Коронавирус, општество што го зацврстува или стекнува човештвото?

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 23 март 2020 10 Коментари

извор: ad.nl

Коронавирусот очигледно носи големо зацврстување во општеството. Може да се види дека во сите напади на социјалните медиуми кон сите што се осмелуваат да изразат поинакво мислење. Не прават грешка. За време на повеќе од 7 години што сум го напишал, открив дека бројот на цивилни војници кои пукаат со куршуми од тастатура кон луѓе на социјалните медиуми е поголем од бројот на војници во униформа со пушка. Тие се само на вашата листа на пријатели и имаат ситни активности што навидум не плаќаат многу, но можат да заработат многу и сега поминуваат многу време зад тастатурата. Дали имаат гаф од државата? Задржување на корист, намалена казна?

Кога ја прочитавте мојата книга, откривте дека реалноста, како што ја перцепираме, е под силно влијание на овие големи количини на луѓе кои веќе се компромитирани и веќе се навикнати да бидат платени од државата, како што наскоро ќе биде случај за сите. во технократската комунистичка држава која сега се исфрла. Во некогашната ГДР под Советскиот Сојуз, пред падот на Берлинскиот Wallид, 1 на 50 цивили беше Инофизиеле Митарбејтер (ИМБ). Дали навистина мислевте дека овој систем ќе исчезне во орманот за прашина ако беше толку успешен? Погледнете добро околу вас.

Секој го забележа несаканиот ефект од кризата со коронавирус. Дали државата има десетици милијарди на располагање одеднаш за да ги преземе платите, да им помогне на деловните субјекти кои имаат потреба и да ги одложи даночните пријави? Како е можно тоа? Со години се вршеше штедење и сега славината одеднаш може да се отвори целосно! Тајно сме сведоци на воведување основен приход (како на пример во комунизмот). Тој основен приход што Инофизилер Митарбејтер можеби го чувал тајно долго време.

Дека неочекувано дарежлива државна помош веројатно доаѓа од тенџерето од 750 милијарди евра ЕЦБ препечатенат има Сепак, постои уште една тегла.

По четвртиот 4 од 2019 година, во сите пензиски фондови беа присутни 1560 милијарди евра пензиски капитал. Најголемите пензиски фондови вклучуваат АБП (Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds), PFZW (Pensioenfonds Zorg en Welzijn), PMT (Pensioenfonds Metaal en Techniek), PBF BOUW (Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid) PME Metal (FEENE) Заедно имаа приближно 909 милијарди инвестиран капитал. Пензиските фондови и другите институционални инвеститори обезбедуваат најголем обем на тргување на берзата во Амстердам.

Овие пензиски фондови беа сериозно погодени од опаѓање на берзите за време на оваа корона криза. Детално објаснувам дека овој удар доаѓаше како и да е овој напис.

Медиумите сега известуваат дека веќе нема доволно капитал за да се исполнат сите пензиски придобивки што им ги ветиле на своите учесници за сега и во иднина. Просечниот коефициент на финансирање се намали од 29 процент на 101 проценти за 95 дена (Сонце. Објави Труу веќе на 2 март). Ова значи дека има 95 центи во готово за секое дефинирано пензиско евро. ЕЦБ сега со години даваше пакети за поддршка на QE (Квантитивно олеснување). Многу компании беа во можност да ги задржат сопствените цени на акциите вештачки високи, бидејќи тие всушност беа во можност да позајмуваат пари со речиси нула камата и централната банка го врати тој долг. Се додека купувате акции од тоа, тие пари нема да влезат на пазарот, туку ќе останат во слојот на институционални инвеститори.

Сега, кога холандската држава испорачува десетици милијарди во општеството (што веројатно се доаѓа од ЕЦБ), овие пари завршуваат во општеството. На крајот на краиштата, се дава како поддршка на луѓето кои веднаш ќе купат храна и пијалоци. Ако печатите десетици милијарди како QE и ова продолжува да кружи во слојот на институционалните инвеститори, тоа има мал ефект врз вредноста на парите во реалниот живот. Меѓутоа, ако стиснете десетици милијарди и му ги дадете на народот, тоа само може да доведе до хиперинфлација. Ова значи дека ветената поддршка во моментов може да биде олеснување за многумина, а некои уживаат во празното чувство на седење дома, но тоа веќе не е забавно после 1 недела. Кога инфлацијата ќе погоди, одеднаш станува тешко да се пополни друга вреќа со намирници и да се хранат устите.

Не би ме изненадила кога ќе видам национализација на пензиските фондови. Секако со оглед на фактот дека пензиските фондови повторно се во државни обврзници (хартии од вредност) и ако владата прима пари од ЕЦБ, тие повторно стануваат помалку вредни.

Мислам дека сме во пресрет на тотална смена, преминувајќи од лажен демократија во технократска комунистичка администрација (дигитален контролен систем). По можност централизирано. Сè што претходно знаевме ќе се промени (вклучително и пензиите). Компаниите ќе бидат национализирани, не директно, туку чекор по чекор и секој ќе добие основен приход. Тој основен приход може да се гарантира само доколку има комплетно ресетирање на глобалниот финансиски систем и веројатно се насочува кон тоа. Во САД видовме дека Доналд Трамп вчера објави слични мерки како што беа преземени овде во Холандија. Тоа е знак на идот.

Ако сакате да се гарантира основен приход без приходот веднаш да биде безвреден поради хиперинфлација, тогаш всушност треба да ја укинете огромната планина на долг на печатени пари. И со оглед на тоа што пензиските фондови се големи сопственици на должнички хартии од вредност на холандската држава, лажниот капитал во тие средства тогаш заврши.

Сега не знам дали ќе се случи такво драстично откажување на сите долгови, затоа што тогаш навистина треба да се справиш со целиот банкарски и монетарен систем ширум светот. На крајот на краиштата, сепак, верувам дека работата се движи кон нов глобален финансиски систем.

Најлесно е да се создаде нов поредок од целосен хаос. И тој хаос ќе се зголеми. Веројатно прво ќе бидеме сведоци на конфискација на пензиските фондови од страна на холандската држава. Всушност, национализацијата на пензиските фондови не е ништо повеќе од купување многу печатени пари за јаболко и јајце, но бројот во вашата ризница очигледно е за само неколку стотици милијарди и може да подарите повеќе.

Да се ​​скрати долга приказна: Верувам дека хиперинфлацијата е она што на крајот ќе го одведе холандското население од нивното затворање. Гладни!

Ние сè уште ги играме медиумите и политичарите кои ги снимаат своите видеа со компромитирани луѓе (Инофизилер Митарбејтер, IMB'ers) кои наводно не држат до 1.5 метри оддалеченост за да генерираат алиби што сум ги предвидувал веќе две недели: коронавирусот излегува од рака „затоа што бевме премногу флексибилни“, па сега мора да одиме на уште потешко заклучување отколку во Франција и Шпанија.

Затоа, тврдото заклучување неизбежно се продава на масите. Во меѓувреме, веројатно ќе ни се каже и дека е така коронавирусот мутира и дека сето тоа станува многу поопасно. Значи, ние ќе се најдеме во ситуација кога секој човек се плаши од својот / нејзиниот колега и дека ако сретнете некого, ова може да ве убие. Така, секој што ќе шета слободно станува потенцијален „смрт преку вина“ масовен убиец.

Замислете ја ситуацијата кога има дефект во центрите за дистрибуција на некои ланци на мало. Замислете дека на банкоматите веќе не им е дозволено да даваат пари (заради ризик од инфекција од тој ужасно пренослив вирус) и замислете хиперинфлација, каде ветениот основен приход на Рут само ви заработува 1 леб неделно и торба компири. Што ќе се случи тогаш? Потоа луѓето гладуваат, а потоа излегуваат од нивните куќи. Тогаш нивните соседи ќе ги пријават, затоа што оние што одат по потенцијални бомби за пробивање на корона, претставуваат опасност за себе и за сите што ги знаат. И тогаш армијата мора да интервенира и ќе видиме дека многу луѓе исчезнуваат. Тоа не е застрашувачка работа, тоа е логично размислување.

И тогаш сме сведоци на хаосот во Европа што отсекогаш сум го очекувал. И, каде владее хаосот, обично има нова моќ навлегува да ги постави работите. Знаете која земја сум во неа предвидени со години. Сето тоа е маестрално сценарио и ја опишувам таа маестрална скрипта во мојата книга. Ако ја прочитавте таа книга и дополнувањата на таа книга овде на страницата, знаете дека има надеж. Но, тоа трае малку длабочина. Гледањето што се случува е реално и позитивно. Тогаш сте подготвени и знаете на кое ниво можете да направите нешто.

твојата книга

Листа на изворни линкови: nos.nl, trouw.nl, trtworld.com

Тагови: , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (10)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Замрзнува Хари напиша:

  Покрај социјалните медиуми, во кои сите (наводно) предупредуваат дека никој не ја презема својата одговорност и не ги следи наредбите за „социјално растојание“ на (т.н. експерти), весникот денес е повторно полн со предупредувања.
  Телеграфскиот стручњак за паникирање и кондиционирање денес глави: СВЕТСО ОД ОБИЗНИК “. Градоначалниците и влијателите предупредуваат и сеат паника дека Холандија масовно ги игнорира наредбите на Големиот брат, итн.

  Луѓето се подготвуваат за целосното заклучување и сето тоа е наша вина.

  Што е чудно (мислам дека е чудно) што јас и мојот круг на пријатели (имам голем круг пријатели) не знаеме некој што има или имал корона, сè е од весникот, Ниссурур, Јутјуб.

  Исто така е чудно што толку многу познати луѓе ширум светот имаат корона, (секако дека тие не се влијателни колку се осмелувам да мислам) се чини дека вирусот главно има око на познати луѓе (политичари, уметници, пејачи, филмски starsвезди и да не ги спомнувам познатите спортисти).

  Мислам дека ова е вообичаено кај вирусот корона мислам дека дискриминира, зошто само познати луѓе?

  • Мартин Vrijland напиша:

   Порано ги имавте членовите на НСБ .. дали сега имаме членови на ММБ?

   • Замрзнува Хари напиша:

    Ако погледнете одблизу, тие навистина се членови на НСБ. Ова може да објасни зошто има толку многу луѓе од ваков вид во Холандија и зошто е лесно владата овде да ги мобилизира и возбудува овие луѓе, а тоа не е ни со пари.

    Во Втората светска војна, Германците понекогаш се жалеле дека Холанѓаните биле премногу фанатични во помагањето и предавството на сограѓаните. Некои се пожалија дека поради тоа тие имаат премногу работа и биле премногу зафатени за да продолжат да ги прибираат тие предавници.

    Холанѓаните (не секако) имаат многу jeубоморна низа многу повеќе отколку, на пример, Германците, Белгијците, па дури и Французите, тие скоро не му даваат на друга холандска личност светлина во очи, па што би можело да биде подобро од предавството на вашите сонародници и за ова исто така убава награда за заработка, се сомневам дека може да има список на чекање на луѓе кои сакаат да станат ММБ.

 2. Камера 2 напиша:

  На улица на далечина видов двојка како се држи за рака и си даваа едни на други бакнеж (ништо лошо во тоа) како гулаби, момче и девојче.
  Една жена го помина двојката и ја слушнав како рече, дали ќе престанете со тоа и момчето на парот беше шокирано и го праша што се случува. Таа рече, врескајќи, „знаете дека не требаше да полудите“. Момчето: „госпоѓо смирено, нема ништо лошо“. жената стана хистерична и почна да проколнува, можеше да се извлече од рака, парот тивко продолжи на нивниот пат, жената застана.

  Обрнете малку внимание едни на други

 3. Замрзнува Хари напиша:

  Банките се затворени денес во мојот град (тест-тест? За да видите како реагираат луѓето)?
  Очекувам мерки во наредните недели / месеци што нормално би барале голема хегелиска дијалектика пред населението да биде подготвено да ги прифати.

  некои мерки што ги гледам (не знам дали се случуваат, но мислам дека би можеле) и нивните последици:

  1) ограничување на пин по картичка на ден / недела на, на пример, 50 евра. (создавање на хаос на страв и навикнување на луѓето безготовински средства)
  2) или банкомати кои се отворени само неколку моменти на ден / недела (создавање хаос и навикнување на безготовински средства)

  3) воведување (привремено, се разбира, но во денешно време тоа е вести за постојан) воведување на основните приходи
  4) воведувањето основни приходи пред привремено зголемување на данокот ќе доведе до, на пример, 90% за МСП / хонорарци кои се уште успешни и заработуваат добри пари или кои, според елитата, остваруваат профит од кризата.
  5) засрамување на претприемачи кои наводно ја искористуваат кризата и заработуваат пари затоа што биле доволно паметни за да дојдат со добар модел на заработка во оваа возбуда. (Гледам дека ова се случува многу на социјалните мрежи и лево-страниците за мислење)
  6) Национализација на пензиските фондови и индустријата. (Потоа, малите и средните претпријатија се погодени со ограничувања и огромно зголемување на даноците (т.н. привремен данок на солидарност) сите да банкротираат, вклучувајќи ги и оние компании кои и покрај кризата сè уште заработуваат добри пари.
  7) мултинационалните компании стануваат многу поголеми и многу помоќни, берзата целосно се распаѓа. берзанските компании се национализирани (наводно привремено) од страна на владите и откупени од сцената од елити (ако веќе не беа во нивни раце).
  8) Брзо воведување 5g ширум светот, наводно, за безбедност и спречување на последователно појавување на вируси.

 4. marcos напиша:

  Кога пензиските фондови се национализираат, државните заборави се печат. Ова е начин да се намали државниот долг. Ова веќе го видовме во земја како Унгарија, каде приватните пензиски фондови се национализираа и државниот долг (во однос на БДП) веднаш се намали. На пример, владата ќе се ослободи од голем дел од своите долгови, што е веројатно за банките подобро отколку да дозволат да исчезне со инфлацијата. Вториот затоа што банките не сакаат оние со хипотекарен долг да можат да се ослободат од своите долгови на овој начин. Имотот ќе истече заради неплаќање на месечната хипотека во корист на банките.

  • Мартин Vrijland напиша:

   Ако луѓето веќе не можат да ги платат хипотеките, банките ќе ги искористи.
   Ако банките се национализираат (види АБН АМРО), тогаш државата веднаш ќе ги поседува сите тие куќи ... технократски комунизам во правењето

 5. елиса напиша:

  Извештај за сведоци на ЕАР:
  минатиот петок разговарав со бегалец од Авганистан кој ја збогатува холандската економија како претприемач. Тој раскажа за добар пријател во Кина. Тој пријател е ставен во карантин со семејството (сопруга и 2,5 деца) веќе 3 месеци. Тие добија еден вид ваучер од државата. На 1 лице од домаќинството му е дозволено да прави дневно купување. Известувањето мора да се изврши на некој вид предодреден контролен пункт. Легитимирање со телефон и ваучер. Супермаркетите ротираат во отворот, но обично само 1 отворен. Прашав што е со неговата работа (во фабриката за шиење). За среќа, тоа исто така беше „решено“. Изнајмувањето и електричната енергија веќе не мораше да се плаќа, работниците ги плаќаа државата за да купат храна.
  Подоцна кога бев дома и се опоравив од информациите, многу прашања што сакав да ги поставам. Сепак, шансата дека ќе можам лично да се поврзам со него следната недела се намалува од ден на ден.
  1 = ниту еден
  еден = никој
  Ако поставите вистински прашања, особено прашања што бараат практичен опис на дневниот тек на настаните / перцепцијата, големата слика ќе се појави автоматски. И дали е прилично лесно да се заклучи преку проникливост дали постои искреност или вистинска фалсификување
  Придружни zzpers кои сега масовно се запишуваат за помош на перки. Актот за учество е сè уште во сила. Добијте надоместок = дадете придонес. Ако нема работа по ваш избор, тогаш има вработување. И тоа е модел на приход ... од порано време, феудалниот систем или ново вино во стари вреќи?
  Добијте правна помош? тоа е исто така нешто од минатото. Субдистрибутивните (граѓански) судови се затворени до понатамошно известување.
  1 = ниту еден
  еден = никој
  сите сме едно, фатете го мојот лебдат, изрез нонк намигнување не кажувајте повеќе

  Сепак, врвот на пролетта е таму. Затоа што нè носеа и од носот. Природата е пред нас уште 6 недели, календарот заостанува 6 недели. Погледнете ја работата на Itjing / jaap voigt и живејте според сезоните
  Следете ја природата и вие сте вистинска природа! Надворешни простории (на одделот) и надворешни простории (на одделот) и покрај….
  Ресетирање на размислувањето!…. Доколку сè уште сакате да дадете „помош“…

 6. marijke напиша:

  Мартин:…. ”Од каде доаѓаат тие пари ?? `
  Освен што многу пензионери сега умираат, а нивните пензиски пари на државата се всушност одземени
  и така пензиските садови стануваат се поцелосни (со кои тие можат да платат многу работи….)…
  има и нешто друго: Јас сигурно прочитав пред околу 10 (!) дека тие супер богати семејства (наречени илуминати, Ротшилдс, Рокфелерс и сл.) имаат зачувано 2 0 0 ТРИЛИОН, освен од 2 0 0 7 веќе! Бидејќи тие имаат заедничка сопственост на повеќе од 8 5 0 ТРИЛИОН (тогаш проценетата, можеби и повеќе сега), би можеле да замислите дека тие не ги промашуваат тие 200 трилиони вкупно. Дека 200 трилиони како свинче банка требаше да го преземе целиот свет, што во моментот се случува. Во истиот напис, за кој за жал веќе немам врска, исто така беше речено дека вкупното поседување луѓе надвор од овие семејства, па земјата, се проценува на само 40 трилиони. Илуминациите затоа имаат 2 пати поголема сума на пари, бидејќи целото население на земјата е 0 милијарди луѓе.
  2 0 0 трилион, ако поседувате 850 трилиони, затоа е лошо. 2 0 0 трилион е 200 со 18 нули, така што е всушност: 2 0 0 милијарди х една милијарда. Во истиот напис исто така беше речено дека од тој сад, во ова време на преземање, ќе плати скоро неограничено СИТЕ влади од сите земји, ШТО СЕ ПОТРЕБА да плати за ова преземање !!! Акцентот беше ставен во тој напис
  `на преземањето`, а НЕ што би чинело. Крајната цел беше неизвесно ова преземање
  а парите не беа важни.
  Написот сè уште може да се најде, но извинување за немање врска, многу одамна. Сигурно ќе има коментатори кои се сеќаваат на овој напис?

Оставете Одговор

БЕСПЛАТНО
БЕСПЛАТНО

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина