Дали медиумите работат со писатели на сценариото и продаваат PsyOp операции како што прават со ТВ емисии?

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 15 мај 2019 11 Коментари

извор: ageofshitlords.com

Секој кој го следеше случајот Ана Фабер и неодамна го видел случајот Џули ван Еспен во Белгија во вестите мора да забележи дека имало повеќе или помалку слична ситуација. Ако ги следиме медиумите, оваа вест е едноставно вистината. Ние сме преплавени со слики кои ја потврдуваат автентичноста и не само што ги гледаме семејството и пријателите, туку, исто така, гледаме вистински фотографии и видеа од главните ликови, што значи дека навистина не може да биде поинаку од вистината. Во написот подолу, се обидувам да објаснам зошто сеуште мора да ја изгребате главата.

Прво краток вовед.

Тролските војски

Слушнавме за феноменот на "трол фабрика" или "тролска армија", но тие се само во Русија (медиумите ни кажува). Сепак, моето искуство е дека оние армии на трол се главно во Холандија. Повеќе не го гледате толку добро во моите одговори, затоа што ги филтрирам со помош на автоматскиот филтер за зборови. Да речеме дека кога владите работат со скрипти на PsyOp (психолошка операција) и ги продаваат овие успешни "преку границата" (затоа што постигна добро во сопствената земја), потребна ви е голема тролска армија за да ги добиете одговорите на сите форуми и онлајн дискусии за социјални медиуми "за следење". Тие можат да ја испратат дискусијата преку коментари како "Ја познав" или "таа беше со мој пријател во канцеларијата" и многу други коментари.

Луѓето обично не проверуваат кој профил на Фејсбук стои зад одговор. Тие не секогаш мора да бидат лажни профили; кои исто така можат да бидат вистински постоечки луѓе.

Можеби сте слушнале за терминот Inoffizieller Mitarbeiter. Под Штази од источногерманската ГДР, тоа биле тивки, тајни работници кои, на пример, внимавале на своите соседи. Тоа, наводно, било едно од педесет во тоа време. Може да верувате дека овој феномен исчезна од лицето на земјата по интеграцијата на Истокот со Западна Германија. Не сум толку сигурен за тоа. Не исклучувам - со оглед на моето искуство со сите одговори во текот на годините - дека Холандија има голема тролска армија подготвена да ги насочи дискусиите за социјалните медиуми во корист на можни сценарија.

Директорска работа

Дали знаевте дека Џон де Мол го поседува АНП? Дали знаете како Џон де Мол стана богат? Во голема мера преку продажба на успешни ТВ-емисии. Ги знаете од тие шоуа како што е Холандскиот талент. Тие потоа се тестираат на тие неколку милиони Холанѓани и ако се фатат, тие се продаваат преку границата како концепт и добро заработени. Во времето на Заансе vloggersrel, јас бев во можност да визуелизирам (благодарение на доставените слики на пријател кој живееше во соседството) како Powned беше тешко на работа во режија на целосно изведена vloggersrel. Станува јасно дека има режија. Исто така беше јасно дека, на пример, апсењето траеше многу долго, бидејќи операторот мораше да оди на вистинска позиција. Кратко пред тоа, господата што се расправаа пред камерата се шегуваа се смеат и земаа едни со други. Заансе vloggersrel беше целосно изведена и беше во режија во живо. Овие слики можете тука види повторно.

Deepfakes

Често дискутирав за техниките со кои може да се создадат длабоки знаци. Би сакал да го повторам тоа за новите читатели. Deepfakes се направени преку GAN софтвер. Ова е вештачки интелигентен софтвер кој, врз основа на повеќе AI системи во мрежа, создава ликови од ништо. AI е англиски за вештачка интелигенција; што значи вештачка интелигенција. Друга AI мрежа потоа ги тестира сликите креирани од првата мрежа и ги отфрла или одобрува. Со тоа во еден циклус, ликовите стануваат пореални со секој чекор, така што на крајот можете да генерирате сосема измислени луѓе кои изгледаат како обични луѓе (кои можеби само ќе се сретнете на улица). Со години филмската индустрија успеа да создаде непостоечки ликови, развивач на графички картички NVIDIA обезбеди дека сега можете да го направите тоа и на разумен компјутер (види тука). Истата компанија (NVIDIA) е способна да создава виртуелни средини. Погледнете го видеото подолу и продолжете да го читате.

Сега, исто така, постои и софтвер на пазарот со кој можете да дадете интервју во живо од зад веб камера на обичен компјутер и да го ставите и лицето и гласот на друг во врска со тоа. Ова се прави во реално време и без никакви прекини. Можете да го видите ова подолу (прочитајте понатаму под видеото).

Ако ги додадете сите овие достапни ресурси заедно, можете да создадете кое било лице што го сакате, а исто така можете да создадете историја за тоа и да направите да изгледа како да е живо. Хипотетички, на пример, може да произведе видео од Ана Фибер од пред неколку години, со својот татко во автомобилот, и да ги натера сите да веруваат дека ова е реално. Или можеби тоа е можеби не хипотетичко, но дали е тоа едноставно што се случува во пракса? Можете ли да го проверите? Можеме да бидеме уверени дека владите и медиумите не произведуваат лажни вести и можеме да веруваме дека тајните служби развиваат техники за откривање на длабоки препреки, но не се ли тие производители на самите глупчиња?

Џон де Мол

Значи, ако Џон де Мол, милијардер, најголем телевизиски продуцент и сопственик на АНП (Генерална холандска агенција за печат) најверојатно ќе ги има сите средства и затоа треба да се смета дека е способен да генерира длабоки снимки, тогаш треба да се смееме кога некој ќе застане да посочиш дека постои можност да бидеме измамени? Освен тоа, го прикажав неколку пати (затоа што не покажав на демонстрации поддржан со визуелен материјал бевме измамени). Дали може да биде толку лошо што таквото сценарио, исто како и големото ТВ шоу, се продава во странство, бидејќи се покажало дека е успешно?

Зошто тие треба?

"Да, но Vrijland, мора да има цел да ги измамат луѓето во толку голем обем? Кој прави такво нешто?"Тогаш треба да обрнете внимание на она што се имплементира новите закони, кратко време по таков голем настан како случајот на Ана Фабер. Во неколку написи јас опишав зошто случајот Ана Фабер (во кој Мајкл П. бил сторителот) најверојатно бил PsyOp (психолошка операција). Операција за протурка на повеќе закони. Легислативата дека луѓето никогаш не би се прегрнале само во нормални околности. За ова, нешто мора да се случи радикално.

Проблем, реакција, решение

Дозволете ми да почнам со објаснување повторно како медиумите можат да ја играат оваа игра PsyOp и што Проблем, реакција, решение Максим е тоа што се чини дека се применува повторно време и време, а потоа да видиме што гледаме за ова во случајот Џули ван Еспен и Стив Б.

Што е тоа максимум тогаш Проблем, реакција, решение? Она што вие како влада го направите е: Вие создавате социјален проблем со големо влијание (Проблем) предизвикува жестока емоционална реакција кај луѓето (Реакција) и може да имплементира нови закони и мерки кои нормално никогаш нема да бидат прифатени (Решение). Потоа пакувате со зборови како "Владата не успеа во заштита која општеството може да го очекува од неа", Како што неодамна дојде од холандскиот министер Сандер Декер.

Затоа можете да работите со техниките опишани погоре за да создадете таков проблем. Всушност, тоа значи дека не можете да тестирате интервју, говор или каква било слика за вистината. Значи, не можеш повеќе да веруваш во твоите очи. Телевизијата и другите медиуми технички се способни да го вдишат животот во непостоечки карактери. Дури и ако мислите дека е снимен со телефон и дали доаѓа од безбедносна камера, не можете да бидете сигурни дека тоа е автентично. Сè е можно и ништо не е невозможно во светот на медиумите. Секогаш мора да обрнете внимание на кој Решение следи кратко време по таков голем настан.

Прашања во случајот на Ана Фабер

"Но, Вриланд, убиството на Ана Фабер може исто толку добро да се случи?"Да, можеш, само во серијата статии што ги напишав за тоа (види овде) Станува јасно дека се покажало дека е многу неверојатна приказна. Која млада жена добива на велосипед за да започне со бура предвиде, а потоа започнува возење на ANWB пат и зошто беше нејзиниот слој пронајден на 3 октомври и дали зеде 6 дена за DNA натпревар со Мајкл Panhuis да се реализира? Тоа едноставно не е точно. На NFI може да го стори тоа да се направи во 6 часа. Зошто Мајкл ги раширил сите пронајдени предмети и што е со неговото битие? скутер возење со Анне Фабер зад? Зошто била прво погребана, а потоа кремирана, а потоа повторно да биде погребан? Зошто биле пријавени судски и аутопсии? не е прикажано во судскиот случај? О, добро, и во овој случај има многу повеќе необичности, но главно затоа што сте ги виделе сликите на емотивните родители, сте поверувале во него. Возбудлива приказната плус богатство (Проблем) емоционално влијаеја на луѓето енормно и така станаа во Реакција со цел да се опфати новата легислатива (Решение). Ова сега може да го стори вашето дете или се случи и со себе:

Декер вели дека е "многу несакано" што се сомнева дека им е потребен третман во ТБС, кој може да избега со тоа што не соработува со истраги и дека ова повеќе не може да се случи.

Покрај тоа, се врши задолжителна структурна проценка на ризик и анализа на криминал. Социјалните ризици при доделување на слободи за притворените лица стануваат поважни.

Накусо: истражувањата во психолошката состојба стануваат задолжителни, а потоа размислуваме за Мајкл Панхус и затоа сме убедени во потребата. Фактот што за многу граѓани тоа може да значи дека тие ќе бидат ставени на располагање на државата за живот (а со тоа и да ги изгубат сите човекови права), по предавањето на задолжителното испитување, значи дека секој што сака да психички ја игнорира државата може да биде наведено. Толку повеќе полициска држава.

Емоционална игра

Случајот на Ана Фабер и Мајкл П., според тоа, срамнува како час на ветерот и се чини силно дека приказната е изведена во голема мера со соработката на судството, медиумите и политичарите за едноставно протурање на новото законодавство кое никогаш нема да бидат прифатени од луѓето. Со играње на луѓето во голема мера на емоциите, масите се убедени да бидат во корист на таква промена на законот, бидејќи секој го поврзува со чудовиштето Мајкл П.

Медиумите нè убедија дека сето тоа ќе биде вистина, но ние никогаш нема да можеме да го провериме самиот себе и мораме да претпоставиме дека не играме со холивудски техники. Резултатот е дека луѓето можат да бидат ослободени психијатриски без причина и може да исчезнат во нивната вина целиот свој живот, бидејќи законодавството повеќе не ги заштитува.

А што е со Џули ван Еспен и Стив Б.?

Она што веднаш стоеше во описот на Стив Б. беше следниот текст vrt.be:

Според нашите информации, сликите би биле фотографирани во интерес на истрагата, пред да бидат дистрибуирани како извештај за истрага (видете ја фотографијата подолу, ја напуштија фото-продавницата на сликата - токму оригиналната слика на камерата). Полицијата веднаш ќе знаеше дека тој не е само "сведок".

Зошто полицијата "ќе ја купи кошницата што ја носеше Стив Б" во интерес на истрагата? Може да се каже дека тоа го сториле за да не се демотивираат некои сведоци, но исто така може да се каже дека тие веќе знаат дека Стив Б. може да биде поврзан со исчезнатите Џули, бидејќи одеше наоколу со нејзината кошница . Исто така можете да кажете: овде го гледаме живиот доказ за тоа колку лесно може да се манипулираат сликите и тука, исто така, го гледаме доказот дека ова се случува.

извор: vrt.be

Она што беше уште поизразено беше тоа што не беше татко на жртвата што зборуваше, туку очув. Во случајот на Ана Фабер видовме чичко кој беше првиот што зборуваше. Само подоцна родителите почнаа да се појавуваат. Продолжувам да ја истакнувам можноста за длабоки снимки и актери, каде што сликите можат да се манипулираат во живо и новото лице лесно може да се стави во едно интервју (вклучувајќи преклопување на глас). Тролската војска на социјалните медиуми која е подготвена да каже "тоа беше пријател или познавање на .."Ги убедува масите да го отфрлат последното сомневање.

На "Решение"

Во потрагата по Џули, беше направен голем повик за пребарување на граѓаните. Ова е веројатно да се направи големото општествено влијание и да се фокусира целото внимание на луѓето во врска со ова прашање. Се разбира дека овој сторител, исто така, се чини дека има силување минатото и така можете да го земете здраво за готово дека сме повторно тука Проблем, реакција, решение видете акција, со ново законодавство (исто така во Белгија) што секој може да задржи подолго или да наметне психијатриски третман (дали психијатарот смета дека е тоа потребно или не). На Default.be извештаи:

"Судот го осуди обвинетиот на четиригодишна затворска казна за силување и кражба". Така тоа звучеше пред речиси две години, на 30 јуни 2017, во судот во Антверпен. Сепак, Стив Б. не заминал во затвор тој ден. Јавниот обвинител побарал негово веднаш апсење, но судот не одговорил на ова.

Б, исто така, поднесе жалба на неговото убедување. Како резултат на тоа, таа не беше конечна и тој остана слободен додека не се обжали пресудата.

Тетка сведочи дека, благодарение на неа, тој бил ослободен под одредени услови. "Неговиот психијатар дојде да разговара со мене", вели жената, која сака да остане анонимен. "Тој не го виде Стив како криминалец. Тоа момче му треба само помош, си помисли. И ако можеме да му го дадеме тоа? Ние го сторивме тоа. "

Во ова, всушност можете веќеРешениепрочитај. Веројатно по овој случај, луѓето ќе бидат убедени дека ќе бидат ослободени кога ќе поднесат жалба и судијата (не повеќе, туку само 1) мора да процени дали некој треба да биде заклучен во клиника или не. Дека ваквото законодавство тогаш може да влијае врз сите, е поплавено од бранот на емоции со кои се играат масите во таков случај на сомневање за PsyOp.

Одговорете на прашањето во насловот

На прашањето од насловот "Дали медиумите работат со писатели на сценариото и дали продаваат PsyOp операции како што се случува со телевизиско шоу?", Одговорот може да биде едноставно ДА. Се разбира, има неколку луѓе со путер на глава, но за возврат тие луѓе имаат прекрасна плата или можат да се наречат себеси милијардер и да уживаат во луксузот што го сакаат. Вие не знаете; не можете да го проверите; не можете да го примите прстот додека некој не застане и изложува сè однатре. Сепак, шансата дека ова ќе се случи е мала, бидејќи учесниците најверојатно се цртаат. Покрај тоа, сите под-области на психолошка операција се веројатно толку compartmentalised дека многумина не знаат дека тие се дел од PsyOp скрипта.

Тагови: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (11)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Мартин Vrijland напиша:

  Друг пример за (многу веројатно) PsyOp, Thijs H.
  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/na-thijs-h-zal-het-in-het-vorige-kabinet-afgewezen-edith-schippers-wetsvoorstel-observatie-opsluiting-door-iedereen-omarmd-worden/

  И уште еден тука:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3591093/kruisboogmysterie-dit-weten-we-over-de-doden
  (цел: целото оружје мора да биде забрането, вклучително и крлежи)

 2. John.S напиша:

  Веб-страницата на RtvUtrecht неодамна беше објавена во вестите на PsyOp. Тие се тешки за тоа и се обидуваат да ги наведат читателите да заталкаат.

 3. Danny напиша:

  Навистина добар член повторно.
  Посебна е и последната реченица, особено.
  Она што често доаѓа овде на оваа страница е видео на хипнотизер кој ги тера луѓето да веруваат дека киселото лимон има вкус како сладок манго или нешто слично.
  Хипнотизерот, се разбира, знае дека тоа не е точно, но хипнотизер навистина ќе верува дека јаде слатка манго и ќе продолжи да тврди дека јаде сладок манго, бидејќи тој навистина верува

  За системот, тие се "корисни идиоти" кои можат да се користат.

  Значи ги имате хипнотизерите и хипнотизираните или комбинацијата од двете.

 4. Вилфред Бакер напиша:

  Убаво е да се прочита дека ќе останете за некое време, работите ќе одат толку брзо сега што очигледно е потребен јасен поглед на следните работи што нè очекуваат.
  Не само на тема ова е мора, тоа момче игра со тие живеат на неговиот канал, храброст, така да се каже.

  Израел Хакерство на светот, едноставно мора да се осмелиш.

  https://youtu.be/5VGpWl56ZF0

  Љубовта

 5. Карел Реутерц напиша:

  Да, јас сигурно верувам така. Немилосните паразити на власта не се одвраќаат од ништо.
  Воените скрипти се напишани, книгите се намерно испреплетени и направени (документарен прилог)
  Колку е лесно тогаш? да пишува скрипти за важни закони во полза на моќта. Групата се зголемува во голем број, кои ги отфрлаат приказите на фабер Фабер како лажни вести.

  минута 1-12.47 во овој супер документ >>>>>>>>>>
  Сега адаите сме биле на Блискиот Исток и иако настаните одат натаму, размената
  на информации сега е многу полесно и поефикасно со помош на разни технички уреди, а сепак луѓе
  во различни делови на светот имаат радикални различни информации за тоа кој се бори против кој? .......... кои се вклучени страни? ............... ..

  Значи, ако е можно да ги измамат луѓето за настаните што се случуваат пред нивните очи, колку ќе биде полесно да ги измамат за нештата 100 пред трети години.

 6. Зошто сакаш да го знаеш ова? напиша:

  Смешно е што делото за длабоки лажни филмови е прикажано со Путин. Еве уште една, но од главните медиуми:

  https://www.bbc.co.uk/mediacentre/latestnews/2019/vladimir-putin

  Дали луѓето полека се подготвуваат за манипулирана телевизија?

 7. Камера 2 напиша:

  Прекрасен датум 9-11 Journaal Nederland

  Девет единаесет, веројатно и маестрално pSY-OPP? Тоа Heineken киднапирање, убаво сценарио

  https://www.youtube.com/watch?v=LredfCXGw6k

  и сега плените можат да поставуваат прашања за актерот Холидерер во het Parool, убава

  https://www.parool.nl/amsterdam/wat-wil-jij-nog-weten-over-het-holleederproces-stel-je-vragen~b0c45faf/

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина