Што точно е проблемот со азотот, зошто земјоделците се жалат и зошто намалувањето на брзината?

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 7 ноември 2019 11 Коментари

извор: nos.nl

Се чини дека е вистински проблем! Сите земјоделци одеднаш треба да го намалат азотот. Тој збор „азот“ веќе го има само подвижниот збор „задушувачки“ и така го прави просечниот човек на улица да мисли дека се занимаваме со супстанција за која сите ќе ја гушиме. Веројатно многумина исто така го поврзуваат зборот со CO2 и разликата е непозната. Азотот во основа е основна честичка во природата. Поради тоа, поимот 'азот' се однесува на атом што може да се појави само во природата како ограничена форма (како молекула). Тоа е причината зошто, како земјоделец, вие всушност не можете да го намалите азотот. Можете, на пример, да го намалите амонијакот. Амонијак NH₃ е всушност мерлив и се наоѓа, на пример, во измет од крави. Дека државата сака да направи намалување на азотот, очигледно е првенствено избор на НЛП (Невро лингвистичко програмирање) за играње на народот на сублиминално ниво. Намалувањето на азотот всушност не значи ништо. Што намалувате азотен гас, амонијак of една од многу други супстанции во кој се јавува елементот азот?

извор: indiamart.com

Веројатно најдобро го знаете азотот од таа материја што е под голем притисок во шише и мора да ја истурите со густи ракавици (или како на фотографијата од изолирано шише), затоа што во спротивно прстите ќе ви замрзнат: азотен гас (N2). Ова се користи на пример за отстранување на брадавици. Штом азотот излезе од шишето со висок притисок, тој почнува да врие и испарува. Има температура на вриење од -195,8 ° C и тоа е температурата на која азотот е течен. Азотниот гас е затоа многу ладен и веднаш почнува да испарува на отворено. Одржувањето под голем притисок во цврсти челични шишиња го прави флуидно. Тоа е физички закон.

Веќе знаевме дека мора да го намалиме CO2. CO2 нема никаква врска со азотниот гас (N2). CO2 значи јаглерод диоксид. Значи тој збор е структуриран вака: ди-оксид се залага за 2x кислород. Јаглероден атом со два атоми на кислород прикачен на него. Јаглерод диоксидот се произведува со горење гориво што содржи јаглеродни атоми. Сите бензин, керозин и дизел содржат јаглеродни атоми. Поради тоа, молекулата на горивото е составена од, меѓу другото, јаглеродни атоми и, кога ќе се изгори во воздухот (кислород, да биде O2 гас), CO2 се создава со целосно согорување и јаглерод моноксид (CO) може да се појави со нецелосно согорување. Вториот понекогаш се случувал на греалки за гас во еден дом, предизвикувајќи гушење. Таму може да ја видите и сублиминалната врска помеѓу азотот и CO2. Хемиски и во реалниот свет, двајцата немаат апсолутно никаква врска едни со други.

Ако земјоделците треба да го намалат азотот, тие мора да намалат нешто чија дефиниција не е целосно јасна. Овие земјоделци не произведуваат азот. Азотниот гас е најчестиот чист гас и претставува 78,1% од вкупниот волумен на атмосферата. Забележете дека атомот може да се најде само во природата во врска со други атоми. Исто како и атом на кислород (O) само ако на пример се појави кислороден гас (O2) или во вода (H2O). Азотните соединенија постојано се разменуваат помеѓу атмосферата и живите организми. Азотот прво мора да се преработи или „фиксира“ во растителна форма, обично амонијак. Амонијак е она што го произведуваат земјоделците (барем нивните говеда). Амонијакот е корисен и корисен за растенијата, затоа земјоделците шират ѓубриво над нивната земја.

извор: wikipedia.org

Кога амонијакот се апсорбира од растенија, се користи за синтетизирање на протеините. Овие растенија потоа се варат од животни кои користат азотни соединенија за да ги синтетизираат своите протеини и да излачуваат отпад што содржи азот (амонијак). Конечно, овие организми умираат и се распаѓаат, се подложуваат на бактериска и еколошка оксидација и денитрификација, ослободувајќи слободен азотен гас (N2) во атмосферата. Прекрасен корисен и неопходен циклус.

Исто како CO2, всушност нема ништо токсично или опасно за азотниот гас. Всушност, азотниот гас е „инертен“ гас кој по природа не е склон да влегува во хемиска реакција со други супстанции. Затоа е безопасен, нетоксичен, без мирис и го дишеме цел ден; исто како кислородот. Оној кислород што повторно го произведуваат дрвјата како резултат на апсорпцијата на CO2. И CO2 и азотниот гас се затоа позитивни и добри гасови, а политиката сега (и активистичките групи) тврди дека тие се опасни. Тоа е затоа што владите на глобално ниво ги компромитираат научниците да ја направат приказната веродостојна, додека не може да се даде веродостојно биолошко, хемиско или физичко објаснување. Извештаите што покажуваат дека имало повеќе CO2 во воздухот за време на потоплите периоди на Земјата, покажуваат дека CO2 е последица на сончевата активност, а не причината. Сведоци сме на научна магија да воведеме глобален даночен систем и систем во кој може да се пронајдат трошоците на сите (па пари за блокада).

Од 2015, земјоделците се одржуваа во PAS (Програма за приближување на азот). Ги гледаме протестите во последните неколку недели заради наметнување на барања што се тешки или невозможни за спроведување, што доведува до банкротирани земјоделци. Фактот дека Марк Руте вчера поминал еден ден слушајќи ги земјоделците (волнено разговарајќи и потоа не правејќи ништо) е скоро исто како и екстракцијата на гасот Гронинген и земјотресите што се резултат: Секојпат политичар го посетува своето актерско дело. се изврши и да експлодирам пареа луѓето. Рут може да оди на таков состанок на земјоделците со доверба, знаејќи дека холандската држава инвестирала со години во мрежа на пиони во секоја професија; мрежа на Инофизилер Митарбејтер како контролирани пиони за опозицијата во секој слој на општеството. Како актер кој може да се нарече себеси „премиер“, тој не мора да се плаши од вистински напади, затоа што земјоделците кои ќе бидат поштедени од целата мизерија се веројатно и меѓу оваа група и тие ќе молчат.

Бидејќи не можете да ги измерите емисиите на азот, ако немате јасни дефиниции за тоа кој или што испушта азот, имате проблем. На пример, дали крава испушта азот гас кога тој прди? Не, има азотно соединение во урината и во поро, но крава не испушта азотен гас. Азотниот гас понекогаш го користат земјоделците, на пример за да се спречи растот на сено или да се складира овошје, но тоа не кажува многу и, згора на тоа, азотниот гас е безопасен и добар гас. Затоа земјоделците мораа да добијат алатка за пресметка, со која државата определи за нив со кои прават загадување со азот. На крајот излегува дека е околу амонијак и затоа за она што е во ѓубриво и урина. Азот останува збор избран од пропагандни причини и за сублиминално програмирање “дека се задушуваш". Зошто не е тоа? загадување на амонијак споменати и дали секогаш го слушаме името што не потсетува на задушување? Како што е објаснето: тоа е она што го нарекуваме „сублиминално програмирање“.

Најновите планови од актерското здружение Хаг се дека мора да се намали максималната брзина на патиштата. И, тогаш имаше нешто друго во врска со градежништвото? Дали сè уште го добивате? Очигледно треба да има помалку земјоделци, затоа што сакаме да можеме да изградиме повеќе домови и инфраструктура и затоа брзината на патиштата мора да се намали, затоа што државата може да потроши неколку милијарди во екстра за казни за сообраќај. Секоја логика недостасува во секоја дискусија и се чини дека тоа е намерата. Само се вметнуваат термини кои не допираат ништо повеќе од чувство на црево (но, всушност, сепак одат на брег). Повеќе не станува збор за логика и содржина; сè е во светот на медиумите, политиката и животната средина чувства на цревата. Во меѓувреме, има само еден ефект и тоа е дека сите треба да внесат многу пари во тоа или едноставно (како земјоделците) банкротираат.

Шел, знаете дека компанијата во која нашето кралско семејство има значителен удел (скриено зад сите видови на убави конструкции) започна во 2009 азотни соединенија на да ги додаде своите горива. Тоа би било да ги направиме емисиите на мотори да бидат почисти. Всушност, се чини спротивното и би можеле да кажеме дека проблемот е додаден на горивото од нафтените компании. Проблемот за кој владата Рут сега се обидува да најде решение преку максимално намалување на брзината од 130 до 100 на автопатите. Андре Л. Бохман (кој сега ќе биде бугимен), професор по наука за гориво, наука за материјали и инженерство на Универзитетот Пен во Newујорк, веќе објави во 2009 во theујорк Тајмс:

Горивата збогатени со азот се користат „некое време“. Тој рече дека поимот „збогатен азот“ не кажува ништо на просечниот човек кој не е запознаен со хемијата на адитиви. Она што се прашувам како експерт за гориво е: „Зошто додадоа повеќе азот, затоа што тоа генерално ќе ги зголеми емисиите на NOx?"

Затоа, причината е додавање на соединенија што содржат азот во гориво. Затоа, решението мора да се најде таму: со оние што го снабдуваат горивото; Знаете дека милијарди долари водат од тоа семејство што живее во палати и на кого плаќаме даноци во илузијата наречена демократија. Едноставно отстранете ги адитивите со азотно соединение!

Секоја мерка што сега ја гледаме како луѓето летаат е чиста и се заснова исклучиво на пропаганда на цревата, поддржана од експертите ангажирани од Јерон Паув и други ТВ-програми за управување со перцепцијата. Нема темелна критика или цврста научна основа. И ако има критика, цензурата ќе обезбеди луѓето да не ја гледаат. Се работи за чувство на црево, сублиминално програмирање и многу платени актери кои ве ставаат во волна со грутка. Според мое мислење, азотот услов за земјоделците се врти околу Landjepik, при што државата сака да го направи што е можно потешко за земјоделците. Толку е тешко што некои ќе банкротираат и нивните земјоделци соседи можат да го преземат земјиштето, а остатокот од земјата може да оди во државата за градежни и инфраструктурни проекти. Фактот дека максималната брзина се спушта веројатно ќе резултира во дополнителни милијарди долари (од казни), од кои можат да се финансираат тие нови инфраструктурни и градежни проекти. Фактот дека неколку земјоделци влегуваат во шишето, ќе ја направи државата неред. Овие земјоделци можат убаво да се здружат како слуги со својот сосед. Не е сè за околината; се работи за пари и повеќе регулативи (прочитајте: поголема контрола, повеќе полициска држава). Холандија како тест за остатокот од Европа и остатокот од светот.

Прочитај продолжи тука

Листа на изворни линкови: nytimes.com

Тагови: , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (11)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Matthijs van den Brink напиша:

  „Хитот порасна добро и виолетово“, рекоа земјоделците, така што не може (очигледно) да има премногу азот. Што сугерира дека исто така може да има премногу азот. Или ова повеќе се должи на закиселување на почвата заради премногу амонијак? И не толку многу азот? Но, тогаш, исто така, постојаното ширење на ѓубриво не е добро. Дали тогаш немате поента (дури и ако терминот азот е неточен)?

  • Мартин Vrijland напиша:

   Амонијакот сам по себе не е кисел, туку основен; односно ја неутрализира киселината.
   Терминот азот е објаснет во статијата и нема никаква врска со тоа што имаат кравите во измет, освен тоа што азотниот атом е дел од амонијак. Амонијакот е корисен и добар за растенијата.

   Секако дека може да се каже дека сè што вели „премногу“ не е добро, но политичката агенда се чини дека се врти околу парите и сопственоста на земјиштето (или одземањето), со овие еколошки барања како алиби

  • Мартин Vrijland напиша:

   Приказната е дека Холандија има многу говеда, а со тоа и многу емисии на ѓубриво и амонијак. Ако ова се насели на копно, од тоа страдаат растенија што сакаат сиромашна почва - и не можат да преработат толку многу азот. Растенијата што напредуваат на почвите богати со азот, како трева и коприви, ја добиваат горната рака.

   Тоа е официјалното предавање ... потсетува на возбуда на „киселиот дожд“ од пред неколку години. "Растенија кои сакаат сиромашна почва ...", "загрозени растенија" .. Да да .. Повторно го гледаме зборот азот и почви богати со азот. Зборот азот останува неоправдан. Азотот се јавува само во соединенијата како што е наведено на сликата во статијата.

   Јас велам: се работи за пари, повеќе регулативи и грабнување земјиште

  • Мартин Vrijland напиша:

   Значи, официјалното читање е дека амонијакот би бил лош за некои растенија во одредени природни резервати.
   Несомнено ќе биде дека премногу не е добро, но сето тоа изгледа дека наликува на уништување на сточарството во Холандија. Theивотната средина како алиби да се извлечат повеќе пари од населението.

   Сето тоа може да биде малку помалку, но се чини дека главно станува збор за воведување и навика на системите за тоталитарна контрола и за парите.

   Исто така, видовме добро познат метод „научниците кои се противречни на официјалното предавање да добијат промоција, а другите што ја поддржуваат приказната добиваат промоција“ во приказната CO2. Прашањето е дали ова е случај и овде.

 2. Мартин Vrijland напиша:

  Забелешка:

  Наметнување на намалување на емисиите на муниција е мал чекор кон намалување на потрошувачката на месо. Како ви се провери колку месо луѓето купуваат и јадат? Преку „Интернет на нештата“ (5G) и потрошувачка во трага. За тоа е потребен систем на пари базиран на blockchain и работи како паметни метри во куќата (фрижидер за мерење на она што влегува, паметен тоалет за мерење на она што излегува).

  Затоа, алибито „азот“, заедно со возбудата CO2, се одличен начин за воведување системи за тоталитарна контрола.

 3. SalmonInClick напиша:

  И ако некој земјоделец тогаш најде решенија, тогаш тоа е логично запрено, затоа што не одговара со светската агенда 2030. Ограничување на слободите и влегување во плантажа како роб ..

  https://www.rtvoost.nl/nieuws/320525/Ondernemer-uit-Almelo-Mijn-biologische-ammoniakfilter-wordt-bewust-tegengehouden

  • Мартин Vrijland напиша:

   Прекрасно решение отстранети. Еднаш започнав бизнис на големо во зеолити и беше првиот што ги донесе овие работи во Европа од рудници од Турција и Австралија. За жал, во одреден момент голем купувач не ги плати сметките, па не можев да ја спасам компанијата. Новиот сопственик кој го купил од банкрот ги има сите текстови напишани од мене во тоа време сè уште на веб-страницата. Најдоброто сега е милионер и ми се заблагодари за целата работа со телефонски повик.

   Зеолит, а особено Клиноптилолит, филтрира амонијак од измет и се регенерира преку солена бања. Клиноптилолитот што го снабдив исто така е одобрен од ЕУ како додаток во исхраната. Јас бев првиот што го доставив ова на коњски фарми и големи (лабави) пилешки куќи.

   Уште едно решение што функционира. Но, луѓето не сакаат решенија, тие сакаат да ја расипат индустријата и да добијат подобар стисок.

 4. Danny напиша:

  Забележете исто така дека бумот започна со „пресудата за азот“ од советот на државата.
  Клубот што го извршува Вилен-Александар.
  Значи, јасно е од кој случај доаѓа оваа кавга.

  • Сонце напиша:

   Сè, особено нештата што се важни за момчињата во сценариото, се насочени кон совршенство. Затоа, нема смисла да се оди на суд во нивните „судови“.
   Не разбирам дека земјоделците, градежниот свет, итн., Не работат заедно? Останува опасноста организациите што сакаат нешто длабоко, длабоко, биле инфилтрирани од повеќе прикриени активности. Каква земја. За среќа, живееме во „владеење на правото“.

 5. Мартин Vrijland напиша:

  И најголемиот пропаганден весник во Холандија сега може да започне да прави контрола на штетата, сега кога станува јасно (затоа што мерењето знае, големи податоци) дека народот не ги зема

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1439735619/doorgeslagen-onbegrip-over-groene-maatregelen

  (бесплатно да се прочита во режим на инкогнито, но подобро да не се види таа глупост)

  Луѓето продолжуваат да зборуваат за азот, но не станува збор за азот. Тоа е пропагандно име, за да остави впечаток дека се гушиш!

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина