Повеќе докази за контролирани алтернативни медиуми преку сведок кој го уништува напаѓачот Мартин Vrijland (Наоми Hoogeweij)

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 5 мај 2019 42 Коментари

извор: jalta.nl

Во неколку написи објаснив како се открива клеветата и клеветата на интернет беше координирана на мојата адреса од страна на државниот вработен Јероен Хогевеј. Тој можеше да го стори тоа со неказнивост, бидејќи ништо не беше направено со моите изјави. Тие се во тек до денес, а не адвокат кој сака да работи на тоа. Исто така, се обидува да ги отстрани линковите од списовите за пребарување на Google да доведат до одбивање и покрај законодавството за БДПР кое важи за цела Европа, освен долупотпишаниот.

Јасно е дека секој што не припаѓа на контролираната алтернативна медиумска област мора да биде нападнат и поцрне. Се разбира, нападите со лажни напади се случуваат и на други добро познати алтернативни медиумски канали, но тогаш тоа се прави со цел да се привлече вниманието кон саканите теми. Таа никогаш не е од групата категорија со која се однесува долупотпишаниот, дури и името и школата на мојата ќерка се објавуваат.

Изворот на оваа клевета и клевета знаеше дека ќе донесе нов идентитет, бидејќи не многу подоцна, поддржувачот на Алистер Кроули и свештеникот на РДД, Јероен Хогевеј, самиот се претвори во жена, така што сега поминува низ животот како Наоми Хојогеј. Сето ова време овој лик е многу активен на интернет и добива простор како писател на активистички веб-сајтови како jalta.nl. Наоми во моментов е многу активна во промовирањето на трансгендеризам, што не е чуден избор за припадник на РТД, бидејќи учењето на Луцифер се врти околу промената на агендата за промена на половите; да го истакне обожавањето на хермафродит Бафомете (симбол за Луцифер). Честопати ова е збунето со сатанизам и глорификација на сатаната, но моделот Бог / Сатаната му припаѓа на дуализмот кој е алатка за постигнување на крајната цел. Во суштина, се поклонува Луцифер; но тоа е голема тајна. Токму затоа и тие се нарекуваат тајни општества, бидејќи таквите Кроули струи се потпираат на нивните тајни и може да прераснете во организацијата преку иницијација и рангирање. Колку е повисок ранг, толку повеќе можете да ги знаете тајните.

Пред некое време (ноември 2017) ми се приближуваше еден транссексуалец кој вели дека го познава Јероен Хогевеј како Наоми Hoogeweij. Таа го познава од групата за поддршка на "транс жени" на Humanitas во Ротердам. На овој начин добив увид во текот на акцијата на овој пешак на моќ, кој работел со години за да го собори Мартин Vrijland. Прочитајте подолу:

Предмет: Наоми / Јероен Хогевеј

Содржина на пораката:
Почитуван Мартин,

Следново ти пишувам доверливо.
Јас сум транзитен Шедим, човек кој се чувствува како жена и е предмет на медицински (ДНК) истражување.
Случајно, јас исто така се запознав со трансродовите Наоми / Јероен Хоогвајј, што ја опишавте. Во ретроспектива, тоа не беше задоволство за мене.
Јас сум трансакционер на 63, кој, откако беше во брак со 39 со години, почна да ја признава мојата вистинска природа оваа година. Мојата драга сопруга целосно го поддржува ова и само остануваме заедно.
Јас немам никаква врска со сите сенки околу фигурата на Алистер Кроули и неговите поддржувачи. Немам ништо со вера или со ѓаволи. Сепак, разбирам дека тајмланскиот ред се занимава со секакви темни нешта.
Што се однесува до оваа Наоми: Ја сретнав во групата за поддршка на транс жени од Humanitas во Ротердам и првично се чинеше дека е добро. Кога подоцна се покажа дека ние кажувавме близу еден на друг, почнавме да се примаме и дома. Јас (и мојата сопруга, патем) добро го запознав Наоми и видов дека е малку бизарна во однесувањето, но ја земав здраво за готово, бидејќи и таа ме научи многу за трансдидантност и за нејзиното познавање на одредени теми. Меѓутоа, со текот на времето, таа стана сè понепријателска, груба, и на крајот тоа беше дека кога го дадов моето мислење преку Фејсбук, таа целосно ми го сруши ако не се согласи. Во одреден момент што навистина ме опушти и го прекинав контактот. Таа ме оштети и ме обвини за тоа.
Во ретроспектива, сфаќам дека ја посетив, бидејќи животот како трансродок не е секогаш лесен и трансродовите луѓе се сечат ретко. Во суштина, сепак, бевме сосема неповрзани духови. Наоми се покажа како нешто опасна, импулсивна транс-жена која едвај знае како да ја скрие својата мажествена конкурентна тенденција (се разбира, не сите мажи се такви). Резултатот е што бев манипулиран од нејзините и нејзините интриги и бев малтретиран подалеку од тој Транспупорт во Ротердам. Знам од двајца други трансродови луѓе дека таа исто така направила живот беден и дека таа повеќе нема контакт со неа. Ми се чини дека тоа е опасност за оваа ранлива група.
Исто така, слушнав од соседите во мојот стан дека имало полициско досие за неа. Имаше гласини за педофилија. Не знам колку е вистина тоа. Во секој случај, верувам, делумно во поглед на немирите што Наоми успева да ги предизвика на интернет, дека нешто не е во ред со неа.
Она што ме погоди понатаму во сите тие средби беше постојан и претеран разговор за сексуалноста и екстремната форма за која се залагаше.
Кога ќе додадам сè заедно, завршувам со некој со силни психопатски особини, за кого треба да внимаваш.
Значи, можам да разберам дека сте имале многу проблеми со оваа индивидуа. Среќно со твојата работа!
Со почит,

L

Сега долго време чекав да ги објавам овие електронски пораки, зашто лицето за кое станува збор е доста исплашено од Наоми Hoogeweij. Уште повеќе информации дојдоа, покажувајќи дека Наоми не е само некој. Затоа, дозволете ми да го додадам мојот одговор на оваа е-пошта. Подолу ќе го поставам одговорот што го добив. Во тој одговор, се чини дека Ноемина била обучена од израелската армија.

L,

Ви благодариме за вашата отвореност. Впечатокот што често постои е дека би имал нешто против луѓето со хомосексуална ориентација или против трансродови луѓе. Овој впечаток беше создаден главно од овој Јероен (како што тогаш беше нарекуван) Hoogeweij. Немам ништо против било кој поединец и можам да замислам дека луѓето се збунети за нивниот пол. Всушност: прилично добро позната веб-страница која многу ме следи и ги објавува статии од мене е управувана од трансродови.
Разликата помеѓу тебе и Ноемина е тоа што веројатно не ја направила трансродовиот избор поради чувството на жената во машко тело. Во нејзиниот случај, најверојатно е избор врз основа на верувањето на Луцифер / Кроули. Тоа само по себе е исто така избор што секој може слободно да го избере, но во овој случај навистина постои еден вид фанатизам зад себе, кој е доста интензивен.
Лично, срам и клевета на текстови од раката на Јероен ме чини многу малку. На пример, тоа е причина за фактот дека повеќе не ја гледам ќерка ми. Тоа е многу болно. Тоа е исто така причина што го изгубив мојот дом и моето срце и никогаш повеќе не можев да најдам нормална работа во општеството.
Ако се согласувате, би сакал да ве прашам дали можам да го објавувам вашето сведочење анонимно и / или да го користам во судски случај за кој се надевам дека конечно ќе може да донесе.
Ако сакате да споделите други работи во врска со ова, можете, се разбира, исто така.
Топло,
Мартин
Потоа, тука одговорот на мојот одговор. Потребно е да се разгледа дека не се објавува ова, бидејќи сакав да го заштитам лицето за кое станува збор, но ако оваа публикација води кон напади врз писателот, тогаш е јасно од кој агол доаѓа. Згора на тоа, ми се чини дека ова треба да излезе еднаш, бидејќи не постои заштита ниту рехабилитација за нападите на мојата адреса и исто така да се покаже како се работи линиите.

Денот на Мартин,

Се чини дека е малку ризично за мене, бидејќи таа веднаш може да ја раскаже приказната за тоа кој е ова за нејзиниот "анонимен извор". Во тој случај не би се чувствувал сигурен. Дали имате идеи за тоа како да го надминете тоа?
Сакате да споделите повеќе за Наоми? Дали знаете дека служела во израелската армија за време на првата Интифада и дека најверојатно учествувала во кршење на самата оружје? Таа се обиде да разбуди разбирање за акциите на тие израелски војници.
Дали знаете дека сега живее со човек кој некогаш ја извршувал својата работа како прекугранична команда. Тој можеше да ми објасни како да го исечам нечиј грло. Само по себе ова изгледаше како нечувствителен, разведен човек (исто така и со ќерка), за кој верувам дека финансиски се злоупотребува од Наоми (таа сега нема сопствени приходи). Ако ги има нејзините трансродови операции, веројатно ќе го испрати. Верувам дека долго не може да ги одржува своите односи.
Наоми рече дека се случило дека овој човек застанал за неа кога била навредена како трансродок. Тој би користел насилство. Слушнав овие работи од сопствената уста.
Итн, итн
Ако имате било какви прашања, можете слободно да ги прашате.
Топло,

L

Забележете дека можам да ја ставам оваа размена на е-пошта само ако имам цврсти докази за ова во моето сандаче, во спротивно тоа веднаш може да се нарече фалсификувана клевета и клевета и не би ризикувал да биде затворен.

Потоа следува:

Мартин,

Наоми го претвори 45 во септември, па затоа е од 1972. Првата интифада траеше од 1987 до 1993, а потоа Јероен мораше да служи таму на крајот од тој период. Таму би имала темелна воена обука таму и често ќе проверила одредени борбени техники што таа би ги научила. Холандската војска би се сметала за "чоколадна војска" таму. (Таа сака да импресионира со такви изјави).
Еврејски? Можеби во извесна смисла: според неа, таа е Евреин, бидејќи нејзината мајка е еврејска и според еврејскиот обичај таа се определува по женската линија, без разлика дали тоа е случај. Во Израел таа ќе има тренинг во Јешива, каде што научи дека тропањето едни од други ќе го добиете најдоброто од вас.

Ова го забележувам на Википедија: "Hesder jesjiva

Во Израел има исто така и еслед ешвајва, каде што Тора студија комбинира со воена служба. Ова тогаш трае само шестнаесет месеци наместо вообичаените три години. Во окупираните територии, воените војници често се многу радикални и примаат наредби само од своите рабини во врска со совеста. Во неколку наврати тие одбиле да извршат наредби од армиската команда при иселување нелегални населби.

Хедер Ишивас се поврзани со православна еврејска проток на тоа религиозен ционизам што за разлика од православниот еврејски проток на тоа харедик јудаизмот позитивен кон тоа Ционизам и како продолжување на тоа за учество во Израелска армија состојба."

Подоцна дознав дека работи на AIVD на вашата веб-страница. Таа за мене не ми рече ништо. Сепак, нема да можете да добиете таков документ за идентификација токму така. Дали тоа ќе биде можно со "добра" евиденција за служба во израелската армија и пристојно образование - затоа што вели дека го има; и кога мислам на нејзината внатрешност, гледам и многу добра литература - можам ли да одам до АИВД? Или помогна ли таа да најде "количка" во геј животот, во која се занимаваше со "истакнати личности" како што се Оскар Хамерштајн и Пим Фортун? Исто така, го делела креветот со Фортуин.

Од нејзината претходна историја знам дека нејзиниот татко честопати бил малтретиран и сметал дека е "тежок". Таа беше кажана дека била поставена од татко во интернат во Англија. Дали е тоа причина зошто таа стана ексцентрична, власт и манипулативен цел живот? Понизувањето кај младите може, мислам, понекогаш да доведе до тоа некој секогаш да сака да го добие грамот. Како и да е, јас не сум психолог.
Поздрав,

L

Затоа што секогаш треба да внимавам дека не сум свесно хранет со неточни информации, долго време се двоумев да го објавам сето ова. Во меѓувреме, мислам дека интересот на новинарот е премногу голем. Ако тоа е лажна информација, тоа ќе покаже уште повеќе како луѓето работат. Затоа го ставам продолжението. Прво мојот одговор, а потоа одговорот.

L,

Многу корисни информации.
Дали исто така знаете повеќе за обуки и деловни активности, криминални досиеја и слично?
Наоми е многу активна на веб-сајтот на Swapichou.
Постои и некој активен кој пишува под пишаниот Зива. Знам за оваа дама дека таа, исто така, служи во израелската армија. Па линиите стануваат појасни.
Поздрав,
Мартин
И тука следната реакција:

Мартин,

Во врска со нејзиното образование, таа вели дека има диплома по психологија и магистрирал во холандската литература и една во бизнис администрацијата. Тоа ми се чини многу. Сепак, во неа има многу храброст. Мислам дека нејзината сила лежи во тоа што е толку убедена во себе. Се прашувам дали е тоа така. Таа може да биде исто толку лоша како и секој друг што сум ја забележал и многу се повторува. Покрај тоа, опсегот е многу едностран и студирал. Можете да видите дека таа го покажува истото знаење на луѓето со години.
Знам дека до неодамна таа беше еден вид шеф на оддел во RABO Bank во Утрехт и дека сега ќе управува само со десетици веб-сајтови (од кои некои, исто така, обезбедиле и приходи). Јас го барав тоа и се сомневам дека голем број од нив - повторно - се порно сајтови. На други места на кои таа беше активна, како што е Swapichou, таа секогаш постапуваше за да го исправи тоа или тоа, за да го омаловажи и повеќе такви работи.

Дали таа ќе биде политички агент кој треба да "исправи" или да нападне нешто што изгледа како критика на Израел? Некој кој треба да ги обесхрабри или да ги заплаши луѓето што го критикуваат Израел. Исто така, забележав како таа постојано се "воспитува" како еврејка. Имав силно чувство дека се чувствував дел од избраната група луѓе. За мене лично нема избрани народи, па малку ме навредуваше.

Знам дека криминалното досие од сосед, но за што таа го базира тоа, не знам. Самиот по себе, тој сосед не е барател на сензација. Од соседството знам дека Наоми ги навредува луѓето со нејзината претстава. На пример, таа јавно го нарекуваше мојот сосед (во т.н. Пинк Кафе) "ниско-интелигентен мајмун" како да е вообичаено да се каже такви работи. Можеби таа беше во право, но тогаш не кажуваш нешто слично? Ова е исто така идеја за желба да се ставите над другите луѓе. Од друг сосед знам дека Наоми пријавила на полицијата за "демнат".

Постојат начини и правила меѓу луѓето и фактот дека таа смета дека правилата не се однесуваат на неа е уште една типична психопатска особина. И ако ја познавате лично, таа често прави шеги во кои таа се чини дека луѓето мислат како "работи", како на пример "Да, јас нема да стојам на линија, тоа е за глупави луѓе. Всушност треба да му се помогне веднаш ". Тоа се само шеги, но ако го слушнете тоа толку многу, тоа те натера да размислите. И така натаму.

О да, срцев удар. Без разлика дали тоа е лажна. Не мислам така веднаш, затоа што вели дека користи четири типа лекови за проблемот. Причината за срцев удар се вели дека е поврзана со употребата на дрога. Таа срцев удар ќе го има во моментот кога ќе има секс со некого, а во исто време нејзиниот син ја вика и се расправа со неа. Кога била во болница, имало нешто што би избегнало интензивна нега. Потоа одеше по патеките на возот ноќе и имаше идеи за самоубиство. Затоа, кога ѝ се јави на својата мајка во текот на ноќта, таа ќе рече: "Мора да е тоа сега, тоа е ноќ и јас сум во кревет". Можете ли да замислите такво семејство?

Но, на крајот, Наоми беше допирана и сега повторно оди со тоа срце.
Мартин, морам да застанам денес. Ако нешто ми падне на ум, јас ќе ви испраќам е-пошта.
Vr.gr.

L

Јероен Хогевеј живеел со Миха Кат зад аголот. Во тие рани денови, кога сѐ уште не сфатив како се контролираа алтернативните медиуми во Холандија, и почнав да ги пишувам своите статии од чист (малку) наивен ентузијазам, хард нападите од овој Јероен Хоегевеј, кои не не сакаа да поставуваат повици на веб-страници на познати места каде што одев и не се двоумев да им пристапам на сите видови луѓе од мојот приватен дом за да ги извлечам информациите. Миха Kat не мислам дека тоа беше толку добар план во тоа време дека јас ќе одам кај својот сосед со камера. Јас сега се разбере подобро зошто. Пешпите на контролираната опозициска игра, буквално, живееле заедно буквално зад аголот. Иако Миха Kat исто така беше нападнат од Јероен, тоа никогаш не било фундаментално и главната цел беше да ги маскираат вистинските тешки напади врз мојата личност и да дадат впечаток дека двата соседи не биле од истото упориште.

Од моите откритија од 2014 Ние, исто така, знаеме дека Миха Кат (порано информатор на интернет и сега револуционерна интернет) може да биде поврзана со мрежа на инвеститори кои немаат чиста репутација. Ја видовме врската со Џек Абрамоф и Роберт Рубенштајн. Миха Кат го поврзува тоа повторно со чадор, наречен Совет за национална политика (CNP). Значи всушност сите се меѓусебно поврзани. Големите алтернативни медиумски веб-страници на Холандија се одржаа малку оддалечени од Миха Кат од моите откритија, но никогаш не се отворено дистанцираа од долгогодишната отворена поддршка, која дури и ја освои наградата Kat a Frontier. Границата беше големо име кое со години организираше конгреси што привлекоа илјадници посетители; кој сé уште води книжарница во Џордан во Амстердам и кој има издадено истакнат списание за многу години. Еден вид на вртење во алтернативна медиумска земја.

извор: isgp-studies.com

За многумина, сликата што ја имам скицирано дека алтернативните медиуми едноставно не сакаат поле на контролирано сили, бидејќи тоа стана столб на животот. Ако со години добивате одредени информации од одредени извори и некој одненадеж ви кажува дека тие се контролирани извори, тогаш се треснувате доверливите столбови на некој, а потоа се става во сила психолошки феномен наречен "когнитивна дисонанца".

извор: Cafe Weltschmerz (YouTube)

Во 2018 Jeroen / Naomi повторно дојде во вестите за немири каде што тој / таа ќе биде протеран поради недостаток на пари. Исто така, добив е-пошта од лицето од горенаведената пошта. Според писателот, Наоми ќе ја брани Оскар Хамерштајн (добредојден гостин од Кафе Велтшмерц), бидејќи тој ќе имал сексуални односи со него. Под претпоставка дека изворот е фер, станува јасно дека постои мрежа полн со познати имиња.

Денот на Мартин,

За ваша инфо оваа вест:

https://www.ad.nl/rotterdam/doodzieke-schiedamse-klaagt-gemeente-aan~a5fe150a/

Дали веќе го знаете тоа? Ова попладне ќе ја напуштам нејзината куќа. Само користете google и да ... Ако има нешто во ред со неа тогаш тоа секогаш се случува со многу скроти.
Веројатно го познавате Хамерштајн. Сиромашните г-ѓа Hoogeweij ми рече во тоа време дека овој адвокат беше еден од нејзините bedmates. Затоа сака да работи за неа.
Јас не се чувствувам многу жал ...
Со Fri.gr.,

L

Она што сакам да ви го покажам со сите овие информации е дека и главните медиуми и алтернативните медиуми се проверени. Секој кој не припаѓа на оваа контролирана игра мора да биде брутално малтретиран и отстранет. Тоа беше работата на Јероен Хогевеј (сега Наоми). Благодарение на лојалната поддршка на неколку следбеници, успеав да задржам и сè уште преживувам. Таа поддршка ме натера да преживеам. Сепак, корисно е да се види низ полето на силите и на тој начин да откриеме дека информациите од алтернативните медиумски веб-страници обично имаат двојно дно изградено или се меша со рафинирано намерно изградено во инфо (како што е објаснето во документарецот подолу претходниот напис). Тоа е, всушност, фатално заморно откритие, бидејќи тоа значи дека повеќе не можете да седите со чаша кафе или пиво за да ги консумирате информациите и да го прифатите за вистината.

За жал, за оваа група, слабо влагата се смести во крзно во полето за играње, кое ги открива сите овие работи. Јас не го правам тоа затоа што ми се допаѓа толку многу, но го правам затоа што навистина немам избор. Моето име е влечено низ калта, така што има само две опции: отидете по сите напади врз мојата личност или се борите со мојата глава што се држи високо и изложувајте ги лагите. Јас се одлучив за второто.

Тагови: , , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (42)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

  • Мартин Vrijland напиша:

   О да ... Ханс Мол исто така се случува да пишува за jalta.nl 😉

   https://jalta.nl/binnenland/ik-vind-het-krankzinnig-dat-wilders-zo-wordt-gedemoniseerd-de-bucket-list-van-hans-moll/

   сите пријатели

  • Мартин Vrijland напиша:

   Оскар Хамерштајн, секако, може да го сними во видеото Café Weltschertz за Fortuyn и да ја разнесе кулата над нападите, но корисно е да се стави целата приказна за Fortuyn и сега FvD во полето на контролирана сила. Таквите политички движења се поставени како спротивности и безбедносни мрежи и позната (свесна и контролирана) демонизација е дел од ова.

   Во меѓувреме, Хамерштајн брани човек / жена, кој изгледа дека го направил својот / нејзиниот заштитен знак да ги демонизира луѓето многу тешко. Како тоа ќе го објасни Хамерштајн?

 1. SalmonInClick напиша:

  @Martin може да се сетиш дека по неколку коментари на страницата во врска со несреќата на Бијлмер на 1992, ICTS (Schiphol) почнавте да добивате заканувачки пораки од одреден Дејвид Јан дес Додеи? Сликите кои првпат се појавија во националните медиуми и, се разбира, првиот на локацијата беше Вилем Миделкоп, поранешен сопственик на Амстердамголд (на Шипхол 😉 бев таму еднаш за бизнис и е полн со референци на 666 и Baphomet симболизам

  Мислев убав прилог на целиот настан 😀

  • Мартин Vrijland напиша:

   Видеата Кафе Велтшерц се инцидентно направени во соработка со SALTO.

   Центарот за образование и обуки на ТАА за образование и обука на СОЛТО беше основан од Европската комисија во 2018 за поддршка на националните агенции на Еразмус + за подобрување на нивните активности за транснационална соработка (ТЦА).

   Активностите за транснационална соработка (ТЦА) се алатки за националните агенции Еразмус + да формираат партнерства за да го зголемат влијанието на програмата Еразмус + на системско ниво.

   Така, опозицискиот канал Кафе Велкшмерц е контролиран од ЕУ или барем соработува со него (SALTO); тоа е толку едноставно. Ова се нарекува контролирана опозиција.

   http://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2019/05/salto.png

   • SalmonInClick напиша:

    .. и тоа е местото каде што се среќаваме со овој пито, исто така, против Стив Браун
    https://www.salto.nl/programma/de-stem-van-de-straat/

   • Мартин Vrijland напиша:

    Еразмус + исто така нуди можности за најразновидните организации, како што се универзитетите, другите даватели на образование и обука, тинк-тенкови, истражувачки центри и компании.

    Програмата Еразмус + на Европската унија е шема за финансирање на активности за поддршка во областите образование, обука, млади и спорт.

    Програмата е составена од три т.н. "клучни акции" и две дополнителни активности. Тие се управуваат делумно на национално ниво од страна на Националните агенции, а делумно и на европско ниво од страна на EACEA. Европската комисија е одговорна за политиките на Еразмус + и го надгледува целокупното спроведување на програмата.

   • Мартин Vrijland напиша:

    "Да, но Де Vlieger, вие со вашите пари, зошто не фрлате пари" (види вовед)
    Па затоа мора да се преправаме дека сме волонтери кои имаат нешто како интегритет хаха.
    Мој газ.

    За Ерик има само медиокритет на ЕУ: тој флаер за интегритет не се применува

 2. SalmonInClick напиша:

  Вилем Миделкоп со неговите модели на измама е самиот дел од измамата, бидејќи зборот Израел / ционизмот не треба да се споменува како важни инструменти во овој светски спектакл. Од почетокот на годините, 90 ја мапира (за себеси) глобалната база на моќ, особено по несреќата на Бијлмер во Амстердам во октомври "92 и јас постојано ги среќаваме истите актери кои дискутираат за моделите 😀
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-2696555/Malaysia-Airlines-MH17-passenger-Cor-Pan-joked-plane-disappearing.html

 3. Сонце напиша:

  Па, повторно е јасно дека тие покриваат и знаат едни со други.
  Се вели дека Мадуродам е ослободен. Тогаш велам од кого сме ослободени? Сè уште сме зафатени според мое мислење. И тие се цврсто и удобно во нивните клучни мислења Кога навистина ќе заминат? Тоа е она што велат тие.

 4. Мартин Vrijland напиша:

  И Niburu.co, кој понекогаш не го поддржува миха Kat, но објавени статии од неговата рака во минатата година, повеќе не е во можност да излезе со приказната на Еверт-Јан Појтманман. Еверт-Јан извикува дека јас се осврнувам на документарецот на Хистој Шанел, но сè уште не открив дека тој документарец е всушност користење на Канал Историја и нивниот документарен филм за луѓето како Зехарија Сичин и Ерих фон Даникен за да објаснат кои срања ја објавуваат.

  http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=14006:de-tempel-van-salomo-deel-3-evert-jan-poorterman&catid=7:archeologie&Itemid=19

  Што се однесува до мене, Niburu.co е затоа дел од повеќедимензионалната контролирана игра на опозицијата и мешање на вистината со глупости.

  • Мартин Vrijland напиша:

   И Александра Хетебреј е премногу мрзлива за да ја провери содржината на Ever-Jan Poorterman и затоа сé уште не откри дека документот не е од Историјат, туку само цитати од Историскиот канал. Веројатно Еверт-Јан само гледаше тука и таму неколку минути во документарниот филм. Овој документ е многу моќен и ја објаснува релевантната измислица (наречена и лаги) во детали.

   • Анализира напиша:

    Извлекувајќи ги информациите што ги добиваат од оваа страница, а потоа да ги објавуваат како одговор на нивната страница. Добро познати тактики на псип / пренасочување, така што овците повторно ќе се одведат и бричење, особено купи орјана, може да продолжи.

 5. Наоми напиша:

  Добро, па повторно гледате, вид вид вид. Лука ван Бурен, кој ги помрднуваше сите овие луди и казниви лаги над мене, е многу насилен алкохоличар, кој редовно продолжува да се врти кога има голтка. Јас се обидував да ѝ помогнам некое време, но единствената помош што ѝ е потребна е онаа на затворена институција и инјекција на халдол во нејзиниот газ. Во одреден момент се оддалечив од неа и таа не можеше да ја свари. Таа ќе испрати ментално болни писма до Мартин (како што ми е грижа). Во Humanitas таа го уништи за себе поради нејзиното бизарно однесување, јас немам никаква врска со тоа

  И ... Лука трансексуалец? Не, пријателе. Мартин, се разбира, не е премногу интелигентна, инаку би му се јавило аларм кога му кажала дека добива "ДНК тестирање" за нејзината транссексуална траекторија. Реално срање, бидејќи воопшто не се прави истражување на ДНК во трансродови процес. Тешката вистина е дека воопшто не ја преминала својата сопруга во ВУМЦ, бидејќи исто така открила дека била премногу ментално вознемирена за да може да се справи со тој процес. Таа, исто така, се сврте и стана агресивна, а потоа крајот беше со нејзината транзиција. Па сега таа всади нешто неточно со ДНК-тестирање. Додека Лука не е транссексуалец, туку трансвестит. Човек кој носи фустани, но не прави ништо медицинско за нејзината транзиција.

  Иронијата е дека таа нападнала неколку луѓе во нејзиниот стан на кој се однесува, една (Миранда Бек-Бијл) дури и ја третираше со лице со скршено шише од оваа Лука ван Бурен, која исто така беше уапсена пред . Ова е она што шефот на Миранда Бек-Бијл (кој е пристапен само на Фејсбук) изгледаше како што Лука му ја третираше главата со скршено шише: https://imgshare.io/images/2019/05/06/29570730_2032593783654534_2819921000651502340_n-1.jpg

  Таа веќе се обиде да ја исфрли на вратата порано, тоа е некој кој се консумира од омраза и не може да се соочи со сопствените акции.

  Нешто како Мартин Vrijland, се разбира, кој веќе неколку години плаче како "жртва" на мене. Додека тој не би бил во можност да ја види неговата ќерка без мене, тој немаше да работи без мене со сета таа малигна заговор што се шегуваше за него и едноставно е фактот дека сериозно малтретирал серија жени во врски. Исто како Лука, тој не е способен да ја преземе одговорноста за своите постапки и да бара сè што е надвор од себе. Многу патетично.

  Значи, несреќен Мартин, повторно сте направиле голема грешка, Лука ван Бурен е сериозен психијатриски пациент и алкохоличар, нејзината приказна се состои сериозно од (иако забавна) глупост. Како шега, побарајте музеј за образование за нередот што го создаде таму, тоа беше нејзиниот работодавач пред да отиде луд.

  • Мартин Vrijland напиша:

   Би било интересно ако ова беше донесено пред судот. Потоа можам да го поставам прашањето зошто се постапува со овој случај, а не мојот извештај против клеветата и клеветата на вашата адреса.

   Сега почнуваш да го именуваш целото име на Лука, што исто така не е позитивно.
   Јасно е дека првично сметавте дека оваа личност е лична пријателка и сега (сега кога тоа ви одговара) ви отсликува како луд лудак. Тоа може да биде случај. Јас, исто така јасно изјавив дека не знам дали можам да му верувам на приказната, но тоа беше извонредно што го добив.

   Ние сега знаеме од вашиот доказ дека сте способни да ги споделите работите како ниеден друг. Се сеќавам на лажниот полициски извештај за мртвиот Пол во случајот Анас. Очигледно може да се состави лажен полициски извештај и да се извлечеш со него. Можеби тоа кажува нешто за твоите врски?

   Не ме изненади ако ја употребиш Лука за да поставите замка. Така функционира во клубот на кој припаѓате.

   Јас само ја видов мојата ќерка пред да почнат твоите публикации. За тоа беше едноставно правна одлука. Продолжувате да трчате и лажете.

   Вашето однесување малку се сменило поради промената на половите. Би рекол: мислам на твоето срце!

   • Наоми напиша:

    Пред неколку години, имам потврдено точка по точка и многу детални причини за swapichou зошто вашата декларација не е дозволена. Вие го игнорирате тоа, бидејќи тоа многу подобро се вклопува на вашата улица за да ја играте лажната жртва. Немаш случај против мене пријателе. Патем, јас сум против вас, вклучувајќи го и делото погоре. Но, ако сакате да го знаете мојот суштински коментар за вашата лажна декларација дека никој не треба сериозно, бидејќи немате правна нога за да застанете, прочитајте го ова: https://swapichou.wordpress.com/2014/04/05/de-valse-aangifte-van-martin-vrijland/

    Лука навистина не е личен пријател на мојата. Бев многу шокирана од нејзиното лошо пиење, омразата и агресијата што дојдоа на површината на неа и не сакам да ги имам таквите луѓе во моето лично опкружување и сè повеќе ја преместував на далечина. Јас не се дружам со луѓе кои, без причина, работат со парче стакло во нивното лице, ја отпуштаат вратата на луѓето, трчаат низ кампањи за омраза на интернет или стапуваат во контакт со личности како тебе за да ги нахранат со омраза и лаги. Лука е во опасност за себе и за другите и јас во никој случај не сум единствениот што го наоѓа.

    Што ви се допаѓа во врска со тој полициски извештај? Лажно ме обвинувате за тоа и мислев дека е многу убаво шега што беше изнесена со вас. Но, немав ништо повеќе од шега што си ја добил. Бев критикувана за тебе, за твојата целосно бескрупулозна експлоатација на тагата мајка на Анас. Тоа ве направи валкано и ниско лице. Како се справи со тој бесмислички полициски извештај главно покажа колку сте глупави во несомненото копирање на информации што се вклопуваат во вашата улица, всушност токму онака како што сега го правите со шокантните лаги за мене од Лука. Не се побивате, немате истрага, вие сте премногу глупави, вознемирени и зли да можете да најдете нешто.

    Дали ја користев Лука да постави замка? Навистина премногу смешно. Премногу чест Martijn, продолжуваш да молите за моето внимание со вакви дела, но вие сте сосем неинтересен губитник за кого немам енергија да направам било каков "пад". Овие денови работам на сосема различни работи. Слики како тебе ме инспирираа да работам во психијатрија и сега ме зафаќа со постарата и форензичката психијатрија. Мислам дека некој како тебе е интересен само како пациент или пациент. Јас не сум загрижен за социјалната штета што ја предизвикувате да оди пред лицето на правдата дома.

    За евиденција: Никогаш не сум имал контакт со мајката на вашето дете, имало повеќе луѓе кои работат на тебе. Тогаш, главно, ќе треба да погледнеш некои работи од тебе. Навистина не ми е грижа за вашиот контакт со вашето дете. Но, направивте грешка: требаше да ставите фотографии на мојот син на вашиот блог и во коментарите мојот син беше загрозен во коментарите. Тогаш, се разбира, ќе го наречете за себе. За мене лично можам да земам многу, но ако дојде кај мојот син, имате проблем. Го искусивте добро, ја плаќавте таа сметка.

    • Мартин Vrijland напиша:

     Вашите парчиња на Swapichou се искривувања на фактите Jeroen во сите погледи.
     Не сакам повторно да ги решам проблемите за да го разберам во детали. За тоа ќе се дискутира во можен правен случај.
     Вистинската декларација што ја имав направено оди во многу повеќе детали, но само земате што се вклопува на вашата улица и извртувајте повеќе работи како што сум навикнат од вас.

     Дека сте му пристапиле на поранешниот Андреа да се ослободи од мене, со приближување до други работи и обидувајќи се да ги убеди да дадат лажни изјави против мене (дека ќе ги малтретирам), имам на снимката.
     Не знам дали сте го виделе видеото? Инаку би сакал да го поставам тука.

     Вие велите: "Воопшто не ми е гајле за вашиот контакт со вашето дете", од тоа се зборува самото срце. Добро добро знаете каква штета сте ја предизвикале со вашата веб-страница на која се свртете сè; објавуваат податоци за објавување статии и така натаму. Од друга страна, јас никогаш не стигнав до твојот син и никогаш не објавував ништо за врската со твојот син. Можете да го ставите таму, но сега можете да го користите коментаторот во моите коментари, коментарите на кои сум ги отстранил, како резултат на тестот против мене. Тоа не е вистина, затоа што почнавте да истерате многу пред тоа.

     Извештајот е неприфатлив само доколку судските власти ме информираат лично, а не ако Јероен Хогевеј го пријави на веб-страница со полни со изобличувања и лаги. Сепак, никогаш не сум добил одговор од полицијата освен дека сеуште е во тек.

     • Мартин Vrijland напиша:

      Ох и мојот изговор дека постојано те викам Џероен. Сето тоа е многу збунувачко да се нападнат од Јероен едно време, а неколку години подоцна сте одеднаш жена.

      Како е можно дека сте биле пуштени во текот на процесот на трансформација, а потоа призна на психијатриска обука, ако самиот сте биле толку склони на интернет? Дали сте го разгледале тоа пред да одите низ процедурата за избор? Или е тоа нормално психолошко однесување?

     • Наоми напиша:

      Ја зедов декларацијата како што самите ја соопштивте. Се разбира дека не реагирате на мојата одбрана, бидејќи сериозно немате нога за да застанете. Ако комуницираш нешто на полицијата освен она што го ставаш на интернет, тоа главно кажува нешто за тебе. Јас само што се занимавав со лажна декларација што ја објавивте со полни детали, фактички и со добра совест, а под врската што ја дадов погоре, може да прочитате многу прецизно она што главно го лажете, фантазирате, шпекулирате и лажно го обвинуваат. Очигледно, полицијата не размислува многу поинаку, инаку би бил обвинет. Вие едноставно немате случај.

      Ние навистина те испитуваме со тим од луѓе кои те оштетиле со текот на годините. Да не се "ослободи", туку да ги запреш фактите за тебе, за криминалното досие, за банкрот и за злоупотреба на жените. Вие сте криминална, злонамерна фигура, оставивте трага од уништување зад себе, така што мораше да застане некаде. Ние делумно успеавме во ова и искрено се надеваме дека ќе ја научите лекцијата во одреден момент.

      Вие навистина дојдовте кај мојот син, вие ставате слика за него и мене во една статија. Според тоа, мојот син бил, исто така, загрозен на најгрубиот начин. Луѓето кои се заинтересирани можат да најдат слики од екранот од тоа во статијата со која сум поврзан. па лежиш. Повторно, јас сум "фер игра", навистина не можете да ме допрете. Но, се држиш подалеку од мојот син и го доживеавте тоа. Бидејќи тогаш имате проблем и кога станува збор за трговската марка, вие не се совпаѓаат со мене.

      Колку години повторно ја направивте таа декларација? Вие често укажувавте на вашата страница дека полицијата не сакаше да ги гони, дека адвокатите со кои сте се обратиле не сториле ништо со тоа, па има смисла дека сметам дека вашиот извештај е недопуштен? Не се базира на мојот напис, но врз основа на вашите сопствени зборови.

     • Мартин Vrijland напиша:

      Продолжете да лежите и да работите Џероен.
      Ако беше на вас и на вашиот тим, на пример, бев во затвор. Сите глупости. Се уште не е ден!
      Имам на снимката дека Андреа им пристапил на луѓето да даваат лажни изјави за мене. Јас разбирам дека не реагирате на тоа, туку обидете се да се нурнете во улогата на жртвата, бидејќи би го нападнал вашиот син. Каде е таа слика за тебе и твојот син? Јас не сум под појас и сè уште немам потреба.
      О, да и јас извршив измама со кредитни картички ... додека не го објавив доказот дека ова е глупост. Тогаш таа приказна беше избришана повторно за да го зачувате вашиот кредибилитет малку.

      Ти беше див како куче пред да дури и да кажете дека објавував нешто за твојот син (што никогаш не го направив, но коментатор што го избришав). Очигледно ја немате изгубено таа карактеристика. Вие продолжувате да се однесуваат на вашата веб-страница на Swapichou, но тоа не е точно сигурен извор, бидејќи таму го правите истото како што го правите тука: поставување нешта кои се неточни и доведување како факт, додека тие не се факти.

      Не знам дали сакате да одговорите понатаму тука, но колку што ми е загрижен, можеме да го сториме тоа и на суд. Јас веќе се сомневам кој адвокат го носите. Не ја гледам корисноста на оваа дискусија за добрососедство на овој начин, освен што покажуваат дека сеуште тепате, претерувате и дивите околу вас. Ти си над законот, нели?

     • Наоми напиша:

      Ако пристигне непредвидливиот момент за да бидете примени со судско овластување и ќе завршите со мене како примател на нега во институцијата, ќе откриете дека сум драги здравствени работници на кои им верувате вашите колеги пациенти. Воопшто не ме знаете.

      И ако сте задоволни со нас, така што повеќе да не претставувате опасност за вас или за другите, јас, се разбира, ќе носи сосема друга шапка. Не морам да го бранам син ми или да ве спречам да направам штета. Тогаш, се разбира, ништо не е во ред. Додека земате лекови на време.

     • Мартин Vrijland напиша:

      Да, навистина. Тоа повторно ќе биде голем момент! Добијте ми апчиња и инјекции од Наоми!
      Се чини дека е белег!

     • Мартин Vrijland напиша:

      Патем, убава орвелски вестник од вашиот "примател на нега". Се разбира дека никогаш нема лично да побарам "грижа" (или некој друг) ако е наметната со судски налог. Нешто што е наметнато не може да се гледа како на прашање на сопствената, но о, добро, психијатрискиот пациент секако ја изгуби контролата над тоа во тој момент.

      Па, ќе те видам повторно во гулаг. Се чини дека е прекрасен момент за вас!

     • Наоми напиша:

      Гостин, во минатото ви кажуваше дека сте заглавени. Без разлика дали станува збор за полициска ќелија, затворен центар или затворот, не знам, но дека сте поранешен затвореник е нешто што сте го кажале во мириси и бои.

     • Мартин Vrijland напиша:

      Може ли повторно да те фатам за лага? Извор молам.
      Само престани да лажеш човек. Многу подобро.

     • Наоми напиша:

      Се согласувам со вас дека тер "примателот на нега" е орвелски вестник; жал, професионална деформација. На мојот тренинг тие го користат тој термин, но тоа е затоа што сум во клас со ученици од сите форми на нега и нега и користиме некој вид општ термин. На работа, ние природно повикуваме некој како тебе "пациент".

     • Мартин Vrijland напиша:

      Ви благодарам за објаснувањето. Почнав да видам дека треба да бидете љубена медицинска сестра.
      Збунетоста на говорот е простено.

    • Наоми напиша:

     Сестрата Ноемина ќе те третираат со љубов 🙂 Не ги гледам луѓето кои се внатре, на сите во нивните злосторства, бидејќи го гледам тоа како дел од нивната болест.

     Сметам дека е виновен дека пропуштате интроспекцијата да ги препознаете вашите проблеми, не барајте помош и продолжете да го вознемирувате општеството со вашето однесување. Како и да е, тоа може да се проследи до прилично суштинска нарцисоидна компонента на вашата личност.

     • Мартин Vrijland напиша:

      Јас не ми пречи никој; ниту општество.
      Само запишам моето мислење. Тоа се нарекуваше "слобода на изразување". Можете да се согласите или да не се согласувате со тоа, а потоа едноставно да го изразат тоа.
      Она што го правите е (што исто така јасно навестувате овде) се обидува да го натера некој да се смири, бидејќи не се согласувате со тоа мислење.
      Ова се обиди да се потисне мислење преку непријавена работа.

      Се осмелувам да признаам дека можам да правам грешки и да правам грешки. Јас сум последната личност која вели дека ја имам непобитната вистина. Стимулирање на вашето размислување со давање на вашето мислење во блоговите е нешто друго освен да се каже "ова е неоспорна вистина и мора да верувате на тој начин".

      Од кога вашето мислење е кривично дело. Да, јас разбирам дека ова веројатно ќе биде случај во блиска иднина, но мислам дека си отиде уште еден чекор подалеку од пишување на вашето мислење и ќе направиш лични напади. Јас разбирам дека имате интроспекција да се ослободите од ова злосторство.

      Но, сестра Наоми може да биде многу љубена кон дрогите. Имам секаква доверба во тоа. Каква прекрасна позиција мора да биде за вас. Во секој случај, тие не можат да ти противречат, затоа што секогаш има соба без прозорци и некои дополнителни таблети.

    • Камера 2 напиша:

     @ Наоми / Јероен или други

     Наведете го јазикот горе, викна:
     "Јас бев критикувана за тебе, за твојата целосно бескрупулозна експлоатација на тагата мајка Анас. Тоа ве направи валкано и ниско лице. Како се занимаваше со тој бесмислички полициски извештај главно покажа колку сте глупави во несомненото копирање на информациите. "

     Полицискиот извештај потоа му дозволува на Мартин да чуе детално и да види дека мајката Зохра Аураг му ја даде на Мартин.
     Тој сакаше да му помогне на мајката и тоа може да се извлече од архивите на веб-страницата на Мартин Вијланд во тоа време.

     Понекогаш тој морал да не му верува на мајката од многу чуден полициски извештај, не, се разбира, не, тој природно му верувал на мајката.
     Но, наскоро се покажа дека извештајот е невозможен, бидејќи како е можно полицијата со инфрацрвени гледачи, кучиња, коњи и хеликоптери не можеше да го пронајде телото (виси од гранче) цела ноќ, додека еден џогр во девет во утринските часови, извештајот не може да биде точен. Ако мајката прими таков извештај, тогаш нејзините инстинктивни алармни ѕвона мора да исчезнат, но ништо од тоа ...

     Но, секако е чудно што мајката останала на каучот таа вечер додека одела во полиција и пријавила дека исчезнала. Како мајка ти одиш надвор врескајќи кон твојот син.
     И како мајка не велите кога ќе видите слика на вашиот син, "гледате: Тој беше подготвен"
     Сите треба да се демонстрираат и повеќе ................ >>>>>

     Дури и градоначалникот Хоекема во програмата на телевизија рече: "Да, мистеријата е дека момчето беше пронајдено девет часот изутрина, додека истото место беше претресно точно цела ноќ. Многу чудно.
     Она што е исто така мистерија кога беше запрашано дека сестрата на Ана никогаш не покажа жалост, се смееше зад погребниот автомобил (видете ја архивата на фотографии), а и децата во соседството сметаа дека е чудно што таа немаше вистинска жалост (чист наод )
     Исто така е чудно што мајката не се придржува кон градење на правдата со ланец за разјаснување, исто така е чудно што таа имала три различни адвокати во неколку недели.
     Исто така е чудно што Ана зборуваше со такси возач во соседството дека ќе исчезне (или беше таксистот агент, кој знае)
     Исто така чудно е што во Хаг се изведе претстава од актери каде таткото беше присутен и тој сè уште не веруваше во самоубиство, зошто мноштвото не беше на демо
     Дали родителите сега отидоа до границата за појаснување, не? Инаку, тоа, се разбира, би можело да биде хит за Телеграф и државните / владините локации, како што се: "Crimesite, De Bovenkamer Maud Ooortwijn, Boublog ?? Niburu.co, итн

     Случајот на Ана може да заостане повеќе отколку што се сомневаме
     Архива на Мартин Верјланд во тоа време
     http://www.martinvrijland.nl/archief/alles/de-jaaroverzichten-herhaling-van-propaganda-leugens-als-anass-wassenaar/
     Шоуто продолжило, каде била мајката?
     http://www.martinvrijland.nl/archief/alles/verslag-demonstratie-voor-heropening-van-de-zaak-anass-aouragh-in-den-haag/

 6. Наоми напиша:

  Во секој случај, благодарам за забавата Martijn. Држи го!

  Сфатив дека луциферни шеги навистина смешен.

 7. Наоми напиша:

  Како и да е, не се осмелувате да ги објавите овие одговори. Треба да ја затвориш устата за твојата "назад директно", но вистината е, се разбира, дека нема искреност, правда и сигурно нема достоинство во тебе. Единственото нешто што можете да го направите е да ја шириш кукавичката клевета и да бараш вината за сè што ти се случува надвор од себе. Немате право назад, туку грб на безвредна фигура.

 8. Наоми напиша:

  Патем, тоа е "демаскиран", а не "демаскиран", монгол. Вие главно се изложувате како неписмено лице.

  • Камера 2 напиша:

   @наоми

   дали демаскирајте сега со d или t е, разбирате.

   Маскара е дека со k или c, сега ќе знаете 😉
   Ајде, пријателе, остани малку спортски, не се жалиме дека богот направи грешка со тебе, ти повторно можеше да го подобриш тоа убаво, нели, нели, тоа е тоа, нели?

   Ќе го покажеш своето внатрешно битие со пцуејќи малку во вселената.
   Монголите или синдром на долу луѓе се убави, можеби и вие треба да бидете претворени во тоа

 9. Наоми напиша:

  И, се разбира, вие сте кукавички куче, исто како и секоја друга женска assaulter, која е премногу нервозна, инфериорна и ситна за да се укори или да поставите одговор. Се надевам дека ќе сфатите дека ова однесување ве прави казнив.

  Дали навистина сакате да ви направам проекција повторно? Се чини дека се моли за тоа. Не грижете се, веќе сте точно каде што сакате и каде што припаѓате, во кантата за отпадоци на ова општество. Не мора повеќе да правам ништо.

 10. SalmonInClick напиша:

  и така повторно ќе видите дека сме тука токму тука, моравме да почекаме да дојде мајмунот. бројките како hoogeweij се на добар пат да ја направат Холандија силно непростлива земја. неговите скокачки пресврти и пресврти на притисокот се значајни, црно е бело и обратно, можеби кога неговиот курс е завршен, може да биде магаре на другари кои се задржуваат во друштво со комутациониот тим на "збунети лица", кој е вест за луѓето кои се потенцијална опасност за статус кво во Мадуродам.

 11. AnOpen напиша:

  Ова е поучно повторно, од оваа личност може да се види дека е полн со загадена, отруена омраза и самоцентрирано. Полн со напад со презир, навредливи, лажни текстови итн. Може да се заклучи дека оваа личност е многу сериозно засегната. Опасни поединци за едно општество, мајмунот излезе од својот ракав.

  "Вие сте токму онаму каде што сакате и каде припаѓате, во ѓубрето на ова општество".

  Тоа укажува на тоа дека оваа личност ги прави луѓето помала чаша и тоа лице дури мисли дека сосема го уништиле. Многу психолошки и страшно. Многумина го гледаат она што го прави таквиот човек. Само од текстот што ги добивате сите треперења а камоли ако имате вистински разговор со таков карактер, почнувате да се гадиш некаде. Ова е еден од примерите за тоа како е таков карактер
  и има многу повеќе од нив во madurodam и пошироко.

  И можете да продолжите, но ова беше само краток одговор.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина