Случај на Роми и Савана од сега, замолчени?

Со повеќето работи кои се многу критикувани или за кои официјалното предавање е доведено во прашање, гледате дека се молчат што е можно побрзо. Оваа тактика е слична на тоа како го одвлекувате детето кое плаче бидејќи сака внимание. Ставивте пудлица во устата или му дадете играчка и детето е тивко. Медиумите се мајстори во техники на одвлекување кога работите не одат според планираното во сценариото. Потоа ќе се грижиш за забава со други теми. За среќа, имаше доволно терор и драма за брзо да се направи оваа приказна да исчезне во позадина. Кој зборува за Роми и Савана?

Сценариото со Роми и Савана материја (односно лево и десно на сликата) се чини дека да се земе предвид идејата дека ќе стане нација и убеден дека нешто предизвикани страшно е преку употреба на социјалните медиуми од страна на младите престапници. Сценариото го зема предвид многу внимание од јавноста, бидејќи тоа беше 2 девојки на иста возраст и тоа се случи во радиус од 15 километри, но скриптата не се земе во предвид дека на инспектор дојде до целата приказна сомнение привлече а со тоа и изрази поткожното чувство на многу луѓе (во најмала рака, има, исто така, беа земени предвид од страна на познатиот социјалните медиуми trolls се ослободи на Фејсбук страницата на Мартин Vrijland). Сценариото мораше да доведе до шок во општеството. Овој шок беше саканиот одговор во максимумот "Проблем, реакција, решение"на кој се базираше сценариото. Проблемот беше наводно изведена смрт на девојките 2 и наводно создадени прекршители улоги за 2 млади момчиња. Прочитајте ја оваа скрипта повторно во мојата претходниот напис.

Во оваа приказна има едноставни нешта кои треба да се споменат. Прво на сите, на погребот на девојките беше премногу мазни. Во случај на паралелен убиство во радиус од 15 километри треба да се одржи барем сметаат линк а со тоа и пронајдени мртви тела треба да се испита од страна на холандската Институтот за судска медицина (NFI). Тоа трае подолго време. Нешто за тоа е потребно време. Како резултат на тоа, ќе мора да почекате како роднини пред да го погребите вашето дете. Затоа погребите се одвиваа премногу брзо.

Уште поважно е што по истражувањето на наводните локации, никаков трага од оштетување не беше пронајден на кој било ѕид на ров. Добивањето на жртвата надвор од водата ќе биде придружено со неопходно истражување во и околу тоа парче вода. Во мојот претходниот напис ќе најдете видео и објаснувам дека нема никаква трага од оштетување на ров. Прашањето што би можеле да го запрашате е прашањето дали навистина се пронајдени мртви тела или дали имало само чин и снимање на некои слики од присутните присутни персоналот на вестите. Трагите за истражување и отстранување на телото не може да се сторат без да предизвикаат штета, освен ако не дозволите да дојде допрете (но исто така остава траги). Прашањето што го прашувам (и кои луѓе можат да најдат премногу страшно за да размислат) е: "Дали Роми и Савана се мртви? дали се убиени? (и затоа) дали биле пронајдени?"

"Како можете слободно да го ставите тоа? Постојат осомничени 2, од кои 1 дури објави! Тоа е јасна работа!"Па, јас предлагам затоа што треба да го правиме со медиумски приказни. Во мојот претходен напис ги објавив имињата на наводните сторители. И погоди што! Јас немав 1 одговор од некој кој лично ги знаеше момчињата. Нема дечки или девојки, нема родители кои велат дека морам да ги отстранам имињата. Зарем не е точно дека AD.nl објави дека родителите на осомничениот за убиството на Савана поднеле жалба против лицето кое го објавило името на нивниот син? Зошто родителите на тоа момче не се обидуваат да ги отстранат профилите на социјалните медиуми? Не излегувајте со приказната дека немале пристап до овие профили. Ова е договорено кога ќе ставите адвокат и може да докажете дека се однесува на вашиот син. Дали овие момци навистина постојат? Сè што слушаме се приказни во медиумите и приказни за луѓе кои велат дека ги познаваат момчињата. И јас дојдов до имињата на момчињата, но откровеноста на таа информација само можеше да биде свесно контролирана, бидејќи сценариото беше грубо вознемирувано од некој што го испрашуваше официјалното предавање. Откривањето на овие имиња беше единствениот пат кога ми беше кажано дека луѓето ги знаеле наводните сторители. По објавувањето, не сум слушнал некој кој рече дека ги знае момчињата. Само приказните во медиумите даваат впечаток дека момчињата имале пријатели и затоа постоеле.

На мое изненадување, оваа недела добив е-пошта од адвокатската фирма SZ Advocaten од Вагенинген, во име на г-ѓа С.С. Зијдервелд:

Зошто ја објавувам оваа е-пошта? Па, веднаш се запрашав зошто овој адвокат не поднел жалба против мене за клевета? Родителите на момчето би го сториле тоа пред тоа? Јас ја цитирам АД на 14 јуни [quote] Родителите на момчето кое беше уапсено во врска со смртта на девојката Савана направија декларација за клевета. Некој испратил слика од нивниот син на Фејсбук минатиот викенд, наведувајќи дека тој е убиецот на Савана. Иако фотографијата беше отстранета кратко потоа, родителите одлучија да поднесат извештај. "Тие сакаат да дадат сигнал. И тие имаат право на приватност ", вели нивниот адвокат. Родителите сметаат дека судијата е судија да го суди нивниот син, а не јавно мислење. Зошто добивам само е-пошта која вели дека ја прекршувам приватноста? И зошто г-ѓа Zijderveld не го спомна името на овој осомничен во нејзината е-пошта? Не може ли да направи правна грешка ако спомне име на непостоечко лице? Дали протекувањето на профилот на социјалните медиуми на овој осомничен (Angelo), можеби дел од сценариото, за да ја направи сторијата на сторителот веродостојна? Зошто не реагирав на мојот одговор на г-ѓа Зијдервелд? Зошто профилот на фотографии и профили на социјалните медиуми на овој осомничен сè уште е присутен? исто така по наводното објавување на родителите? Дали родителите на Анџело не биле оние што пријавиле клевета според АД? Дали Анџело не е малолетник? Дали таа да не ја добие задачата од родителите?

Она што го видовме е дека социјалните медиуми одиграа важна улога во контактот меѓу наводните сторители и наводни жртви. Може да биде дека можеме целосно да се извадиме со филмско писмо како реален живот? Очигледно, тоа е глупав акт. Кој се преправа дека девојчињата 2 биле убиени, а младите момчиња 2 најверојатно ќе бидат сторители и ја става целата Холандија во вознемиреност со дејствување? Кој сега поставува погреби на 2 во сцена? Тоа не може да постои !? Па, се додека приказната останува со приказна и ние треба да го направиме тоа без никаков доказ, би можеле да речеме дека ова е можно. Дали сте виделе тагувачки родители на сликата? Зошто мајка ми Роми ми испрати лична карта на денот на погребот на Роми и зошто личната карта на Роми сама појде следниот ден? Во овој напис Ја објаснувам причината и реакцијата понатаму. Може да претпоставиме дека како мајка имате нешто друго за време на ваков погреб, а потоа преку испраќање на Мартин Vrijland. Дали таа треба да ја направи приказна веродостојна, така што јас нема да гледам понатаму?

Во моите претходни написи веќе објавив можно сценарио кое може да се користи како скрипта во резиме:

Можни сценарија (Проблем):
Добро подготвени измами, џепарлак за учесниците и лажни пријатели, џепарлак за "родителите", година на подготовка, така што девојките станаа познато лице во областа (многу активност на социјалните медиуми)

Можна цел (реакција):
Социјални немири во Холандија, големи местење на претреси и млади извршители (кои не се вистински сторители и можеби не постојат)

Можен посакуван резултат (решение):
Стисок на социјалните медиуми; Државата може да учествува во сè и без никакви помилувања деца во институт за грижа за млади под надзор и преквалификација

Зошто би направиле такво нешто? Со цел да се постигнат големи цели со големо општествено влијание и поголема контрола над населението, можете да ги заземете луѓето со обичаи и измами, според книгата на Николо Макијавели "Il Principe". И на тоа Макијавели е именувана најважната награда за медиуми во Холандија. Откако Бауке Ваатстра ќе ја освои наградата ..

На подолг рок веројатно ќе видиме само дополнителни приказни кои го потврдуваат официјалното читање. Но, прво предметот ќе биде испечатен во заблуда. Потоа веројатно ќе има новински извештаи во кои се наведува дека осомничените се "докажани" сторители (без поткрепа или докажување на овие докази насекаде). Во описот на "фактите на убиствата", контактот со социјалните медиуми е веројатно да биде важен фактор. Потоа можеме да почекаме законодавниот предлог да има поголема контрола врз социјалните медиуми; Децата може да бидат превентивно ставени под надзор и можеби дури и повеќе законски предлози од ваква природа. На кратко, повторно има проблем; реакцијата е (или подобро требаше да биде) "хорор меѓу населението" (со вкус на идејата дека социјалните медиуми е голема опасност) и решението може да се најде во повеќе полициски државни мерки. Повеќе мешање од владата; поголема повреда на приватноста на граѓаните од таа влада.

Има уште многу да се каже за ова прашање. На пример, имаше учество на социјалните медиуми на локален полициски офицер во Ховелакен. Овој окружен полицаец по име Ерик Клуинхар, ме обвини за клевета и клевета во написите објавени од мене (види овде). На моето прашање зошто сè уште нема изјава против мене и моето барање за објаснување (види овде) Јас не сум имал реакција. Исто така официјално поднесена жалба против овој агент (види овде), сè уште не даде одговор. Значи агент може само да ги повика социјалните медиуми дека правам клевета и клевета, без поткрепа или докази. Всушност, целата веб-страница е посветена на неоснована клевета и клевета на мојата адреса. Поднесување на жалба или поднесување жалба доведува до нула одговор од полицијата и судството. Од владата (да, бидејќи клевета и навреда докажано онлајн доаѓа од тој агол на државната работник Јероен Висока Weij) може да неосновани клевета и навреда против моето лице сторило и ништо не се случува со жалби или се враќа. Едноставно нема одговор. Се чини дека единствената тактика што ја оставила да ја потисне секоја форма на критика од општеството е исполнета со методот: "Уби го гласникот'или: да го оцрни писарот Мартин Вриланд преку социјалните медиуми и веб-сајтовите.

Јасно е дека за многу луѓе сѐ уште има многу прашања во врска со ова прашање од Роми и Савана. Од анкета (види подолу овој напис), меѓу другото, освен читателите на 750 покажува дека лошите 12% верува дека убиствата на Роми и Савана немаат никаква врска со едни со други. Таквиот 88% не верува во официјалното читање на полицијата и медиумите. Дали наставата на Макијавели е применета во оваа земја? Дали наградата Макијавели ќе се одржи оваа година на градоначалниците на Ховелакен и Буншот, или на директорот на ЈХ Донерсхол во Де Глинд?

Засега нема докази за убиствата и осомничените. Ние го правиме тоа со приказни и слики. Холивуд може да го стори тоа; медиумите можат да го направат тоа. Исто така може да се создадат докази за да се убеди јавноста. Цитирам читач на Фејсбук [quote] Погледнете ја супер интересната документарна серија на Netflix преку создавање на убиец! Чудно како судот прави лажни докази, ги става осомничените под притисок да ги спроведува изјавите, со години чува невини луѓе, ги присилува полицајците да лажат и така натаму. Никој не може да му се верува, дури и ако тие работат за правда. Можете да создадете докази за да ја направите вашата приказна веродостојна. На пример, само во медиумите може да се забележи дека се пронајдени поддршка за телата на девојчињата. Затоа можете да речете, на пример, дека ДНК на осомничените била пронајдена на телата на девојчињата. Кој може да го провери по сите? На NFI? На што имаме во Случајот Анас Ауураг во 2013, јасно е дека оваа организација не е точно сигурна. Мирисот на прикривањето сè уште се наоѓа околу овој случај. Тоа веројатно ќе остане иста во случајот на Роми и Савана.

Листа на изворни линкови: ad.nl

Тагови: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (5)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Се будам напиша:

  http://teletekst-data.nos.nl/webplus?p=104

  Ова веројатно не е за вас Мартин. Кој е овој човек?

  • PasOpSmoking спречува перење на перење напиша:

   Смешен! И полицијата еднаш ја прочита лекцијата многу !!
   Секако ... ..
   @Ikbenwakker, претпоставувам дека разбирате дека ова е лажна вест.

   • Мартин Vrijland напиша:

    Не, не постои судско гонење затоа што веројатно е измама на псиопс:

    https://www.rtvutrecht.nl/amp/nieuws/1630033/geen-vervolging-voor-smaad-in-zaak-savannah.html

    • Мартин Vrijland напиша:

     [Цитат] "Родителите на 16-годишниот осомничен направиле извештај, но не поднеле формална жалба. Оттука, Јавното обвинителство вели дека треба да го затвори случајот. "

     На пример: "Здраво, ќе ве известам, но не поднесувам официјална жалба". Така да поднесете декларација, но конкретно споменете дека не поднесувате официјална жалба. Зошто поднесете даночна пријава? Па, тоа е како [quote]: "Според Јавното особено родителите сакаа да даде сигнал дека не може само да се стави сè на интернет." Тие сакаа да испрати сигнал дека луѓето не се само фокусирајќи се на социјалните медиуми. Што сочувствително!

     Зарем не постои проблемот и решението тајно испреплетени?

     Се разбира, како родители не можете да направите декларација ако не сте вистински родители на непостоечко лице (или постоечко лице со лажен идентитет).

 2. Се будам напиша:

  http://teletekst-data.nos.nl/webplus?p=111

  Зајакнување на решението.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина