Хипотезата за хакирана симулација

поднесена во СИМУЛАЦИЈАТА, ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 24 септември 2018 3 Коментари

извор: youtube.com

Денес добив видео на YouTube од читач. Видеото беше речиси веднаш среќно изненадено, а потоа веѓите се намуртев. Беше барем некако изненадувачки да се спомене дека еден Холанѓанец доаѓа со слична идеја кратко време по објавувањето на моите статии за теоријата на симулации. Бидејќи сега знам од искуство како тајните служби ги имаат добро обучените пионери за безбедност, подготвени да ја копираат приказната, а потоа да ја фатат групата заинтересирани луѓе, бев малку претпазлив.

Сепак, гледајќи го видеото, ме натера повторно да гласам позитивно. Во видеото Роалд Бум зборува за душата и за оригиналниот извор и исто така се однесува на природниот научник што го спомнав Том Кембел. Мислев дека би било корисно да го објавите видеото тука за да додадете краток коментар. Морам да кажам дека затоа бев пријатно изненаден од откривањето на овој Роал Бум.

Бум првично даде впечаток дека верува во теоријата на "рамна земја" и еден вид на холографска проекција. По гледањето друго видео Од раката и, исто така, по гледањето напред кон заклучокот на видеото подолу, станува јасно дека тој (за среќа) го користел само ова како слика. Затоа беше (според мое мислење) несреќен избор да ја користам оваа метафора. Јас исто така не се согласувам со тоа снимки, но за некои луѓе, како слики може да биде единствениот начин за да добиете идеја како холографски проекции едноставно дел од нашата сегашна состојба на технологијата во областа на сликата проекција техники.

Ако навистина ја разбирате квантната физика во неговото јадро, дефиницијата за материјата станува јасна без сликите. Квантната физика покажува дека материјата постои само по набљудување. Во мултиплеер игра, првиот набљудувач дефинитивно евиденција на набљудување. Тогаш предметот секогаш го набљудуваат сите други играчи во истата форма и на истата локација (освен ако тоа не е предмет на движење, се разбира), под влијание на пристапот. Ова се објаснува со концептот на "квантен заплет" од квантната физика. Онлајн платформата на Google за игри со зголемена реалност применува сличен метод во т.н. облачна техника за прицврстување. Всушност има експериментот со двојни прорези покажуваат дека од оваа "реалност" дури можеме да покажеме дека материјата постои само ако постои набљудувач.

Значењето на терминот "суперпозиција" од квантната физика е јасен показател дека (во сликата) целиот код е веќе изгорен на ЦД (или работи на централниот сервер) и дека сите избори на играта се фиксни во него. Кога квантната физика се однесува на "излегување од суперпозиција" на сите можности, тогаш истото се случува како во симулација или игра, во која играчот прави избор со неговиот контролор (џојстик), по што резултатот е прикажан на екранот.

Препорачувам да ги најдете сите статии за теоријата на симулацијата под овој линк) добро да се прочита повторно. Ако ги искористиме сликите што ги користи Роал Бум (како што е тоа на холографски проектор и купола над рамна површина), тогаш треба да бидете јасни (и се надевам дека Роал исто така го чита ова) дека всушност не постои прашање на таква проекција, но тоа прашање е проток на податоци што доаѓа од суперпозиција преку перцепцијата на душата (во мултиплеер игра, каде што првиот набљудувач се грижи за првата материјализација). Набљудувачот is во оваа хипотеза душата.

Роалд објаснува убаво дека душата потекнува од оригиналниот податок. Веројатно, тој ја артикулираше теоријата на Том Кемпбел, што ми го испрати само читателот откако пишував неколку статии за симулационата теорија (но чии продукции сè уште не ги проучував целосно). Каде што веќе дошол до заклучок дека нашата симулација има специфичен (Luciferian) градител, Роал го опишува како хак. Без разлика дали тој самиот излезе со тоа или дали е од Том Кемпбел, не знам, но барем дошол до сличен заклучок. Јас сум само поконкретен за тоа од кого оваа симулација е хакирана (изградена).

Т.н. демонски ентитети или архартски ентитети во мојата положба се дел од слој во симулацијата (читај тука објаснување). Има, како што беа, повеќекратни симулации во кои овој универзум и нашата "реалност" (кои ги доживуваме со нашиот мозок и нашиот био-аватар) се едно. Посебно доаѓам до заклучок дека симулацијата во која живееме е од луциферско потекло. Значи, може да се каже дека живееме во луциферски хак.

Ако ги следам истражувањата на Вес Пенр (види овде објаснувањето) и ако продолжам во својата теорија за систем Орион, во кој работи лациферската симулација, тогаш постои симулација во симулација. Луциферската симулација потоа се одвива во Орионска симулација во која некој друг е шеф; во овој случај женски ентитет. Потоа станува сè појасно дека симулациите живеат во симулации, во кои можат да се применат и други природни закони и правила. Меѓутоа, душата секогаш останува набљудувач.

Интересната работа за видеото на Роал Бум е тоа што, според мое мислење, тој знае како кратко и концизно да објасни како се изградени слоевите на свеста. Ако почнете да гледате преку тоа, тогаш тоа исто така мора да стане јасно некаде од оригиналниот слој може да се врати хакерот. Иако сè уште го немам ова објаснување во приказната на Роалд, со задоволство го додавам (со ваша дозвола).

Можеме да го надминеме луциферското "пробивање" кое изгледа дека нашите души се заглавени во циклус на реинкарнација со тоа што ќе станат свесни за нашето потекло. Ние сме набљудувачи во мултиплеер симулација (или "игра" или како сакате да го наречете). Некаде во слојот на свест на 2 (каде што е формиран нашиот идентитет) може да се реши и да се справиме со ова прашање. Значи уметноста е да се запамети кој си. Исто како што можете да запомните дека не сте кукла во играта на Playstation, туку оној кој е на контролите. Сте имале само премногу запознаени со кукла во играта.

"Дали сé на овој свет одеднаш ќе оди добро, а потоа одеднаш ќе станеш богата или просперитетна или здрава и така натаму?"

Не, тоа прашање е само резултат на фактот дека ние станавме идентификувани со аватар во играта (нашето човечко тело и нашиот мозок со сите свои искуства). Потоа ќе сфатите дека оваа игра воопшто не е важна. Потоа ќе се сетиш дека тоа те прави да се сеќаваш на твојата првична состојба на битие (твојата оригинална слој).

Оваа игра нè држи заглавени преку страв. Најголемиот предизвикувач на страв е стравот од смртта. Ако се сетете кои сте, смртта е само крај на оваа илузија. Но, тоа може да биде корисно ако се обидеме да го отвориме овој хак од нашата првична позиција. Ако само да се ослободат други души од фактот дека тие дојдоа да се идентификуваат со аватар во играта и се плашат да умрат. Трикот е да ги отфрлите сите ваши стравови. Тој страв ве држи во идентификацијата со симулацијата.

Тагови: , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (3)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Вилфред Бакер напиша:

  "Илузијата на слободата ќе продолжи онолку долго колку што е профитабилно да се продолжи со илузијата. На местото каде што илузијата станува премногу скапа за одржување, тие ќе ги земат сценографијата, ќе ги тргнат масите и столчињата надвор од патот, потоа ќе се повлечат во театарот.

  Френк Запа

  "Кој го контролира минатото контролира иднината, кој го контролира сегашноста го контролира минатото.

  Џорџ Орвел

 2. Арлет Вајдема напиша:

  Сингуларноста е АИ!

  Сингларноста е единствена.

  Едно е: Оној Бог на кој се темели религијата. На која духовност се темели. Повторете, смртоносно, празно,
  Јас, јас и јас можеме да ги задавиме останатите.
  Бездушна Униформа колбас.
  Го гледате насекаде.

  Двојност, 2, е машко и женско, создавање, живот, поврзаност, јас, вие, ние, живот, реален живот, магија

  Сингларноста не е блаженство како што вели Роалд Бум.

  Јас не сум слушнал никаде во неговото видео за САМО како решение.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина