Изборните резултати на илузијата наречена "демократија": места на ВВД 33

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 16 март 2017 15 Коментари

најголеми места-места-33Претседателите се избрани, а не избрани, е добро позната изјава на Френклин Д. Рузвелт. Исто така би можеле да речеме: Владите не се избираат, туку се избираат. Резултатите од изборите денес покажуваат дека ВВД на Марк Руте е извонреден број на Постигнати се 33 места има. Мора да биде мислител на заговор за да видите масонски број, но исто така можете да помислите на бројот на Max Versten на 33. Бројот 33 се залага за највисока оценка во масонеријата. Тоа е нивото на кое горенаведеното "длабока состојба"работи.

Во секој случај, "народот" се населил вчера со тоа погрешен вид на популизамспоред зборовите на Марк Рут. Всушност, се чини со победата на ВВД моето предвидување тој десничарски популизам ќе победи во Европа. Но, секој кој има малку внимание минатиот викенд, истакна дека на трик со турските претставници (повлекување на правото на слетување на министер за надворешни работи и разрешува министерот за семејни работи) е специјално дизајниран за оваа десничарска популистичка гласајте назад кон VVD. Тоа изгледа доста успешно. Тоа беше многу слично на еден-два меча меѓу Турција и Холандија. Том Јан Меус од НРЦ изјави завчера [цитат] Het е чудно: средината на минатата недела бев во Хаг е веќе објаснето во детали како викенд ќе одам: прв дојде во не министерот за надворешни работи на земјата, по доаѓањето на турскиот министер со автомобил - целата сценарио е познато.

Она што е важно, како што се изборите и резултатите од изборите, се предмет на манипулација, ќе оди подалеку од капакот. Тоа е премногу голема идеја за заговор. Во тој контекст интересно е да се одблизу на англискиот збор Владата. Тој збор буквално значи 'ум' (mente) 'контрола' (губернар). Разбирањето дека демократијата обработува илузија за учество на јавноста во рамките на "демосот" бара буден дух. Ова бара да гледате преку програмирање од лулката. Слушнав многу од прашањата вчера: "За што ќе гласате?". Тоа ме зачуди со леснотијата на прифаќање на идејата за ефективноста на гласањето. Пропагандата на владата и годините на обуката за перцепција дека "гласањето" навистина прави нешто, е доста успешна. Кој ја проверува таа влада, која ги контролира тие избори, кој ги проверува резултатите? Точно, истата влада. Кој потоа вели дека има нешто што е точно дека објавувањето на вашиот глас всушност има ефект? Тоа е уште една "многу негативна мисла", вие несомнено ќе размислите сега. Тогаш можеби изјавата на Јохан Кројф е вистинита: "Ќе го видите само кога ќе го сфатите". Програмирањето на идејата дека сме управувани од Хаг е илузија. Во Хаг има добро обучени кукли кои имаат само цел 1: да се задржат луѓето во нивното ропство се повеќе и повеќе без да се побунат. Затоа политичарите мора да бидат многу добри продавачи. Тие мора да го зголемат ропството како "добро за земјата". Тоа е игра на "привлекување на уздите, а потоа им се овозможи да прослават малку". Добрата вест што секогаш ја носат е дека по одземањето на слободите се додаваат неколку мали слободи. Така, на пример, прво се грижите за грижата целосно, а потоа велат дека 2 милијарди ќе одат екстра.

Па, десничарскиот популизам не победи. Можеме ли да го прескокнеме тој чекор? Или е десничарскиот популизам сега само дел од ВВД повторно како "вистински вид на популизам"? Во секој случај, изборите уште еднаш го утврдија тензиското поле. Дали сега одиме директно во фазата на натамошно уривање на Европа? Може ли Брешит наскоро да се обвини за губење на европската економија? Дали колапсот на американската економија според Доналд Трамп е доволен за да се справи со процесот на антиглобализацијата и национализмот и протекционизам? Сеуште ми се чини дека Европа ќе остане во хаос. Ништо не се менува во тој поглед. Дали масоните (33e фараонот фрази) можеби малку го адаптирале сценариото? Подоцна тој луд Мартин Vrijland сепак ќе биде во право! Тоа не може да биде намера.

Програмирањето што политичарите во Хаг ја одредуваат својата иднина е илузија на многу голем поредок. Погледнете подетално историја на ЕУ и моќ пирамида кои функционираат на глобално ниво, не можете да помогнете, но да откриете дека оваа моќна елита функционира преку границите и дека политичарите само го изведуваат она што е нарачано одозгора. Во таа смисла тие, исто така, мора да бидат врвни продавачи, кои во комбинација со нивните пропагандни медиуми мора повторно и повторно да ги убедат луѓето дека е "лошо" неопходно и "добро". Доказите на оваа моќна елита се прикажани овде на сајтот со години. Меѓутоа, проблемот е што повеќето луѓе секојдневно го читаат весникот, слушаат радио, гледаат телевизија или ги читаат главните вести во вестите на Фејсбук. Луѓето се претставени со верзија на вистината која е прифатена без отпор. Ефектот на хипнозата главно се базира на идејата дека "главните вести" секогаш ќе имаат јадро на вистината. Мејнстрим медиумите ја кажуваат вистината. И бидејќи секој го чита и повеќето луѓе го прифаќаат како вистина, би бил луд ако мислите дека е поинаку. Значи, тоа е форма на "групно размислување" или група прифаќање како што го знаеме од бајката на царот кој не носеше облека. Мартин Vrijland е мало момче кое се осмелува да каже дека императорот нема облека. Слепилото што може да се појави за време на хипнозата е споредливо со слепилото предизвикано од годините на хипноза на програмирањето на идејата "медиумите ја зборуваат вистината". Луѓето повеќето медиуми понекогаш може да се фати грешка или мала лага, но тоа влијание хипноза е многу подлабок и поголеми, па дури и вклучува целосен фалсификување на историјата, повеќето оди предалеку.

Замислете дека сте во соба во Расти Ростели и тој ги донесе сите под хипноза. Потоа ги дистрибуира лимоните, но ви кажува под хипноза дека јадете сочно манго. Можам да влезам во собата и да ве уверам дека не јадете манго, туку дека сте џвакале на лимон. Можам да кажам: "Види, тоа е плод со жолта кожа, месо и семиња! Тоа не е манго!"Сепак, се додека сте под хипноза на години на програмирање по училиште, медиуми, групни размислувања и други форми на програмирање, нема да можете да го видите тоа. Вие сте убедени дека јадете манго. На крајот на краиштата, го вкусите на тој начин. Така е со твојата перцепција за реалноста. Масовните хипнотизи несовесно го приспособуваат и контролираат вашиот имиџ на реалноста. Тие го киднапираа вашиот јасен ум. Време е да се разбудите и да почнете да гледате како реално изгледа реалноста. Прочитајте некои будење статии на оваа страница, ако се осмелуваат!

Листа на изворни линкови: volkskrant.nl, telegraaf.nl, nrc.nl

Тагови: , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (15)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Averroes напиша:

  Тоа е полошо отколку што мислев 81% одѕивот на гласањето-добиток што 1-2tje сигурно игра со Ердоган и поранешниот ВВД, Вилдерс одигра својата улога на анти-теза за воспоставениот поредок повторно одличен. Двете Руте и Вилдерс честопати разговараа меѓусебно како суша причина за истекување на безбедноста, идеално време за да ги координира работите и да ги одбере дебатите.

  И таа приказна за гласачки ливчиња веројатно ме изненадува:
  http://www.nu.nl/verkiezingen-2017/4543866/veel-stembureaus-kampen-met-tekort-biljetten.html
  далеку од измама изгледа отпорна, ако веќе има празни гласачки ливчиња во канцеларијата за гласање ????

  Со климаксот што АНП е вклучен во пребројувањето?
  "Општините го нарекуваат вкупниот број гласови за нивната општина на АНП (Генерална холандска прес агенција). Врз основа на овие гласови, НОС ќе ги претстави прелиминарните резултати на вечерта на денот на изборите. "
  https://www.kiesraad.nl/adviezen-en-publicaties/vragen-en-antwoorden/tweede-kamer-verkiezingsuitslag/hoe-wordt-de-uitslag-bij-de-tweede-kamerverkiezing-2017-vastgesteld

  Во 2003 стекнати НПМ капитал, капитал компанијата на семејниот бизнис СХВ, интерес 70 проценти од агенцијата вклучуваат на издавач на весници PCM Uitgevers, Telegraaf Media Group и Вегенер. Инвеститорот продал 2004 процент од ова во 15 на инвестициска компанија Halder, подружница на Регионалната инвестициона компанија за Фландрија (GIMV). НПМ го додели управувањето со АНП интерес на 10 проценти.

  Во 2007, холандските издавачи на весници го напуштија АНП и го продадоа својот преостанат интерес од 30 проценти до НПМ, Халдер и новинската агенција. Како резултат на тоа, интересите на НПМ и Халдер секој дошле до 43,75 проценти. Управувањето со АНП тогаш се одржало интерес од 12,5 проценти.

  На кратко, доволно можности за манипулација .. и интересите се одлични

 2. Averroes напиша:

  Еден Билдербергер повторно ќе го пронајде другиот. Направам предвидување
  Вицепремиер: Бума
  BZ: Pechtold
  БНЗ: Клавер
  http://www.nu.nl/verkiezingen-2017/4546731/edith-schippers-aangewezen-als-verkenner-nieuw-kabinet.html

  • Averroes напиша:

   Кабинет Билдерберг III: ????

   Лидерот на VVD, Марк Рут, има предност за кабинет каде што седат VVD, CDA и D66.

   Тој во понеделникот изутрина по разговорот со истражувачот Едит Шиперс изјави дека "со оглед на резултатите од изборите" овие три партии мора да ја преземат владината одговорност. "Но, тоа исто така зависи од тоа што сакаат тие партии", додаде тој.

   Комбинацијата на VVD, CDA и D66 сè уште нема мнозинство. Тоа бара четврта страна. Се чини дека GroenLinks и ChristenUnie се главните кандидати.

   Александар Pechtold (D66) преферира GroenLinks како четврта страна заедно со VVD, CDA и D66. "Најголемата партија и најголемите победници на изборите", рече тој по неговиот разговор со истражувачот.

   Рут, исто така, сака мнозински кабинет. Во изминатите четири години тој доживеа како да владее без мнозинство во Сенатот. VVD и PvdA мораа повторно да бараат поддршка од времето на опозицијата.

   Бума на крајот од разговорот со Шиперс рече дека опцијата "Клавер" изгледа "крајно нелогична" за него. Тој смета дека иницијативата треба да лежи со најголемата партија, а тоа е ВВД.
   http://www.nu.nl/verkiezingen-2017/4554633/rutte-wil-cda-en-d66-in-nieuw-kabinet.html

   Со други зборови, угнетувачките закони на народот се брзаат низ Сенатот во брз транзит.

  • SalmonInClick напиша:

   @Diewer, благодарам. Избор од коментари: ????

   Изабела
   17 март 2017 на 01: 58

   И тогаш пораката од Снек: Ерик Јелема: Го затворав избирачкото место за 23: 00 ... гласовите мораа да се однесат централно во тоа време.
   Сепак, во 23: 45 резултатите на целата општина веќе беа познати на НОС ... (е најголема општина во Холандија)
   И тоа со рачно пребројување .. КАКО ТОА ???

   Вили
   17 март 2017 на 20: 48

   тоа не прави никаква смисла како може толку Кои се најголемите на ВВД во секој град, а анкетите и мислења сосема на друг начин res judicata и зошто треба да се нашите колеги Холанѓани гласа двојна пасоши на ВВД, богот-ВВП и дека треба да биде на врвот во текот на Холандија ќе биде само веродостојна, но не е сè е решено во Брисел, а резултатите беа во 21: 15 Ал MSN и nu.nl со врвот од ВВД под d66 и GL

   Ton vd Linden
   18 март 2017 на 16: 07

   Претходните избори беа резултатите познат само по разумна 24.00 часови отколку што е вообичаено за да 75 80 отсто од гласовите на овие избори беа пресметани рака и дистрибуирани до сите навиваат 9 часа Пинокио ​​беше дека на избори на кои победи на ВВД was.Terwijl со нас избирачките места само за брави 8.30 Кој може да ми го објасни ова?

   Јозеф
   17 март 2017 на 12: 32

   И ако најдете куп од гласачки ливчиња во контејнер со сите гласови на PVV, нема светлина дека ова е суштински доказ кој треба да се стави на сигурност? релевантни консиерж имаше
   во врска со белешките во кеси за отпадоци мора да престанат и да ги достават до главната канцеларија на PVV, можеби изборите би можеле да бидат поништени
   или нови избори може да се издадат како во Австрија во тоа време.

   Ton vd Linden
   18 март 2017 на 16: 07

   Претходните избори беа резултатите познат само по разумна 24.00 часови отколку што е вообичаено за да 75 80 отсто од гласовите на овие избори беа пресметани рака и дистрибуирани до сите навиваат 9 часа Пинокио ​​беше дека на избори на кои победи на ВВД was.Terwijl со нас избирачките места само за брави 8.30 Кој може да ми го објасни ова?

 3. Нотис напиша:

  33! Исто така многу популарен во арапски разговори на разговори каде што Масонеријата сега навлезе преку.

  Во NPO 2 програма која е 19 во март: https://www.npo.nl/vpro-tegenlicht/19-03-2017/VPWON_1265892

  Види на 25.07 min или од 25.00 минус !!!

  наводно, популарниот кошаркарски број. Да, Сионјаците се насекаде во светот да ги исперат робовите свои мули; перењето на мозокот се нарекува перење на мозокот на неговите ENG-els!

  http://i68.tinypic.com/2yxgkrm.png (@ мод само внесете молам)

  Позитивно е дека еднакви права итн се промовира за жените, но во исто време или со поставување на мажите и жените до едни против други, слобода, слобода како еден го гледа значи роб на трговија, роб на илузијата за хедонистички добра но стори сé што е под мотото дека сè мора да биде [способен]. А сега луѓето што будат знаат дека илузијата е ќорсокак. Слобода! Секако со морална и здрава смисла, а не и најмалку важно (последно, но ..., но, повторно, ENGELS) со почит кон сите што живее.

  • SalmonInClick напиша:

   Ох, ова е век во тек и во Арабија, Куќата на Сауд е гранка Ротшилд, Садам Хусеин беше познато дека тој бил 33e степен, Бин Ладен (ЦИА / 33e степен), Гадафи (период во Англија), Moebarek итн .. Можете да го споредите со Коза Ностра како "чистачи" за Ватикан и ако сакате да дојдете повисоко во хиерархијата, морате да направите (крв) жртви за тоа.
   http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/codex_magica/codex_magica15.htm
   https://www.henrymakow.com/nazi_masons.html

   "Невиноста" на масонеријата:
   "Во 1735 следеше воспоставување на втор дом, проследено со повеќе домови, исто така и во други градови.
   Сомнителен на портокаловата природа, лодовите наскоро биле забранети од страна на патриотските држави на Холандија. Се сметаше за чудно и сомнително дека мажите од различен политички карактер и црковно единство се обединуваат во една организација ".
   https:// http://www.vrijmetselarij.nl/Vrijmetselarij/HistorieNederland.aspx

   Прекрасни столбови за време на нападите во Истанбул нешто со "Древниот и прифатен шкотски обред на масонство" Или, како што велиме во Фризија: тоа истура сјај.

   • SalmonInClick напиша:

    И не заборавајте на Језуитите (Изида Хорус Сет), криејќи зад зборовите како милост, милосрдие:

    Друштвото не е присутно во различни земји, кои ја сочинуваат провинцијата. Либан, каде што мисијата започна во 1830, е опремена со најсилните институции. Следен е Египет, во однос на бројот на Језуитите и институциите. Забележуваме дека Египет е земја со најголема христијанска заедница, Копти, и дека тоа е најголемиот број на занимања во општеството. Новитетот на нашата провинција се наоѓа таму. Во Сирија, Нашето дело во формирањето на Црквата, со младите, во психолошка придружба и во руралниот развој. Од 2010, JRS постигна првобитна работа, првично зачна за ирачките бегалци, потоа, од 2011, за сириската популација. Всушност, има десет Језуити во Сирија, меѓу кои постои епископ, кој се соочува со тешки и често опасни ситуации. Изгубивме двајца Језуити во Сирија: отец. Франс ван дер Лугт, по потекло од Холандија, го уби април 7, 2014 во Хомс, и отец. Паоло Дал'Оглио, Италијанец, го киднапираше јули 29, 2013 во Рака од страна на Исламската држава. Ние немаме вести за него.

    Во Јордан постои језуитска заедница, која не припаѓа на нашата провинција, туку на онаа на САД Североисточен. Турција припаѓа на нашата провинција од годината 2000. Четири Језуити се таму. Тие формираат заедница во Анкара. JRS е исто така присутен таму. Работата на публикацијата за христијанската мисла, исто така, во голема мера зависи од нашите придружници. Магреб (Алжир и Мароко) биле дел од француската провинција. Од 2013, Магреб е дел од нашата провинција. Во Алжир има десет Језуити; во Мароко, еден лицемер или нашата провинција е во заедница со две есеити од шпанската провинција. Од јуни 30, 2016, по одлуката на татковиот генерал, Палестина / Израел исто така припаѓа на провинцијата. Она што вклучува ова е една заедница, која живее во Ерусалим, на која зависи и малата заедница во Витлеем. Деветте Језуити се таму чија мисија е поливалентна и започнува со Библискиот институт во Рим, во кампусот Ерусалим.
    http://gc36.org/near-east-experience-provincial/
    https://jesuits.eu/news/272-jesuit-archbishop-of-algiers

 4. SalmonInClick напиша:

  Значи, Турција исто така е упориште на ѕидар:

  Правилото на Чатам Хаус е основен принцип кој ја регулира доверливоста на изворот на информации добиени за време на состанокот. Правилото потекнува од јуни 1927 во лондонскиот Кралскиот институт за меѓународни односи, познат и како Чатам Хаус. Од префинетоста во 2002, важи правилото:

  Кога состанокот, или дел од него, се одржува под Чатам хаус правило, учесниците се слободни за користење на добиените информации, но ниту идентитет, ниту поврзаноста на звучникот (и), ниту на кој било друг учесник, може да биде откриени.
  https://www.chathamhouse.org/chatham-house-prize/2010
  http://www.infiniteunknown.net/wp-content/uploads/2016/11/Merkel-May-Westerwelle-Erdogan.jpg

 5. SalmonInClick напиша:

  Секој кој сеуште верува дека овие кловнови не е добар во неговото велигденско јајце:

  Во вторникот, преговарачите го добиа заминување министерот за финансии, Џероен Дизелблом. Според фортариерот Едит Шиперс, стана јасно дека следната влада има помалку да троши отколку што мислев. Иако економијата добро се одвива, постојат голем број неуспеси и нерешени случаи што треба да се справи со заминување на владата. "Просторот е помал", вели Шиперс. "Разговорите нема да бидат полесни".

  Тоа не значи дека нема дополнителни пари, но има помалку да се трошат. Големината на буџетската рамка што преговарачите ја имаат со тоа, Шиперс не сакаше да каже.
  http://www.nu.nl/politiek/4635000/vvd-cda-d66-en-groenlinks-onderhandelen-reces-verder.html

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина