Печатени органи од сопствената ДНК на телото се факт: видете тука првото печатено срце на 3D

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 17 април 2019 2 Коментари

извор: qz.com

Не, тоа не е лажна вест, науката е колку што редовно се предвидува тука на страницата. Првото печатено срце 3D е факт. Научниците од Израел успеале да отпечатат срце од својата ДНК. Срцето прикажано на видеото подолу може да биде големината на бебето, но очигледно е можно да се користат матични клетки за да се отпечатат сите потребни ткива. Тоа го отвора патот за печатење на практично секој орган и според научникот од филмот тоа значи дека во 10 години ќе ги најдеме 3D органските принтери во секоја болница во светот. Јас веќе го викав ова во времето на законот за донација на органи кој е туркан овде во Холандија. Ова законодавство беше поттикнато во времето кога овој развој беше тајно речиси подготвен. Затоа откровението на израелските научници е доцна. Сега можеме да го повикаме Пиа Дијкстра да го укине тој закон, но г-ѓа веројатно седи некаде на Бахамите уживајќи во нејзиниот бонус.

Законот за донација на органи, како што се јавив во тоа време, не беше за недостигот на органи и за тоа како да се регулира ова. Технологијата презентирана сега беше веќе предвидлива, бидејќи јас веќе го постигнав тој резултат со неколку едноставни пребарувања на Google. Законот за донација на органи се врти околу едноставниот правен факт дека секое лице морало да стане (буквално) сопственост на државата. Затоа што веднаш штом со закон ќе поставите дека вашето тело (твоите органи и сè друго) по дефиниција е на располагање на државата, освен ако експлицитно не кажете дека не сакате да бидете донатор, вие ги дефиниравте телата на целиот холандски народ како "средства". : државен имот. И може да се спроведе одржување на државен имот. Тоа значи дека ако сметате дека мора да работите на тие државни сопствености, можете да го правите тоа законски. (погледнете и прочитајте понатаму под видеото)

Државата дури го прекршила законот со тајно чување на ДНК на сите новороденчиња од годината 2000 во RIVM; добиени преку петицата. Ова ќе биде влажен сон на Џозеф Менгеле, но ние Холанѓаните не се грижиме толку многу. Во меѓувреме се врши притисок врз базите на податоци на ДНК Проблем, реакција, решение игра на криминални датотеки преку медиумски хипес од луѓе како Петар Р. де Врис. Со таа ДНК од тие идните бази на податоци, државата наскоро ќе ги има сите средства за "одржување" на нејзините државни средства. Потребно е само мрежата на 5G да ја заврши ситуацијата. Со мрежа 5G низ цела Холандија, во принцип, може да го прилагодите било кој генетски код во човечкото тело онлајн. Ова значи дека можете, на пример, да му дадете "малолетна опозиција" помало ажурирање од облакот. Сепак, можете да ги елиминирате и одредени луѓе. Можете да замислите што би можело да направи оваа техника, ако падне во рацете на терористите.

Ако го претпоставиме тоа државата имаме само добри намери, можеме да му веруваме. Сепак, кој и денес има таква доверба, ако ние, на пример, самите го знаеме тоа државата поддржува тајни терористички групи во земјите за да се постигне промена на режимот? Верувај слепо државата? Знаејќи дека ги имаат сите овие ресурси на располагање? Погледнете го видеото подолу за да видите какви можности нуди CRISPR CAS 12 и го комбинира ова со знаење дека државата има ДНК на секој граѓанин и телеком компании зафатени реализација на потребниот пропусен опсег за проток на податоци преку инсталација на 5G мрежи. (прочитајте понатаму под видеото)

Да, направив брз скок на базите на ДНК и на онлајн-методот за генетичко менување на населението. Тоа е со причина. Може да мислите: "Што има врска со онлајн печатењето на органите?" Па, законодавството на Пиа Дијкстра (закон за донација на органи), всушност, стана излишно, бидејќи органите може да бидат испечатени на лице место во болницата. Сепак, законот за дарување на органи мораше и ќе дојде (во последен момент пред оваа технологија да дојде на местото на настанот). Зошто? Бидејќи благодарение на оваа легислатива, сите тела и членови станаа државна сопственост. Значи сето тоа е меѓусебно поврзано. Без тоа законодавство државата да бидат казниви кога извршуваат несакано одржување на ДНК на поединецот. Со тоа законодавство веќе нема пречки за тоа. Единственото нешто државата се уште е потребен закон со кој се воспоставува задолжителна вакцинација. Потоа таа може да го инјектира превозникот во секој граѓанин; носителот потребен за CRISPR CAS 12 (онлајн, од облакот) метод. Ужас во правењето!

Можете да го отфрлите сето тоа како лудо параноидна идеја за заговор, но јас само предупредувам што е можно. Креаторот на овој метод CRISPR CAS 12, дамата од видеото, предупредува на опасностите; иако главно ја истакнува фантастичната можност за, на пример, откривање и лекување на онлајн болести (од облакот). Сите технолошки средства и скоро сите закони се имплементирани за да се реализира Храбриот нов свет на Алдоус Хаксли. Државата може да ги прилагоди своите граѓани на големината. Генетичарот Роналд Пластер оттогаш ја напушти политиката, но е во лулката на сето ова законодавство и сега веројатно може да ги обезбеди средствата потребни за да се стави сето тоа во пракса (види неговиот нова функција во компанијата MyTomorrows). Можеби се прашувате зошто еден генетичар играл толку истакната улога во политиката со години. Можеби одговорот на тоа прашање, со горенаведеното знаење, стана малку појасен.

Листа на изворни линкови: trouw.nl, mytomorrows.com

Тагови: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (2)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

  1. Каков страшен свет!

    Но, да, децата треба да одат на училиште ... Морам да работам на моја кариера ... или сакав да го оддалечам летото? Не можам да направам ништо за тој страшен свет.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина