Како може да ги принудите владите да се сменат додека ги игнорираат масите?

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 8 ноември 2019 8 Коментари

извор: rtlnieuws.nl

Видовме многу протести во последните неколку недели и јасно е дека многу земјоделци, градежници и многу други се лути. Ако се случи вакво нешто, ќе видите дека политичарите и медиумите ќе направат контрола на штетите. Телевизиските програми, како што се оние на Јерон Паув, се мајстори во оваа контрола на штетата и во контролата на перцепцијата.

Младинските работници за нега мора да бидат заштитени од насилство на лути родители, наместо лути родители да бидат заштитени од тоа злоупотребите околу машината за пумпа околу пари во која многумина заработуваат за живеење, честопати без да размислат за личното страдање. Војниците мора да бидат заштитени од политичари кои веруваат дека бомбардирањето е всушност убиство. Ако земјоделците се лути, дури и пропагандниот весник број 1 е подготвен да извести дека многу луѓе во Холандија веруваат дека државата влегла во нејзините зелени мерки. Ако се излезе од рака, тогаш сами сакате да го затворите истекувањето. Се чини дека многу холанѓани се будат само кога се удри во нивниот паричник или безбедна работа. Човештвото обично се чини како средно за сопствената работа или кариера, но ако некој е погоден во паричникот или безбедноста, најдобро е да се востани.

2019 Поточно, тоа е година во која сите професионални групи кои работат директно или индиректно за државата се чини дека се загрозени, нападнати или убиени. Не само адвокатите, туку сега и кураторите, младинскиот персонал и новинарите мора да добијат државна заштита. Дали можеби тоа кажува нешто за тоа колку хорор се случува во општеството и затоа е предизвикано личното страдање? Новинарите се жртви на таканаречените криминални банди, но се чини дека првенствено имаат за цел да им овозможат на професионалните пропагандисти да продолжат да ги произведуваат своите неосновани лажни вести со неказнивост. Неосновано? Па, се разбира дека е добро основано, затоа што благодарение на приказните на овие новинари и менаџери за перцепција во последните години, сега имаме анонимен сведок на круна или анонимен извор и буквално сè може да се направи и судењето од страна на медиумите сега обезбедува јавна суспензија.

Ако работите излезат од рака, секогаш сте организирале спротивставување во форма на синдикати и политички состаноци. Веројатно се сеќавате како Вим Кок стана политичар од лидерот на синдикатот. Синдикатите треба да имаат отпор во општеството да ја активираат пареата на контролиран начин. Истото важи и за политичките партии и нивните предводници. Секој вкус во општеството може да се мери преку големи системи на податоци или бројки за гледање и може да се влијае преку армиите на радио, ТВ и социјални медиуми што ја водат дискусијата. И, ако се закани дека ќе тргне малку наопаку, вие испраќате политичар во неговата скапа министерска лимузина во костум и придружена од многу камери за да ги победите луѓето со волнен разговор, покажувајќи таканаречено разбирање, но пораката таму еден останува од "тоа е потребно и ние мора да го сториме тоа". Дали навистина мислите дека Марк Руте е дури и загрижен за вашиот паричник или вашата благосостојба? Дали навистина мислите дека дури и еден политичар или еден високо платен менаџер за перцепција на цевката е загрижен за вашата благосостојба? Не

извор: wikipedia.org

Значи, ако сакаме фундаментално да промениме нешто во општеството, тогаш не треба само да ги зграпчуваме терените ако се погоди себе, туку тогаш е време да започнеме фундаментално да гледаме на тоа што не е во ред. За тоа навистина треба да гледате подалеку од медиумите и политиката. Погледнете над носот. Ова главно се однесува на фундаменталните промени во самите нас, како нашата перцепција за светот е и колку лесно се играме. Ако почнеме да ги гледаме сите начини на кои сме играни и манипулирани, можеме да го промениме и прашањето на фундаментално ниво. Тоа не е можно со ставање tipp-ex на екранот. За ова мора да ги наведеме причините еден по еден. Ние мора да го направиме трикот и измамата сите слоеви да се види преку програмирање и да се одврати од тој трик и измама. Во суштина не зборуваме само за политичари, менаџери за перцепција на медиуми (како што се Јерон Паув, Матијас ван Ниувкерк, итн.), Туку и за контролирано спротивставување во политиката, синдикатите и во форма на инфилтрација во општеството.

Во мојата нова книга разговарам за сите слоеви на измама и, исто така, дојдов до јасно формулирано решение. Време е навистина да се впуштиме во акција и навистина започнувањето со акција започнува со гледање низ сите оние слоеви на програмирање во реалноста, како што мислиме дека го перцепираме. Дали навистина сакате да ја продадете вашата книга Вријланд? Јас на оваа веб-страница со години пишувам 7 доброволно и тоа многу ме чинеше. Сепак, не можам да ги сумирам тие 7 години подобри отколку во една книга, и затоа ја презедов маката. Кратко и до точка, но стакло јасно и испишано со убов. Вметнам многу енергија во тоа, затоа што според мое мислење нешто навистина треба да се промени. Време е за голема социјална промена и тоа може да дојде само ако очите се отворат славно и на секој начин. Јас дадов се од себе. Седнете мирно или движете се. Дали учествувате?

За авторот ()

Коментари (8)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Сонце напиша:

  Мислам дека протестите што беа таму се всушност минимални.
  Што даваа протестите! Нада. Ако протестирате, всушност треба да продолжите сè додека не постигнете нешто, а потоа црно на бело. Инаку, имигрантската „елита“ само ве забавува и тие веќе долго време го земаа предвид тој минимален протест во своето сценарио што еден ден на протести.

  • Мартин Vrijland напиша:

   Всушност, тие веројатно имаат свои пиони во организацијата ..

   „Најдобар начин да се контролира опозицијата е да го водите сами“

   • Сонце напиша:

    Така е, така функционира, но како што реков претходно, „за среќа живееме во„ владеење на правото “. Кашлица
    Споредете ја моменталната состојба како мешавина на сценарио на Georgeорџ Орвел и новиот храбар свет на Хаксли. Убав микс, коктел, не треба да се промаши. Cheers Guys продолжуваат да ја користат вашата скрипта.

 2. Зошто сакаш да го знаеш ова? напиша:

  Кога ги посетив моите родители, го видов следново на телевизија:

  https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/actie-bij-belastingdienst-ouders-in-de-schuld-door-wispelturige-fiscus/

  Помина малку време пред да разберам зошто имаше толку жесток и емотивен (и според мое мислење непрофесионално) одговор на оваа тема од Ренске Лејхен. На крајот, станува збор за релативно мала група на луѓе од 8500 за кои е многу вознемирувачко, но има поголеми злоупотреби во владата. До минута 22: 05, презентерот се повтори во обратен облик од презентерот: „Но, колку е лошо ова, ова е навистина влада што се свртува против своите граѓани“. Она што мислам со тоа е дека владата треба да ги заштити своите граѓани, но не успеа да го стори тоа.

  Каде наидовме на таков министер кој гласно го објави тоа? „Владата е таму за да ги заштити своите граѓани и сериозно пропадна“.

  Понекогаш скоро се восхитувам колку се ефикасни користените методи. Моите родители беа целосно во режим „срам !! Понекогаш би сакал да им објаснам на моите родители како нивното внимание е одвлечено од она што навистина се случува со тоа што ќе се впуштат во длабоко во релативно мала, но емотивна тема.

  Во меѓувреме ги запрев овие обиди. Ако психолансот го направи својот изглед (достапен преку телефонскиот број 11-11, убаво, двојно лудило број, лаш!) Се плашам дека ќе бидам повикан во рана фаза ...

  • Мартин Vrijland напиша:

   Психолансот:

   „Соодветен транспорт е неопходен затоа што луѓето кои не сториле кривично дело не припаѓаат во полициско возило. Покрај тоа, брза помош често не е неопходна во овој случај. Со употреба на соодветен превоз, овие луѓе се транспортираат професионално на безбеден, пријатен, не-стигматизиран начин. Доделена е субвенција за пилот соодветен превоз од ZonMW за времетраење од една година. Во овој период ќе се следи колку често и кога се користи соодветен превоз. И, исто така, како се доживува ваквиот проблем кај луѓето што се превезуваат: луѓето со збунето однесување и нивните најблиски “.

   Ајде во Georgeорџ Орвел ... дали го мислевте ова со нов говор?
   "Транспортиран на безбеден, пријатен, не-стигматизиран начин, професионално"

   • Мартин Vrijland напиша:

    Психолансот е елаборат на задачата што општините ја имаат дадено од владата за да реализираат правилно работен пристап за 1 октомври 2018 во однос на целната група „Луѓе со збунето однесување“.

    • Зошто сакаш да го знаеш ова? напиша:

     Проклето, не знаев дека такво нешто се вози наоколу! За среќа, живеам на западниот дел на земјата!

     https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/150789/Psycholance-rukt-in-tweede-jaar-bijna-900-keer-uit

     Цитат од горенаведениот напис:
     „Сепак, полицијата мора редовно да го надгледува психолансот. Потоа, агент вози заедно за безбедноста на вработените. Во втората година што трае психолансот, може да се забележи мало зголемување на агресијата. „Ова е секако и затоа што возиме повеќе, но полицијата знае и каде да не најде“, објаснува Хендрикс. „И, исто како и во општеството, има и зголемување на агресивноста со нас“.

     Мојот претходен сосед работел како брат на брза помош, целиот живот. Прашав дали агресијата кон персоналот на Брза помош е зголемена со текот на годините. Неговиот одговор беше јасен: „Не, останува скоро ист во сите тие години. Разликата е во тоа што благодарение на разочарувањето и социјалните медиуми, моите колеги понекогаш се веќе информирани пред да се вратам во касарната “.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина