпоставка за да можеш малку да ја прилагодите твојата парадигма, но, секако, можете слободно да го направите тоа.

  Демократија е систем кој има основа за различни митови, http://dedemocratievoorbij.nl/Inleiding-De-Democratie-Voorbij.pdf
  од кои митот за пренаселеност е 1 и е создаден за агенда која има свои корени од идеите на Томас Малтус, http://geography.about.com/od/populationgeography/a/malthus.htm а подоцна и како вид на оправдување за чекор понатаму, имено подобрувањето на човечката раса, па така и програмата на еугеника.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Eugenics_in_the_United_States
  http://historynewsnetwork.org/article/1796
  Кои би можеле целосно да се извлечат ако некој успее да постигне НВО, но кој исто така може да се користи како средство за страв во корист на таа агенда. Подобро познато како Агенда 21. Нов светски поредок - Програма за депопулација на елитите
  https://www.youtube.com/watch?v=bt7U9KLVKxs

  Меѓутоа, ако се извршат едноставни пресметки, се чини дека здраво население има потреба од добар роден тек за да остане избалансиран.
  https://www.youtube.com/watch?v=WT_CxJfFgh0

  Освен тоа, пред неколку години Џејмс Корбет, исто така, обрнуваше внимание на тоа и неговото објаснување исто така звучи многу веродостојно и се заснова на звук и валидни аргументи.
  https://www.corbettreport.com/the-last-word-on-overpopulation/
  https://www.corbettreport.com/episode-017-the-myth-of-overpopulation/
  Последниот збор за пренаселеност: https://www.youtube.com/watch?v=sq3WlRxfWC0

 7. Фримен напиша:

  Патем, не е визијата што "Јас" ја дели во однос на пренаселеноста, во "нивниот" поглед има премногу луѓе на земјата.

  Ние го доживуваме токму тоа .. http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/07/Rapport-EMU-econoom-uit-2008-voorspelde-exact-huidige-door-Brussel-gewilde-crisis..

Оставете Одговор

БЕСПЛАТНО
БЕСПЛАТНО

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина