Телефонски разговор со Вилсон Болдеин од De Telegraaf: серија за теории на заговор

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 22 мај 2019 18 Коментари

извор: bukmanmanagement.nl

Вчера попладне имав телефонски разговор со Вилсон Болдеин од Telegraaf по барање од него да учествува во серијата теории за заговор. Во мојот e-mail одговор објавив дека не верувам во теории за заговор. Мислеше дека тоа би можело да биде извонреден одговор, па јас се согласив да го повикам да дадам нешто повеќе објаснување. Тој, исто така, ќе објасни зошто сака да ме интервјуира и што ќе биде предметот и пристапот на таквото интервју.

Во нашиот разговор, кој накратко објавувам подолу за сета отвореност, Вилсон дава впечаток дека тоа е чист личен интерес што ми пријде. Интерес што се појавил затоа што почнал да го следи мојот веб-сајт во контекст на неговата серија. Сепак, на крајот од нашиот разговор тој признава дека јасно е пазар што тој мора да го допре. Затоа се чини дека тој е повеќе или помалку наложено да го затвори течење; излегуваат во јавноста од растечката група на луѓе кои се заинтересирани за моите критични статии.

Вилсон тивко признава дека новинарите веќе се пристрасни од своето образование и исто така верува дека лажните вести не доаѓаат само од Русија, туку можат да доаѓаат од било каде. Тој, исто така, јасно наведува во разговорот дека неговата слика за Русија претходно била пристрасна од духот на студената војна во која пораснал. Тој, исто така, објави дека бил многу про-Америка, но сега ја мрази таа земја. Сепак, тој секако ја негира улогата на холандските медиуми како пропагандистички, но признавајќи дека, секако, би било исклучително за некој кој е целосно зависен од истите медиуми. Мислам дека Вилсон е особено критичен во критиките за новинарското образование и неговиот променет свет, бидејќи е свесен (бидејќи го спомнав ова преку е-пошта во врска со Џел Билен, видете подолу) што ги снимам телефонските разговори и тој сака да снима сака да добие малку кредит со постојано растечката критична (слушање-во) група. Што може да биде подобро како медиумски новинар во медиумите да даде впечаток дека не земате сè здраво за готово. Тоа, сепак, создава илузија дека критичките новинари сè уште постојат.

Се разбира, според неговиот договор за работа, Вилсон никогаш не може да признае дека медиумите влијаат на емоциите на луѓето. Затоа го поместува (што мислам дека е паметен - и неопходен за него - пресврт) на денешните политичари, кои реагираат на емоциите што се генерираат за време на големите настани. Потоа тој вели дека тој копнее кон деновите на политичарите како Хелмут Кол; стари тивки и лесни политичари кои направија повеќе информирани избори. Ако Вилсон призна дека постои соработка меѓу владите, судството и медиумите, тој, секако, ќе биде отпуштен веднаш утре. Тој се обидува да укаже дека не треба да носат капак што е превисок, на пример, вработените во ОМ, бидејќи ги доживеал блиску (од кои би сакал да знам повеќе). Тој исто така наведува дека PsyOps (психолошки операции) ќе бара премногу знаење од премногу луѓе. Мојата критика е дека ова не е неопходно, бидејќи датотеките се поделени така што секој формира само мал радар во целина и само врвот управува со главните линии. Овде, исто така, верувам дека би било катастрофално за неговата кариера да го признае ова.

Се разбира, Вилсон навистина знае дека на мојата веб-страница честопати зборувам за контролирана опозиција. На крајот, тој, исто така, тајно признава дека мора да се приклучи на растечкиот пазар на критички мислители. Моето чувство вели дека морам да бидам подигнат на бродот; во контекст на ако не можете да ги победите 'em придружете им. На почетокот на разговорот ќе ме слушнете како се однесуваат на обидот на Гил Белен од 2015 да ме поврзат со раката на NOS студиото на Тарик З. Според мое мислење, тоа беше крајниот обид да ме отстрани преку сцена рација во тоа студио и посветеност на Гил Белен да се направи врската со Мартин Vrijland. Тоа не успеа. Јас се осврна на ова во мојот одговор на е-пошта до Вилсон.

Како што може да знаете, еднаш сум бил повикан од Гиел Белен за интервју за случајот Тарик З. (заложник на студиото НОС, ХНУМХС). Тој ми кажа дека во тоа време живеев во емитувањето, но ова не се случило. Во реалното емитување, кое следеше еден час подоцна, моите одговори беа прекинати, така што се појави поинаква слика од она што јас го кажав. За жал, за Гил, јас го снимив телефонскиот повик себеси. Ја објавував оваа снимка на YouTube. Меѓутоа: бидејќи Гиел има малку повеќе слушатели отколку што некогаш ќе можам да стигнам преку мојот канал на YouTube, сликата е веќе направена (на штета на мојата личност).
Иако во разговорот подолу останувам симпатичен и благ кон Вилсон, уште еднаш сакам да разјаснам дека серијата за "старите теории на заговор", како што се слетувањето на Месечината, Џон Ф. Кенеди и слично, првенствено би можеле да се наместат да се ослободат од намерно вградената дезинформација и да продолжат да го фокусираат вниманието само на оние стари предмети. Што се однесува до мене, време е да го привлечеме вниманието на лажната пропагандистичка улога на истите медиуми (за кои работи Вилсон) овде и сега. На крајот на краиштата, читателот кој подолго време го следи овој веб-сајт, може да открие се повеќе и повеќе дека медиумите се навистина дел од психолошките операции и дека голем дел од алтернативните медиуми се контролирани од опозицијата.
Вилсон во разговорот вели дека има секоја слобода да им пристапува на луѓето; со еден исклучок. Тој зборува за Миха Кат и мрмори нешто во насока на Вилем Олтманс (што потсетува на барање за штети на холандската држава). Тоа би можело да значи дека сум бил во право цело време во врска со изнудуваoето на холандската држава преку семејството Поот и досието на Демимк, но тоа настрана. Тоа исто така може да значи дека Де Телеграф може да ја следи линијата на таа холандска држава (во спротивно на Вилсон нема да му биде доделена таа задача).
Јас сум многу љубопитен дали ќе добијам покана да учествувам во серијата и на кој начин такво нешто ќе биде изменето. Јас едноставно не знам дали можам да му верувам на Вилсон. Ова е вродено во фактот дека тој е зависен од мејнстрим медиумите во неговиот живот. Сепак, може да изгледа симпатичен, стратешки надарен и ангажиран Вилсон; сепак добро можам да замислам дека тој е добро платен менаџер за интервјуирање и перцепција; Продолжувам да размислувам за таа стара изрека "Чиј леб го јаде својот збор зборува еден". И да бидеме искрени: ако знаете длабоко дека си силно платен пропагант, кој придонесува да се управува општеството кон се повеќе и повеќе полициски држави преку пропагандистички стратегии и со тоа исто така, значително ги исполнува вашите џебови, всушност имате пристоен парче путер на главата. Навистина не можам да замислам дека луѓето како Вилсон (и многу од неговите колеги) се свесни за тоа. Тоа е забавно со добро пополнета банкарска сметка и сигурноста на покриеност одозгора.
Со извинување Управување со Букман за користење на фотографијата со ова снимање на звук. Не можев да најдам подобра слика за илустрација и се надевам дека нема да испратите барање како што обично го прави АНП-дозволената машина на Џон де Мол.

Тагови: , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (18)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. guppy напиша:

  Тие ќе мора да одат заедно со неа, има премногу луѓе кои се будат и холандскиот весник не може да остане зад себе.

  Не дозволувајте да бидете истребени во една или друга серија на заговор. Денес лесно може да се добијат пар вистински луди луѓе за да се убијат сериозни предмети. Дали и тие се добри во посакуваната.

  Патем, ќе биде нивниот најголем предизвик да ви се удрам некаде на одборот 😉

  Исто така добар знак, тие почнуваат да се задушуваат.

 2. Riffian напиша:

  Можеби г-дин Болдејјн треба да ја разгледа дефиницијата за заговор или уште подобар заговор, а не не во ќелавоста на делата

  1: чин на конспирација заедно
  Тие беа обвинети или заговор за убиство.
  2a: договор помеѓу заговорниците
  откри заговор против владата
  б: група заговорници
  заговор составен или незадоволен аристократи

  се одвива според секоја минута од денот, мислам на доброто на картелите

 3. Камера 2 напиша:

  Почитуван Вилсон, читате заедно

  Сте биле во at5, осумдесеттите години беа турбулентни години.
  Ние нема да зборуваме за месечината затоа што можеби тоа е холограм, кој исто така се тврди дека не би можел да бидеме таму со автомобил со четири тркала кој беше поголем од самата капсула, нема да "зборуваме за тоа" и, како што велите за рамната земја, не е важно. Ако Стенли Кубрик, исто така, го сними Поленбург ха ха, проверете го тоа

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=al6ZgDnyDNk

  Напад Роб Шолте, кој, наводно, мораше да има медицинска интервенција, за што, дали ќе го испитаме тоа? Дека Мики Хогендијк нема гребнатинки, но Робби ги загуби нозете, КАКО Е МОЖНО, луѓето голтаат сè! Сте биле во AT5, знаат сè ...

  http://www.mokums.nl/bomaanslag_robscholte.html

  погледнете го случајот Анас или случајот Ваастра, кој Кат, веројатно, исто така знаеше дека е пси-опп и се користи како изнудување, како и демак

  Дојдете драг Вилсон, одиме на патот, и да не го користам зборот "исто", како што сте имале намера во телефонскиот разговор, но исто така да бидете искрен новинар и навистина да започнете да истражувате. Одам со тебе ова лето

  https://www.martinvrijland.nl/category/anne-faber/page/2/

  Вилсон, барај го нападот врз себе (новинарите од телеграфот), значи зградата Телеграфа, мислиме заедно со тебе,

  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/aanslag-telegraaf-gebouw-bewezen-onmogelijk-tenzij-slagbomen-openstonden/

  Исто како и Чарли Хебдуо, лажен напад за да може повторно да ја игра улогата на жртвата, хујли хуили, ФАКС ПОВТОРНО, но да, можеби вашиот уредник не треба да ја стави вашата совест над наредбите.
  Вилсон, ајде, ти си личност која не е аутист, па ако кажете дека сите се вистински новинари, дојди да го испитаме Вилсон,

  Без заговор> само транспарентно, чесно, искрено истражување, за да можеш да се справиш со твојата околина и со твоето семејство со чиста совест ...

  https://www.martinvrijland.nl/tag/charlie-hebdo/

 4. Danny напиша:

  Ме потсетува на телевизиска програма пред неколку години "За комплет или не?"
  Boldewijn сигурно знае повеќе отколку што сугерира, тој исто така постојано ги избегнува прашањата.

  Но, се разбира, луѓето со високи позиции во медиумите и новинарството не се само лажговци, туку професионални лажговци, без совест, големо его и неопходното познавање на НЛП.

 5. Камера 2 напиша:

  Вилсон Болдејјн има чудна точка во интервјуто со Мартин Вријланд, случајот Де Стин
  Само слушајте го интервјуто, Вилсон смета дека е чудна работа дека емоциите се хранат и сите вагони мораше да бидат испитани од министерот поради ужасна несреќа,
  Стент е многу добро средство за транспорт, но потоа повторно, можно е, без оглед на причината

  Океј, сегашен Вилсон, како добивте ваква изјава? ужасно е што четири деца умреле во несреќен случај, објаснувате уште, многу и така, и јас велам дека навистина мора да се испита, јас сум љубопитен за вашиот одговор

  Вилсон мислеше дека е претерување дека сите овие вагони мораа да застанат, и мора да има објаснување за тоа во заговорот на Вилсон, објаснете го тука Вилсон, страшно е што само четворица деца се убиени, мислам дека истрагата е вредна, освен ако Вилсон не дојде со други аргументи.

  https://www.parool.nl/nederland/monument-voor-slachtoffers-ongeluk-stint~b41bd076/

 6. Heray напиша:

  Интересен разговор. Секој кој критички го следи медиумите, гледа дека тие можат безбедно да им служат на многу сомнителни супстанции како оброк со три ѕвездички. Земете, на пример, убиството на Елс Борст. На првата аутопсија, не беше јасно дали била убиена или умрела во несреќа во нејзината гаража. Можеби мислите дека, додека подоцна не слушнете дека е убиена со 41 ножеви за шиење. Тоа навистина не може да се меша со падот на нејзиниот крокет игра, како што објави весникот.

  Медиумите треба да бидат чувар на демократската уставна држава, но тие дефинитивно не се сега. Најчесто не се поставуваат критични прашања во чувствителните случаи, како што е убиството на Елс Борст.
  Затоа алтернативните медиуми се потребни за да ги поттикнат главните медиуми да дејствуваат како надзорна функција. Фактот што Вилсон Болдејин бара контакт може да укаже на тоа дека нешто се менува.

  • Мартин Vrijland напиша:

   Сепак, тоа исто така може да укаже на тоа дека тие сакаат да го стигматизираат критичкиот звук во категоријата "заговорници за заговор" и сакаат да покажат дека тие теории се полни со "погрешни претпоставки". Згора на тоа (како што наведов во разговорот и имам опширно поткрепено во неколку статии), големите делови (ако не и сите) на алтернативните медиуми се контролирани од опозицијата. Луѓето се обидуваат да ме привлечат на 1 со оние контролирани алтернативни медиуми, но, се разбира, нема да дозволам тоа да се случи.

   • Heray напиша:

    Тоа е навистина можно, останува да се види како тие ќе испорачаат. Но, мислам дека барањето на Болдејн е точно дека во редакцијата има многу дискусии за овој тип на тема. Исто така, ќе има луѓе кои работат со медиумите на МСМ, кои всушност би сакале да се вклучат во критичко новинарство и мислам дека сè повеќе ги слушаат нивните гласови. Тие, исто така, гледаат дека на долг рок тие нема да бидат сфатени сериозно од некој друг. Се поголем број луѓе признаваат дека медиумите функционираат како одделот за односи со јавноста на BV Nederland, а не како старател на правото и демократијата. Но, сè уште постои долг пат, па алтернативните медиуми остануваат неопходни.

   • Heray напиша:

    Патем, јас, исто така, мислам дека сигурно се случува контролизирана опозиција. Еден пример е веб-страницата. "Ен јас потоа следам дискусија за 9 / 11 малку. Веб-страницата е наводно скептична, но многу јасна, но скептична во една насока. Тоа е непријатно прикажување за вистински независен мислител.
    Сепак, не треба да ја потценуваме моќта на доброто. Исто така постојат и критични познати личности, како Џорџ ван Хутс. Знам дека овде е дискутирано дека тој исто така ќе биде контролирана опозиција, но не открив никакви докази за тоа. Тој е навистина критичен човек кој се случува да биде познат. Исто како Џероен ван Конингсбрург. Тие се 'уште се исмеваат од толпата, но фактот дека отворено се дискутира "теории на заговор" веќе е промена. Вклучувањата често одат со мали чекори.

    • Мартин Vrijland напиша:

     Јас разбирам дека сте нови овде и малку прикриено рекламирање за други сајтови е секогаш корисно, но ве молиме користете го полето за пребарување тука на страницата и дозволете го името Џорџ ван Хутс во ajb

 7. Камера 2 напиша:

  Вилсон Болдеин открил нова банда.
  Тие зборуваат за нивните симболи, белиот гулаб од синдикатот на криминалот во Багдад

  Досега, само мал интернет весник има кажано нешто во врска со тоа.

  Лажен или реален? Погледни го тоа

  https://www.telegraaf.nl/video/3676340/gewelddadige-motorbende-van-asielzoekers-ook-in-nederland

  • Мартин Vrijland напиша:

   Од насловните страници и од гласовите можете да кажете дека и самите знаат дека повторно ја раскажуваат фабрикуваната приказна.

   Лажни вести

   Ал Салам ха, како го прават тоа

   Добро направено Џон де Мол!

   • Мартин Vrijland напиша:

    Тогаш зошто лажни вести?

    Па, бидејќи треба да има легислатива која може да ги забрани клубовите полесно.
    Секоја форма на потенцијално организирана опозиција на тоталитарната полициска држава мора однапред да биде забранета, па така тие создаваат свои моторцикли, така што забраната може да се организира рано на овој начин.

    На крајот на краиштата, откако луѓето почнуваат да откријат дека дошле да живеат во ужасна полициска држава, повеќе не можат да се организираат, а било каква форма на отпор е полесно да се потисне.

    Покрај тоа, се користи за загревање на полето лево наспроти десното поле; исто така е корисно за тоа.

  • Мартин Vrijland напиша:

   Подобро едноставно внесете "5G" во полето за пребарување тука на страницата, наместо да ги слушате сите контролирани опозициски (заштитни мрежи) разговори. Тие се само наменети да ја маскираат реалната опасност (онаа на "мозокот и ДНК онлајн")

 8. Ибери напиша:

  Со 5G и AI, меѓу другите, тие се способни за многу. Тоа ќе биде ужас.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина