Конечната вистина не постои?

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 18 мај 2019 6 Коментари

извор: typepad.com

Според познатиот радио-домаќин Макс Иган (во радиото емитувано подолу видеде ја видеото на YouTube), можете да најдете докази за секоја теорија и всушност нема повеќе да ја пребарувате вистината. На пример, тој наведува дека постојат докази за рамна земја, исто како и за шупливата земја или за кружна земја или за постоењето на странци. Всушност, неговото тврдење е дека во принцип може да се создадат докази околу секоја теорија. Видеото вреди да се слуша во таа смисла, бидејќи наведува корисни работи и покажува како изгледаме како да се заведени во нови "зајаци дупки Алиса во земјата на чудата" одново и одново.

Она што Иган не известува е дека контролата на информациите е толку силна што дури и откривањето дека алтернативните медиуми биле инфилтрирани од, на пример, заедницата на заедницата на вистинито земјиште, повторно може да биде паметен начин да ги фати луѓето кон нова заштитна мрежа. Владите ги имаат сите големи анализи на податоци што сакаат да ги откријат каде се формира дупка во заштитната мрежа, така што тие можат да постават нова заштитна мрежа или стари стратешки стратегии за безбедност може да заземат нова насока со цел да ги фатат изберените риби да се фати.

Теории

Многу теории кои одат на интернет се намерно лансирани за да ја поврзат вистинската измама на политиката и медиумите со таквите движења, за да можат на крајот да се свртат. Ќе дозволите протокот да расте до крај да докаже дека одредени теории поврзани со заедницата на вистинито испаднат како глупости. На пример, можете да поврзете заговор како што е 911 на "рамномерно движење на земјата". Ако потоа демонстрирате дека теоријата на рамен земјете е тврдоглава бесмислица, можете да служите сè друго во исто време. Тоа е стратегија на "валканата вода за капење", така што на крајот можете да го фрлите детето со вода за капење. Ние, исто така, го гледаме методот на инкорпорирање на полувистини или свесни лаги, заедно со вистински откровенија. Вие се изградувате во оние полувистини или лежи на дното на заштитниот брод за да ја активирате бомбата во вистински момент и да бидете во можност да ги подигнете удавените луѓе од потопениот брод назад на бродот. Вистинските откровенија се толку валкани, а групата што верува во нив е сега толку половина давење дека никогаш нема да сакаат повторно да ги запалат прстите; потсмевани од останатите.

Верување системи

Она што барем може да се забележи е дека ние често се соочуваме со фалсификување на историјата и дека ние немаме идеја за тоа колку историски градби биле изградени (како што Макс Иган спомнува во видеото подолу). Факт е дека повеќето теории на крајот се базираат на систем на верување. Сепак, она што Макс Иган го прави многу умно (со неговиот познат хипнотичен начин на зборување) е да го привлече вашето внимание кон стекнување на знаења за старите историски градби и фалсификување на историјата. Сепак, според мое мислење, оваа изобличеност на историјата е само 1 дел од методот за зачувување на масите (често користи лажни аргументи). Ако само ја следиме дневната состојба во медиумите, наскоро ќе откриеме дека не се манипулира само со историјата, туку и со тековните работи. Всушност, дури и може да дојде до заклучок дека оваа манипулација со историјата, всушност, не стимулира да продолжиме да копаме.

Затоа е многу веродостојна анализа со која доаѓа до израз Макс Иган, но сѐ уште имам силно чувство дека Иган користи хипнотички техники за разговор, во комбинација со добро познатите блескави слики и дека всушност става нова кутија за сируп.

Всушност, ние веќе стигнавме до фазата каде што вградените бомби во двојното дно на многу "заедници на вистината" веќе се активирани. Многу луѓе открија дека теориите што ги следеле биле неточни и поради тоа остануваат разочарани. Некои од таа група повторно се поврзуваат добро со мејнстрим медиумите и политиката, бидејќи тие се хранат со "зајакот дупки" и да продолжат да откриваат дека нешто не е во ред со теорија. Другите треба да бидат згрижени од страна на предните мажи кои ги стимулирале да се нурне во овие 'зајаци дупки' со години (како што е Макс Иган).

Kennis

Иган сака да се фокусираме сега на заканата за мрежите 5G, бидејќи според него се движиме кон систем каде што сите знаења проверени (што значи дека ние никогаш нема да се повториме вистинскиот да дознаете историја). Верувам дека е така niet крајната закана зад изградбата на 5G мрежите. Опасноста од 5G е комбинација со интерфејсот на мозокот-облак и можноста да се манипулира со човечката ДНК преку методот CRISPR-CAS12 од облакот (види го ова важно објаснување). Каде, според Макс Иган, 5G мрежите ќе нѐ спречат да ја откриеме вистинската историја на нашето постоење, тој го фокусира нашето внимание таму за собирање вистинско знаење. 5G мрежите ќе доведат до "затворање на знаењето за одредени групи". Според мое мислење, тоа не е за тоа знаење. Не се работи за задржаното знаење за историјата на нашиот свет. Таа т.н. "чувана вистинска историја" е токму сирупот кој мора да ве навлече кон сирупот на "вистинското знаење". Тоа т.н. "знаење" кое ни го нуди Интернетот е само Епл од Едемската градина: искушението на дрвото на знаење (добро и зло).

Тоа е искушението на "знаењето што го нуди интернет"што треба да ни даде илузија дека сме"скриеното знаење"може да се најде ако имавме слободен пристап до сите оригинални информации (кои Иган всушност ги промовира). Ние, според Иган, всушност, би имале пристап до него сите да се стекнат со знаења (преку интернет). Всушност, Иган се чини дека сака да нè охрабри да пристапиме на Интернет целиот Apple на знаење наместо малку залак од Apple (видете ја логото на Apple) што досега можевме да го вкусиме. Всушност, ние мора да имаме пристап до целото дрво на знаење.

Ако го сторите тоа вистинската опасност од 5G и само кажува дека зрачењето е опасно, а потоа вели дека оваа мрежа ќе не затвора дефинитивно за "вистинското знаење", не го спомнувате фактот дека на интернет како целина Напротив, тоа е наместено за да се достигне ситуацијата во која речиси сме слетале. Тоа е намерата дека сме поврзани со тоа дрво на знаење. Ние мораме да бидеме поврзани со дрвото на знаење, исто како што поврзувате сечење со дрво. Човечкиот мозок и човечката ДНК мора да влезат облак дојде да висат.

Затоа, потрагата по "вистинската историја" треба да нè насочи во насока на Јаболко дрво така што можеме да бидеме неразделно поврзани со него. Сепак, видеото на Макс Иган вреди да се гледа. Меѓутоа, имај на ум дека потрагата по вистинско (скриено) знаење е токму сирупот што мора да се повлече кон дрвото на знаење (мора да сте во искушение да се заглавите на дрвото). Така Иган ја игра улогата на змијата од приказната "Градина Едем".

Јас свесно го напишам зборот "јаболко" погоре како "Епл", затоа што тогаш може да видите зошто тоа име беше избрано за вашиот Apple iPhone

Манипулација

Јас исто така би сакал да ви укажам на можноста дека сè уште може да има голема неоткриена крајна измама на човештвото. Исто така може да се каже дека ова е уште една заштитна мрежа. Меѓутоа, ако погледнеме во фалсификување на историјата и како зафатените луѓе се чини дека ја крие вистинската историја, повторно се фокусираме на под-област. Ако откриеме дека исто така се манипулираат актуелните настани (и затоа не само манипулација со историјата), би можеле да заклучиме дека манипулацијата е многу посеопфатна отколку што веќе мислиме. Затоа сакам да ви дадам предвид дека целата наша "реалност" е манипулирана перцепција. Ако квантната физика (преку експериментот со двојни прорези) покажува дека живееме во симулација, може да тврдиме дека во симулацијата и во историјата и во тековните настани може да се манипулира во реално време. Ако почнете од симулација на "мултиплеер", мора да бидете сигурни дека можете истовремено да ги убедите сите играчи преку истите техники на манипулација.

Идејата дека би можеле да живееме во симулација, во која "душата" е набљудувач / играч (во мултиплеер игра), може да се смета за целосно вознемирена или исто како и друга грешка (нова "зајачка дупка"). Сепак би сакал да ви укажам дека ова можеби е одговор на сите ваши прашања и може да го најави крајот на сите ваши пребарувања. Во секој случај, важно е да откриеме дека не сме постојано вклучени во "дрвото на знаење", па затоа е важно да не се нурнуваме во нова "зајачка".

Кој сме ние?

на експеримент со двојни прорези покажува дека е потребен набљудувач пред светот да се материјализира (за "окото" на тој набљудувач). Важно е добро да се разбере овој принцип. Тоа е затоа што набљудувачот е надвор од овој материјализиран свет (оваа манипулирана перцепција). Ние можеме да го дефинираме тој набљудувач како "душа" или што и да сакаме да го наречеме. Тоа е она што многумина мислат дека се реинкарнира и верниците на различни религии веруваат дека се случува во рајот или во пеколот. Тогашниот надворешен набљудувач е, како што беше, лицето што седи на каучот со контролорот во рака и материјализираниот свет е она што го гледате на екранот кога ќе ја играте Playstation играта.

Ако започнеме од симулациониот модел, постојат и двете градителот на симулацијата како играчите. Играч е оној што донесува одлуки; лицето со контролорот во раката кој го гледа набљудувањето на екранот и го контролира куклите на екранот. Изворниот код на програмата ги одредува можностите. Овие можности се утврдени во законите поврзани со симулацијата (под претпоставка дека живееме во симулација). На пример, мора да се справиме со природни закони како што се гравитацијата или брзината на светлината и старееме, можеме да се разболиме или да умреме. Тоа се правилата на играта.

Кога ќе почнеме да го видиме тоа, дознаваме дека не сме Jantje, Pietje, Marieke или било кој друг, туку дека нашето тело и мозок се само кукла во играта (симулација на мултиплеер). Кој всушност си е набљудувачка (играчка / игра) душа во симулативна реалност во која сè може да се манипулира.

Добијте контрола

Она што јас секако се согласувам со Макс Иган е дека треба да ги земеме работите во свои раце. Тогаш е важно прво да се разбере суштината на нашата реалност. Затоа препорачувам овој напис прочитајте ја темелно. Во него детално го објаснувам симулациониот модел и објаснувам зошто секогаш мора да се применува законот за слободна волја. Ако навистина одвоите време да го направите ова, можете да дознаете дека вашите избори се одлучувачки за исходот. Ова значи дека треба да претвориш (можеби) пасивен став во активен став. Па, тоа не мора, но тоа ќе биде "мудро". Дополнително, ако откриете дека има значајно влијание врз изборот што го вршите во вашиот живот, исто така ќе имате желба и желба да го направите тоа. Секогаш имај на ум кој си навистина. Вие не сте човечки аватар кој сега го чита овој напис на стол. Тоа е само марионетката во играта што ја чувствувате (твојата душа).

Размислете за тоа и зафатете ја! Преземете го одговорот за својот живот и повеќе не очекувајте "одозгора".

Тагови: , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (6)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. mb. напиша:

  Не почнувајќи од теоријата, туку со фактите.

 2. guppy напиша:

  Плодните робови навистина доаѓаат со основани теории. Тие речиси никогаш не зборуваат за атоми, протони и неутрони за кои мислам дека се едноставно кружни. Ако беа квадратни тогаш сè изгледаше исто како минкрафт. Земјата и нашите тела се движат толку брзо што не можеме да ја доживееме во нашата сегашна состојба. Ако имате кофа со вода лежи наоколу, водата само останува во кофата.
  Покрај тоа, клетките можат да ги преземат сите форми, едноставно прилагодете го кодот. Исто како преку ТВ и интернет кабел, можеме да ги набљудуваме сите форми на екранот.

  Вашата теорија дека ја зграпчивме јаболката пред да се вклопи во ова. Убеден сум и дека досега го доживеавме ова. Тоа беше Атом и Ева, почна со брзината на светлината што се забавува, така што ние сега (привремено) го доживуваме овој материјален свет. Не е за ништо што часовникот се нарекува види, време = види / набљудува.

  Вие не мора да го докажете тоа, само верувајте.

 3. guppy напиша:

  Драго ми е што продолжите!

  Неколкумина ги откриваат работите што навистина се важни. Кога луѓето почнуваат да разбираат што пишувате, веќе нема смисла да се борите за вашата религија или за што и да е. Тогаш гледате дека одредени сознанија биле намерно чувани за да не задржиме во несвесна кутија.

  Ние не се бориме против другите луѓе, туку против невидливите симулатори.

  Тие нè чуваат слатки и далеку од нашиот оригинал со она што го кажуваш Епл, така што ќе се претвориме во адоксид и подалеку од нашиот оригинал. Ако се претвори во живо, ќе се зли.

  • Камера 2 напиша:

   @guppy

   Целосно се согласувам, Штета што образовниот систем и затоа
   образованието на скоро сите луѓе на земјата е придружено со наметнати правила. добро / лошо е првото нешто што го учиш.
   За жал, не можеме да зборуваме исправно. Моќта е во контрола на образовната програма, а луѓето чекаат за плата од Министерството за образование и наука и му кажуваат на потомството токму она што моќта им го пропишува, што да прави?

   Но интересно е тоа што ние не се бориме против "не" против другите луѓе, туку против невидливите симулациони стражари,
   Дали оние симулатори чувари добро човечки или странец или да она што се бориш ако тие не се луѓе.

   • guppy напиша:

    Јас мислам дека Луцифер и неговите помошници се духови, нарекувајќи ги вонземјаните погрешно разбрани. Шансите се дека можеме да работиме на патот низ овој подземје за да го оставиме злото зад себе. Луцифер може да работи само со нашите раце и креативност. Ако се намалите себеси на својот фреквентен вентилатор, отворете се за да бидете злоупотребени. Немаме што да се плашиме ако сфатиме дека сме привремено тука и мораме да се најавуваме на повисоки фреквенции. Не страв!

    Како што несомнено сте виделе, песната во чест на Луцифер ја освои.

    Ми се допаѓа љубовта. Тој не се пее, туку им овозможува на Данкан да го стори тоа, можеби Данкан нема идеја што тој го промовира.

    Тој самиот го признава, ако сте крал ако победникот во оваа Холандија не значи дека ќе бидете ослободени од овој подземје.

 4. guppy напиша:

  Alien е уште еден збор за вонземјани. Ние сме вонземјани и Луцифер е земен.

  Тие се свртија околу себе!

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина