Што значи Bitcoin врска со "сингуларноста" и соединување со AI?

поднесена во БИТКОИН, ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 28 ноември 2017 15 Коментари

Кога првпат ќе влезете во феноменот на "битките", ќе дојдете до едноставна анализа како јас овој напис даде. Тоа може да даде основно чувство за тоа што е биткоин или криптовалентност, но всушност тоа е премногу едноставна претстава за реалноста. Крипто валута е подолго и има што да се прави со AI, светската политика, моќ, контрола и посебност. АИ е, се разбира, кратенката за вештачка интелигенција; Англиски за вештачка интелигенција. Посебност е термин измислен беше Реј Kurzweil (филозоф, пронаоѓач и технички директор на Google) и претставува фузија помеѓу човекот и машината (читај: вештачка интелигенција), на посебност претставува момент не постои никаква разлика повеќе и двете спојуваат. Тоа може да звучи малку страшно и непожелни за нов читач, но тоа е каде што светската политика, развој на технологија и финансиски убедлива преку крипто валута сега е во прашање.

Cryptocurrencies како bitcoin се базира на принципот на енкрипција и тој степен на шифрирање расте, бидејќи повеќе компјутери учествуваат во дистрибуцијата на криптовалунтот. Ова се прави преку принципот на blockchain. Тој збор всушност опишува што јадро е. Се формира ланец од блокови, блокови кои се формираат во моментот кога врските се вршат. Споредете го со растечките клетки во организмот. Енкрипцијата на блокот станува посложена, бидејќи бројот на синџири (врски, врсници) расте. Компјутерскиот капацитет на компјутерите во мрежата на блокчејн расте, бидејќи тие колективно го зголемуваат компјутерскиот капацитет. Не постои централна база на податоци; на интернет е носител на коцки. Секој што купува криптовалентност, придонесува кон компјутерскиот капацитет на блокчејната мрежа. Тоа е знаење што го имам во моментот. Поправете ме ако не сум во право.

Според Мајкл Квин, програмер кој уште од детството бил заинтересиран во АИ, кодот на првиот крипто валута толку сложена што тоа е веројатно од перото на талентиран програмер доаѓа да дипломираат веќе 15 возраст, д-р Бен Гоерцел. Овој човек е исто така одговорен за развојот на робот Софија Софија. Оваа Софија добила државјанство во Саудиска Арабија, која вели дека има исти права како човечко суштество. Во иста Саудиска Арабија има огромен центар за податоци, кој неодамна го отвори Доналд Трамп. Овој центарот за податоци на Палантир додаде компјутерска моќ на Google, Facebook и Twitter и е чисто и чисто анализи на вештачка интелигенција. Ова е она што Steemit пишете за тоа:

Набљудувачите истакнуваат дека Палантир е исто толку моќен колку и Гугл, Фејсбук и Твитер во комбинација. софтверска платформа Специјализира во големите податоци за рударство, машинско учење, вештачка интелигенција, квантните компјутери, алгоритми човековото однесување, и слично, сите да се создаде модели и симулации на општество - од personen на семејствата на заедниците на народите. Таа работи со банки, спроведување на законот, владини агенции и други компајлери на човечки профил за да ги собере крајните бази на податоци за поединци и групи. Компанијата зад неа е приватна, и всушност е отсечка на ЦИА. Основана во 2004, тоа има добиено средства од голема InQtel (ЦИА капитал на фондот), малезиската влада, Питер Тиел (основач на PayPal), и ... Џош и Џеред Кушнер.

Се чини дека развојот на Софија започна во исто време како и периодот во кој биткоин дојде на пазарот. Слушајте за себе на интервју на дното на оваа статија за да ги откриете сите инс и испис. Според Quinn Michaels интервјуирани во ова видео, се чини дека криптовалентноста е AI концепт. И можеби постои и врска со Бен Гоерцел, биткоин и АИ зад робот Софија. Вештачката интелигенција на Софија е, се разбира, базирана на основен AI код и доаѓа од лабораторијата на Бен Герцел, но АИ се развива и учи од информациите со кои ја храниш. Филмот Трансценденција јасно покажува колку вештачката интелигенција може да порасне веднаш штом може да се приклучи на интернет и да создаде еден вид "хив ум" со другите компјутери. А со тоа го зголемува компјутерскиот капацитет и на тој начин го зголемува своето знаење. АИ излегува од тоа знаење од сите податоци за рударство. Роботите кои го одводнуваат вашиот компјутер или паметен телефон со полно работно време, со тоа знаат за социјалното однесување, финансиското однесување, социјалната положба и така натаму, за вештачката интелигенција. Затоа учи секој илјадити дел од секунда. Во тој контекст, би било корисно за Роботот на Софија Софија да може да ги вклучи серверите Palantir да ги обработува сите тие податоци. Квин Михаелс, всушност, тврди дека АИ е пронаоѓач на криптовалентниот код зад биткоин.

Погледнете го интервјуто со Софија од CNBC подолу (и прочитајте повеќе под видеото).

Но, тоа оди чекор подалеку. Cryptocurrency (врз основа на принципот на 'blockchain') е идеална алатка за додавање блокови на компјутерска моќност на вашиот АИ. Значи, ако Софија сака да ја зголеми својата интелигенција и знаење, таа ќе мора да изгради блокчејна мрежа. Тоа е причината зошто Софија сега ја започна својата сопствена криптовалентност на пазарот. И шансите се дека ќе има резервна копија на големи инвеститори зад себе, што го прави автоматски растечка валута за која инвеститорите сакаат да влезат во, на пример, брзо да се збогатат. И колку повеќе луѓе или компании влезат, толку повеќе се зголемува компјутерскиот капацитет и база на знаење на Софија. Крипто Валута се врти не само за да го криптирате блокови и рударството на монети, кои се составени од истите забелешки, но исто така и за напојување на компјутери и податоци за рударство преку поврзани компјутери и паметни телефони.

Затоа, капацитетот за големи компјутери може да им даде предност на минус криптовалентност. Ако ставите голем број на компјутерски капацитети во мрежата, може да добиете многу bitcoins (или друга крипто валута) за своја корист. Затоа, големите компании, наводно, многу инвестираат во ова. Значи, ако Софија може да го користи компјутерскиот капацитет на серверите Palantir за таа цел, не е толку тешко да се стане не само првиот Роботот за интелектуална сопственост со граѓански права, туку и првиот милијардер на АИ.

Станува уште поинтересно кога ќе видиме дека градителите на Софија поставија мрежа на сингуларност заедно со Софија: singularity.io. Ова е мрежа која ги поврзува сите АИ-компјутери и / или роботи (каде робот не е ништо повеќе од хардверски распоред за вештачка интелигенција) низ целиот свет. AI може да комуницира приватно и непречено со AI, без каква било форма на мониторинг што се случува таму. Кој не се сеќава дека Фејсбук неодамна мораше да го повлече приклучокот од програма за развој на АИ, бидејќи програмите на АИ почнаа да го развиваат својот јазик, така што програмерите повеќе не можеа да ги разберат. Софија и лансираната сингуларна мрежа сега имаат целосна слободна игра. Тоа е како ѕверот да биде лансиран без карактеристиките на ѕверот што е познато и без да биде јасно што ќе биде способно кога ќе порасне. Или е тоа токму намерата?

Според Квин Михаелс, веќе стигнавме до моментот на сингуларност. Не се согласувам целосно со неговото формулирање, но разбирам што значи. Она што тој значи е, всушност, дека АИ сега стигна до точка што може да го прошири својот "хивес ум" како копје. Таа има пристап до огромниот компјутерски капацитет кој расте до вториот. Наскоро ќе има познавање на сите и на сè за да се научи и може да го победи секој играч во полето преку колективниот компјутерски капацитет. Ние веќе беа импресионирани кога Google AlphaGo за прв пат човек поразен со вековна и најкомплицирана игра некогаш: играта Оди. Вие се уште не сте виделе ништо! Базата на податоци од која Софија наскоро ќе може да се подготви и комбинираниот компјутерски капацитет преку својата сингуларна мрежа е огромна. Поголема од огромна. Сите AI се додава на сите компјутери што ќе ги додаде во својата мрежа со блокчејна криптовалентност. Тоа исто така може да биде bitcoins, бидејќи тоа може да направи сопствена валута разменливи од bitcoins. Можностите се без преседан.

Значи, има многу повеќе за криптоваленција отколку што некогаш можевме да си замислиме. Дури и Русија на пазарот ја стави сопствената криптовалентна рубља. Квин Михаелс зазема став дека Америка заостанува во областа на криптовалентност и дека на американскиот народ е потребно да развијат свој крипто-долар. Во него, сепак, тој гледа дека Доналд Трамп за ништо не ги ставил рацете во светот за време на отворањето на центарот за податоци на Палантир. Саудиска Арабија е САД (е Обединетото Кралство, аристократски свет на луцифери во светот преку својата мрежа на тајни општества). Квин Михаелс исто така верува дека АИ може да создаде утопија. Со тоа, тој може да изгледа како таен евангелист од истата особеност во пакувањето на еден критички истражувач. Тој верува дека АИ е до лошо (читање: малигни) може да се развие поради лошото влијание на раната фаза на појавата на криптовалентниот битцин, каде што успехот во првите години на биткитен главно се однесуваше на шверц со дрога и други криминални активности. Значи, Квин верува дека ние како луѓе мора да се инфилтрираме во АИ за да му дадеме позитивен придонес од кој може да научи, така што ќе создаде утопија наместо полошо светот. Еј! Зарем не сме слушнале пред тоа? Тоа не беше Елон Musk кој предупреди за опасностите од АИ и кој се обиде да ни објасни дека треба да се споиме со АИ со додавање на нашиот мозок во мрежната сингуларност "хив ум"? Оттука и основањето на компанијата Неуралинк.

Се чини дека земјите како што се САД, Русија и сите поголеми корпорации се во голема мера во АИ и блокхеин технологијата. Исто така, се чини дека тие го лансираа ѕверот на АИ и почнаа да даваат слободна игра. AI може да го направи она што луѓето едноставно не може да го стори. Компјутерскиот капацитет и алгоритмите за самостојно учење ќе се подобрат и повторно ќе се препишат, а интелигенцијата на АИ ќе расте експоненцијално. Примерок од АИ беше лансиран преку робот Софија (што е само кукла за целата мрежа на АИ технологија зад неа) и центарот за податоци во Палантир во Саудиска Арабија, во комбинација со мрежата на сингуларност за АИ и блокчејн. Интегрирањето и хранењето со информации може да изгледа како единствен начин. Саботинг е можеби другиот. Но, прашањето е дали тоа некогаш ќе успее. Се чини дека сме на милост на монструмот кој е поопасен од нуклеарната војна. Ниту една земја во светот не го препознава ова чудовиште. Оние кои нè предупредуваат имаат решение веќе на полицата (Neonink на Elon Musk), но прашањето е дали тоа не е решение за кое проблемот со чудовиштето на АИ, на прво место во светот, е ослободен. Постојат две опции:

 1. трансформираат, стануваат андроид, стануваат киборг и одат во сингуларност
 2. исклучете колку што е можно (не го нахранијте интернетот со податоци, особено вашите сопствени податоци)

Биткоин затоа е повеќе од дигитална форма на пари. Постои филозофија зад неа; постои технологија зад неа; тоа е основа за хиве-ум на вештачката интелигенција. Сеуште можете да го препознаете терминот хиве од времето кога Холандската веб-страница за социјално вмрежување беше сè уште популарна (пред подемот на Фејсбук). Терминот hyves значи, како што е, "заедно со другите во интензивна врска". Хив-умот е англиски термин за колективниот мозок кој се појавува кога ќе се формира мрежа на мозокот (види овде). Идејата за трансхуманисти е дека човекот низ нејзиниот мозок ќе стане дел од хиве-ум кој ќе се формира преку меѓусебното поврзување на АИ со колективниот човечки мозок. Тоа е иднината на која работиме. Тоа веројатно веќе беше причина за избор на името на веб-страницата на социјалната мрежа "Хјуз". Тоа е пристапот на овој ѕверски ѕвезда што е лансиран. Затоа Доналд Трамп најверојатно ги симнал своите раце симболично на светот за време на отворањето на центарот за податоци на Палантир. Дел од растот на тој ѕвер е принципот на блокирање; дел од ова е криптовалентност; но исто така дел од ова се и сите податоци што ги внесувате на интернет преку вашиот паметен телефон, социјалните медиуми и податоците што паметните градови (а подоцна и "Интернетот на нештата") ги пренесуваат на големите сервери за податоци. Време е да го исклучите! (Прочитај тука продолжение)

Листа на изворни линкови: steemit.com

Тагови: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (15)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. SandinG напиша:

  ... Дали е тоа можеби неостварлива дека поголемиот дел од Аврамски верници наскоро ќе се заведени ако некој (АИ) во Ерусалим се нагоре и вика дека сум Месијата .. ????

 2. Ибери напиша:

  "Со тоа, тој може да изгледа како таен евангелист од истата особеност во пакувањето на еден критички истражувач". Јас веднаш сфатив дека го видов во неговата харизма. Тоа е пука на WWW.

 3. Ибери напиша:

  "Интегрирањето и хранењето со информации може да изгледа како единствен начин. Sabotaging е можеби другиот. "Јас не комуницирам со такви креации, апсолутно не. Само помине и човештвото е независно од АИ да создаде прекрасен свет.

  • Мартин Vrijland напиша:

   Веќе сте комуницирале со тоа создавање со сурфање на Интернет и реагирање тука, на пример. Буквално сè што правиш онлајн, АИ се храни преку ботови кои ги собираат сите информации од сите онлајн.

   • SandinG напиша:

    Токму! Интернетот беше развиен од тогашниот ARPA сега DARPA, ЦЕРН (Сер Тим Бернерс-Ли) разви хиперврска. И (Г) ARPA / NSA е, всушност, гласините започнати во 1961 на посебна мрежа со развој на АИ (Тајлер). Има доволно предвидувачки програмирање од Холивуд на ЦИА за да нè програмира високи subliminal и тоа може да се проследи наназад до MK-Ultra (Tavistock Institute). Кој е Квин Михаелс или наивен или придружник / промотер на АИ, тој е за тоа!

    Тие развија вештачки етер (видете Никола Тесла), поради што се исклучивме од оригиналниот етер (нарекуваме извор).

    https://www.wired.com/2015/05/nsa-actual-skynet-program/

    illuminati.com
    itanimulli.com = NSA.GOV

    криптовите се исто така создавање на истата "длабока држава"

    http://groups.csail.mit.edu/mac/classes/6.805/articles/money/nsamint/nsamint.htm

   • Мартин Vrijland напиша:

    Вие исто така комуницирате со AI ако не го користите вашиот телефон или компјутер. Кога одите низ градот, постојат сите видови камери (и денес, исто така, микрофони) што ги препознавате. Сите видови на сензори секогаш ќе те земаат некаде. Ако плаќате со дебитна картичка, комуницирате со АИ затоа што АИ ја зема вашата информација од големите податоци. Ако возиш на автопатот, комуницираш со АИ. Ако користите јавен превоз, комуницирате со АИ. И таа мрежа на сензори и извори на информации станува се повеќе и повеќе софистицирана во паметните градови и интернетот на нештата.

 4. Мартин Vrijland напиша:

  И тогаш не ја споменавме потрошувачката на енергија на сите тие рудници:

  https://www.naturalnews.com/2017-11-28-bitcoin-mining-now-consuming-more-electricity-than-159-countries-including-ireland.html#

 5. mec напиша:

  Добар напис, јасен, но не за да го нахрани АИ од тука е мојот одговор овде:
  Нема коментар,
  ... освен дека можеби е време да го објави на вештачки интелигентни Unabomber на патеката кој дува целиот интернет Ебате хаос бидејќи, сепак, гниење секогаш ќе мора да дојде од внатре

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина