Мартин Vrijland демаскирани SCL група пред Њујорк Тајмс тоа го стори за влијанието врз изборите

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 19 март 2018 8 Коментари

Одеднаш имаше вести за оваа минатата недела податоците излегуваат од Фејсбук кон групата SCL и Кембриџ Аналитика. На 24 јуни 2016 Мартин Vrijland напиша напис со наслов Лаборатории за стратешки комуникации (SCL Group) зад референдумот BREXIT? Веќе беше јасно дека таквите организации влијаеја на изборите! Тие отворено се прикажани на нивната веб-страница дека можат да влијаат на луѓето со прецизна точност. Месечно се повикуваа дека Русите ќе влијаат на изборите, но сега одеднаш сите поголеми медиуми со прстот укажуваат на истекување на Фејсбук дека податоците од 50 милиони корисници би користеле да влијаат на изборите. Причината зошто ова се случува сега е веројатно затоа што пораките како оние од 2016 веќе го осветлија ваквите компании, иако, се разбира, тоа не го добива големо внимание што ќе го има во медиумите на матичните кукли. Споменатите компании сега веројатно се користат за да се каже дека е неопходна регулација, бидејќи очигледно не можеме да ја оставиме таа одговорност на големите компании.

На кратко, ќе се создаде алиби за да може да се префрлат сите анализи на допир и податоци повеќе кон владите. Да речеме еден Проблем, реакција, решение -кон поголема моќ со државата. Јас го напишав следново за SCL во тој член на 24 Јуни:

Во Лондон постои компанија која тесно соработува со Министерството за одбрана на Обединетото Кралство, Стејт департментот на САД, Националните лаборатории Сандија и НАТО. Тоа е компанија која отворено покажува дека го користи методот Genesharp (види овде en овде). Тие исто така беа движечка сила зад купе во Украина. Постојат јасни индикации дека овие лаборатории за стратешки комуникации (SCL група) е силно испреплетен на неодамнешниот референдум Брешит.

Ако сериозно изгледаме на страните со кои соработува Лабораториите за стратешки комуникации, тогаш навистина зборуваме за највисоко ниво; владата и НАТО. Но, уште еден важен партнер се издвојува. Тоа е компанијата Sandia National Laboratories. Се разбира, познатиот орел во логото на таа компанија е веднаш забележлив. Орелот што сакале да го покажат и нацистите. Сепак, станува интересно кога ќе почнеме да гледаме што прави оваа компанија. Потоа дознаваме дека сето ова се чини дека има врска со психолошкиот и социјалниот инженеринг со кој Лабораториите за стратешки комуникации се појавуваат на својата веб-страница. Сандиа е имено меѓу другото зафатен со нанотехнологијата, био-науката, електромагнетизмот и "ефектите од зрачењето и науката за густина на висока енергија".

И на 25 јуни го напишав следново:

Владите ги користат техниките кои директно влијаат врз потсвесниот ум на луѓето. Компанија со седиште во Лондон Лаборатории за стратешки комуникации не е само ангажиран од американската влада и НАТО, туку и се ангажира во промени во моќта како што е во Украина. Компанијата не се грижи за тоа како тие работат.

[Цитат веб-страница SCL] SCL не само што го има својот аналитички капацитет, туку длабоката теоретска основа овозможува да ги формира најточните конструкции за мерење. Ние користиме специјализирани лаборатории, напредни суперкомпјутери и вештачка интелигенција за да ги извлечеме максималните согледувања од нашите податоци. SCL верува дека предвидливото моќ на податоци е најдобро откриено во органска, холистичка постапка со вкоренети лица, за таа цел исто така вклучуваме физио-јазични алатки за анализа откривање на потсвесни учесници.

Затоа, оваа компанија користи вештачки интелигентни, суперкомпјутери и технологија, како што се нанотехнологијата и радијационите ефекти, за да влијаат врз луѓето на потсвесно (потсвесно) ниво. Маркетиншката клип подолу само се пакува сè малку подобро, но извонредната соработка со технолошкиот партнер Sandia National Laboratories кажува. Сандиа се занимава, меѓу другото, со [quote] Обезбедуваме експертиза за напредни системи за дистанционни сензори за следење на светските активности или за последица на националната безбедност. Сето тоа е многу добро спакувано, но ако едноставно ги "поврзувате точките" и ја видите големата слика, не се разликува од тоа што овие компании работат заедно за да влијаат на потсвеста на големите групи на луѓе.

СКЛ веќе неколку години работи за владите и сега одеднаш мораме да добиеме впечаток дека истите овие власти не беа свесни за користењето податоци на корисниците на Фејсбук? Ајде! Глупости. Целиот сапун околу таканаречениот Кристофер Вајли е едноставно измислена приказна за да може да се каже од политиката: "Не знаевме дека те насочувавме кон вас - луѓето - со прецизна точност! Ние не знаеме ништо!"Податоците од Фејсбук можат да се купат комерцијално со години и така нова приказна е откачена за да даде впечаток дека ова е само на изборите Брекшит и во претседателски избори се случи во САД. Поврзаност е направена со Стив Банон, еден од луѓето на кои им е дозволено да го исчистат полето под Трамп, а исто така има врска со Русија, велејќи дека податоците се собираат главно преку лицето 1 од Кембриџ Аналитика.

Податоците беа собрани преку апликација наречена thisisyourdigitallife, изградена од Александар Коган, од Универзитетот Кембриџ.

Коган, кој претходно остави непријавени врски со руски универзитет за руско истражување, имал дозвола од Фејсбук да собира податоци за профилот, но тоа било само за истражувачки цели. Значи, кога тој измамил информации за комерцијалниот потфат, тој ги прекршувал условите на компанијата. Kogan тврди дека сè што правел бил легален, и тој имал "тесни работни односи" со Фејсбук, кој му дал дозвола за неговите апликации.

Значи, кој може да види дека во Русија е направена друга паметна врска и дека веќе расчистениот Банон е заеднички одговорен. Сепак, според мое мислење, целата оваа игра првенствено е наменета како топлинска куршум за да се спречи ракетата која бара топлина од моторот и да протурка ново законодавство. Споменатите компании влијаат врз големите групи на луѓе од своето основање и биле ангажирани од страна на владите со години. Фактот дека сега се прави како "да не знаеме ништо" е едноставно измама. Само жртвувајте неколку поединци и добро си стави во чевлите на. Создаден е умен нов алиби за поголема регулација на можностите за одводнување, а со тоа и надгледување на она што овие компании го прават со години (во име на владите). И надгледување, тогаш значи колку што: ние само продолжуваме да го правиме тоа, но потоа легално и сè под правилно легализирање на законите. Фејсбук не е повреден, бидејќи на пошироката јавност не им е гајле за тоа дали тие се прислушувани и под влијание. Кој се грижи? Се додека имаме пиво и цицки.

Подолу е прикажана екранот на значајна фотографија на веб-страницата на SCL која е отстранета (и прочитајте повеќе под екранот)

Во 30 минатиот септември повторно пишував за SCL (прочитај го тука целиот напис):

Државата е гладна за она што го правите. Таа сака да знае точно што правиш, затоа што мерењето е познавање. И со овој профил со фини профили можете да бидете контролирани и контролирани со парична казна. Вториот може да ви звучи чудно, но претпоставувам дека имате одредена политичка преференција или одреден поглед на светот и државата е премногу критична за вас. И замислете дека сакате да излезете за една ноќ надвор. Одеднаш добивате секакви реклами на убави места каде што можете да одите вечерва. Ќе бидат заведени од сликите што ги гледате и неколку од вашите пријатели исто така ќе ги добијат додатоците; па ве покануваат да дојдете заедно. Кога ќе излезете, ќе ги среќавате луѓето со различен политички вкус и со поинаков поглед кон животот (исто така можетеспецијални луѓе"Помеѓу седницата. Преку средбата психологијата на врвен притисок несвесно влијаат на твојот поглед на светот. Тоа е прецизна точност влијаат врз перцепцијата со која компаниите како што се Лабораториите за стратешко комуницирање (SCL Group), НАТО Стратфор и многу други веќе работат. Технологијата е таму; социјалните медиуми се таму; она што недостасува е систем кој веќе работи во Кина. Ова е систем на наградување и тепање во кој вашите социјални контакти и сите други фактори го одредуваат вашиот резултат. Ако постигнете добро, поголема е веројатноста да постигнете социјален и економски успех. Ако сте лоши, тоа е лошо за вашите финансии и за вашата социјална мрежа. Системот се нарекува Кредити на Сусам и беше развиена од страна на multibillion група Alibaba.

Самиот Доналд Трамп отвори кон крајот на минатата година најголемиот центар за податоци за рударство и анализа во светот во Саудиска Арабија, наречен Палантин. Оваа компанија го прави токму истото што сега се посочува со прстот во овој измама кој известува за извртување. Истиот британски весник кој сега ја објавува оваа приказна за "whistleblower", покажа на 30 јули 2017 сепак со големите можности на дата-центарот Palantir (види го цитатот подолу). Уште еднаш сме измамени да легализираме легислатива низ целиот свет. Проблем, решение за реакција.

Со користење на најсофистицираното податоци за рударство, Palantir може да ја предвиди иднината, секундите или годините пред да се случи.

Листа на изворни линкови: nos.nl, theguardian.com, theguardian.com

Тагови: , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (8)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Мартин Vrijland напиша:

  Сето тоа е грешка на еден богат човек (Роберт Мерсер) и секако веќе отпуштен Стив Нанон (види врска на Волкскрант)

  Не, се разбира, не! Тоа е лукава игра за менување на вината и укажување на прст на една капсулирана забава, така што толпата не сфаќа дека ова едноставно се случило во голем обем и со години! На кратко: проблем, реакција, решение за законите слични на законите за спиење кои прават сè (што се случува со години) уредно легално. Компаниите споменати во погорната статија работат за владите од нивното основање. Влијанието е нивна основна дејност (и може да сметате на директна линија со тајните служби, политиката, медиумите и социјалните медиуми).

  https://www.volkskrant.nl/buitenland/briljant-onhandig-en-achterdochtig-dit-is-de-omstreden-financier-van-cambridge-analytica-en-breitbart~a4582367/

 2. Вилфред Бакер напиша:

  Во меѓувреме, целиот свет добива долг прст во теглата на куки,
  навистина, лудилото плука.

  https://www.globalresearch.ca/pentagon-trained-syrias-al-qaeda-rebels-in-the-use-of-chemical-weapons/5583784

  • Вилфред Бакер напиша:

   Топ Научниците, Макс Чемпи и Фил Канталано, се приклучија на програмата заедно со д-р. Лорета Брегот и д-р. Џо Nieusma да разговараат за нивните најновите истражувања во свеста и C60. Тие ќе објаснат како нивниот тим има развиено начин за контрола на мигрирање и промена на однесувањето. Исто така, споделуваат како д-р. Состојбата на окото на Лорета, која се движеше кон целосно слепило, го промени обраќањето и почна да лекува. Првиот познат случај во светот за да се смени ефектот на слепило врз основа на возраст поради C60.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина