Може да донесете промени и вашите избори се важни!

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 10 јуни 2019 12 Коментари

Често кога ќе започнете разговор со луѓе кои почнуваат да сфаќаат дека светот во кој медиумите и политиката ни кажуваат е целосно базиран на трик и измама, реакцијата е многу безнадежна и во вена на "не можете да направите ништо во врска со тоа да се направи ". Јас секогаш го наоѓам тоа интересен заклучок. Зошто не можеше да сториш нешто во врска со тоа? Дали е тоа затоа што живееме во Холандија со речиси 18 милиони луѓе на тоа мало парче земја или поради тоа што светската популација е скоро 8 милијарди?

Додадете го бројот на луѓе кои ја одредуваат сликата во Холандија? Ова се неколку политички актери кои играат леви, десни, зелени, виолетови, либерални и опозициски игри и неколку менаџери за перцепција во медиумите (како читателите на вести од вестите, уредниците на Telegraaf (и други весници), Jeroen Pauw, Matthijs van Nieuwkerk и ја именува целата листа на високо платени професионални пропагандисти). Тоа е релативно мал клуб.

Она со што се занимаваме е она што јас го нарекувам "системот". Системот е радарска работа во која сите радари ја формираат целата работа на часовникот. Системот на закони, правила и даноци и сите инспектори на сите тие закони, правила и даноци. И тогаш имате образовни институции и обучувачи и сè што човештвото научи да работи во системот.

Причината зошто не можеме (или подобро: смееме) да го напуштиме системот и причината поради која ние не се осмелуваме да го бркаме тој мал процент на професионални лажговци од своите позиции или барем да известиме дека сме со нив, е затоа што да видиме дека има голема грешка, но истовремено зависи од истиот систем. Колку луѓе работат во големите деловни згради при спроведување на правилата, проверка на други луѓе или обука на следната генерација. Други работат во "помош", каде што секој кој повеќе не може да работи во рамките на системот, е застрелан или запрен. Ако некој во системот се заканува да го запре часовникот, тој радар ќе биде заменет со нов.

Ние не знаеме ништо друго освен "системот"; ние не знаеме дека светот работи независно од постоечкиот систем. Каде ќе бидеме без инфраструктура за нашите автомобили, возови и авиони? Каде ќе бидеме без сообраќајни правила, семафори, закони и правила? Како треба да го организирате светот? Укинување на сите тие правила? Дали треба да продолжиме со анархија? И дали демократијата не е единствениот модел што функционира? Или би сакал да живееш под диктатура?

Поентата не е дека основните принципи се погрешни; поентата е дека оние што го водат шаторот претендираат дека живееме во демократија, а тоа е ништо повеќе од маска на диктаторски режим. Ова се однесува на национално и меѓународно ниво. Покрај тоа, поентата е дека постојано сме бомбардирани преку политиката и медиумите со појава на закана преку криминал и терор (често се само создадени) и сите други работи, што изгледа како да ни требаат повеќе и повеќе закони, правила и безбедносни мерки. Тоа вител на продолжувајќи да го нахрани стравот и да игра на толпата со измама и измама, постепено предизвикува човештвото да живее сè повеќе и повеќе во тоталитарна полициска држава. За жал, претежно е премногу зафатено заработувајќи сендвич, така што лебот и игрите може да продолжат да се платат, па така мнозинството останува слепо на она што се случува.

Филозоф Платон еднаш ја напишал приказната наречена "алегорија на пештерата" (види цртање со овој напис). Луѓето на дното на пештерата се оковани. Тие не знаат ништо друго освен сенките на предметите што минуваат низ сјајот на вештачка светлина. Ајде да кажеме дека сите ние сме тие луѓе во пештерата кои се врзани за познатиот систем. Платон наведува во својата алегорија дека ако луѓето треба да бидат доведени до површината, ќе бидат толку заслепени од природна сончева светлина и толку преоптоварени со слободата и со актуелните облици на предметите (од кои тие едноставно нијансираат во ѕидот) ја знаат пештерата), дека би сакале да ја претпочитаат запознаената окована положба во пештерата со слободата на која тие имале можност да вкусат.

Луѓето во пештерата никогаш нема да го запознаат вистинскиот капацитет како резултат на нивните синџири. Тие исто така никогаш нема да ја доживеат вистинската слобода. Всушност; повеќето ќе ја претпочитаат окованата положба и сенката на реалноста, бидејќи е доверена. Повеќето ќе претпочитаат вештачко светло на медиумите и политиката во текот на сончевата светлина.

Се додека ние одлучивме да останеме во пештерата и да го задржиме радарот на системот да работи; се додека ние сме задоволни со сенката на реалноста што би можеле да ја доживееме (наместо да се откинеме од оние кои ни оковани во систем чии закони и правила ги формираат нашите синџири и леб и играат само форми на ѕидот) ние никогаш нема да постигнеме Додека ние постојано се проверуваме, ако сме сплотени кон системот и никој не го поттикнува да ги скрши синџирите, ќе останеме во сенка на нашите способности и ќе видиме свет што е само темно одраз на реалноста на ѕидот.

Време е да се запре радарот; да ги скршат синџирите и да ги исплашат пештерските чувари на влезот во тунелот. Ти треба песна таму херои ("би можеле да бидеме само еден ден") од Дејвид Боуви. тоа е нешто што можете да го направите денес и тоа е нешто што директно влијае на вашата реалност. Откако ќе се исклучите од синџирите, можете да ги повикате другите на површината и да помогнете во надминувањето на стравот од вистинска слобода. Отфрлете ги синџирите и разговарајте со својот ближен за одржување на ланецот на робови во рамките на пештерскиот систем. Можете да започнете денес; само твојот страв е да се ослободи од лажната безбедност на познатата пештера која ве држи назад. Стани и скрши ги твоите синџири и нека секој кој се обидува да те спречи и да те чува во пештерата, знаеш со едноставни зборови дека нема да бидеш роб на лажна реалност до крајот на твојата душа.

Тагови: , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (12)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Мартин Vrijland напиша:

  Замислете дека четиригодишните суштества од овој филм ги носат имињата на политичарите како што се Марк Рутте, медиумските манипулатори како Џон де Мол, Питер Р. де Врис, Јероен Паув, Матијс ван Ниуверкер, Ева Џинек и многу други. Вие само треба да се стави во центарот на вниманието на тоа и да видиме што се случува:

 2. За мене добра и јасна статија!

  Сегашниот систем е базиран на "моќ" и оваа "моќ" ја одржуваат сите вклучени страни.
  Зошто е "моќ" во наводници?

  "Моќта" во системот не е автентична моќ, туку "моќ" врз основа на незнаење, страв, експлоатација и уништување. Оние кои го контролираат системот и со тоа имаат "моќ" над народот, се мајстори во создавање на ова незнаење, страв, експлоатација и уништување меѓу луѓето што му припаѓаат на народот. Детето на луѓето е родено без земја и е должно да учествува во системот, т.н. системот служи на интересите на сите луѓе ... општество; јавниот интерес.
  Нема општ интерес! Тоа е страшна трка на стаорци, каде што лудачите, големите еги, нарцисисти и психопати успеаја да ги држат доминантните позиции. Холандија е диктатура!

  Вистинската или автентична моќ се базира на способноста да се создаде, да се зема хармонија и да се балансира во предвид. Навистина интелигентните луѓе би можеле да создадат многу убави нешта, без да го загрозат правото на постоење на други луѓе, флора и фауна.
  За жал, според системот, очигледно "интелигентните" луѓе се далеку од интелигентни! Овие навидум "интелигентни" луѓе се успешно условени и програмирани во системот и проголтаа пропаганда и индоктринација. Овие луѓе не создаваат ништо, туку прават свои работни места во системот, каде што нема простор за вистинска интелигенција, која може да се изрази во вистинска креација и каде што преовладува рамнотежата и хармонијата. Примери за такви бездушни луѓе се менаџерите и белата јака ... кои не можат да толерираат вистински интелигентни луѓе во нивна близина. Видеото на The Incredibles (во статијата) е добар пример за ова. Сите се смеат на ова забавно видео, но само неколку се осмелуваат да ја преземат целосната порака и да се гледаат себеси во огледалото ... ако успеат да го остават настрана светот создаден од нивното его.

  Значи ...
  Вратете се на работа утре и дадете се од себе за да ја обезбедите вашата позиција. Кој знае, може да има промоција! Не размислете за она што навистина го правите. Впрочем, не можете да го промените светот. Луѓето кои не се способни да одат на работа веќе успешно биле оневозможени од системот. Следново важи и за овие луѓе: не прави ништо, затоа што не можете да го направите тоа.

  Ако навистина не знаете што да направите, споделете ги статиите на оваа веб-страница и подржете го овој веб-сајт со фиат пари.

 3. Сонце напиша:

  Добар напис од Мартин и убав одговор од платениот роб!

 4. Maasland напиша:

  Здраво Мартин,
  Стави неколку такви повици. Но, останува непрактично
  Без оглед на тоа како размислувате за "светите книги", тие пророштва навистина ќе бидат "исполнети".
  Ако го правиме Ник, тогаш тој процес продолжува. Ако ги земеме предвид иницијативите и поединците да ги пријавуваат злоупотребите, 100den (без разлика дали е креиран како контролирана опозиција) ... тогаш тоа го зголемува процесот на поларизација ... ... што во крајна линија ќе резултира со ист резултат: 100 % контролирано општество во кое "многу помалите повисоки ќе служат".
  Дури и да живееме некаде во шатор со неколку, а потоа да го развиваме својот сопствен крај, не е изводлива мапа, бидејќи таквото малцинство на крајот ќе биде проголтано од истиот систем.

  Дали може да биде дека Вистината е надвор од нашите рамки на референца? Дали може да биде дека основата на една од тие свети книги е "само" исполнета, а потоа и пророштвото што е напишано за следната ера? Единственото нешто што треба понатаму да го изучувате е прашањето: може да биде дека навистина постои божествена сила што навистина ја уредувала оваа ера (оваа еон), во која доброто и злото се манифестираат заедно, а потоа остава еон започнува целосно закрепнување? Во тој случај живееме во крајно фасцинантно и добро време за учење.

  Но, сакам да прочитам парче или 6 многу практичен совет од вас за тоа како всушност да го ставите вашиот повик за работа, а исто така сакате да ги прочитате вашите очекувани резултати во подобар свет.

  • Мартин Vrijland напиша:

   Здраво Ари,

   Според мое мислење вие ​​сте во право да кажете дека е намерата да се исполнат верските пророштва. Треба да се забележи дека пророштвата на главните религии покажуваат сличности и се разликуваат подетално, со цел да се создаде двојност потребна за неопходната борба меѓу групи на население.

   Јас објаснив во неколку статии за кои верувам дека живееме во симулативна реалност. Симулативна реалност изградена од многу специфично "божество" (градител на симулацијата), имено што се обожува во тајните групи и Католичката црква: Луцифер
   Јас, исто така, објаснив дека суштината на симулацијата е дека мора да има слободен избор. Инаку, симулацијата би била детерминистичка и исходот веќе би бил конечен, па тоа нема да биде симулација, туку детерминистички филм.

   Меѓутоа, за да се влијае врз исходот и да се насочи сценариото (на тие пророштва), градителот во симулацијата ги ставил не-играчките ликови; аватари кои се контролирани од него, кои треба да ги испратат ликовите за играње (учесниците во мулти плеер симулација) во правец на големата сценарио.

   Да, затоа постои "бог" (градител) на оваа симулација (симулација со повеќе играчи). Да, постои скрипта што може да се најде во пророштвата и да, постои група (аватари) која се обидува да го реализира ова сценарио.

   Затоа би сакал да ви ги дадам 6 практичните совети што ќе ги поставите:

   1. Престанете да верувате во небесата и пеколот (двојност) и верувајќи во сè што ви велат големите религии, бидејќи модел Бога / Сатана или рај / пекол е двојноста создадена како дел од симулацијата за да ве стави во право испрати скрипта чувари и предавање на вашата душа на бог (градител на симулацијата); или "син на бог" (градител на симулацијата во овча облека).

   2. Уживајте во симулативната реалност и удрете се во тоа како аватарите кои не се играат, се водени од она што ние ги нарекуваме и ентитети, но што всушност значи 'контрола од градителот на симулацијата'.

   3. Откријте како овие аватари на не-играчки карактер ги користат пророштвата од сите религии за да го постигнат одличното сценарио и да ги примаат душите (учесниците во мултиплеер симулацијата) за да се предадат дефинитивно на луциферианскиот АИ ("вечен живот") на религиите, "сингуларноста" на трансхуманизмот, како една и иста).

   4. Демаскирајте скрипт-чувари не-играчки карактерни аватари, но, пред се, ги разобличајте оние луѓе во медиумите и политиката кои доброволно и доброволно се ставија на располагање на аватарите што ги чуваат скриптите; зборуваме за познати имиња во политиката и новинарството (и мејнстрим и контролирана опозициска група која заедно ја хранат играта на двојството).

   5. Престанете да се ставате себеси на кој било начин во служба на сценариото и да симулирате симулација според нивните правила: да излезете од пештерата и да се осмелуваат да го надминат стравот дека без вашиот робски синџир и без да бидете дел од радарот, тоа ќе тргне наопаку.

   6. Отстранете каква било форма на религија и верување во "овде Исус" (или каква било надворешна сила која "те спасува") и гледате дека сте на чело на вашите одлуки. Ако видите дека законот за слободна волја секогаш ќе треба да се примени, тогаш исто така ќе видите дека секој избор што го прави (кој отстапува од посакуваната насока на сценариото) помага да се влијае на конечниот резултат и му помага на саканиот Луцифер крајниот резултат.

   За детално објаснување на она што го реков погоре, прочитајте го овој напис: https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/het-is-kinderlijk-eenvoudig-om-de-toekomst-te-voorspellen-als-je-het-script-doorziet-wordt-een-nostradamus/

   Или прочитајте ги статиите под менито под насловот "симулација" и започнете на страница 2, а потоа продолжете со читање до последното парче.

   • Mindsupply напиша:

    Еј Мартин,

    Многу добра анализа и резиме на суштината на сите ваши написи што сте ги напишале во последниве години. Во моето истражување доаѓам до истиот заклучок (и). Тоа е благородна цел, но "во нашиот живот" дека сценариото нема да се промени (доволно) (животот е премногу краток за тоа). Семето можеби е засадено и можеби ќе излезат за неколку години и можеби нешто ќе се случи .. Можеби, бидејќи возот на сценариото е грмотење и затоа семето не може да излезе воопшто .. можеби предност тука, бидејќи нивното сеќавање не е избришано?

    Во меѓувреме, мислам дека треба да си го обезбедиш својот "Дух". Бидејќи (исто така според моето истражување) смртта не е автоматски "игра над". Дури и откако ќе умреш, твојата слободна волја ќе се тестира и ќе се обиде да ти дозволи да избереш. Исто како во играта. Ако дозволите да бидете заведени и да направите погрешен избор, вашата "меморија ќе биде избришана" и ќе се воплотите повторно во "телото".

    Првично не сме "месо". Ние сме структурирани да влезат во оваа симулација, а потоа повторно сме (во сите области) структурирани во симулацијата. Ако "слободната волја" е универзален закон, тогаш самите сме дадовме дозвола да ја играме "играта" (иако под лажни изреки). Причината зошто сме убедени да ја играме оваа игра е уште една дискусија ..

    Па сега е нашиот трик (поединечно) по смртта да не направиме погрешен избор повторно под името "слободна волја". Затоа што ако направиш избор со "слободна волја" (со убедување под лажни изреки), тогаш тоа е исто како и "слободна волја", искрена или структурирана, не е важно. И токму тоа е структурата на вашата "слободна волја".

    Зарем тогаш не е време (освен што не се вклучени во сценариото во симулацијата (колку што е можно)) да се фокусира на тоа што не се наоѓате во симулацијата повторно по вашата смрт? 'Игра преку' -> 'Играч нагоре, уште една игра'.

    Ако не можете да ја освоите "играта", дали е подобро да научите како да престанете да ја играте? Особено ако целта е секогаш да ве задржи во играта (Singularity / Transhumanism) и тие се стремат да не ви дадат избор да ја напуштат "играта"?

    Би сакал да ја знам твојата визија за ова ..

 5. Бунтовничката напиша:

  Вие не допирате на важна точка во споредба со алегоријата на пештерата. Оние кои ги набљудуваат вистинските форми и се запознаени со сончевата светлина, не ги разбираат "окованите" кога се враќаат во пештерата. Тие, исто така, функционираат полошо во пештерата, бидејќи повеќе не се навикнати на шсдуковскиот свет и поради тоа се сметаат за помали од "окованите".

 6. S0M30N3 напиша:

  Здраво

  Еден коментар не дојде преку .. со ова само врската на YouTube: https://m.youtube.com/watch?v=_sB5cTocfZM

  Ви благодариме за сето она што мартин, инспирација, мотивација, јасни статии, не се откажувајте и продолжувајте.

  Поздрав S0M30N3 - Jeffo

  • Сонце напиша:

   Ако сакаме да ја промениме ситуацијата, овде и сега, тогаш мора да сфатиме дека момчињата од сценариото прават законодавство, спроведуваат политика дали или не преку псипија, итн. Што е штетно за нормалното население. Овие момчиња ги имаат усвоено холандските презими низ вековите и се преправаат дека се холандски во секојдневниот живот, така што обичните Холанѓани сметаат дека се холандски. Не се работи за тоа што се однесува на елита на непријателски емигрант кој ги држи клучните позиции во Холандија и кој не сака да се откаже / не ја споделува доброволно. Ако сакаме да ја промениме ситуацијата, мора да ја убедиме оваа непријателска имигрантска елита да се откаже од своите клучни позиции и доброволно да ја напушти Холандија. бидејќи тоа е извор на проблемот во Холандија. Доколку успееме доброволно да ги оставиме во Холандија, ситуацијата во Холандија ќе се промени на поволен начин, нема посуптилна, тивка диктатура, лажни избори, лажни вести и слично за обичната популација, што е само во нивна корист.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина