Означи Рут под оган за производство на гасни Гронинген во Паув и Јинек

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 7 март 2017 1 коментар

екстракција на марка-рут-гас-Гронинген-пау-джинекВо видеото подолу можете да видите како Марк Руте дојде да биде под оган минатата ноќ за време на емитување на паун и Jinek гас Гронинген и катастрофалните последици ја има за многу жители (од 30e минута). Интересно е да се проучи како се игра играта меѓу политиката, медиумите и населението. Всушност, изненадувачки е тоа што оваа тема се ракува со 8 дена пред изборите и дека толку многу лути Гронингери се поканети во студиото. Она што можеме да го видиме е дека медиумите сега ја исполнуваат својата задача во она за кое време на избори е всушност значење. Изборите служат за канализирање на фрустрацијата и гневот на луѓето и им даваат чувство дека ќе бидат слушнати со гласање на одредена партија. Добро е време да го изразиме акумулираниот гнев кај луѓето. На вентилот на парниот котел му е дозволено да ја испушти пареата. Рут ја извршил улогата на stoic психопат совршено, а на Јан Марињисен му било дозволено да го артикулираат отуѓувањето меѓу политиката и луѓето. Веројатно оваа епизода е добро темпирана, полн со фрустрација и бес, со цел да го испрати чувството кај луѓето посакувана насока. Во неколку статии јас веќе укажав дека оваа насока најверојатно ќе биде PVV на Герт Вилдерс.

Сепак, ако го свртите или го свртите, тоа е исклучително важно да гласате! Ако сите мислат дека "нема да гласаат", тогаш таа партија би можела да дојде на власт што ќе го погоди бродот уште подалеку од брегот. Ах, ги знаете, аргументите зошто треба да гласате. На крајот на краиштата, ние сме во систем кој не се менува само од еден ден на следниот, па затоа гласајте за партијата во која најмногу верувате. Нели? Да, ако сериозно верувате дека тоа е важно за секој кој го става својот костим за кловн во здружението на актерите Хаг. Тогаш сеуште верувате во функционирањето на демократскиот систем. Дали ви пречи ако ја намалам таа илузија? Демократијата е игра со која луѓето се држат до илузијата на избор. Актерите кои ви ја презентираат демократската игра се обучени да ви дадат чувство дека вашиот интерес е застапен од нив. Споредба на партиските програми со автобус со белешки во кои се напишани сите чувства и сите политички идеи. Различните страни го делат тоа меѓу себе, а потоа даваат јавни аргументи за тоа. Во некои позиции тие се согласуваат и не се согласуваат со другите. Ако изборите биле и сите партии ги сметаа своите места, може да се формира кабинет во кој мора да се направат компромиси. Потоа, кабинетот на 4 ќе отплови уште една година, која одамна се етаблирала и повторно изгради доза на фрустрации кај одредени делови од населението, што може повторно да се вентилира преку 4 години.

Се додека гласате, давате легитимитет на систем кој има само намера да ви даде впечаток за учество на јавноста за да не се револтира. Затоа постојат политичари како Герт Вилдерс, кои стојат навреме да го протолкуваат она што длабоката држава, невидливата влада, знае дека е меѓу луѓето. "Да, да, тоа ќе биде повторно. Постои "длабока држава", тајни општества и групата Билдерберг и други работи"Сега можете да размислувате цинично. Сè додека останете цинични во врска со ова, ќе видите патоказот кој се движи кон тоталитарен светски режим. Најмалку мала промена е планирана за наредните години. Ова се годините во кои, под раководство на вистинските популисти, како Трамп, Вилдерс и Ле Пен, може да преовладеат правилен популизам и националистички протекционизам. Длабоката држава, сепак, има моќ над финансиските системи и може да го претвори токму популизмот околу тоа кога сака. За ова тие треба да направите е да го притиснете на печатење пари сега 80 милијарди € (и слична сума во САД) bijdrukt месечно за одржување на вештачки висок цените на акциите и институционални инвеститори да го направи во влада милијарди подарок (види овде). За тоа тие треба само паралелно да ги зголемуваат каматните стапки, и се надевам дека економскиот пламен ќе го погоди садот. На Брексит и десничарското популистичко политичко чувство кое сеуште ќе се здобие, тогаш конечно ќе се справи со вратот. Потоа, тука е привремено одговори на поткожното расположение кај луѓето кои, всушност, само се хранат со централизацијата на власта и демонтажа на националните интереси и привремено е управувана смисла на "сопствениот народ прв" и може да се тврди во длабока економска рецесија се извлекуваат од: "Погледнете дека протекционизмот, национализмот, десничарскиот популизам и чувството за антицентрализација на крајот доведоа до економска мизерија. Време е конечно да продолжи централизацијата на власта."

Планерите на "длабока држава" имаат политичари, (пропаганди) медиуми, банки, влади и компании во нивниот џеб низ целиот свет. Вие не може да сакате да се види, се разбира, но тоа е веројатно само затоа што изгледа премногу за медиумите, која е да се влијае врз вашата перцепција на светот, така што ќе продолжат да веруваат во демократија. Поради ефектот на хипнозата на тие медиуми, не ја гледате таа "длабока состојба". Волкот на "длабоката држава" е облечен во демократската овчарка. Онолку колку што ќе продолжи да оди на избори да гласаат за 1 на образовани и турка напред од страна на "длабока држава" вкусови, продолжи да придонесува за одржување на системот со цел да ја прикријат волк. Вистинското управување со Холандија не се случува од втората комора на актерите во Хаг. Овие актери кои секојдневно прикажуваат камери на нивните пропагандни медиуми, се само таму за да ви дадат чувство дека тие играат легитимна улога. Политичарите не се ништо повеќе од продавачите на политиката што ја одредува "длабоката држава". Тие треба да го продадат на луѓето. И во 4 години тие често донесуваат одлуки кои не се толку популарни. Медиумите го објавуваат нивниот товар и секогаш нудат издувни вентили. Притисокот може да се зголеми, но садот под притисок не смее да пукне. По 4 години тензијата се зголеми толку висока, поради наметнатите мерки на "длабоката состојба" дека е време за нов тим. Понекогаш успева да му дозволи на стариот тим да седне некое време, но тие секогаш ги извршуваат она што "длабоката држава" сака.

Што е тоа "длабока држава" и што не е во ред со тоа? Додека останувате цинични за таа идеја, никогаш нема да сакате да ја видите. Вистинската моќ во целиот свет сјае светлина со мала елитна група аристократи. Кралските куќи се дел од ова. На кого политичарите, исто така, повторно се заколнат во верноста? На кого се поднесуваат и изјавите на судиите, чичковите, бургуверите и сите други службеници во општеството? Не е народот, а не за мене и тебе, туку на кралското семејство. Аристократијата е зад сцената на власт и се на медиумите и политиката успеа да им даде впечаток дека само нивната улога е церемонијална. Британското кралско семејство и холандското кралско семејство играат важна улога во ова. Тие ги користат своите "крвни линии" кои се наоѓаат во семејства како Rothschilds и Рокфелер, и многу други кои се обединија во тајните друштва и витешки редови како Hospitaller витези. Тие политиката, медиумите, банките, религиозните институции и сите други потребни организации во нивниот џеб преку систем кој низ вековите длабоко вкоренети и цврсто утврдени. Тие се фараонови потомци на древните египетски фараони и се опкружуваат со симболика која се однесува на нив.

Дали го знаевте тоа преку принцот Бернхард? Операција Штекер По Втората светска војна, нацистичките лидери заминаа во Северна и Јужна Америка? Дали знаевте дека тој е еден од основачите на Билдерберг група; групата во која е основана основа за Европската економска заедница (ЕЕЗ), која сега се претвори во ЕУ и чиј поранешен нацистички правен научник Валтер Hallstein деценија беше прв претседател? Тоа е само како пример на "длабока држава" планирање што се одвива под очите, но најверојатно не сум ја видел од медиумите те сакав слатки со демократските расправии актер асоцијација Хаг. Текстот продолжува под видео на YouTube.

Фараонските крвни линии "длабока држава" со години имаат светска влада на агендата. Оваа агенда е фиксирана со децении (ако не со векови) и стана видлива во, на пример, планирањето на слободниот масон 33e Алберт Пајк (види овде). Оваа мапа се провлекува низ светски војни и политички и воени стратешки смени. Всушност се користат сите ресурси што можат да се користат во целиот свет за оваа намена. Тоа се прекугранични сили кои политичките трупи во Хаг навистина немаат влијание. Дури ни нашите европски топпери Франс Тимерманс и Јероен Дизелблом. Ова се само кукли кои докажале дека можат да ја разменат својата совест за извршување на наредбите на таа "длабока држава". Таа светска влада мора и ќе дојде и нема да промени ништо ако продолжите да одите на гласање. Тоа е само акција која ви дава лажна надеж за промени. Вие во основа се однесете себеси и својот колега од умот кога ќе одите до гласачката кутија. Ако навистина сакате да направите нешто за да го промените системот, мора да се осмели да преземете ризици. Не ризикувате да ја разрушите црвената точка на вашиот молив, туку ризикот да се откажете од сета ваша лажна сигурност и нијанси. Од причина за одржување на системот, како што е и продолжи и зошто на веб може повеќе блиски, затоа што немаат ништо да преземе. Индивидуално и колективно, повеќето луѓе се потпреме назад во нивните столици да го прочитате она што Мартин Vrijland пишува или што Герт Вилдерс, Џеси Klaver рика политичари и други, но никој не го прави ништо.

Откако ќе дознаете дека кастинг вашиот глас не го менува патоказот кон светската влада; Откако ќе дознаете дека правилата и демократијата на "длабоката држава" претставуваат измама која ви дава илузија за учество на јавноста; Тогаш е време да се види што можете да направите во својот живот за да го запрете тој систем. Часовникот работи само ако сите радари продолжат да работат. Ако ви се надвор од часовникот работа, може да ја изгуби (очигледно) гаранции кои се осигура дека вашата банкарска сметка се води, но ако се открие дека "длабока држава" се работи на градење на една тоталитарна полициска држава во форма на дигитален затвор (кој веќе се формира во "паметен град" концепт), може да бидете подготвени да ја подигнете битката. Подигањето на таа битка треба малку повеќе храброст отколку да кренете црвен молив и да го пополните гласачкото поле на вашето гласачко ливче.

Тагови: , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (1)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

  1. Нотис напиша:

    Овие кукли на Пипо, исто така, политичарите, навистина, сите (со исклучок на еден почетен пито) ја разменуваат совеста за пари и за моќ, соодветно. разбеснети еги (суета поради перцепиран изглед).
    Пред тоа служат дали тие треба да ги извршуваат задачите на "повисоко ниво" во конкретниот случај "длабока состојба" под казна за отпуштање, исклучување или за комеморација, несреќа итн!

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина