Кои се борците со жолти протести во Париз? Видео доказ инфилтранти

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 3 декември 2018 31 Коментари

извор: scd.en.rfi.fr

За многумина тоа не значи дека владите организираат сопствен отпор и може да го ескалираат. Оние луѓе можеби не сме слушнале за максимум порано Проблем, реакција, решение. На следните Твитер пораки можете да видите како, на пример, притвореникот се ослободува откако вели дека е еден од нив. Видеото подолу покажува како една група на инфилтратори е препознаена и огорчена од други демонстранти.

Владите кои сакаат да воведат ново законодавство за построга полициска држава понекогаш имаат корист од процесот на ескалација. На тој начин сами го креираат проблемот (зголемување на цените на горивото), за што исто така можат да ја предизвикаат реакцијата (жолти евреи), така што тие можат да воведат решение кое обично едноставно значи "повеќе полициска држава".

Во Франција тоа не е толку цврсто регулирано, како во Холандија, со капсулирани демонстрации за кои мора да имате дозвола и мора да се држите до строги договори. Луѓето се уште бунтовни отколку во Холандија. За да се постигне ова, самопроизведената ескалација е одличен метод. Но, дури и ако ги видите сликите подолу, дали сеуште верувате дека ова е можеби мала несреќа и дека државата навистина не организира сопствен отпор? Дали се обложувате дека мислите дека е логично да се инфилтрира полицијата? Дали сакате да се обложувате дека не е намера да предизвика ескалација преку инфилтратори со статус на неприкосновеност?

Стави еден пар на воена цивилна облека и ја имате вашата самопроизведена ескалација. Се разбира дека ги привлекувате искрените луѓе кои се инспирирани во востанието и тоа е намерата. Проблем, реакција, решение.

Тагови: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (31)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Сметам дека е страшно што треба да заклучам дека луѓето (вклучувајќи ја и полицијата!) Се подложуваат на таква измама. За жал, од далеку мнозинство од моите (поранешни) колеги забележав дека повеќе сакаат да внимаваат на тоа, наместо да го изразат кога ќе ја видат неправдата. Оваа неправда обично ја вршат колеги (главно менаџери) кои се само загрижени за себе ... и така функционира целото западно општество; моќта страсти се служат на услугата на сметка на масите.
  Значи, ако луѓето не веруваат дека има доволно корумпирани луѓе, кои ги изведуваат таквите драми на улица за плаќање ... Спиј тивко!

  • Мартин Vrijland напиша:

   Исто така е страшно.
   Луѓето мора прво и основно да сфатат дека вистинскиот отпор лежи во тоа што не учествува во поларизирање, не оди до гласачката кутија, едноставно не ги извршува функциите и задачите и не ве става во служба на системот.
   Тоа е главно луѓето во дневните работни места кои помагаат да се одржи системот. Може да се налутиш за високите цени на горивото и да ги ставиш елеците; исто така можете едноставно да кажете: повеќе нема да го извршам она што ми е доделено; Јас повеќе нема да го поддржам и контролирам мојот сограѓанин врз основа на мојата функција.
   Но, второто е тешко, бидејќи сè додека луѓето ги поставуваат своите интереси повисоки од процесот и системот придонесуваат за себе, ништо не се менува.

   • Мартин Vrijland напиша:

    Но, менталитетот на многумина е: "ми требаат пари, а ако не, има и други кои се на работа"
    Само кога тој менталитет се менува и луѓето веќе не се толку нарцисоидни, туку пред сè, за одржување на системот, бидејќи едноставно плаќа добро или станува инофизилер Mitarbeiter затоа што дава корист; Само тогаш нешто ќе се смени.
    Не се надевам, затоа што повеќето луѓе се одлучат за паричникот.

    • Мартин Vrijland напиша:

     "Да, но лесно можеш да имаш Вирланд. Имам семејство за одржување "
     Не, јас немам клинци лесно. Јас го направив тој избор и, да, загубив сè. Но, претпочитам да живеам во сиромаштија, наместо да бидам кукавица која мора подоцна да му објасни на мојата ќерка дека не сум сторил ништо за да ја запре полициската држава. И да, повеќе не ја гледам ќерка ми и тоа има сè што да правам со мојот избор, но тоа е жртвата што треба да ја направам.
     Луѓето кои се одлучат за краток рок не гледаат дека градат свој затвор.

 2. Сонце напиша:

  Особено државните службеници кои го одржуваат системот со полицијата, јавниот обвинител и судството, министерствата и слично. Ако се чисти, ќе има повеќе апсења во самите организации. Сега државните службеници се уапсени, но тоа е несоодветно, а особено оние кои можат да го загрозат постоењето на овие организации себе. Се додека не го сторите тоа како службеник, наскоро ќе се ослободите од злосторствата во рамките на организацијата. На крајот на краиштата, ги познавате казните удирања извршени од вашиот колега и го знаете од вашиот колега. Вие исто така се казнувате ако работите на ова како службено лице.
  Но, да, луѓе кои се чисти на степен што не сакаат во тие организации. Видови на стегање на очите и задачите, а особено оние кои молчат, со флексибилна, опортунистичка совест, моралност.
  Обичниот граѓанин го знае тоа и поради оваа причина се плаши од службеникот. Покрај тоа, обичниот граѓанин, исто така, знае во семејството и преку "пријателите" како функционира државната служба.

  • @Sun:
   Целиот систем беше дизајниран од страна на аристократијата за да служи за агендата на аристократијата. Затоа целиот овој систем мора да оди во ѓубрето, ако човештвото и сè што живее на Земјата може да преживее. За жал, условите се далеку од повеќето луѓе толку длабоко вкоренети што не можат да размислуваат надвор од нивното уредување. Ова значи дека тие пристигнуваат со решенија кои произлегуваат од нивното уредување и аристократијата продолжува да ги повлекува низите.

   Сега сфаќам дека, додека човештвото е хибернарно, револуцијата во перцепцијата на луѓето е невозможна. Може да има само нешто позитивно, ако старите системи се сосема маргинализирани или на некој начин луѓето се будат.

   • Сонце напиша:

    Па, вие ја нарекувате "аристократија", но со некои истражувања знаете кој клуб води и произлегува од "аристократијата". Ова трае долго време, можеби со векови илјадници години. Нема да ги спомнам, бидејќи не живееме во слободна земја.

    Луѓето не спијат, многу добро знаат дека општеството е скапано, но луѓето користат анализа на трошоците и придобивките и продолжуваат да го одржуваат па дури и го заштитуваат овој систем!

    Јас не гледам револуција како што е нормално организирана од оние кои го контролираат системот, секогаш. Револуцијата излегува уште подобро како оправдување за оправдување на полициската држава. Пасивен отпор, неусогласеност е добра идеја и дека може да го промени системот за подобра, реална промена.

 3. Мартин Vrijland напиша:

  И што е најважно, секако ќе почнеме да ги видиме звуците во кои Џорџ Сорос е назначен како финансиер на левичарските бунтовници, исто како што Сорос и Демократите стојат зад протокот на бегалци кон мексиканската граница на САД.
  Тоа може да биде точно ако се сетиме дека ова е само дел од Хегеловата игра.

  Сорос се исполнува, како што беше, улогата Фетулах Ѓулен играше за Турција. Ако успеете да изградите контролиран отпор, можете да привлечете поголема моќ за себе преку играта на поделба и освојување. Значи Сорос не е ништо повеќе од пешак на моќ.

 4. SalmonInClick напиша:

  Мислам дека оние геј Ротшилд кукла макрон навистина не се чувствуваат она што се направи францускиот народ и нивните реакции, исто така, покажуваат дека тој само ги држи масло на огнот. Тој е заблуда грд што доаѓа како конфронтација со државните службеници (полиција / војска) ќе се преземат од страна на луѓето. Нацијата сега е помалку од 20% зад макрон и да изберат, и покрај тоа што се случи во Париз за т.н. жолта елеци, сега à la Ал Каеда, се поделени во неколку групи. Вие повеќе нема да запрете.

  За секој кој знае некои француски (но француски не ги?

  • SalmonInClick напиша:

   жандармеријата дури и ги слуша луѓето кога бара да ги отстрани шлемовите.

   • Мартин Vrijland напиша:

    Ако им даде на луѓето впечаток дека отпорот работи, па дури и жандармеријата е на страната на нивна страна, ќе го направите востанието уште поголемо, бидејќи на луѓето им давате чувство дека почнува да се фати. Јасно е дека ова е многу голема контрола. И ако нешто многу големо излегува од рака, може да интервенирате многу напорно.
    Очекувам ист процес во САД наскоро, но, се разбира, со повеќе насилство, бидејќи сé уште има многу луѓе кои се шетаат со огнено оружје. Затоа границата со Мексико мора да биде херметички запечатена под изговор на бегалците кои сакаат да ја преминат границата. Таканаречената "длабинска држава" демаскира е само илузија да им даде на луѓето лажни надежи.

  • Мартин Vrijland напиша:

   Мислам дека треба да даде лажна надеж ..
   Ordo ab chao

   • SalmonInClick напиша:

    дека оние кои се на власт се надевам IDD, се прашувам како таа се случува exposed..of нивната агенда сега го продаде сето она што е сега глобалното затоплување измама, која е само данок на кислород и дава поттик за зголемување на даноците. Или гориво бегалци користење манипулација времето, војни итн замаглување на границите и суверенитет треба да се даде со централно тело дека ЕУ / ОН ... луѓето се види во текот на играта. Французите се чесни луѓе, ги нарекуваме арогантни затоа што не ја разбираме културата.

    Се прашувам што излегуваат од шапката, не постои поддршка

    • Мартин Vrijland напиша:

     Но, сериозно мислите дека француското население гледа низ сето тоа? Не, се разбира, не!
     Исто така, истото важи и во Холандија, што се проверуваат десната и левата страна и двете дозволуваат само информациите што им се дозволени. Половина обелоденувања со цел да се повика на промена одозгора. Промената не доаѓа одозгора; не од нова влада; промената доаѓа само кога самите луѓе стануваат несоодветни.
     Револуцијата што требаше да ја втурне земјата во хаос ќе й помогне на тоталитарната држава уште повеќе во седлото. Жалам, но малку сум песимистичен (или можеби пореален).

     Тоа е причината зошто сликите на инфилтраторите кои ги разгоруваат немирите се толку важни. Револуцијата е само-создадена и има потреба од поголема агенда.

     • SalmonInClick напиша:

      Се разбира, фитил е свесно осветлена, прашањето е колку далеку францускиот народ ќе падне во оваа стапица и дали макронот ќе биде поддржан од "неговите" сили. Јас лично мислам дека ја потцени ситуацијата ..

     • Мартин Vrijland напиша:

      Не мора нужно да се направи, исто така може да има намера целосно да ја фрли Европа во хаос и да даде ефект на снежни топки, на пример, Германија и Италија (каде што банките паѓаат). Не исклучувам дека дури може да има за цел да се маскира претстојната неизбежна економска несреќа и да се постави сцена за нов силен лидер кој ќе ја преземе Европа. На пример, помислете на некој со османлиски амбиции.

     • SalmonInClick напиша:

      Незадоволството не беше поместено од еден ден до нареден, ова со години се случува на француските железници и воздушната франција

     • Мартин Vrijland напиша:

      ... Затоа, ова е добро организиран процес, и посакуваниот резултат, исто така, ќе бидат насочени успешно донесе на својата позиција. Повторно, јас треба некое време да се игра преземање на Европа од страна на нашиот голем пријател Ердоган. Можеби тоа е малку рано за тоа, но поради распадот на економијата на САД (да не известуваат за она што медиумите) и поради распадот на италијански банки (едвај се обрне внимание на која медиумите), вклучувајќи го и координирана востание се во ред почвата радикални промени во Европа.

      Ordo ab Чао .. мислам на Германија во доцните 30 и мислам дека огромното воено-индустрискиот објект во Адолф. Сега ние всушност гледаме слични процеси како тогаш. Европа е ослабен и е onsaamhorig чудовиште поради (половина слични на мозочен удар) Велика Британија и референдумот Гибралтар Европската унија за членство, престанок на договорот на Иран Трамп и повеќе пари условите за членство во НАТО (читај: повлече и Европа пукна) и сите видови на проблеми со банките (како во Италија). Затоа, овие немири се добра покривка за хаосот. Но, тоа изгледа како добро координиран хаос кој треба да служи за големата агенда.

      Па, велам: внимавајте на Турција. (Но можеби е премногу рано за тоа, немам кристално чиста стаклена топка). Турција е Германија на крајот на 30 минатиот век.

     • SalmonInClick напиша:

      Мислам дека кулминацијата сè уште доаѓа, но хаосот ќе се сврти против владеачкиот естаблишмент ... кој веќе има нов зеланд и купи други бункери. Историјата не се повторува, но често се римува ... откако умот е надвор од шишето ..

     • Мартин Vrijland напиша:

      Тоа е затоа што тие се само на нивно место да ја играат шаховската игра и така да го знаат исходот. Внимавајте на Турција.

     • SalmonInClick напиша:

     • SalmonInClick напиша:

      Ердоган е зафатен со неговите проекти за еден појас еден пат и сега е сојуз со исток, читајќи Кина, Иран, Русија ... ако момент е таму тој ќе излезе од НАТО. ЕУ беше осудена на неуспех од самиот почеток, објаснува гласот на Брекит на англискиот јазик. Се однесува на суверенитетот, контролата над територијата и територијалните води. Западна Европа ќе биде фрлена во хаос, оној со најсилна одбрана ќе ја надмине бурата, Франција / Англија има силна одбрана. Јас верувам дека Западна Европа ќе се достави на Исток како целина, во смисла на економска зависност. САД веќе се повлекуваат.

     • Мартин Vrijland напиша:

      И ова беше во 2013 ... Турската економија оттогаш значително се зголеми и нејзиниот воен индустриски комплекс порасна експоненцијално; не зборувајќи за внесот на северна Сирија (избркај ги Американците) и доближување на исламскиот свет.

     • SalmonInClick напиша:

      тоа не е само Ердоган, туку целиот (поранешен) комунистички Исток. Играта се игра многу пософистицирана, ЕУ е првиот чекор. Агентот на Меркел и КГБ, Путин може да се согласи " Кина е подготвена со технологијата (NXP / Qualcomm)
      https://www.rt.com/news/436284-merkel-putin-meet-nord-stream/
      https://www.thelocal.de/20180519/putin-and-merkel-defend-nord-stream-pipeline

      Снабдување со енергија е контрола ...
      Јас би рекол да ги прочитате книгите на Анатолиј Голицин во соработка со Кристофер Стори

      "Во 1984, поранешен КГБ мајор Анатолиј Golitsyn објави извонредна книга, Нов лаги за репутација, сите отиде тат во блиска иднина на Комунистичката партија на Советскиот Сојуз, работи во соработка со сестра партии во светот, ќе се правам свој смрт за три главни цели : 1) залажувам западните влади да се цел на комунизмот долг дострел или фрлање на "буржоаското" држави, 2) привлекување на Западен капитал за ревитализација на болниот команда економија на Советскиот Сојуз, и 3) отстранување на било оправдување за Северно-атлантската договорна организација антисоветска воена положба. Пет години подоцна, владејачката комунистичка партија во Полска поканети "не" -communists во владата, и во 1990, владејачката комунистичка партија во Источна Германија "капитулираше" со обединување со Западна Германија. Колапсот на Советскиот блок наводно почнале.

      Неговите предвидувања се оправдани, во март 1989, Голицин достави меморандум до Централната разузнавачка агенција на САД, понатаму ја наведува стратешката стратегија за измама во соработка со водачите на Црвената Кина. Овој и други белешки беа објавени во неговата втора книга "Престероидна деценија" (1995, 1998). "

     • Мартин Vrijland напиша:

      Би рекол: "Не читајте повеќе книги - сите ви испраќаат одредена насока (контрола на умот) - но слушајте ја вистината што ви ја дава вашата душа / свест"

     • Мартин Vrijland напиша:

      Ако денес мораме да веруваме во оваа порака, се чини дека Макрон мора да се поклони и дека протестот помина малку повеќе отколку што се очекуваше. Или наскоро ќе слушнеме дека вмешаноста на Русите е вклучена и дека руската тајна служба ја започна бојата на револуцијата? Колку е лудо што ќе биде?

      https://www.rt.com/news/445512-france-fuel-tax-suspension/

 5. ClairVoyance напиша:

  Инфилтратори на демонстрантите од жолт маж? Упс, сега негирачите на заговор стојат со устата полна со заби.
  Ова ќе помине низ француската заедница како оган. Сега се надеваме на големата партија на линч. Тоа би било само револуционерно.

 6. ClairVoyance напиша:

  Сепак, извонредно е тоа што француските владетели не го користат овој gadget ....

 7. Сонце напиша:

  Ако јас точно разбрав, жолтите елеци ќе покажат повторно пепел во петокот, можеби повеќе од
  100.000 човек. Се надеваме дека вистинските жолти елеци
  мирно демонстрирајќи и не оди заедно со многу агенти провокатори кои ќе бидат меѓу прикриените жолти елеци. Овие се само за хаос и насилство
  да го оправда насилното однесување кон вистинските жолти елеци. Не е Макрон оној кој сака европска армија? Би било корисно за него војници од други европски земји кои ќе се справат со вистинските жолти елеци, така што проблемите со лојалност со неговите "безбедносни сили" никогаш нема да бидат проблем.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина