Можеме ли да го контролираме исходот од оваа симулација?

извор: vrroom.buzz

Иако имам многу рана возраст веќе мораше да се направи не верувам дека еден Бог на љубовта, а особено да се претвори да се плаши, тоа ме фасцинира како милијарди луѓе се преокупирани со нивниот систем на верување и нека дефинираат целиот свој живот преку. Сега, не само вера во Бога, Аллах, Исус, Кришна или Мухамед е систем на верување. Можете исто така имаат и други верувања, како што се верува во теоријата на еволуцијата, сметајќи дека само нешто по живот завршува, верувањето дека универзумот е симулација, верувањето во wormholes, верувањето во вонземјани или верувањето дека ние прероден. Всушност, за секој систем на верување, не постојат одговори за најсуштинските прашања. Па, како можеме да дознаеме што е вистината кога обично се чини дека ја правиме нашата анализа со спектаклите на нашиот систем на верување? Зарем не тајно да добиеме сè што го слушаме, читаме или гледаме низ тој филтер? Како можеме да го заобиколиме тоа?

Всушност, може да се каже дека не може да се заобиколи, бидејќи дури и оние коишто долго време учат и ја изразуваат својата "вистина" со најголема сигурност не доаѓаат од најсуштинските прашања. На пример, како одговор на мојата серија написи, редовно ме прашуваат кој тогаш го создаде Луцифер (градител на симулацијата на Луцифер, во која тврдам дека живееме). Под претпоставка дека ова е бог-карактер, па дури и богот на Библијата или на Куранот, останува прашањето кој го создал тој бог и дали тој творец нема творец. Дури и ако универзумот требаше да излезе од никаде, може да се запрашате како ништо на крајот нешто донесе.

Така можеме да направиме неколку избори во нашите животи:

 1. едноставно останете со нашиот систем на верување, бидејќи е безбеден и познат
 2. ако нашиот систем на верување почнува да покажува некои празнини, да проучуваме други системи за верување и да видиме дали гледаме нешто во него
 3. да спроведе форензичко истражување во нашите најдобри способности и да застанеме на вистинскиот пат (и да го слушнеме внатрешниот радар)

Се разбира, тоа е заеднички за многу мешавина од овие опции 3 затоа што тајно секогаш имаат тенденција да несвесно да бараат потврда од познатите. Ова не беше случај за мене лично, бидејќи не бев многу среќен со моето христијанско образование на многу рана возраст. И покрај вид на топла сиве овие строги правила не ми требаше да и кога погледнав во 10 возраст за време на летен камп пред 3 во темен костум облечени камп џелати, да се покајат, знаев доволно: ова е вистина за секој метар. До тогаш толку убаво камп лидери се чинеше толку елегантен, спортски и шармантен, додека не мораше да се откаже моето срце кон Господа и јас одбив да се направи. Тогаш ми беше дозволено да ја поминам ноќта на дрвените платформи во ресторанот за казна. Во себе, имав најмногу забава таа ноќ бидејќи јас бев само зло, но јас бев само еден од неколкуте стотици момчиња кои одбиле да "Конвертирај". Интуитивно, па јас направив нешто во врска со "Господ".

Некои од моите читатели го гледаат ова како причина да ме обвинат за детска траума, врз основа на која добив искривена слика за вистинскиот бог на Библијата. читателите можам да признаам дека јас подоцна во детството и во текот на студиите, но сериозно се обидел мојот најдобар и понатаму да ја проучува Библијата добро, но дури и Вилем Ouweneel (што е во името), познат проповедник, 7x докторат во Знам многу и не можев да се убедам. Можам исто така да замислам дека може да се применат психијатриски печат, како што се: "Аха, овој човек страдаше од спротивно бунтовно нарушување во однесувањето во рана фаза!"Нешто оди, се додека не го стори тоа здрав скептицизам топло. Доколку не постои здрав скептицизам, ние сеуште ќе поверувавме дека земјата е рамна (извинете за читателите на рамен земје меѓу нас).

Рано во мојата природа беше да се користи здрав разум како радар, а не приказни за кои се зборуваше. Она што го забележав во мојата потрага низ животот е тоа што луѓето со христијански, исламски или со друг "верски облик" систем на верување, се многу горди на една книга (или збирка книги). И тогаш сеуште имате струи кои тврдат дека работите во таква книга не се правилно преведени или толкувани или дека одредени делови се автентични или не или треба или не треба да бидат дел од работата за собирање. Во меѓувреме, постои голема доверба во писменото и се претпоставува дека навистина доаѓа од божествен извор ("тоа е напишано!"). Од моја гледна точка во која тврдам (врз основа на методот 3 од горенаведената листа) дека живееме во луциферска симулација, се осмелувам да кажам дека тие се во право во тој "божен извор". Секој што ги проучува верските книги не може да помогне, но да дојде до заклучок дека тоа не е само неколку книги со бајки. Тогаш вие сте биле премногу мрзливи да сфатите поблизу. Сепак, би предложил дека големата доверба во книгите во повеќето случаи доаѓа од рано програмирање, а не од длабинска студија и дека довербата дека "божјиот извор" е автентична може целосно да се заснова на видот на тунелот.

Секој кој сериозно го проучува истражувањето овде на сајтот и го сфаќа сериозно, може да дознае дека градителот на овој универзум мора да биде Луцифер и дека верските списи доаѓаат од тој извор. Заради едноставност, да претпоставиме дека тоа е нашиот нов "систем на верување", без да сакаш навистина да влезеш во него. Дозволете ни да претпоставиме за погодност дека универзумот е симулација и дека ова е дел од нашиот нов систем на верување. Сепак, остануваме отворени за други влезни и толкување, но прашање е дали ние не тајно бил малку искривена, затоа што толку многу сакаат да се добие конечна дефиниција на нашето верување систем кој ние се подготви конечниот заклучок и го најде поддршка. Ве известувам однапред: нема дефинитивен конечен заклучок и нема дефинитивен водич. Тоа е најголемата измама на секој систем на верување. Таа никогаш не е сто проценти солидна. Можеби само треба да се навикнеме на тоа. Но, дали треба да бидеме демотивирани или треба да ја задржиме надежта дека сме скоро таму? Мислам дека треба да ја задржиме надежта дека форензичката потрага на крајот ќе нè стави на вистинскиот пат.

Слепа вера е како едрење пилешко без глава на вашето програмирање. Бидејќи секој е во процес на пристоен износ на програмирање, не може да го негира дури и најдобриот верник (во секој систем на верување). Форензичкото истражување е единствениот правилен начин во рамките на нашите капацитети. Освен тоа, ние мора да ја слушаме нашата интуиција, под услов да откривме дека нашата интуиција не е радар кој е управуван од умот, туку радар кој е управуван од душата. Инаку, вашето хормонално домаќинство, времето, вашата финансиска состојба или што и да било, ќе влијае на вашата "интуиција". Сепак, логиката исто така игра важна улога. За многумина, излегува дека логиката е исто така прашање на "чувство". Ако се применува 1 + 1 = 2, тоа е затоа што сме програмирани на овој начин. Без тоа програмирање, броевите или симболите кои ги претставуваат тие бројки нема да значат ништо. Амазонски индијанец не би разбрал ништо. Случајно, ова програмирање се заснова на логика, но во секојдневната практика сега сме преплавени со работи кои ја поткопуваат логиката. На пример, ако некој ми каже дека тој / таа мора да работи доброволно денес, тогаш тоа ја поткопува логиката: ако нешто е доброволно, мора да не го правиш тоа, но маг ќе го сториш тоа додека го правиш истото може да замине. Значи, секогаш останува фокусиран на програмирањето / навиката што е под нешто.

Ако сакате да ја пронајдете последната серија на статии (под менито "контрола на умот и душата'), тогаш ќе бидете неповратно против тоа експеримент со двојни прорези пријде. Овој експеримент покажува од перспектива на нашата перцепција дека материјата постои само штом се забележува. Напишав неколку статии во кои детално објаснив како ова може да се спореди со симулација или игра. За некои ова може да се преведе како слики, но мора да го земете буквално. Тоа не е шега. Тоа е резултат на истото експеримент со двојни прорези. Иако биро или маса, каде што може да седат или земјата на која стоиш, само се чувствува тешка и цврста, се чини дека кога сте под супер микроскоп ќе се постават одеднаш огромен празен простор помеѓу јадрото и електроните на атомот на седнат. Ве молиме ви уште повеќе, тогаш целата цврста материја се испоставува, всушност, се состои од масивни мали подвижни честички (како што електроните постои јадро на протони и неутрони). И ако зумирате уште повеќе, тоа ќе биде многу помалку. На крајот на краиштата, најмалата честичка сега ќе биде higgs бозонска честичка; исто така наречена божествена честичка. Но, ако извршувате двојно цепнатинки експеримент покажува дека секоја честичка, сепак мала, да постои само по видување! Солидна материја се материјализира преку перцепција. Значи сè што се чувствува толку тешко и материјално како што сега го доживуваш.

Ова значи дека вашето тело е исто така набљудување. И јас се обидов да го споредите тоа со играта Playstation, каде аватарот во играта се појавува на екранот врз основа на вашиот избор со контролорот. Програмскиот код (програмирање) на играта е веќе фиксен, така што со вашите движења со контролорот пикселите се материјализираат на екранот на таков начин што се формира слика. На овој начин, вибрациите во протокот на информации се материјализираат за да бидат важни за набљудувачот до контролорот на оваа симулација (нашиот универзум). Јас го дефинирав тој набљудувач како душа. Тоа е број 3 за да го додадеме во нашиот нов систем на верување. Вие можеби не сакате душа и мислите дека тој концепт е глупост. Може да верувате дека свеста е резултат на одредена количина на врски помеѓу невроните во вашиот мозок (разликата меѓу луѓето и другите цицачи) што нè прави свесни. Тоа е твое право. Системот на верување опишан овде е базиран на логиката која може да се изведе од дуплиот експеримент, со тоа што мора да постои набљудувач пред да се материјализира материјата. Логична последица е тогаш заклучокот дека мора да постои душа. Тоа е форензички заклучок.

Сега можете да кажете: "О, добро, тој експеримент со двојни прорези е, но 1 експериментот од толку многу експерименти направени во историјата, па што значи тоа?"Па, тој експеримент ги претвори сите теории развиени во природните науки од големиот Алберт Ајнштајн, наопаку. Тоа може да биде индикација дека тоа е важен експеримент.

Една од импликациите на тој експеримент беше дека предметот станува видлив за набљудување "суперпозиција"е. Најдобро можете да го споредите со игра со Playstation. Пред да го преместите вашиот контролер во играта, можете да одите во сите правци. Кодот за сите овие страни е веќе фиксиран во софтверот. Затоа е ваш избор кој го одредува она што ќе го видите на сликата кога вашиот контролер ќе се движи. Софтверот потоа пресметува која слика треба да ви се претстави на вашиот екран. Тој момент непосредно пред тој избор е "суперпозиција". Сите можности можат да се материјализираат на екранот. Тестовите во квантната физика, што покажува дека честички може да се материјализира во одредена ситуација, а потоа се задржи таа позиција, форензичар индикација дека концептот на квантната заплет докажува дека "наметнувањето", со цел да се материјализира бара откривање на првиот набљудувач.

Откако ќе бидат забележани и материјализирани, два квантната заплеткана фотона изгледа дека ги менуваат позициите истовремено кога 1 се менува од двете позиции. Овој принцип е неопходен во мултиплеер игра, така што сите набљудувачи секогаш ќе го видат истото како информациите откако ќе дојде "суперпозицијата". Можете да го споредите тоа со 1 на играчите во мултиплеер игра гледајќи и подигање на објектот за прв пат. Ако други играчи влезат во собата, сите мора да го видат предметот во иста форма и позиција. Ако тој го претвори предметот наоколу, тие сите мора да го доживуваат истовремено од својата перспектива и позиција. Излегува дека овој принцип е во развојот на апликациите на зголемена реалност применет. Квантната вмешаност на тој начин покажува форензиката дека сме во едно мултиплеер игра универзумот живот. Тоа ќе биде дел од 4 на нашиот нов систем на верување.

Карактеристики на играта се дека тие го следат одредена скрипта. Ние исто така можеме да го препознаеме ова во нашиот универзум за повеќе играчи. Ако имате верска припадност, можеби ќе бидете запознаени со феноменот на "пророштва". Но, ако не, може да бидете запознаени со хороскопите од таблоидните списанија или можеби одите кај сериозен астролог или имате таро картичка. Од сето ова се чини дека постои одредена предвидливост во нашата игра. Ова покажува дека изворен код задоволува одреден основен сет на програмирање. Ако репродуцирате CD од игра за вашата Playstation игра во плеерот, целата игра веќе е фиксирана на тој CD. Компјутерот во вашата Playstation го преведува кодот врз основа на повеќе фактори. Да почнеме од играта на мултиплеер. Кои се тие фактори:

 1. "конструкцијата" / универзумот во кој играта се одвива - како што е програмирано од градителот
 2. сценариото на играта
 3. вашите избори и движења во играта
 4. изборот и движењата на другите во играта
 5. интеракцијата меѓу аватари програмирани во играта (од градителот на играта, која му припаѓа на сценариото на играта), вие и други играчи
 6. првото набљудување на другите од областите во играта и нивната активност во таа област (да претпоставиме дека пукале некого во место А и едноставно влезете на местото А, тогаш - во игра со повеќе играчи - мора да ја гледате истата работа на вашиот екран од вашата перспектива и перспектива)

Колку сте успешни во играта затоа зависи од мноштво фактори. Сепак, јасно е дека постои скрипта. И ако го имате CD во рака (пред да го ставите во плеер), целиот тој код е веќе изгорен на ЦД-то. Во мултиплеер игра, играта се разбира работи на централен сервер во облакот. "Суперпозицијата" на она што е прикажано на екраните, тогаш зависи од првото набљудување на 1 на играчите. Скриптата е секогаш фиксна во широки линии. Во рамките на тој скрипт можете да направите одредени избори, но црвената линија е фиксна. Тоа е затоа што играта е програмирана. Ова му овозможува на градителот на играта да го предвиди исходот во x-изборните варијанти на x-мултиплеер. Впрочем, тој го знае сценариото.

Според моето мислење, сценариото е претставено во религиозните писанија и нивните пророштва или во други видови предвидувања. Сепак, аватарите поставени во играта од страна на програмерот играат голема улога во ова. Инаку, ќе бидеш на бројот на x мултиплеер еден x на власт x имаат можности каде набљудувањето доаѓа од "суперпозиција". Значи, со цел скриптата да биде успешна, надворешната (преку контролорот) играјќи аватари во играта не треба да биде дадена на доминантна позиција. На крајот на краиштата, она што се материјализира на екранот се одредува со првото набљудување (експеримент со двојни прорези). Како градител на игри, треба да се осигурате дека имате што е можно повеќе аватари во играта што обезбедуваат "прво набљудување", така што другите аватари во играта на мултиплеер мора да ја гледаат истата работа. Но, сето ова, се разбира, во рамките на правилата на конструкцијата како што го програмиравте, а исто така игра доминантна улога во перцепцијата.

Кога се преселив со мојот партнер аеронаутика време на последната ми проектот за мојата студија запишани на симулатор за летање (барем Ханс напиша код и ја отворив пиво), ние напиша ова, така што на сцена се одвиваат каде одиме. Врз основа на основен сет на правила, тој пејзаж беше очигледно случаен, но тоа беше едноставно основен сет на правила. Значи, можете да создадете бесконечен пејзаж, каде што пејзажот се материјализира врз основа на изборот на играчите. Можете да замислите колку е важно аватари кои работат во НАСА да го направат првото набљудување на "универзумот". Откако ќе се забележи, перцепцијата останува непроменета, материјализирана од суперпозиција. Значи, колку е важно да го читаш весникот и да гледаш телевизија? Тогаш претставата што ви е претставена е еднаш материјализирана и непроменлива. Затоа е многу важно да постојат аватари во играта кои обезбедуваат "прво набљудување".

Потоа можеме речиси да заклучиме дека првата опсервација игра важна улога во играта со повеќе играчи. Зарем тоа не е причина да се исфрлат сите книги, телевизиски компјутери и паметни телефони? Не, бидејќи тогаш има и други кои го прават набљудувањето за вас. Всушност, со мултиплеер игра како нашата - која има милијарди играчи - не може да победи на трката во таа област, се чини. Но, почекајте една минута. Сите такви работи како книги, телевизија, паметни телефони, итн, се веќе материјализирани предмети врз основа на набљудување. Дојдовме до заклучок дека нашата душа е набљудувач. Единствениот начин да се промени исходот од оваа симулација е да направите нешто со вашиот избор во играта. Ако многу играчи во играта отстапуваат од сценариото, нешто може да се промени. Но, за жал, се чини невозможно, бидејќи многу души се случува, па се идентификуваат со аватар во овој мултиплеер игра, тие пропуштите да се направи свест различни избори (како оние од аспект на согледувањето душата).

Очигледно нешто мора да се случи со сценариото конструкт на програмата и на множество основни правила, при што аватарите се ослободуваат од нивниот затвор. Значи, би помислил дека треба да ја пробиеме играта и да го прилагодиме кодот: однадвор; од позицијата на набљудувачот, душата. Но, не е тоа едноставно да откриеме дека сè што се случува во играта воопшто не е важно? "Тоа е само игра .."Ако знаеш ФИФА фудбалски натпревар на вашиот Playstation изгуби, ќе го изгуби, можеби како plug бала и го стави вашиот начин контролер за да се добие малку свеж воздух. Ако некогаш сте играле играта и ќе видите дека сте во стадион полн со луѓе со сите очила VR на носот, тогаш тие можат да одат 1 1 да затропа на рамо и објасни дека тоа е игра. Сепак, се чини дека оваа симулација не е така направена така лесно. Изгледа малку како затвор за душа каде што не може многу лесно да избегате. Но, можеби тоа е затоа што дошле да веруваме во перцепцијата преку нашиот аватар во играта со која дојдовме да се идентификуваме со неа. Можеби е време да преминете на "плашлив акција на далечина"или можеби не треба да ја преземеме играта премногу сериозно.

Се разбира дека ќе го разгледате погоре како повторување на она што го напишав порано. Дека е во право, но сакав да го разјаснам преку овој напис дека е форензичка истрага е тоа што доведува до заклучок на симулацијата, а исто така и до заклучок дека тоа е Луциферна симулација. Иако подоцна тоа ќе го докажам поцелосно, тоа е заклучокот што тогаш кулминира во нов систем на верување; систем на верување што за жал сè уште не ги најде сите одговори. На пример, се уште има отворени прашања ако:

 1. кој потоа го направи Луцифер
 2. која е неговата цел / мисија, зошто сакаше да изгради симулација која се чини толку реалистична што ќе се изгубиме во неа?
 3. кои сме ние, туку душа и од каде доаѓа таа душа?
 4. има ли божество кое ги направи и Луцифер и нашата душа?
 5. итн и така натаму

Вие само може да се прошири форензичката истрага ако првото истражување резултираше со песна. Таа патека доведе до одредена точка во истражувањето, од кое можете да продолжите. Тоа е статусот сега. Можете да направите свој форензички истрага. Можеби ќе дојдете до многу различни заклучоци. Сакам да се стимулира со внесување од други, бидејќи е подобро да се открие рано дали сте на вистинскиот пат или на погрешен пат. Јас лично се обидувам да го исклучам тоа колку што е можно со тоа што секогаш гледам ако нема очила во боја (како резултат на систем за верување). Во таа смисла, сум среќен што рано научив да критички гледа во системите за верување. Се надевам дека тоа ми даде глава на проектот и притисни во вистинската насока. Од тука, истражувањето продолжува и ќе пријавам онлајн. Ако сте заинтересирани, можете да продолжите да го следите тоа.

Дали веќе сте размислувале за значењето на библискиот стих од книгата на откровенијата 1 стих 7?

"Ете, Тој доаѓа со облакот и сите очи ќе Го видат"

Тагови: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (9)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Arie Maasland напиша:

  Вчера Мартин,
  Со ова се подразбира статија која им нуди на читателите огромно изборно мени.
  Мислам дека би било добра идеја ако секој може да ги наведе сите варијанти "што може да биде вистината" за себе. Потоа, процени го обезбедувањето на секое сценарио со број помеѓу 0 и + 10 и да ги процени "неизвесните отворени точки" со број помеѓу 0 и -10. "Пресметаниот резултат" дава слика по сценарио за сопственото верување (достоинство) за секоја од тие сценарија.

  Како што веќе ви кажав, сите сценарија покрај Библијата (основен текст) добиваат помала бројка од (вистинската) христијанска доктрина. Еден (вистинска) христијанската доктрина не мислам на учењето на повеќето религии (вклучувајќи ги сите образовни искуства на младите од тоа ....), Но кожа со план за возрасти, крајната обновување сите работи.

  Побарувачката за подлабоко проучување на еден или повеќе сценарија, е наш: ние толерира (доколку од вистината) суверена божествена моќ над нас, од "преку Него законски autoriteits синџир"? Или, всушност, се сметаме себеси за "највисок владетел"? (... што исто така се вели за нас во Библијата)

  Вашите прашања:
  • Луцифер (постојат бројни варијанти во христијанството за "кој е Луцифер") е никој друг, освен крајниот "од војната кикер", врвот на злото. Од друга страна, ова суштество не се разликува од алатката во Божјиот план за да открие добра. На крајот на краиштата, само од реализацијата на злото можеме да го препознаеме ДОБРОТО (Бог работи во оваа епоха полн со контрадикции)
  • Луцифер не е творец, туку дел од системот. Вие исто така не може да избегате од системот ... дури ни со самоубиство.
  • Прашањето зошто Луцифер сакаше да направи таква реална симулација ... доаѓа од "сопственото сценарио". Можеби прашањето е несоодветно.
  • Вашето прашање 3, што сме ние туку душа? Човечкото битие се состои од дух, душа и тело. Ние можеме да додадеме секакви визии за она што е што. Но, вашето тело (месо) по дефиниција е предмет на минливост и по дефиниција е грешно по природа, а исто така и умира. (Исто така, ветивме ново тело). Нашиот дух е од Бога и се враќа кон Бога кога умираме (па нашите умови секогаш беа таму). Душата ("тоа е кој си") всушност е во крвта, а при смртта душата ќе се одмори во одредено место за одмор до првото или второто воскресение.
  • Прашајте 4: да, едно исто божество од кого, од кого, и до кого сите работи.
  • Всушност, размислував за "сите очи ќе Го видат". Види, ако сте во сопственост на Бог, и Бог покажува дека Тој ќе ве исправи во насока на Неговата Слика ... тогаш тоа е процес. Тој процес почнува некаде ... и сите доаѓаат заедно. Горенаведените Библијата премин доаѓа од најпознатите симболична напишани Библијата, туку нешто друго, исто така, истакна дека тој (Син, Исус) и самиот ќе се приклучат на новоизбраниот да почнат да се врати на Земјата. Добро, тогаш можете да поставите некои практични прашања за рамен или круг Земјата. Покрај тоа, знаеме за различните техники на холограм, но не се грижам за тоа.

  • Мартин Vrijland напиша:

   Препорачувам свирење игра со Playstation еднаш за забава. Или само онлајн игра. Воопшто не ми се допаѓа, но гледам.
   Ако целосно се изгубите во таква игра, ќе се идентификувате со куклата во играта. Куклата има тело. Тоа се прикажува од софтверот код на екранот.

   Мислам дека навистина треба да ги прочитате статиите повторно и сериозно да го разгледате дуплиот експеримент. Вие велите: "човекот има дух, душа и тело" (тоа е силна позиција базирана на вашата книга од вашиот систем на верување). Велам: човекот не постои. Човекот се материјализира преку набљудување, како на пример кога играте игра на вашиот компјутер, го материјализира куклот од кодот како резултат на вашиот влез (со контролорот). Сè во играта е материјализација на перцепцијата.

   Од Библијата (книга напишана однатре во симулацијата) човекот е тело (со душа и дух). Марионети во играта ја опишуваат играта одвнатре. Некои марионети слушнале дека градителот на играта зборува преку неговиот глас во текот на играта и го стави на хартија. Сепак, куклата немаат поглед на хеликоптер (од надвор од играта) за да разберат што се подразбира.

   Тоа тело е вашиот "храм" (аватар) и постои само како резултат на набљудување. Значи, постои и само душа. Остатокот е симулација која се материјализира (се појавува на екранот) преку перцепцијата на душата.

   Ослободете ја Библијата еднаш 1 брои.

 2. нема шанса напиша:

  Петте точки што ги спомнувате за да добиете уште повеќе од работите, меа. "прашањата кои се уште се отворени", не можете да го игнорирате истражувањето за тоа што се "архонети". Има многу што може да се најде за ова, од нашата сопствена култура, но секако и на друго место како препорака (мајчин). Мојот заклучок од ова е дека Луцифер, како што го нарекувате, е создавање на архоните. Ако сакате, јас ќе се вратам на ова подетално. Моето искуство, сепак, е дека самоиспитувањето има предност. Добар напис препис. Никогаш не мислевте да објавите дел од вашата работа на англиски јазик? Секако дека е достоен за глобална сцена. Честитки, Ханс.

  • Мартин Vrijland напиша:

   Според мое мислење, архоните се дел од симулацијата на Луцифер, а не обратно.

   И да, јас се обидов еден, но тоа е пекол на работа да го задржи овој сајт работи на холандски, а камоли, исто така, зафатен со преводи. Покрај тоа, јас разбирам дека наскоро ќе се преведе на Google ќе биде доволно да ја организирам таа работа за мене.

 3. нема шанса напиша:

  Лично, се обидувам да ги разберам архонтолошкото поле од нивната перспектива. Ова бара сосема поинаков начин на вршење на работите, бидејќи тие се сосема различни отколку што можеме да ги замислиме. Тие имаат сосема поинаква реакција и видно поле, а тоа е тешко да се изрази во усното разбирање што го имаме при рака. Луцифер и како го толкуваме и едуцираме ова потекнува од нашиот свет на перцепција. Верувам дека досега набљудуваме дека ова воопшто не влијае на архонтовото поле. Решенијата лежат онаму каде што можеме да ја набљудуваме и разбереме нивната природа и ова е мое мислење. исто така можно со искористување на архартскиот идентитет кој во секој од нас на било кој начин навлегува или се обидува. Досега гледам Луцифер создавање на возвишени создадена од нивниот идентитет тој вид се направи некоја работа и додека вистинскиот идентитет се крие зад него. За да го разберам сето ова, научив и да се откажам од строгата дефиниција и ограничување на идентитетот. Ова е различно во архонетите. Честитки, Ханс.

  • Мартин Vrijland напиша:

   Велам: експеримент со двојни пресеци
   Сè што гледате е како кодот на централниот сервер во облакот на повеќе играчи. Набљудувањето предизвикува да се материјализира - од суперпозиција - на екранот. Твојата душа е набљудувач.
   Неколку нивоа се програмирани во тој код. Тоа ниво на аркантично / демоничко / ангели / јени (добри момци - лоши момци) е 1. Таа му припаѓа на богот на боговите наспроти сатаната, на небото наспроти пеколот, на ангел наспроти демонот, на исполнувањето на светиот дух наспроти исполнувањето на демоните (архонетите). Така припаѓа, на пример, на духовно ниво во оваа програма (оваа симулација).
   Јас не се согласувам со тебе.

 4. нема шанса напиша:

  Ние, исто така, не мораме да се согласиме со Мартин да ги ставиме нашите наоди заедно и да истражуваме понатаму. Кога ќе погледнете од архунтичното поле, тие зборуваат за "обичен" статус на преживување како што го правиме со подредените. Моралот или роднините едноставно не ги знаат, како да немаат "жици" за ова. Преку е-пошта спомнав перцепција на она што "ја насочува" нашата перцепција и манифестација од душата. Јас со ова наведов неколку соседни свесни животи. Веројатно постојат и неколку други играчи кои делумно ги користат меѓусебните стратегии. Потеклото -uiteindelijk- сведена на еден -lucifer- произлегува од нашата перцепција на сликата беше скенирани, како на пример, теоријата за Биг Бенг. Можам да го следам концептот на програмирани кодови и цркви, но и ова е изведено од нашата перцепција, како што е ом-духовноста. Архонтите воопшто немаат двојност. Тие го користат нашето програмирање кое најверојатно има поинаква историја. Преку перцепцијата дека се обидувате да заминете од централниот сервер, гледате други полиња кои изгледа дека работат поинаку. Ова подразбира ризици, но како што реков, тоа е достоен за тоа барем.

  • Мартин Vrijland напиша:

   Сакам да не се вклучам во бескрајни дискусии, но сметајте го "архонскиот слој" како дел од луциферската симулација, како што беше објаснето претходно. Исто толку едноставно како тоа.
   Можете да направите сето тоа многу духовно интересно и сложено Ханс, но јас се обидувам да ја покажам едноставноста на тоа.

   На кратко, да ме Вашите коментари за духовниот-труба глупости (или со намера да биде интересно или што произлегуваат од апсорпција на информации од различни извори), но најмногу конфузија opwerpend сеење и smokescreens, а тоа е многу лесно да се сфати. Сметам дека таква конфузија, сее страв глупости во иста категорија како и волнени досадни приказни на Martijn van Staveren. И волнени непроѕирноста помага на самата убаво за обука, затоа што сакате да го разбере толку многу, но тоа никогаш нема да се види на сите: кој е доделен само на наставникот.

   Ја нарекувам таа комерцијална духовност. Впрочем, ние треба да направиме нешто за тоа и секогаш е забавно да присуствуваме на овие медитативни курсеви. Почнавме да ги сакаме нашите духовни вежби и исто така даваме групно чувство. Пештера за пеење тука, темјан таму. И еден е дури и подалеку од другиот; еден има уште поинтересна волнена озборувања од другите. Пентекостите црква во различна јакна. Таа стана форма на црква игра и луѓето се подготвени да платат за тоа.

   Свесноста за тоа кој сме и како реалност функционира е полесно да се сфати од сета таа волшебност што нè тера да размислуваме. Тие ве водат лавиринт, каде што сметате дека треба да се доближите до крајната точка, но секогаш треба да платите за стрелката.

   • Мартин Vrijland напиша:

    Истакнувајќи дека јас сум бил чувствителен за такви теории за некое време, бидејќи сето тоа е толку убаво опишано на тој пергамент во списите на Наг Хамади. Но, тоа не е ништо повеќе од уште една варијанта на религиозниот ум ебам поврзан со оваа симулација. Archons, Џин, демони ..
    Ако сакате да верувате во енергетски паразити, ќе ги добиете во оваа симулација. Ако сакате да верувам дека може да се исполни со Светиот Дух, кој исто така може да се добие потврда од местата каде што тие го фалат Господа во воздухот, со своите раце и да се зборува во јазици. Нешто за сите во оваа игра.

    Време е да се види преку она што навистина е и кое е на копчињата.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина