Колку холанѓани сè уште можат да ги платат сметките за време на кризата со корона?

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 21 мај 2020 14 Коментари

извор: l1.nl

Ако ги следите медиумите, тешко е проблем во Холандија, освен вирусот корона, кој сè уште демнат како временска бомба. Каде е новинарството кога се прикажува личното страдање зад влезната врата на многумина? Не е толку тешко да се анализираат бројките на RIVM и да се истакнат две страни. Главните медиуми ја бранат политиката на Рут и Ко. и Јенсен кој вели дека не е толку лошо. Тоа долгорочен распоред е дека ќе има уште едно преродба по кое ќе биде завршена полициската држава и ќе се расчисти сè и сите што критикуваат. Но, зошто никој не обрнува внимание на личната и финансиската неволја?

Во пракса, сите оние фантастични ветени пакети за поддршка главно ќе бидат прашање на шалтерите, каде ќе бидете испратени од бројачот А за да се спротивставите на Б. Особено, 433.000 хонорарни преведувачи ќе биде мачка, бидејќи нивната поддршка на ТОЗО од 1 јуни ќе биде тестирана против приходите на партнерот и тогаш таа е скоро и повеќе. И, дури и ако добиете поддршка, многумина (вклучително и невработени лица) може да утврдат дека мал пад на приходот може да биде катастрофален за плаќање на киријата. Владата гледа дека овој проблем е демнат, па планот беше да се постави привремено замрзнување на изнајмување, но тоа беше Kajsa Ollongren торпедиран.

Вака се одвива во политиката: црвената линија е одамна воспоставена, но вие делувате како „ние сме за тоа“ или „ние сме против тоа“. Тоа е илузија за демократија во која живееме. Олгонрон вели дека изнајмувачката станица е само за корпорациите за домување, затоа што тие имаат помалку пари да инвестираат во нова градба. „Кабинетот претпочита да им дава можност на земјопоседниците да обезбедат сопствени решенија. На пример, тие можат да им дозволат на станарите да го одложат плаќањето, да откажат дел од закупот или да ја намалат киријата “, вели Касја. Олонгрен исто така сака да го олесни привремено намалувањето на киријата. Новиот предлог-закон што ќе стапи на сила подоцна, исто така, го прави можно.

Друг закон. Законите летаат околу нашите уши, но во пракса останува станбените корпорации да ја намалат киријата. И, веројатно ќе го сторат тоа многу нестрпливо (не).

Се разбира, вистинските проблеми се со луѓето кои едноставно не можат да си дозволат повеќе и може да заостанат еден или два месеци. Не знаеме затоа што никој не го истражува тоа. Сакате да ги задржите страдањата во општеството под тепих како држава. Намалувањето на киријата е убаво, но што правите против незапирливите агенции за наплата и извршителите кои ставаат гигантски износи на неочекувани сметки? Заостанатите месечни заостанати плати може брзо да доведат до стотици евра дополнителни трошоци, така што ќе паднете уште повеќе зад следниот месец.

Потоа, се појавува верижна реакција на проблемите, каде што толку финансиски се заглавувате, што ова може дури и да доведе до згрижување на младите, исто така, дојдете и погледнете дали вашите деца не можат да бидат подобро сместени во згрижувачко семејство, затоа што веќе не сте се грижи за нив.

Доколку амортизацијата на парите (поради милијарди евра) ќе има ефект врз цените во супермаркетите и ако на долг рок се зголемуваат даноците, затоа што пакетите за помош треба да се вратат некаде, дури и повеќе луѓе ќе навлезат во неволја.

Секако дека има и луѓе кои добро напредуваат. Тоа се луѓе кои работат за системот и кои ги извршуваат сите оние активности за набудување и спроведување. Веројатно може да добиете одлична работа како инспектор на RIVM, каде ќе бидете испратени на улица за да ги тестирате луѓето за корона или да видите дали луѓето се држат до метар и половина. Веројатно постојат консултантски фирми кои доживуваат најславни, бидејќи тие ги водат компаниите и ги советуваат како да ја организираат својата компанија на едно и пол метарско општество. Колку повеќе луѓе кои работат за владата, полу-владата или за компаниите кои обезбедуваат услуги поврзани со тоа, толку повеќе луѓе ќе имаат корист од контролирање и казнување на групата што сè уште не работи за системот.

До кога Холанѓаните ќе откријат дека има никој доаѓа таа за спасување? Колку долго луѓето што работат за системот можат да изгледаат директно во огледало без да искусат длабок срам? Па, сè додека припаѓате на мнозинството, можете да го победите вашиот колективен долг со Меиланд наместо да се борите за навистина слободна земја. Кога луѓето ќе откријат дека живееме во срамна демократија, во која политичарите долги години ни претставуваа илузија за избор, но тајно следат главна агенда што мора да ги зароби масите? Единствениот излез од оваа ситуација е вистинската револуција, во која народот ја зазема власта.

Ова може да се направи преку директна демократија. Во директна демократија, министрите директно избрани од народот се пријавуваат пред народот. Тие со мнозинство утврдуваат дали се донесени закони, главно правило е дека ниту еден закон не смее да ги поткопа или елиминира основните права во уставот. Затоа, сè што ја нарушува приватноста и на телото и на членовите не може да влезе во сила како закон (дури ни закон за задолжителна вакцинација). Директната демократија може народот да ја инсталира игнорирајќи ја тековната политика и сами да гради нов систем. Стотици илјади мора да покажат дека сакаат да го сторат тоа. Затоа навистина треба да се буниме и да покажеме дека сакаме промена. Вие не можете да постигнете вистинска револуција само со тоа што се жалите на сè што оди наопаку; тоа го постигнувате со правење.

Затоа, помогнете да се ослободи вистинската револуција. Уживајте во директна демократија и споделете ја оваа веб-страница и нејзината петиција: www.fvvd.nl

Листа на изворни линкови: bnr.nl, telegraaf.nl

Тагови: , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (14)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Мартин Vrijland напиша:

  Најновата цензура на Фејсбук: сè уште имате следбеници, но веќе не можете да објавувате.

  Се чини дека мојата страница на Фејсбук е завршена: Не можам да објавувам ништо!

 2. Сонце напиша:

  De scamdemic moet en zal door overheid/veiligheidsdiensten gepromoot worden.
  Op exposure van Hun onzin en onlogische maatregelen
  zitten Zij niet op te wachten. De gewone bevolking mag
  de feiten niet weten en mag niet denken. Mensenrechten worden geschonden maar wie maalt daarom allemaal in overheidsdienst en/of de rest angstig voor hun ‘ carriere’ of hun banale leventje.
  Gelukkig leven wij in een ‘ vrij’ land.

  Mensen teken de petitie nu!

 3. SalmonInClick напиша:

  Wat de meesten niet zien is dat dit proces erop geënt is om Nederland als een provincie totaal te integreren in de E.U.S.S.R. Men staat de facto al onder toezicht van het Politburo in Brussel alleen zorgt deze Corona cover ervoor dat de laatste puzzelstukjes op hun plaats vallen.

  De D.D.R. was een voorbode cq. experiment voor wat op het Europees continent zou uitgerold worden. Je ziet nu ook duidelijk wie deze transitiefase aanstuurt, zoals JFK al duidde het is een machine die alles combineert en in “Lock Step” opereert.

  Stasi Merkel, Trilateral lid Vestager, Von der Leyen, en Timmerfrans kijken oogluikend en instemmend toe. De rekrutering fase voor de nieuwe Stasi (Eurogendfor) kan binnen afzienbare tijd beginnen.

 4. SandinG напиша:

  De meesten zijn in de loop der jaren zo in slaap gesust en in hun sop gaar gekookt, dat ik er een hard hoofd in heb dat er tijdig een effectieve oplossing komt voor iets dat decennia lang recht voor hun ogen heeft afgespeeld.

  Het beste is om je te richten op de generatie die het hardst getroffen gaat worden door deze plandemic. Namelijk generatie Z, studenten met schuld zonder perspectief.

 5. Riffian напиша:

  Palantir picks up more COVID-19 contracts, this time with the VA
  https://techcrunch.com/2020/05/20/palantir-covid-19-va-contract/

  Apple and Google launch exposure notification API, enabling public health authorities to release apps
  https://techcrunch.com/2020/05/20/apple-and-google-launch-exposure-notification-api-enabling-public-health-authorities-to-release-apps/
  https:// techcrunch.com/2020/05/20/covid-19-exposure-notification-settings-begin-to-go-live-for-ios-users-with-new-update/

 6. Сонце напиша:

  Here are the 10 steps you should employ, if you want to turn an unthreatening virus into a global power grab

  1. Start with a poorly defined virus, add an inaccurate test for it, and encourage as many terminally or critically ill people as possible to be repeat tested until they test positive.
  2. Report your inevitably very high death rates and get vague about whether these people died OF the virus or simply WITH it.
  3. Create a ‘response’ to the ‘crisis’ that rolls out a vast network of authoritarian measures, some of which have been in planning for a long while, and only a minority of which have any possible application to pandemic-prevention. (Make sure to cancel elections until further notice and to hugely increase police powers of arrest and surveillance)
  4. Shut down your hospitals to all but ‘covid cases’. Cancel elective surgeries, kidney dialysis, cancer treatments, normal GP consultations and all “non-emergency healthcare”. Thus inevitably increasing all-cause mortality.
  5. Change your laws in numerous ways to allow almost all of these new deaths to bypass normal checks and balances and be easily diagnosed as ‘covid-19 related’, either with the inaccurate test or simply by ‘clinical presentation’.
  6. In case some attending medics are reluctant to go along with this, change the law to allow a single MD, who may never even have seen the patient in question, to diagnose covid19 at his/her own discretion.
  7. Report the startling numbers of ‘new cases’ you find as a result of these various manipulations, as evidence for how essential the new authoritarian measures are for ‘saving lives’.
  8. With no sense of irony introduce mandatory Do Not Resuscitate (DNR)s for any demographic you consider useless eaters. (If challenged talk about human suffering, limited healthcare resources and ventilators)
  9. Don’t forget to add any ensuing deaths to the covid19 totals.
  10. Make sure the media calls anyone who questions any part of this a ‘conspiracy theorist’.

  https://off-guardian.org/2020/05/19/10-steps-to-turn-a-pandemic-into-the-brave-new-normal/

 7. Зошто сакаш да го знаеш ова? напиша:

  Grappig dat je in je artikel zelf martien meiland aanhaalt. Ik vraag me al een tijdje af of die naam bewust gekozen/gecreëerd is. Er zit dezelfde klank aan als jouw naam. Zou het zo ver gaan dat dit expres gedaan is om onbewust bij mensen jouw naam te koppelen aan het niet serieus te nemen personage dat martien meiland is?

  Nog gekker; meiland heeft twee verschillende kleuren ogen, het chimeer effect in beeld…

 8. Анализира напиша:

  De finaciële coup d’etat uitgelegd, allegorisch voor dummies:

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина