Може ли Борис nsонсон (Отоманските предци) да иницира хаос во Европа што ќе го подигне Отоманската империја?

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 4 септември 2019 10 Коментари

извор: politico.eu

Мислев дека е шега кога читателот го објави следниот одговор: „Тој е Турчин“. На мое големо изненадување, следи дел од Википедија, кој навистина покажа дека Борис nsонсон всушност има отомански предци. Не само кој било отомански предци; јасно можеме да зборуваме за предците со политичка кариера. Nsонсон потекнува од истата крвна линија како османлискиот политичар Али Кемал. Интересно откритие, затоа што го поддржува моето предвидување за скоро обновената отоманска империја. Дозволете ми да го објаснам ова понатаму.

Османлиската Империја некогаш беше најголема во светот и пропаѓаше пред помалку од сто години. Со години се обидувам да покажам на страницата дека политичарите се подготвени за своето дејствување и сите служат на агендата за аристократска глобализација. Затоа не е изненадувачки што сега гледаме потомок на отоманско елитно семејство кое се подготвува за хаосот во Европа (преку дебаклот во Brexit) од кои ќе се опорави Османлиската Империја. Ваквото закрепнување на Отоманската империја го предвидував овде околу пет години и, што се однесува до мене, најигнорираната тема во таканаречената заедница за вистини.

Само мал список на Страница на Википедија од Али Кемал:

извор: wikipedia.org

Али Кемал бег (Отомански турски: عَلِي كمالِ بك; 1867 - 6 ноември 1922) беше Отоманскароден турски новинар, уредник на весници, поет и политичар со либерален потпис, кој беше околу три месеци министер за внатрешни работи во владата на Дамат Ферид Паша, Големиот везиер на Отоманската империја. Тој беше убиен за време на турската војна за независност.

Кемал е татко на Зеки Кунралп, кој беше поранешен турски амбасадор во Швајцарија, Велика Британија и Шпанија. Покрај тоа, тој е татковскиот дедо и на турскиот дипломат Селим Кунралпа и на британскиот политичар Стенли nsонсон. Преку Стенли nsонсон, Али Кемал е големиот дедо на Британскиот премиер Борис Џонсон, како и Joо nsонсон (пратеник за Орпингтон), новинарот Рејчел nsонсон и претприемачот Лео nsонсон.

Во ова име на Отоманскиот турски стил, Али Кемал е даденото име, и нема презиме.

Јас сè уште сакам да ја истакнам последната забелешка. Знаеме дека аристократите не се двоумат да ги променат своите имиња и дека оваа елитистичка група се крие меѓу обичните политичари (види на пример овој напис) Така, со Велика Британија управува германската аристократска крвна линија (исто како Холандија). Куќата Саксонија-Кобург и Гота (Саксонија-Кобург-Гота) е првично германска династија чии членови управувале над разни европски земји. Династијата потекнува од војводката куќа Саксонија-Кобург-Салфелд (од куќата на Веттин), која го стекна двојното војводство на Саксонија-Кобург и Гота во 1826. Во XNUM-X век, потомци од оваа лоза биле дадени разни други земји. Во 19, кралот Georgeорџ V го смени името на британското кралско семејство во Виндзор. Пропагандистичките медиуми и нивните менаџери за перцепција гарантираат дека брзо ги забораваме сите овие информации, така што луѓето не сфаќаат дека демократијата е фарса и дека старите аристократски крвни линии сè уште владеат. Тие се чувари на мастер скриптата.

Дебаклот во Brexit е дел од главната скрипта; сценариото што е изразено меѓу другото во верските пророштва. Со декларацијата Балфур во 1917 и распадот на Османлиската империја, се постави темелите за основање на државата Израел. Требаше да се постигне втората светска војна за да се постигне тоа дефинитивно, со комплекс на долг на холокаустот како лиценца за воспоставување на државата Израел во 1948. Со пробивањето на британската империја после тоа и распаѓањето на сите тие стари колонии, може да се случи воената моќ промена во САД и сите тие стари колонии биле тајно доведени под британското кралско семејство, со САД како вазална држава на британската круна. Оваа нова голема американска империја (која плаќа даноци на британската круна) сега е наскоро. Моето предвидување е со години дека Османлиската империја ќе се опорави. Ова е сè поврзано со мастер скриптата, во која мора да се води битка за Ерусалим помеѓу двете најголеми светски религии. За ова, Ерусалим најпрво требаше да дојде во рацете на ционистите и оттаму, првата и втората светска војна исто така помина според сценариото. Третата светска војна е на дневен ред како следна точка.

За да се постигне оваа третина точка на агендата, хаосот прво ќе се создаде во Европа.

„Ордо аб Хао“ е латински за „ред од хаосот“, максимум што се применува уште од памтивек за да може повторно и повторно да ја централизира власта. Тоа е магија од масонството, која е поделена на градации. Највисок ранг во тајното општество е 33. Тој број го гледаме многу во важни настани или настани во кои имаат прст во пита. Улогата на тајните друштва честопати е тривијализирана или отфрлена како теорија на заговор, но ако едноставно ги погледнеме кралските куќи, ќе видиме колку е важна важноста на овие „наредби“. На пример, портокаловите се истакнати во Малтешки витез (општество, дел од семејното дрво на тајните општества).

извор: pinimg.com

Тајните друштва се тајни фараонски или вавилонски по природа. Така, ова се навраќа на првите големи влади базирани на пирамида од првите познати „цивилизации“. Се чини силно дека во рамките на овие тајни друштва има (меѓусебно поврзани) гранки на фараонични крвни линии кои ја одржуваат својата генетска лоза преку планирани бракови.

„Ордо або Чао“ е мотото на масонеријата на шкотскиот обред. Англискиот збор „шкотски“ потекнува од грчкиот „скотиш“ (женско изведување на скотиос, темно, сенки, од сенката што ја фрла, од скотото, темнината). Може да се каже дека ако „скотот“ се залага за темнина и сенка, тогаш „скотич“ ја претставува светлината. Ако подоцна откриеме дека масонеријата е Луциферијана, тогаш тоа е веројатно Луциферијанската светлина. На крајот на краиштата, Бог рече „да има светлина“ и така екранот беше вклучен и се појави сликата. Ова потсетува на игра Playstation што е вклучена, така што сликата се појавува на екранот во форма на лесни пиксели (види симулационата теорија).

извор: gnosticwarrior.com

Храм на Венера Шкотска стоел во антички Египет. Се вели дека земјата на Шкотска го зела своето име од египетската фараонска кралица по име Скотта. Таму гледаме друга врска со една од најстарите цивилизации, имено Египет. Дискусијата за тоа која империја била порано, Вавилон или Египет, не изгледа целосно победи ако копате длабоко, но поентата е дека тајните друштва се чини дека се поврзани со фараоните од тоа време. Во секој случај, јасно е дека се чини дека се планирани бракови во рамките на оваа крвна група. Проблемот е, сепак, во тоа што во денешно време сè е избришано од табелата како лажни вести или теорија на заговор, така што малкумина сè уште гледаат сериозно во тоа. Овде нема да се мачам. Гогулете сами да откриете како елитата стапиле во брак со векови не врз основа на романтични чувства, туку врз основа на планираната реализација.

извор: wikipedia.org

Алберт Пајк беше важна фигура од шкотскиот ритуал за масонерија. Тој беше највисок иницијатор и поседуваше степен 33e. Според официјалната историја, Пајк бил капетан во мексиканско-американската војна, адвокат, поет и исто така член на КуКлуксКлан. Штука брзо прерасна во Врховниот Гранд Глава во рамките на ова движење. Ги преработил и интерпретирал масонските ритуали и го создал првиот филозофски документ Моралс и Догма од античкиот и прифатен шкотски обред на масонството, влијателна книга во организацијата. Споменикот на Пајк е единствената отворена скулптура во Вашингтон, во чест на Генералниот конфедерал. Споменикот е еден од 18 спомениците на Граѓанската војна во Вашингтон, кои беа наведени заедно во 1978 во Националниот регистар на историски места. Значи Пајк се чини дека е важна фигура која е во лулката на големата американска империја (сега во опаѓање) што сега ја знаеме.

На масоните никогаш нема да attrib се припише важна улога во официјалната историја. Тие функционираат како што беше во позадина и секогаш ќе ја играат својата важност (во видното поле). Можете да го споредите тоа со сегашните времиња, во кои кралските куќи се прикажани од страна на медиумите како церемонијални институции чија моќ е всушност ограничена од демократските влади (што секако е фарса). Значи, ако ја пребарувате Википедија за официјалното читање на споменатите господа, тие немаат толку важна улога. Во целата симболика што ја гледаме околу нас, сепак, сме преплавени со масономска симболика (Макс Верстапен, бр. 33, на пример, и шаховската табла на знамето на Формула 1). Масоните покажуваат дека владеат, но масите се видливо слепи.

Во 1871, Алберт Пајк напиша писмо до неговиот италијански колега од слобода, Џузепе Мацини. Во ова писмо тој предвидуваше три светски војни. Од кои првите два биле целосно испишани. Прочитајте го преводот на тоа писмо подолу:

Првата светска војна мора да се создаде така што Илуминатите ќе стават крај на моќта на царевите во Русија и ќе ја направат земјата атеист комунист. Разликите меѓу британските и германските империи ќе бидат поткрепени од агентите на Илуминатите и ќе се користат за изградба на оваа војна. На крајот на војната, комунизмот е изграден и искористен за уништување на владите и религиите
ослабне.

Втората светска војна мора да се поттикне користејќи ги разликите меѓу фашистите и политичките ционисти. Оваа војна мора да се спроведат за да се уништи нацизмот и да се обезбеди дека политичките ционизмот е доволно силна за да се воспостави една суверена држава Израел во Палестина. За време на меѓународниот комунизам Втората светска војна мора да се развие доволно силна противтежа на христијанството, до времето што можеме да ги искористат овие разлики за финалето социјална катастрофа.

Третата светска војна мора да биде фантастирана (од страна на агентите на "Илуминатите") преку конфликт меѓу политичките ционисти и лидерите на исламскиот свет. Војната мора да се води на таков начин што исламот (муслиманскиот арапски свет) и политичкиот ционизам (Државата Израел) меѓусебно ќе се уништат. Земјите што се приклучуваат на овој конфликт ќе бидат вовлечени во целосна физичка, морална, духовна и економска исцрпеност. Ги ослободуваме нихилистите и атеистите и ќе предизвикаме огромна социјална катастрофа. Ние ќе го ослободиме атеизмот и нихилизмот во светот. Ние ќе го покажеме ужасот на тоа. Тие се причина за ѕверство кај луѓето. Тогаш луѓето ќе мора да се борат насекаде против малцинството, атеистичките револуционери ќе бидат збришани и уништувачите на цивилизацијата ќе бидат збришани. Мнозинството луѓе ќе бидат разочарани во христијанството. Нивниот ум нема да знае насока или компас. Тие ќе сакаат идеален. Тие ќе сакаат да се фокусираат на нивното обожавање на нешто. На крајот, вистинската светлина на Луцифер ќе биде прикажана на публиката. Манифестацијата на Луцифер ќе го следи уништувањето на христијанството и атеизмот, кои и двајцата ќе бидат уништени со еден удар.

Често се зборува дека ова писмо е измама, затоа што терминот „нацизам“ никогаш не можел да се знае во 1871. Она што се игнорира во тоа размислување е дека креаторите на скриптата можат да излезат со термини пред пошироката јавност да ги запознае овие поими. Значи, ако ставите бренд на пазарот како компанија, маркетинг агенцијата ќе го сфати тоа многу порано отколку што ќе види општата јавност. Па, ако Пике го опише (пророчки) сценариото на неговиот придружник Мазини, тогаш во него може да има термин што не беше познат за пошироката јавност до години подоцна.

Се чини дека е планирана трета светска војна. Ова, случајно, исто така се вклопува во сликата на пророштвата на големите светски религии, кои се чини дека се свесно контрадикторни (дуализам), но доста слични во крајниот рок (види овде). На пример, и муслиманите и христијаните очекуваат антихрист (Даџал во исламот), кој ќе се претстави како месија. Исто така, очекуваме да се вратиме на Исус (види на пример ова објаснување од шеикот Имран Хосеин). Евреите исто така очекуваат месија и Ерусалим има водечка улога во сите овие религии. Основањето на државата Израел, исто така, одигра голема улога во првите две светски војни, иако ова е сосема маскирано во официјалната историографија. Во првата светска војна, земјата беше резервирана за државата Израел во Balfour изјава. Во Договор Хаавара од 1933 имиграцијата на Евреите во Палестина веќе беше запишана со Германија. Државата Израел е основана непосредно по Втората светска војна. Втората светска војна одигра важна улога во ова.

Третата светска војна, според писмото на Пике, ќе произлезе од конфликт меѓу политичките ционисти и лидерите на исламскиот свет. Ако ги погледнеме верските пророштва, го гледаме Ерусалим во главна улога. Планираното обновување на храмот Соломон ќе има важна улога во ова според пророштвата за крајно време од споменатите религии. Обновата на тој храм се споменува во тие пророштва како знак на доаѓање на антихристот, што пак е знак дека ќе има голема, сеопфатна светска војна. Зачудувачки, американскиот државен секретар Мајк Помпео ги посети катакомбите под џамијата која сега е изградена на урнатините на овој храм (политички ционисти?) Не толку одамна. Тој со ова гледаше модел на овој храм (види овде). И писмото од Алберт Пајк, и пророштвата за последното време, како и знаците што укажуваат дека она што ќе се случи во овие стихови укажува на тоа дека сме сведоци на одлично писмо. Сценарија која е позната на лидерите на тајните друштва, како што е масонскиот степен на 33e.

Затоа, би можеле да кажеме дека крвните линии на фараонот се свесни за сценариото, па дури и ги насочуваат социјалните случувања во согласност со ова сценарио. Важен максимум што тие го одржуваат е „Ордо аб Хао“. Затоа можеме да кажеме со голема сигурност дека тие секогаш прво создаваат хаос за да добијат поголема моќ. Затоа предвидувам дека Brexit е во согласност со ова сценарио и дека ова е предвесник на поголема моќ кон полето на исламската сила од горенаведеното писмо од Штука. Во овој напис Веќе објаснив како со години предвидував дека Османлиската Империја ќе се опорави и како ќе се користи Брекзит за да предизвика хаос во Европа. Значи, Борис nsонсон е веројатно ништо помалку од потомок на таква фараонска крвна линија. Заземам став дека сите луѓе што ги гледаме во политиката и медиумите имаат такво потекло и затоа тие секогаш ќе дадат фанатичен придонес за исполнување на сценариото на мајсторот.

Листа на изворни линкови: wikipedia.org

Тагови: , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (10)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. JtheRed напиша:

  Здраво Мартин,
  Ви благодарам за целата ваша работа.
  Не сум сигурен дали некогаш сте чуле за шеикот Имран Хосеин. Тој со години зборуваше за важноста на Цариград во крајот на времето и како ќе се сојузни Православниот христијански и муслимански свет, и дека кога ќе се врати Цариград, е време кога Ал-Масих ад-Даџал („лажниот месија, лажго , измамникот “) во исламското учење ќе се врати. Еве видео или тој што зборува за тоа.
  https://www.youtube.com/watch?v=WfoSMPXXiVY

 2. SandinG напиша:

  Сосема се согласувам со оваа одлична анализа! Во исто време, оваа политичка и економска куќа на картички се работеше со децении за да може да експлодира во одредено време. Сега гледаме дека сите знаци се случуваат, на пример инсталирање на осуден криминалец како шеф на ЕЦБ. Сега читаме во медиумите дека политиката за купување на ЕЦБ не функционира и дека само го направи еврото поранливо. Ова е точно намерата на тајната агенда, тоне сè истовремено ...

 3. Се стопи добро напиша:

  Јас сум повторно роден христијанин и сакам да ме научиш на сите овие работи.Симболизмот скоро ме натера да шизо со бројот на луѓе за кои зборував и знам во ретроспектива кои се активни во масонеријата, исто така и нивните карактерни црти и нервозни На Tics може да се мириса парче по парче од 3 метри и да се моли секој ден нивните души да „спонтано размислуваат за себе“ пред да прифатат печат на Beверот!

  1 работа едноставно не ми е добро на мене, Ако секогаш укажувате дека луциферискиот систем не е во ред, тогаш зошто толку незамисливо го копирате? „скриптата“ оттогаш не стана ништо друго освен „агенда план“ на Сатаната (кој никогаш не паднал за себе и за роднини, туку едноставно се нарекува Луцифер) за да го спречи Бога и неговите креации, и ако веќе цитираш некој како Пике што е во пораст, тоа значи дека тој го „флеклира“ она што треба да се случи, според земната агенда, и нека сатаната биде оној со доменство над земјата

  Исто така, ве советувам да поминете низ периодот на Месопотамија на „пред поплавата“, ако погледнете низ дезинфексот (ние сме стари милиони години, Месечината е парче карпа на која слетавме lol), тогаш знам со сигурност дека ќе достигнете нови височини, забележувам многу на Светиот Дух во вас Мартин, И се надевам дека мојот коментар ќе ве натера да изгледате малку поинаку на тоа како 21e век (омразен, презир и загрозен) христијанин гледа во тоа, јас сум не католички, реформиран итн., буквално „Прероден“

  • Мартин Vrijland напиша:

   Врз основа на твоето христијанско убедување, го разбирам твојот одговор, но би те замолил (и секој што ќе го прочита ова) внимателно да го прочиташ написот, за подобро да разбереме како да ги поставите термините „Сатана“ и „Луцифер“:

   https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/de-regenboog-staat-voor-een-fanatieke-religie-terwijl-de-aanhang-denkt-voor-diversiteit-en-inclusiviteit-te-strijden/

   • Мартин Vrijland напиша:

    Пред да одговорите понатаму, би сакал да ве замолам сериозно и темелно да ги прочитате сите статии под сините линкови. Во спротивно, ние ќе продолжиме да се справиме со вавилонската збунетост на говорот.

    • Се стопи добро напиша:

     Па еј !!! На компјутерот, Mobile 2x го урна она што сакав да го напишам!
     Настрана, имав напишано добра книга што не би сакала да ја започнам повторно со сета почит.На правилен начин и ништо галење или говор на омраза, го сторив истото (можеби „тие“ постигнале нешто, Демотивација?)

     Јас разбирам од каде доаѓате затоа што ги познавате и нивните езотерични обичаи, но познајте го вашиот непријател и не ги имитирајте ги, Сè што „тие“ го мразат, первенизираат, даваат поинаков пресврт од Бога наменет, тогаш обратното е обично вистината , Огромен број на препораки на „Демиерж“ во последно време дека всушност кивање се наменети за Бога, Нешто пренагласени како Endgame на Марвел и др (Endgame е исто така голема тема сега во сè)

     Sorryал ми е што повеќе содржина недостасува сега, наидов на твојата работа оваа година кога слушнав Англичанец како зборуваше дека „Купола на карпата“ е на оган во исто време со Нотр Дам (и сега и тогаш можеби ќе треба да ја бараме претстојните „настани“) и никој друг освен арапските веб-страници и вие излеговте преку „Гугл“ или сите места! Задебелен да ви прочитам дека Вие ја снимавте дамата во „Младинска нега“ каде верувам дека МКУЛТРА практиките се одвиваат преку психолошко тортура, Имаат и огромна количина симболички логоа во и на нивните згради, сега има многу примери порано се католички и управувани од „црковни“ луѓе
     (Те познавам со години !!!! 111)
     Бог да те благослови!

 4. SalmonInClick напиша:

  За оние што имаат очи да видат, целата геополитичка состојба е јасна како стаклото.

  Дали ФЕД се подготвува да го собори американскиот долар?

  Невообичаени забелешки и постапки на шефот на заминување на Банката на Англија и другите инсајдери на централното банкарство силно сугерираат дека има многу грдо сценарио во делата за да се стави крај на улогата на американскиот долар како светска резервна валута. Во тој процес, ова би вклучувало ФЕД намерно да предизвика драматична економска депресија. Ако ова сценарио е всушност распоредено во наредните месеци, Доналд Трамп ќе се спушти во книгите по историја како втор Хеберт Хувер, а светската економија ќе се наметне во најлош колапс од 1930. Еве неколку елементи што вреди да се земат предвид.

  Говор на Банка на Англија

  Шефот на пензионирањето на специјалната банка на Англија, Марк Карни, одржа извонреден говор на неодамнешниот годишен состанок на централните банкари и елитите за финансии во Jексон Хул Вајоминг на август 23. Адресата на страницата 23 до колегите централни банкари и финансиски инсајдери е јасно дека е главен сигнал за тоа каде силите што се кои управуваат со светските централни банки планираат да го заземат светот.
  https://journal-neo.org/2019/09/01/is-the-fed-preparing-to-topple-us-dollar/

  Во исто време, се разбира, се подигнува огромна завеса за магла во форма на Брексит, т.н. трговски војни и ескалирање на конфликтот меѓу Израел и Иран.

  Оние што секако се одговорни за ова ја претставуваат моќта во видливото поле и, како што им одговара на добрите пешаци, ја гледаат претходната задача прецизно извршена од невидливото поле. На пример, овие две БИС лакеи ...
  https://www.businessinsider.nl/recessie-economie-2020-wellink/

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина