Како биткоин и други ќе бидат поврзани со специјалните права на влечење на ММФ (СДР) преку ACChain

поднесена во БИТКОИН, ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 9 декември 2017 16 Коментари

Додека сите сега се фокусира на Bitcoin да се донесат брзи пари преку крипто валута, крипто-возбуда се чини дека, всушност, треба да се поткопа првенствено монетарниот систем под впечаток дека крипто валута не се под контрола на големите банки и ММФ . Тоа ќе биде валута која беше зачнат од анонимен човек (наречен Сатоши Накамото) и никаде на централен сервер на банка. Технички тоа е точно, но го знаете, изјавата "Појавата се залажува'. Затоа е добро да се копа подлабоко во таа крипто валута. Ние веќе можевме да откриеме како крипто валута ја зголемува способноста за компјутерски компјутери ширум светот и како тоа е поврзано со принципот на блокирање. вештачката интелигенција расте. Меѓутоа, она што е сè уште неизговорено, е прашањето за тоа како е можно големите банки да бидат загрозени од оваа "битката за недостиг на валута" (и други криптони како IOTA, Litecoin, Ethereum, итн.). Тоа може да биде едноставно затоа што не обрнувавме внимание!

Од Кина има во мај 2017 започна нов модел на blockchain, кој се чини дека е поврзан со специјалните права на влечење (SDR) на ММФ. Ако не знаете што е тоа, јас ќе го цитирам тука објаснувањето на веб-страницата на ММФ:

SDR е меѓународна резервна предност, создадена од ММФ во 1969 за дополнување на официјалните резерви на нејзините земји-членки. Од септември 2017, 204.2 милијарди SDRs (еквивалент на околу $ 291 милијарди) беа создадени и доделени на членовите. СДР може да се разменуваат за слободно употребливи валути. Вредноста на СДР се базира на кошница од пет главни валути - американскиот долар, еврото, кинескиот ренминби (јени), јапонскиот јен и британската фунта.

Ако го гледате видеото подолу, можете да откриете дека во кодот со отворен код на кој се заснова целата криптовалентност е воспоставена енкрипција или врска со нова валута која е лансирана од Кина. Зборуваме за потполно непозната монета колекција за синџир на средства или за ACCHAIN ​​(скратено со ACC во трговијата со крипто валута).

Не дозволувајте да одам во детали и да ставам самостојно потпирање на истражувања кај заинтересираниот читател. Накратко, ACCHAIN ​​се чини дека е новиот крипто светски стандард, како што е петро доларот што беше еднаш за сите светски валути, а СДР како суперпозиција. На петро-долар затоа беше "неофицијална" вредност која дефинира стандард за сите банки и овој стандард беше поврзан со официјалните резерви на земји преку СДР. ММФ во крајна линија е задолжен за вреднување на сите (старомодни, некрипти) валути и ова беше договорено преку СДР. Истражувањето од дамата на видеото подолу покажува дека крипто валута ќе биде поврзана со истиот SDR. Тоа би било очигледно од изворниот код на ACCHAIN. (Прочитајте повеќе под видеото)

Значи, можете да тврдите дека целата крипто валута во светот наскоро ќе биде поврзана со СДР, а со тоа и со ММФ, преку АКК. Тоа ве тера да се прашувате кој е мистериозниот Сатоши Накамото, анонимен творец на биткоин, всушност. Постои ли можеби цело време тајно веќе истата глобална сила?

На ACCHAIN ​​оди чекор понатаму од само и само да претставува нов стандард името на светска влада во изработка. " ACCHAIN ​​има за цел да ги дигитализира сите "средства" (сè што може да биде дефинирано или така дефинирано). Сè (и сите) добива дигитален белег, како што беше. И со поврзување на овој дигитален белег на (веројатно) новиот светски стандард за сите криптовалентни, ќе фатиш две муви во ударот на 1. Мора зголемувањето на бројот на крипто валута во комбинација со глобален стандард (на ACCHAIN ​​монета) и СПВ (и ММФ) и се стави врз дигитален (onhackbaar) означување целиот свет. Тоа ви овозможува да ги пратите секоја трансакција во светот во однос на сите стоки, производи, растенија, животни и луѓето.

Затоа е особено впечатливо да се спомене дека воведувањето (од Кина) на монетата ACCHAIN ​​(ACC) беше придружено со додавање на дигитална трговска марка на листовите од чај. Ова е, се разбира, можно само ако сте биле во можност да ги патентирате чајните лисја и тоа е нешто што компаниите како Монсанто го прават. Можете да патентирате нешто што расте во природата штом ќе го генерирате генетски. Можете да поврзете патент за таа модифицирана фабрика. Потоа можете да поврзете дигитална трговска марка со патентираната фабрика. Тоа звучи како нешто неизводливо, освен ако не научиш да разбереш дека можеш да дадеш уникатен ДНК код до секоја фабрика, за да може да се следи. Може да се погоди кои можности се отворени за животните и луѓето. Можеби има луѓе кои потсетуваат на библиски стих од книгата Откровение 13 стих 16 и 17:

И тој направи на сите, и мали и големи, богати и сиромашни, слободни и робови, да добие белег на десната рака или на челата, и дека никој не може да се купи или продаде, освен оној што го има белегот, името на ѕверот, или бројот на неговото име.

ACCHAIN ​​ќе го дигитализира целиот свет и ќе направи се што може да се следи. Ова го прави крипто валута да биде идеален медиум за промена кон безготовинското општество и кон светската влада со водечка улога за вештачка интелигенција.

Листа на изворни линкови: acchain.org, coinmarketcap.com

Тагови: , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (16)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. SandinG напиша:

  Не е за ништо да се претвори во комунистичка земја и дека ММФ на чело со Лагард неколку пати навести да се пресели во Кина. Можете дури и да го видите во финансискиот свет каде што сите системи се "отсликани" еден-на-еден во Кина. Пазарот на злато (COMEX / LBMA), петро-јуанот повторно покриен со злато.

  Промената на моќта веќе се одвива и на Запад е толку расеан што не го гледа. ЕУ е веќе градежен блок за комунистичкиот поредок. Америка е буквално ограбувана од централните банкари, вклучувајќи ги и златните резерви. Па сега мораме да чекаме "мотив" да дозволи куќата на картички да потоне ... и да чека "решение" на централните планери.

   • SandinG напиша:

    Ние не го читаме ова насекаде во нето-поток медиуми, со причина:

    Кина да тестира трговија Петро-Јуан нафта договори овој викенд

    Потегот на Кина за намалување на трговијата со јуани предизвика ентузијазам за тоа што може да се премести во глобалниот финансиски систем: намалена улога за американскиот долар. Играчите како Адам Левинсон, основач или хеџ фонд Graticule Asset Management Asia, го нарекуваат "огромна приказна" што ќе дојде.
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-12-06/petro-yuan-delays-show-hurdles-confronting-china-s-currency-push
    https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-10-24/graticule-s-levinson-sees-wake-up-call-from-china-s-oil-plans

    Дали тие не сфаќаат дека по нас кучиња биле оковани и клоци во последните шест години (навистина од 1974, или 1971, или 1965, или 1934, или 1913), и дека ние ги апсорбира сите болки theyhave чиниести и ние сега се посилни и попаметни од било кога?

    Можете само да го удрите сложувачот-куче толку многу пати пред него, и банкарите и нивните навивачи на МСМ, тие мислат дека само може да продолжат да удираат ad infinitum.

    Малку не знаат.
    https://www.silverdoctors.com/headlines/world-news/breaking-china-to-test-trade-petro-yuan-oil-contracts-this-weekend/

    • SandinG напиша:

     ПРЕСМЕТУВАЊЕ: Во 1974, Фридрих Хајек, таткото на слободна валута, доби почесни Нобелова награда за економија.
     30 години подоцна во 2018 ќе се роди ненационализирана глобална валута.
     Ерата на blockchain 3.0 дојде - ACC дигитални средства заедница. На Божиќниот ден на 2017 ќе се роди глобална кошничка за дигитална валута, А-СДР. A-SDR е фонд генериран од Bitcoin и Etherum.
     Јануари 22nd, 2018, A-SDR почнаа да циркулираат на меѓународната платформа за размена на дигитални средства и заедницата на блокчани од третата генерација.

     • SandinG напиша:

      ОН сака да го усвои Биткоин и Етерјун - И наскоро

      Обединетите нации (ОН) се наоѓа во завршна фаза од она што би можело да биде еден од најпознатите епски блокхејни проекти или сите времиња.

      Што е оваа Светска програма за храна на ОН (Светска програма за храна (WFP)) договараат дополнителна безбедност за следната фаза од својата работа.

      Пилот тест треба да започне во Јордан на 1st мај, ќе се види на Светската програма за храна испраќање на неодреден број динари на повеќе од 10,000 корисници кои имаат потреба од финансиска поддршка и дополнителна храна, со цел проширување на бројот на корисниците на 500,000 луѓе со 2018.

      PS Не заборавајте The Magazine Economist од 1988 ????

 2. Mindsupply напиша:

  Доколку човештвото се појави тука, тие се безнадежно изгубени.

  Претпочитам да се вратам на трговијата со размена. За моето тело ќе се приклучам на тие Криптос.

  Пропаганда за Биткоин е во подем. Знам дека парите на Фиат се далеку од идеални, но дигитализираните пари целосно се предаваат на вашиот робувач. Вие не можете да го задржите. Забелешка fiat пари е подобро од дигитални и барем анонимни (ако ја напуштите вашата кредитна картичка дома или не). Со маестро картичка можете да подигнете пари од ѕидот и да ја потрошите анонимно. Ова е нешто од минатото со дигитализирани пари. Тие знаат сè (но сè) на кое ги трошите парите.

  Значи ..

  Плаќајте само пари и ставете кочница за дигитализација на пари!

  • Ибери напиша:

   Она што нема суштинска вредност не е пари, туку долг. Толпата се јаде од раката на скриената рака и да го имаат на пот и на масите ќе плати висока цена во замена за "благодат", каде што никогаш не може да се ослободи повеќе.

   Алтернативните медиуми намерно одбиваат да ја откријат агендата на "скриената" рака на исток, бидејќи во Путин спасителот мора да се пропагира. Сите, исто така, мора да останат во кафезот и да не избегаат. Мејнстрим медиумите во наредниот период ќе го отворат нападот врз самиот систем и ќе им помогнат на своите соучесници, бидејќи преголемата група се заканува да одбие да верува во нив.

   • Mindsupply напиша:

    Целосно се согласувам ... целата источна и западната бајка е поставена за плашиш. и одвраќање .. Во меѓувреме, сите тие му припаѓаат на истиот клуб .. Путин му припаѓа и таму. Тој наводно мора да ја освои оваа борба. Хегеловата дијалектика на врвот. Затоа Русија има "двоглав орел" како симбол. Симболизмот владее со светот ... Но, никој не го гледа.

 3. SandinG напиша:

  Садам Хусеин се обиде порано со поставување наместо долари евра за нафта и злато од страна на Гадафи се обиде да воспостави поддржани Африка динарот, но очигледно тоа беше надвор од контрола на централните банкари.

  Хилари пораките откриваат дека Гадафи го убил Гадафи за да застане на либиска креација или златна валута

  Е-пораките на Хилари се подароци кои продолжуваат да даваат. Иако тоа е случај за зона на забранети летови во Либија, таа тврди дека нејзината примарна грижа е заштитата на либиските цивили (со оглед на моменталната состојба). загриженост). Како што ќе тврдат многу "теоретичари на заговор", една од вистинските причини за одење во Либија беше планираниот златен динар на Гадафи.

  Една од пораките на 3,000, Хилари Клинтон, објавени од страна на Стејт департментот за новогодишната ноќ (каде што се испратени вистински вести да умре тивко) откри докази дека заплетот на НАТО за соборување на Гадафи беше поткрепен со првиот Нивната желба да ја поништи злато поддржани Африка валута, и второ на либиските резерви на нафта.

  Е-поштата за која станува збор е испратена до државниот секретар Хилари Клинтон од нејзиниот неофицијален советник Сиднеј Блументал со наслов "Францускиот клиент и златото на Гадафи".
  https://www.globalresearch.ca/hillary-emails-reveal-nato-killed-gaddafi-to-stop-libyan-creation-of-gold-backed-currency/5594742

  • SandinG напиша:

   Планот Калерги и мерките за легален терор мораа да продолжат да ја служат агендата на централните планери.

   Полковникот Моамер Гадафи издаде "пророчки" предупредување до Тони Блер дека џихадистите ќе ги нападне Европа доколку неговиот режим му беше дозволено да пропадне, телефонски разговори се открие.
   Нападот на Гадафи беше направен во два очајни телефонски разговори со Блер во февруари, 25, 2011 - додека граѓанската војна ја зафати Либија.
   Во првиот повик на 11.15am, Гадафи рече: "Тие (џихадистите) сакаат да го контролираат Медитеранот, а потоа ќе ја нападнат Европа".
   http://www.telegraph.co.uk/news/politics/tony-blair/12086505/Tony-Blairs-phone-conversations-with-Colonel-Gaddafi-revealed.html

  • Ибери напиша:

   Ако некој се колне заклетва и потоа ги мами во стапицата да им се спротивстави на своите господари или непослушност и тие се туркаат да не се вратат на ред, тие ќе бидат жртвувани како што тоа го прават во тие кругови со нивните иницијативи . Откако масон, цевката на пиштолот е притиснат врз главата и јамката виси околу вратот. Токму така, ако некој ќе даде голема поворка на граѓаните помилување и кој ќе го побара тоа.

 4. Danny напиша:

  Прашањето е кога следниот чекор ќе биде преземен кон исфрлање на готовина.
  Веќе имате бесконтактни исплати, понекогаш имате и фискални каси во Алберт Хејин, каде што можете само да закачите.

  Zomenteen, ако луѓето се навикнати на тоа, можете исто така да плаќаат безконтактно за поголеми количини.

  Го чека првиот супермаркет или продавница што дозволува само плаќање со дебитна картичка, за "сигурност", се разбира.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина