Монополот на мејнстрим медиумите се стреми, вие сте во движење

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 23 ноември 2015 23 Коментари

newspaperclipping_msmПовеќето луѓе ќе го препознаат тоа. Прво разбуди се како утешно. Појадок, чаша кафе или чај и можеби дури и опуштено гледање на вести или вклучување на радио за да ги слушнете најновите вести. Други може да читаат весник тивко. Уште една личност можеби ќе може да ги чита онлајн вестите колку што е можно опуштено. Колку е прекрасно да се почне мирно и опуштено? Ако го слушате радиото, ќе слушате вести секои половина час. Впечатоците и впечатоците влегуваат во мозокот на таков начин што сеуште е на полпат. Честопати сме преоптоварени со сите видови на статистики во кои можеби 1.500 луѓето биле испитувани од Морис де Хонд. Денес живееме во земја со точно 16.972.005 луѓе. Денес, медиумите известуваат за сите терористички ризици низ тоа 2,5 милиони живеат под линијата на сиромаштија. Сите информации доаѓаат додека ние се уште сме во релаксиран режим веднаш по будењето.

Дали некогаш сте се сомневале во што медиумите ви зборуваат? Дали имате впечаток дека многу не е во ред? Дали некогаш сте имале впечаток дека политичарите само повикуваат за време на изборите, а потоа повторно се впуштаат во неа? Можам да го замислам тоа многу добро и важно е да останете смирени во сите метежи. Особено во ова време на терор, насловните страници ќе ве исплашат. Една по друга глава на весникот сугерира дека има многу случувања. Право nu уметноста е да остане смирена и да се гледа во светот со позитивно око. Ако научите да видите што се случува во светот од еден вид на хеликоптерски поглед, се повеќе ќе поминувате низ сите тие медиумски пораки. Оваа веб-страница може да ви даде нови сознанија даде, проширувајќи ги работите што ги гледаат настаните. Преку анализи и критички поглед на прашањата тука ќе во текот на време можеби ќе видите дека ова ќе ви даде многу поширока визија даде.

Колку е пријатно дека постојат алтернативни канали каде што слушате поинаков звук? Постоењето на овој звук е nu сè уште е очигледен. Можеме да очекуваме дека владата ќе стори сé за да ги замолчи критичните бучава. Ние веќе видовме како Главниот тек Медиа се обиде да го поврзе Тарик З. со Мартин Вриланд преку Гиел Белен (види овде). Гледаме како девијантни мислители печатат печат (види овде). Претходно видовме обиди за инаку да размислуваат за шизотипично пореметување на личноста или за нарушување на однесувањето со опозиција (види овде). Но, бидејќи уште еден звук е сè уште важен во отвореното општество и затоа монополот на големите медиуми мора да продолжи да се стимулира; затоа што тоа е закон кој, во отсуство на предизвик, медиумите стануваат арогантни; бидејќи слободата на изразување е загарантирана од алтернативните медиуми. Тоа е причината зошто е неопходно локациите да се допаѓаат ова nu може да продолжи.

Така да го поддржувате овој веб-сајт сега, за да може критичкиот звук да продолжи да постои во општеството и слободата на говорот останува загарантирана. Позитивен придонес од даде е сè што треба да направите. Продолжуваме со критичко пишување. Ова е време да се даде вашата поддршка знаејќи дека таа брзо може да заврши со слободата на изразување. Донирај месечно или поддршка едно време.

Секој што ја објавил својата поддршка досега, ви благодарам многу за тоа. Сепак, итно е што повеќе луѓе ја поддржуваат оваа страница со цел да продолжат. Иако оваа страница понекогаш може да изрази поинакво мислење одошто ве поддржувате, се надеваме дека ќе ја видите потребата за критичко известување заедно со главните медиуми. Компанија која нема конкуренција го одредува пазарот. Тоа исто така важи и во медиумите. Значи поддршка сега.

донирајте месечно или поддршка едно време

Листа на изворни линкови: cbs.nl, nu.nl, ad.nl

Тагови: , ,

За авторот ()

Коментари (23)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Лоша карма напиша:

  "Ти си во движење"

  Тогаш би сакал да ја искористам оваа прилика да ви укажам на "мајката на сите теории на заговор", кршењето на името на раѓањето. Ние можеме да продолжиме да се зборува за интрига, Илуминатите, елита, просветлен, Chemtrails, масонски, NWO итн итн Тоа никогаш нема да донесе никакви промени, едноставно затоа што ние како луѓе не знаеме кои сме. Ќе мораме да научиме што ни е направено при раѓањето. Тоа е единствениот начин за промена на светот.

  Едно лице е лице со обврски и обврски во општеството или општеството. Човекот нема обврска, човекот има права. Нема право што човекот го нема. Телото на човекот е храм на правдата! Разбуди се!

  https://youtu.be/_x3BhZqFewU

  • Анализира напиша:

   @ Бад Карма, Карл Ленц веќе поднесе тужби во САД. Станува збор за време пред да стане публицитет и тоа ќе донесе сè и секого назад кон свеста како ефект на снежни топки.

   Исто така во Европа е заборавено дека полицијата и сите овие субјекти ги штитат правните лица кои се дел од владеењето на правото. Забрането е дека владеењето на правото мора да го заштити обичниот маж и жена, а не обратно. Заклетвата што ја земаат службениците е во таа смисла лажна заклетва. Едниот е внимателен и потчинет на круната во овој случај и неговите вазали.

   Нашето раѓање е нашето право раѓање "врамени" со кои сме дел од "владеење на правото", но нашите универзални права се земаат во реалноста, ние сме во прашање дел, т.н. BSN бр Кој не е повеќе од една преносливи удел уставна држава која ни служи и заштитува.

   Штом мнозинството се буди, системот (со сите негови лажни закони) завршува како што го знаеме и се враќаме во законот на универзумот. Што значи дека секој е роден бесплатно и може да живее каде и да сака. Значи, за секого кој го чита ова, размислете двапати по чествувањето, укажете на вашето дете на раѓање, таканаречената "декларација" е предавство на слободата на тоа дете.

   • Лоша карма напиша:

    Карл Ленц навистина ги окупира судовите во Велика Британија и САД. Се повеќе и повеќе таканаречени суверени и "слободни луѓе" почнуваат да разбираат што овој господин има да каже за обичниот закон.

    http://broadmind.org/
    https://youtu.be/MIvzxK5aZs8

   • Јон напиша:

    На Линке во целина е името на раѓањето, кои сте биле дадени е исто како и името на правното лице што ја поврза влада во прогласувањето на детето од раѓањето на детето на вашите родители. Затоа, многумина не ја гледаат разликата меѓу името и правно лице (= неслободен роб)
    Ако ве контактираат владата преку, на пример, сина буква или билет, вашето име ќе биде со големи букви. Можете да видите дека ве контактираат како правно лице.
    Веќе има многу кои го вратија своето име во Холандија и САД и воопшто не плаќаат данок, па дури и да возат сопствени регистарски таблички. Не е толку тешко и патот веќе е завршен од други, а документите за ова се достапни преку интернет. Погледнете ја оваа страница.

    http://ikclaimmijnnaam.nl/registerpagina.htm

    • Анализира напиша:

     @lon, ова е само почеток. Исто така, ДНБ треба повторно да падне во рацете на населението на Холандија (види Исланд), па одиме во текот на создавањето на парите и не е монопол на ЕЦБ преку QE (преку БИС / SWIFT). Тоа значи отстранување од Европската унија, така што мандатот ќе лежи кај граѓаните и неговите претставници. Видете исто така Англија каде Лондон е приватен домен каде што кралицата на Англија нема контрола. Укинувањето на монархијата и инсталирањето на република која го препишува уставот на народот, од народот, за народот. Како да дебитираме, едноставно имаме контрола над нашата централна банка. Вклучете ги паричните пресметки и ЕЦБ. БИС може да се исплати hahhahha.

   • Лоша карма напиша:

    Токму! Заклетвата што ја земаат службениците се на лицето. Не на луѓе. Лицето е сопственост на државата. Само погледнете во вашиот пасош. Јасно е дека документот е во сопственост на државата. (Униформирани) државни службеници затоа не го штитат човекот, туку и сопственоста на државата. Првото нешто што агентот го прашува е, според тоа, идентификацијата. Службеник има контрола над ова. Не за личност.

    Во моментот кога ќе се идентификувате, всушност се откажувате од своите човекови права и велите дека вие сте фискално и правно лице во одредена заедница или општество. Физичко лице. И тие имаат должности, многу должности. Една од овие должности е да го исплати националниот долг со плаќање даноци. Личноста не ја има оваа обврска.

    Сертификатот за раѓање, составен при раѓање во болницата, е предмет на спорот, а не извод од матичната книга на родените. Извештајот за родените е (според мое мислење), исто така, доказ дека сте биле човечки. Луѓето треба да се обидат да се венчаат на екранот на пасош или возачка дозвола. Тоа нема да функционира. За да бидете во брак ви треба извод од матичната книга на родените или извод од матичната книга на родените Зошто? Личностите постојат само во 2-D светот. На хартија. Се разбира, парчиња хартија не може да се ожени еден со друг. Само луѓето можат да се венчаат еден со друг.

 2. Анализира напиша:

  Накратко зошто климатските истражувања се фарса:

  • Лоша карма напиша:

   Ми кажаа дека "елитата" сака да го протурка овој данок на Co2, бидејќи тоа е данок што може да го наметне на луѓето. Ние ги плаќаме нашите даноци, како што секогаш ни известува владата, да се справиме со јавната безбедност, итн. Тоа е прилично општ концепт и кој завршува. Вие не можете да продолжите да ги оптоварувате луѓето и да ги прикачите безбедносните приказни.

   Данокот Co2 ќе стане личен данок во иднина. Наложено при раѓање и истечено при смрт. Не поради воздухот што го дишете, туку што издишувате. Co2. Со тоа, човекот стана опасност на оваа планета, тоа е мислењето на елитата, и тоа може да се оданочи. Плаќање на вашите доживотни даноци поради воздухот што го издишувате.

   Не знам дали е вистина, но денес воопшто не се осврнувам на таквата лудост. Но, според многумина, тоа би била причина владата да продолжи да инсистира на глобалното затоплување, додека никогаш не било покажано дека глобалното затоплување се јавува или е природно "нешто".

 3. Анализира напиша:

  За да разбереме каде сме денес, важно е да ја проучуваме историјата. Следниот цитат од не најмалку човекот покажува дека кошмарот се оствари и станува само потемни, освен ако не можеме да ја претвориме плимата:

  "Верувам дека банкарските институции се поопасни за нашите слободи од постојаните армии. Ако американскиот народ некогаш им овозможи на приватните банки за контрола на прашањето за нивната валута, прва од страна на инфлацијата, а потоа со дефлација, банките и корпорациите thatwill растат околу [банките] ќе одземе на луѓето од сите имот до Нивните деца се разбуди бездомници на континентот што ги освоиле нивните татковци. Моќта за издавање треба да се земе од банките, на кои соодветно му припаѓа. "

  Томас Џеферсон
  3rd претседател или САД (1743 - 1826)

  Не заборавајте дека оние кои беа против приватизацијата на ФЕД беа сите на бродот на потонатиот Титаник во 14 ноќта на 15 април 1912. (на пр. Астор, Штраус и Гугенхајм)

  Вудроу Вилсон (претседател на 28e) го потпиша Актот за федерални резерви на 23 декември 1913, со што ФЕД стана независен ентитет (читај пари за печатот) во рацете на банкарите.

  На 1e светска војна почна со напад à la ЏФК јуни 28 1914 во Сараево од страна на член на бандата наречена Црна рака ", во рацете на банкарите кои го финансираат. За пари притискаат да работат побрзо и повеќе интерес може да се наметне за парите што дојдоа во оптек. И оттогаш, САД и нејзините сојузници се во постојана воена состојба.

  Холандија не била "ослободена" во Втората светска војна, но била зависна од овој систем за да ја види Трумандокрината ... И се уште оди понатаму и нема крај.

 4. Лоша карма напиша:

  Веб-страница на американски воен одбранбен изведувач прави предвидувања. Оваа веб-страница прави предвидувања за годината 2025, името на веб-страницата е deagel.com. Ако ги видите овие предвидувања, вашата коса ќе се зголеми. Без разлика дали е вистина или не, изгледа страшно кога ќе прочитате дека Америка ќе загуби речиси 2015% од своите жители помеѓу 2025 и 80. Холандија, исто така, не се одвикнува добро. Од 17 милиони жители се враќаат на 10 милиони жители. Дали некој е запознаен со оваа веб-страница?

  http://www.deagel.com/country/Netherlands_c0145.aspx

  • Анализира напиша:

   Најважното прашање е: Кои се базите на податоци што се користат овде?

   - раст и / или намалена плодност (види вакцинација), војна (и) итн.

   Не го знаеше тоа, но фактот дека воениот индустриски комплекс стои зад ова не значи многу добро. Тоа се совпаѓа со Agenda 2030 (21), видете исто така Грузија Guidstones и аеродромот во Денвер.

 5. Bas0570 напиша:

  Што е F * CK?
  Премиум сметката тука чини € 99 pj, не е тоа што не го ценам вашето време и внимание на страницата, но не плукате толку многу пораки во една недела. Со тоа вие самите велите дека немате работа, па времето е, нели?
  Не ми се допаѓа копирни машини, заработувам добро, но јас, исто така, го претворам + - 50u pw и мојот часовник за аларм оди секој ден во 3.30 0f 4.00u.
  Луѓето кои заработуваат пари, исто така, мора да платат, оваа година ff 4000 € се врати на данок. Исто така, чувам сто или 6 од сите сметки, и покрај фактот дека заработувам многу.
  Но, ќе прашате 6000 €? Јас / не сме социјална служба! (Ја знам твојата приказна и така, јас сум и озлогласен, но сепак ги заслужувам).
  Мики нив да се направи добро истражување, работи на клипинг и надвор од неговата радио програма, исто така, работат на изградба за во иднина. Во тој тој е слеп како штиклиран (без навреда) и затоа не може да направи ништо. (Тој, исто така, ќе добие и износ од мене следниот месец). Ти и јас сме доволно здрави за да работиме каков било вид работа и какво име имаме. Работата секогаш постои ако сакате да работите (и покрај вашето име) ...
  Оваа порака за молив лично е сосема погрешна за мене, жал.

 6. Анализира напиша:

  Сегашниот хаос може да се сопре со создавање на пари повторно да се стави во рацете на граѓаните и нивните претставници, а не во рацете на приватни банкари како Rijkman Groenink, Nout Велинк, Едмонд де Ротшилд намалување на нафтата се Генел енергетика на ИС (IS / L) итн.
  http://onsgeld.nu/oplossing/
  http://www.wanttoknow.nl/nieuws/ijsland-centrale-bank-weer-enige-die-geld-creeert/
  http://www.ninefornews.nl/woordvoerder-britse-groenen-is-wordt-gefinancierd-door-de-rothschilds/

 7. Трева напиша:

  Израел: Ветената земја за организиран криминал - 1

  https://www.youtube.com/watch?v=z1Eosf1dyy0

 8. Анализира напиша:

  Macabre и шокантни, буквално за трупови: буден и потчинет, на кого?
  Холандскиот полицаец беше суспендиран за продажба на спомени од MH17
  http://www.dutchnews.nl/news/archives/2015/11/dutch-policeman-suspended-for-selling-mh17-mementos/

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина