Младинските институции звучат аларми за агресијата затоа што „грижата“ е всушност злоупотреба?

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 4 ноември 2019 11 Коментари

извор: nu.nl

Министерот Сандер Декер (ги познавате оние судии, кои сите можеа да ги видат како идеален зет, но кој е можеби волк во овча облека) вели дека е шокиран заради интензитетот на инцидентите во грижата за младите. Па, Сандер, можеби тоа е затоа што Georgeорџ Орвел веќе објасни нешто во својата книга 1984 весникот е Во таа книга се објаснува дека зборовите како „грижа“ всушност можат да значат злоупотреби и повеќе од таков вид хорор. Веќе го визуелизирав тоа со моите скриени снимки на фотоапаратот во поставка "грижа за младите" во 2013 (види видео подолу). Директорот на таа установа во Херхуговард беше отпуштен како резултат на овие снимки и правилата беа малку прилагодени, но секако тоа беше првенствено со цел да ги задржи извидниците надвор од вратата уште по дефинитивно во иднина.

Тоа видео дава преглед на ужасот на ваквите институции. Оваа снимка ја направив кога ќерка на моја пријателка заврши во таква установа. Бидејќи таа имаше треска, исклучително бевме примени и можев да снимам со скриена камера. Со шверцувана телефонија, која ја криев во душекот на креветот, таа можеше да направи звучни снимки за злоупотреба на соседот (од персоналот на установата). Thatе го слушнете тоа на крајот од видеото. Во првиот дел од видеото таа објавува како морала да ја пријавува секоја активност што ја правела надвор од вратата. Чист ужас за тинејџерите кои немаат ништо сериозно на своето ниво, туку едноставно имаат тешка адолесцентна време или домашна ситуација. И, секако ова беше само слика и врв на превезот. Приказните што ми ги кажаа неколкумина поранешни жители на (само) на овој институт, едноставно се надвор од овој свет! Чист хорор и никој не го гледа тоа! Убави градини и уредни згради, но во него е пекол на земјата.

Во минатото ви беше дозволено да бидете нормален адолесцент; деновиве сте затворени во изолационата ќелија. Ако вашите родители ве заклучат дома, тие ќе добијат титула на лошо постапување; ако младиот работник за нега ви дава „стимули за болка“ (читајте: шлаканица во едни со други) или трепери во ќелијата за изолација, тоа е едукативно и „неопходно“. Дали е тоа одеднаш добро? Каде завршивме !?

Совеста на овие младински работници се чини дека е маргинализирана да плаќаат хипотека или закупнина и најновата компанија на Најк на нивните потомци. Се чини силно дека редовната, но постојана плата ја замолчува совеста. Совеста на просечниот работник за млади е веројатно дека го исполнува концептот „befehl ist befehl“. Сега можеби ќе го најдете тоа расположение и навистина сте убедени дека има и многу луѓе кои имаат оригинално срце за тоа прашање. Sorryал ми е, но веројатно не е за ништо што има толку насилство врз младински работници. Добив многу (обновување: мислам на многу) поплаки за грижа за младите. Премногу да спомнувам! Во тој поглед, морав да ја фрлам секирата за да ги дадам на сите тие поплаки лично внимание. Тоа е едноставно премногу и емотивно премногу стресно!

Според мое мислење, грижата за младите не е грижа. Сведоци сме на кампови за повторна едукација со хорор, каде што се занемарува секое човештво. Па не, не сме сведоци на тоа, затоа што не го гледаме. Тоа се случува во приликата; зад затворените врати и уредните градини. Заклучувањето на незгодни адолесценти чиј дом можеби нема да оди добро и администрираат таканаречени „стимули за болка“, вклучително и заклучување во изолациони ќелии, е едноставно полошо од Средновековниот. Тогаш таков министер со своите уредни и точни чаши и костум би можел да каже дека е „шокиран“, но за мене тоа не е ништо друго освен волк во овча облека, кој вели „однесување“. Целокупната грижа за младите е круг на институции кои заработуваат многу пари од „услуги“ и пумпаат пари наоколу преку грбот на невини ранливи деца. Таа стана вистинска индустрија!

Јас би рекол: Вие Сандер Декер поминувате еден ден во убава ќелија (затоа што во таква „институција“ нема повеќе простор со ПИН-код за заклучување) во еден ваков младински институт. Имајте убав прицврстувач на раката или вратот за наб throwудување да фрлите во изолационата ќелија за да се олади (читајте: исцрпено и целосно разочарано што лежи на подот). Тогаш ние би сакале да се видиме повторно во вашиот убав костум со вратоврска. Погледнете дали сè уште имате разговори.

Можеби ќе се запрашате: Дали е чудно што се појавува повеќе насилство врз вработените во „грижа“ на младите или е чудно што се чини дека овие вработени сè повеќе ја изгубиле совеста? Каква е работата со Холандија, земја во која се чини дека сите држат рака едни на други заедно за да го оправдаат недоличното однесување и да ја издигнат абнормалноста во нормалност? Кој има храброст да ја врати совеста и да стави крај на таквиот ужас? Кој ох? (Исто така, погледнете го видеото во коментарите)

Листа на изворни линкови: nu.nl

Тагови: , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (11)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Мартин Vrijland напиша:

  Сподели сподели споделување на акции !!

  ВЕЕ ЗАБЕЛЕШКА: Фејсбук ќе ја блокира оваа порака на временската рамка на луѓето затоа што сметаат дека е „неважна“ (прочитајте државна цензура), па споделете и со лична пошта, WhatsApp или како и да е!

  Најлошото е што повеќето луѓе кои не им пречи да се осмелуваат да споделуваат написи ... од страв дека другите ќе се занимаваат со нив наместо да сфатат дека самите срамни базени треба да бидат засрамени.

 2. Мартин Vrijland напиша:

  Гледаме одново и одново како режимите кои наводно се борат против неправдата самите вршат ист вид на голема неправда. Сојузниците би ги избркале нацистите, но го бомбардирале Дрезден по наредба на Винстон Черчил кога војната ќе заврши. Нацистите убиваат луѓе за ништо, но „спасителите“ го направија токму истото. Сосема за разлика од прашањето кој всушност го финансирал Адолф Хитлер (зарем не биле тие ционистички пари кои доаѓаат од САД?): Дали некогаш престанал нацизмот да постои? Или, исчезнувањето на Адолф Хитлер од местото на настанот, всушност беше почеток на реконструкција на фашизмот во нова демократска јакна со сладок изглед?

  Па за среќа, сè уште ги имаме сликите .. вака се одвиваше по војната (видете ги снимките на бефел, не бефтелови на сојузничките „спасители“).
  Советските кампови за повторна едукација не се познати како гулаг денес, а нацистичките концентрациони логори веќе го немаат тој суров изглед. Денес се нарекува клиника ГГЗ или установа за нега на млади. Станавме малку пософистицирани и стававме сè во убава орвелска јакна за ново образување, така што никој не се замара со совеста. Влезната врата е уредна, а градината уредна, а ќелијата има убава декорација и заклучување на пин.

   • Мартин Vrijland напиша:

    Бројот на загинати беше официјално 25 илјади, но тоа се заснова на концептот на Черчил за „Историјата е напишана од освојувачот“

    Всушност, зборуваме за стотици илјади до милион смртни случаи по овој бомбашки напад. Сепак, секако повторно се тврди дека неонацистите ги нарекуваат такви броеви. Победникот ги преработува брошури на историјата (и секако излегува розова).

    Тоа беше една голема сукцесија на големи бранови на фосфорно бомбардирачки дожд проследено со огромни пожари кои искоренија сè што беше живо. Забелешка: војната веќе заврши!

   • Мартин Vrijland напиша:

    Зошто го објавувам горенаведеното?

    Да покажеме дека сè уште живееме под погрешен режим; режим што ги затвора луѓето и ги става во логори. Овие кампови изгледаат малку поубаво, имаат титула установа за грижа, а вработените имаат уредна плата, уредна волксваген и уредна градина за распределување распределени.

    Совеста на вработените е искористена од платата и споделувањето на приказните за работата на забави и забави или кај кафемат.

    • SalmonInClick напиша:

     Графемакер има вкус за тоа по Псип Вирсаум

     https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4908356/110-miljoen-euro-extra-voor-strijd-tegen-drugsmisdaad

     а што се однесува до Дрезден ... добро, вообичаените осомничени не можете да го избегнете

     https://www.henrymakow.com/2019/08/1882-Manifesto-Puts-NWO-in-Perspective.html

    • AnOpen напиша:

     Telkens gebeurt er zogenaamd een probleem waardoor je heftig verafschuwend erop reageert met de roep naar oplossen, aanpakken of ingrijpen. Vervolgens komt er steeds strenger heftiger en meer wetgeving. Idd meer bescherming en bevoegdheden voor een medewerker van de jeugdzorg. Gewoon bek dicht en doen wat er gezegd wordt of het terecht is of niet. Middels immorele en gewetenloze chantage dwingt men hun zin af in de omgang met de cliënt. Je wordt bijna zo lijp als een American max isolation prisoner benaderd en bejegend. Je bent echt een ding in zulke instellingen. Mooie maatschappij hé? Haha ja befehl ist befelh wordt lekker softwarematig opgevolgd, enige afwijking daarvan wordt als een extreem hoge uitzondering beschouwd. Uitzonderingen zijn net “bugs” in hun systemen. Vaak hebben ze zelf geen kids, maar men wilt volgens een boekje met “de jongere” om gaan. Klinkt al bijna als een product niet? Je moet “het” wel op een zekere gepaste afstand houden anders kan de veiligheid van je familie misschien niet meer gewaarborgd worden. Net als een echte max prisoner. Je weet maar nooit hé?

     Hey Martin en weer thx voor de kennis. Dank je wel voor het delen van je kennis, zeer gewaardeerd. Ik deel wel eens je artikelen. Maar men denkt dan dat ik gek wordt. Of men wordt angstig van bepaalde onderwerpen Of je komt met dat soort extreme rare dingen. Het maakt niet uit hoe hoog de intelligentie is, tot een bepaalde hoogte gaat cognitieve dissonantie opspelen of de kop gaat in het zand. Of men keert zich tegen jou. Ik heb er zelfs zowat ruzie om gekregen als ik men wees op deze artikelen.

     Kom niet met je poten aan hun wereld want dan kom je aan hun, dat zetten ze je betaald. Kan je weer betalen.
     Zoals het volk een heks ophing dat moet je doen met dat soort types die jongeren mensen mishandelen.

     • Сонце напиша:

      Een mooie reactie van je. Tja, het is moeilijk jets te verwachten van de gewone bevolking omdat ze gewoon allemaal bang zijn. Dat verdringen ze zoveel mogelijk door juist zo veel mogelijk met de groepsdruk mee te gaan en de vastgestelde agendapunten te volgen.De bevolking praat na wat van overheidswege bepaald is. Nederland, Madurodam, is mogelijk erger dan de voormalige DDR. Hier spelen ze het slimmer. Dissidenten in Nederland worden geboycot, gestigmatiseerd, dood gezwegen enz en als je ergens lastig wordt krijg je een stiekum ongelukje, uiteraard geregisseerd door die stiekeme jongens je weet wel. Want helden zijn het niet opereren in het geniep. Want de status quo van de jongens moet met alle middelen behouden worden. Het terugdraaien van die status quo door de gewone bevolking is verboden. Het script moet gevolgd worden.

     • Мартин Vrijland напиша:

      Dat hoeft allemaal niet meer stiekem straks. Als de wetgeving door de kamer komt dat iedereen door familie, vrienden of buren als potentieel verward-persoon opgegeven kan worden, dan komt de psycholance gewoon zonder tussenkomst van rechter of psychiater lekker voorrijden om je mee te nemen.
      Met dank aan de Thijs H. PsyOp, Ruinerwold PsyOp en vele andere van het afgelopen jaar.
      Zo ruim je de dissidenten op terwijl anderen er lekker hun brood aan verdienen als GGZ medewerker (de nieuwe goelag bewakers).

 3. Сонце напиша:

  Да, точно е дека живееме во тивка, суптилна диктатура. Режимот се менува што е можно поскоро, тогаш населението конечно може да живее во својата слободна земја, доколку веќе ги нема своите клучни позиции од кои живеат многу добро од, долго време, премногу долго.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина