5G и трансхуманизација на човекот

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 28 февруари 2019 35 Коментари

извор: steemitimages.com

Технолошкиот развој во моментов се движи толку брзо што многу луѓе се целосно свесни за она што е можно повеќе. Помладата генерација, можеби некои телевизиски програми и да се види на Discovery Channel или кои го следат техничка обука може да се информира малку подобро, но ако побарате просечната минувач прашува дали тие знаат што пример е нанотехнологијата, ќе добие негативен одговор. Туку се следат трендови во технолошкиот развој, тоа му дава добра слика на политичките настани кои се одвиваат и да не добиваат само јасна слика зошто се воведе закони и прописи, но зошто толку многу, речиси е сигурно технологија.

5G е добар пример за ова. Трошоците сè уште се поштедени за да го полнат светот со 5G предавател приемници. И кога ќе ви кажам дека сето ова придонесува за краен систем за дигитално ропство, исто така ќе видите дека времето на пасивно гледање е завршено. Време е за револуција, како што е опишано во мојот претходен напис.

Ако знаете нешто за нано технологија, исто така можете да знаете дека сега е можно да се обнови секој атом или молекула. Значи, ние можевме да ја ископираме ДНК некое време. Не само тоа, ние можеме да направиме материјали со сосема нови функции. Во меѓувреме, веќе е можно да се преработи ДНК. Ова се прави преку познатиот CRISPR-CAS метод, кој човечкото тело може повеќе или помалку да го чита како софтверска програма на Microsoft Word. Преку оваа метода кодот во ДНК на човечкото тело може да се открие и прилагоди. Еден вид на функционалност "Најди ги и замени"; како и со софтверот на вашиот компјутер.

Овде на веб-страницата често се дискутираше зошто треба да се воспостави законодавство кое обезбедува владите на секоја личност да имаат ДНК во базата на податоци. Паралелно со ова, мора да постои легислатива која ќе гарантира дека сите треба да прифатат вакцинација. Се разбира, ова е направено преку патот на Проблем, реакција, решение, во кој масовно се меси психички да се прифати овој закон, само-создаден или надуени проблем, на пример, психолошки операции (PSYOP, да се прочита: изведена случаи кривично дело или - respectively- епидемии изведена вирус). Ако одите преку мажи како Петар Р. де Врис енормно широко рекламирано кривичните предмети да се знае да се реши со ДНК како магичен збор, треба да се донесе на масите во режим за прифаќање на национална ДНК база на податоци. Ако може да се покаже како погрешно тоа оди до таму е брз законодавство за задолжителна вакцинација со вирусот на епидемии треба да се осигура дека вашиот народ плаши и преку голем медиумски операција (како епидемијата на ебола PSYOP), исто така треба да аспект може да биде тесно столарија.

Двете работи се неопходни за нешто многу корисно, ако сакате тоталитарна моќ над народот како држава. Потоа можете да генерирате луѓе од "облакот". Единственото нешто што е потребно е дека можете да го инјектирате вирусот на носител (неопходен за имплементација на методот CRISPR-CAS) во секое лице со помош на вакцинација. (Прочитајте повеќе под видеото)

Горенаведената презентација на ТЕЕ ги покажува само позитивните аспекти на овие случувања. Сепак, јас ви укажувам на голема опасност што лежи во неа. Ако сакате да можете да го извршите горенаведеното, потребна ви е стабилна мрежа и мрежа со доволен "пропусен опсег" за да може да го реализира саканиот пренос на кодот.

Но, има повеќе. Веќе често спомнав дека Елон Машк основал компанија наречена Неуралинк. Ние не слушаме многу во медиумите, бидејќи фокусот е главно на Space X, Tesla и Boring Company, но Neuralink е многу важен. Всушност, сите негови компании играат важна улога во човечката трансхуманизација, бидејќи просторот X може да игра улога во целиот простор со 5G сателитите, Тесла придонесува во развојот на вештачката интелигенција и Neuralink може да го доведе мозокот онлајн. Во тој контекст, Boring компанијата е најмалку релевантна, но главно ќе се вклопи во сликата на желбата да се биде во постојан контакт едни со други. Ако во рок од неколку години технологијата доаѓа на пазарот со кој мозокот доаѓа онлајн, отвора нов свет на нови можности, под услов мрежата 5G да биде подготвена. Ако знаете во кои делови од мозокот се изведуваат одредени функции и можете, на пример, директно да ги адресите центрите на сите пет сетила, можете да проектирате вид, слух, мирис, допир и вкус директно во мозокот. Ако исто така знаете каде е функционалноста на меморијата, можете да испраќате спомени во нечиј мозок или да споделувате мисли.

извор: futurism.com

Значи, ако станува возможно да се обеси мозокот на интернет и да имате светска мрежа 5G, тогаш секој поединец е дел од "интернет на нештата". Сега сфати зошто компанијата во која Google пумпа стотици милиони, Магијата Скок, сака да му обезбеди на целиот свет слој од виртуелната реалност? Тоа е затоа што во блиска иднина не треба да ги ставате VR очилата за да видите слој на виртуелната реалност над реалниот свет (зголемена реалност). Оваа виртуелна реалност може да биде видлива директно во мозокот (во визуелниот центар на вашиот мозок). Ова ги вклучува работите како допир, вкус и мирис. Реалниот свет полека ќе се спои со виртуелниот. Сите големи технолошки компании во светот инвестираат во ова.

Сега можете да станете ентузијасти за ваквите идеи. Особено ако сте гејмер и сфаќате дека во блиска иднина можете да поминете низ реалниот свет, но тогаш играта едноставно е поставена во реалниот свет. Ние можеме да ги споделиме искуствата во блиска иднина преку Snapchat и Instagram, но потоа проектирани директно во мозокот и со сите сензорни искуства што повлекуваат. Порно индустријата ќе напредува на онлајн сензорни стимули. Еден вкус на ова видовме во филмот "Уривање човек" од 1993. Студентите ќе можат да ги добијат сите знаења што им се потребни од облакот. Оттука, студирањето станува излишно. Ќе станеме покреативни градители на виртуелни реалности. Ние не зборуваме тука за SciFi и работи кои ќе траат со децении. Зборуваме за случувањата што се случуваат сега. Затоа мрежата 5G е веќе толку важна.

Во меѓувреме, сите видови на технологија која наскоро ќе се примени на луѓето сега е веќе видлива во светот на роботиката. Ние сме на работ на спојување на луѓе и машини и сè што е потребно е дека мрежата која обезбедува вистински пропусен опсег и брзина е целосно инсталирана. Тоа е причината зошто компанијата Oneweb (www.oneweb.world) просторот веќе почна да се полни со сателити 5G. Фактот дека локалните власти и телекомуникациските компании се толку бавни е убав и убав, но речиси и да нема проблем, бидејќи системот за крајно ропство мора да биде инсталиран што е можно побрзо. Елон Маш веќе го има планот во 2015 за да го простира просторот со 5G сателитите преку SpaceX, а во јануари 2019 ја видовме и веста дека ќе пумпа на просторот преку SpaceX со илјадници 5G сателити. Како е можно дека човекот кој го предупредил светот за опасностите од АИ (вештачка интелигенција) ја поставил технолошката основа на сите фронтови за да има АИ да го преземе човештвото? Без вистинскиот пропусен опсег и без поврзување со мозокот, АИ не би била толку опасна. Мошот јасно има лице со 2 маски.

Наскоро ќе видиме дека роботите преземаат повеќе и повеќе човечки задачи. АТЛАС-како роботи (кликнете на линкот) со човечка анатомија, во комбинација со технологијата од сервисот робот подолу (кој има сензори за чувствителност во сите негови екстремитети) може да ги насели болниците и болниците. Но, исто така, може да имате полициски и воени функции преземени од такви роботи. Нанотехнологијата наскоро ќе обезбеди дека ќе ги видиме роботите со живото ткиво создадено преку нанотехнологијата. (Прочитајте повеќе под видеото)

За што станува збор е дека границата меѓу човекот и машината ќе исчезнат понатаму. Тоа е компанијата Cloudminds веќе тестира како да обезбеди роботи со мозок во облакот. На крајот на краиштата, може да се стави AI во процесор во главата на робот, но тој хардвер обезбедува дополнителна маса и исто така е подложен на оштетување. Зар не е многу поудобно ако имате цела војска роботски војници кои само го имаат мозокот во облакот? За тоа ви е потребна мрежа од 5G, бидејќи таа мрежа нуди доволно пропусен опсег за да ја понуди таа функционалност. Мозокот во облакот, исто така, може да биде многу поголем од мозокот во черепот. Можете да ги поврзете квантните компјутери со роботите и да ги направите многу попаметни. Се разбира, исто така е корисно што оваа технологија е веќе тестирана на роботи кога човечкиот мозок наскоро ќе биде во ист облак. Значи, само мал чекор е да се стави тој човечки мозок врз истата технологија.

Во меѓувреме, развојот на АИ (вештачка интелигенција) станува побрз и побрз. Ние веќе знаевме дека АИ е способна да го признае лицето со собирање на големи податоци од сите камери. Повеќето луѓе мислат на Кина во оваа слика; земјата каде што се применува отворено. Сепак, станува многу поинтересна ако ги знаете последните случувања. Истражувачите на Универзитетот Карнеги Мелон развија метод за да го разбираат АИ јазикот на телото. Прочитајте ја целата статија подолу овој линк. Цитат од статијата дава идеја за тоа каде овој развој ќе доведе до:

Сега кога системот ги има овие податоци со неа една камера и лаптоп. Повеќе не е потребна купола со фото апарати со цел да се одредат позициите на телото, со што технологијата е мобилна и достапна. Истражувачите веќе објавија нивниот код за јавноста да поттикне експериментирање.

Тие велат дека технологијата може да се примени на сите видови на интеракции помеѓу луѓето и машините. Тоа би можело да игра огромна улога во VR искуствата, овозможувајќи подебелно откривање на физичкото движење на корисникот без дополнителен хардвер, како сензори на стап или ракавици.

Исто така може да ги олесни природните интеракции со домашен робот. Можете да му кажете на вашиот робот да го "земе тоа", и може да разберете што посочувате. Со перцепирање и толкување на вашите физички гестови, робот може да научи да чита емоции со следење на јазикот на телото. Значи, кога тивко плачеш со твоето лице во твоите раце, бидејќи робот мора да ја заврши својата работа, може да биде ткиво.

Горенаведеното кратко резиме на моменталната состојба на технологијата треба да ве натера да дознаете што се случува и колку брзо одиме во одредена насока. Сите овие технолошки достигнувања заедно, можеме да забележиме голема опасност. Оваа технологија во рацете на владите и големите грижи создава простор за тоталитарна контрола врз човештвото што ви го кажуваме. Откако мрежите се на место, сите AI е тестиран во роботиката, мозочната врска е реализирана, па дури и нашата ДНК може да се модифицира од облакот, завршивме во многу опасна ситуација. Големото прашање е дали можеме да им веруваме на владите и компаниите како што се Google и Facebook за доверба во оваа технологија. Многу поголемо прашање е дали всушност треба да ја сакаме оваа постепена трансхуманизација на човекот? Како можеме да ја спречиме оваа опасна опасност? Или треба да го видиме како неизбежен следен чекор во еволуцијата на човештвото? Дали се сеќавате на филмот подолу? (Прочитајте повеќе под видеото)

Ако се работи за луѓе како извршниот директор на Гугл Реј Kurzweil (и многу други), ќе ја отфрлиме нашата стара биологија за 2045 и ќе се споиме со AI. Тој излезе со убав збор за ова и го нарекува овој момент на соединување "единственоста". Пред тоа, човечкото тело ќе стане бесмртно како резултат на сите технолошки достигнувања опишани погоре. Тука опишав само врвот на ледениот брег, бидејќи може да му посветите цела книга, но за прв впечаток тоа е доволно за да разберете што се случува.

Ако ги сите случувања додаде, може да откријат дека бесмртноста на извршување на transhumanists (движечка сила зад сите овие технолошки достигнувања, кои се во сите врвни слоеви на големи технолошки компании), има многу заедничко со верските предвидувања. Па знаеме на "бесмртност" на "вечен живот" во Библијата. И кога се зборува во Библијата за создавањето на "ново небо и нова земја, вие може да го стави во виртуелната реалност во која Реј Kurzweil предвидува дека можеме да живееме во 2045. Јас ве охрабруваме тоа да овој напис да се прочита повторно. Еве јас објаснувам зошто технологијата ќе ги изнесе сите пророчки предвидувања, вклучувајќи го и појавувањето на месија фигура на небото (облак). Врската со трансгендеризам (родово неутрални луѓе) исто така станува појасна, како што е објаснето во овој напис.

Ако ги поврзете сите горенаведени парчиња од сложувалката, тогаш може да сфатите дека времето на одложување е завршено. Револуцијата мора да започне сега. Прочитајте затоа овој напис како можеш да играш улога во ова. Исто така е важно да ја отфрлиме технологијата што се повеќе го узурпира интернетот во светот. Дали ја гледате опасноста? Сподели го овој напис колку што можеш!

За добро разбирање, корисно е навистина да кликнете на сите поврзани статии и да ги прочитате. Прочитајте тука продолжение.

Листа на изворни линкови: oneweb.world, edgy.app, technocracy.news, cloudminds.com, spectrum.ieee.org, futurism.com

Тагови: , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (35)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. SalmonInClick напиша:

  Развојот на настаните во machine2machine неодамна, исто така, доби на интензитет, што малкумина знаат е дека Qualcomm, компанијата која стои зад развојот на настаните во 5G (исто така 4G, 3G, 2G) што е во чекори кои дигитални затвор или како што го нарекуваат поттикне * Smart Gulag *

  "Меѓу технологии развиени од Qualcomm Израел се m2m (машина за перење) на компанијата мобилната платформа која се користи да ги пратите на локацијата на миленичиња, деца, стари лица и имот, рече портпаролот. Тоа е дел од обидот Qualcomm е да се создаде "Интернет на се", каде што предметите се интелигентно поврзани преку комбинација на напредни безжични мрежи, модули, сензори и софтвер за да се овозможи размена во реално време на информации - со клучните елементи развиен во Хаифа објект Qualcomm е , соопшти компанијата. Tagg, уред за следење на миленичиња, е меѓу производите кои се развиени од таа технологија ".

  "Меѓу големите придонеси на QualComm за мобилната технологија беше развојот на CDMA (Code Division Multiple Access) стандард, кој го отвори патот за брзи комуникации со 3G и 4G. Израелските тимови помогнаа да се развијат стандардите за тие технологии, рече Јакобс. "
  https://www.timesofisrael.com/qualcomm-founder-a-fan-long-before-start-up-nation/

  Додека Microsoft е позната по многу нешта, тоа е најдобро позната за Windows - и со години, гласини се вртеше со години дека големи делови од оперативниот систем се развиени во Израел, нешто што компанијата го потврди И покрај тоа што никогаш не се наведени само Кои компоненти или прозорците "Израелците." Гејтс, кој знае, не се брои или, но дека е "многу среќни"
  https://www.timesofisrael.com/bill-gates-israeli-tech-changing-the-world/

  Tagg cap (goyim) уред за следење 😀 и големи делови на Windows се развива го прават математика во Израел ... 😉

  https:// en.wikipedia.org/wiki/Machine_to_machine

 2. SalmonInClick напиша:

  Пред роботи ќе мора прво акумулира ontiegelijk голема количина на податоци за тестирање на алгоритми за препознавање, Microsoft / Епл / Google го направиле, и големи податоци е магичниот збор ....

 3. Сонце напиша:

  Да, и општата популација се чини дека прави добро и не прави ништо за овие случувања. Ние знаеме кој стои зад тоа, но толку тивко, суптилно диктатура дека живееме во кој луѓето во спротивно ќе биде поради погоре може да се одреди одговорен. За жал, затоа.
  Да, truthtellers се всушност убави, недоверливи типови кои никогаш нема да предизвикаат вистинска револуција. И јас не го правам тоа, но нема да мислам ако општата популација спонтано се префрли на ова. Тоа ќе биде волјата на луѓето што е хиерархиски над владата. Ах, холандски, зомбинацијата тука никогаш не се случува, освен ако не е насочена од уапсените осомничени.

 4. Ибери напиша:

  Се движи во погрешна насока. Овие случувања мора да бидат запрени. Во секој случај, несаканите нема да можат да живеат вечно. Овие, всушност, ќе бидат тајни на енергетско ниво (исто така и физички).

  • ClairVoyance напиша:

   Сите многу убаво, но кога ќе ги видат истите shills кои би можеле да помогнат во спроведувањето на Chemtrails, пица портата, 911 ВИГ и други PSY-OPS / измами и капак и прозорци, она што јас ќе треба да 5G мрежа?
   Ние не знаеме ништо, и затоа (?) Ние само ќе се судрат назад како овци.
   Тоа оди точно како и секогаш. И потоа ги прочитав коментарите според видеото на YT, а потоа:
   "Се прашувам зошто Израел не ја развил мрежата на 5G"
   И тоа се чини дека повторно е лага.
   И јас го земам тој вечен живот со зрно сол, всушност, не верувам во тоа.
   Замрзнување или умирање од глад треба да биде можно.

   • Мартин Vrijland напиша:

    Тоа shills дека вистината со глупости микс на крајот да ја кренат нето-бродот-безбедност, треба да биде јасно ... и многу примери (Џорџ ван Houts, Роналд Бернард, Оле Dammergard, Џим Fetzer, и така натаму).
    Меѓутоа, тоа не значи дека технологијата не се развива во таа насока. Многу е лесно да се продлабочите во она што го пишувам и да откривам дека не зборуваме за фикција, туку за вистински научни / комерцијални
    случувања.

    Она што го правите (исфрлате дете со вода за капење) е токму реакцијата што требаше да ја предизвикаат овие зглобови.

 5. Riffian напиша:

  Она што е опишано овде е поддржано од повеќе извори ...

  Откако несреќа, два пати случајно и три пати на шема

  • ClairVoyance напиша:

   Riffian, особено во првите минути 27 би можел да го следат добро, но губи на конец од минута 27: 12 28 на: 31. Веројатно само мене. Дали сте всушност себеси се гледал досега?
   Не разбирам што е нивниот проблем, или дали се среќни? Навистина ништо не разбирам. Или тие се тајно луциферанци кои се јавуваат како христијани? (Така шкрилци како што беа)
   Многу е честа појава во алтернативната земја што лажните христијани ги чуваат христијанските овци под контрола со бајки како што е доаѓањето на Спасителот во форма на Исус Христос.
   Колку што јас сум загрижен, trunews е само disinfo канал што треба да го фатат христијаните.

 6. guppy напиша:

  Многу е интересно што ќе се случи. Сепак, мислам дека се случило порано и дека ако човечкото суштество се изгради толку високо што е еднакво на богот на овој свет, целата работа ќе се ресетира. Повеќето ќе бидат толку далеку од себеси што едноставно немаат знаење за да преживеат.

  Мора да си замислите дека го гледате овој свет преку розевите очила што сите ги имавме. Ако не сте развиле и не сте инвестирале како функционира оваа реалност. Потоа, сè е многу студено на вашиот покрив, затоа што навистина оди многу брзо во последните години и години што доаѓаат.

  Ковчегот е ништо повеќе од еден сандак, ковчегот во врска, исто така, ги има истите димензии како ковчег. Не паѓајте во вечната животна приказна на оваа планета, но знајте дека сте тука за да го оставите злото зад себе. Спротивното од злото не е живо за ништо. Ако се поврзете со интернет, тогаш навистина не живеете, а тоа е зло. Преку смртта можеш да се извлечеш од овде, не се плашиш од ништо. Не самоубиство затоа што се лелекаат повторно се разбуди креветчето или наскоро во киборг.

  Не можеме да негираме дека не ни требаше Интернет за нашиот развој, но веќе сме далеку преку границата.

  Дали некогаш сте се запрашале кој ги направил овие петроглифи? Можеби тие беа преживеани од претходното ресетирање.

  Можеби започнете да вежбате со камења од камен и лак и стрела 😂

  Ќе го доживееме или, да речеме, ќе го доживееме уште еднаш.

 7. SalmonInClick напиша:

  ... елаборирање на Qualcomm / 5G

  Кристиано Амон, врвен човек во Qualcomm, додава дека 5G прави стриминг на 4K филмовите лесно како музика за стриминг. О погодност 😀

  Сè во облакот

  5G исто така треба да стане многу важен за облак опции. "Ќе го чувате сè во облакот во иднина", вели Амон од Qualcomm. "Сега се уште има многу апликации на вашиот паметен телефон, на крајот, ќе најдете сè во облакот и различни апликации на вашиот телефон непотребни". Со тоа тој значи дека информациите се чуваат во облакот, отколку физички на телефони.
  https://www.nu.nl/internet/5769273/5g-komt-in-2019-maar-ware-potentieel-laat-op-zich-wachten.html
  https://www.timesofisrael.com/qualcomm-founder-a-fan-long-before-start-up-nation/

  истото што го гледаме во Microsoft со нивните 365 One Drive облак решенија и Гугл. Синтезата е дека сите податоци може да се видат во целиот свет на прв поглед и со помош на квантната компјутери кои наскоро ќе бидат бриз ...

  и се разбира со вистинските алгоритми, некои работи можат да се спречат навреме 😉

  • SalmonInClick напиша:

   https://www.sdxcentral.com/articles/news/pentagon-narrows-jedi-cloud-contract-down-to-amazon-and-microsoft/2019/04/

   Addalom беше купена од страна на Microsoft - Azure серверите ќе ги држат податоците, но софтверот Assaf Rappaports (Addalom) ќе ги заштити серверите и крајните точки. Вие извршувате Addalom VPN и стартувате вашите податоци преку нивните сервери пред да ги удрите главните сервери или Microsoft. Се прашувам каде ќе бидат тие сервери? Централен фокус? Иако дистрибуира ширум светот тие мора да бидат хостирани во Израел, каде што се наоѓа Мајкрософт безбедносниот центар.

   https://youtu.be/ZrFxJGBGJwA

   "Мајкрософт" ги именува Асаф Рапапорт, раководител на истражувањата и развојот на Израел

   Rappaport студирал физика, математика и информатика на Хебрејскиот универзитет во Ерусалим, а има и втор степен по компјутерски науки од Technion-Israel Institute of Technology. Тој беше опслужуван во разузнавачката единица ИДФ ХНУМКС шест години, а потоа работел за консултанти од Меккинси во Австралија. Подоцна го основал Адалом со Ами Луттвак и Рој Резниќ, двајца пријатели од единицата 8200.
   https://en.globes.co.il/en/article-microsoft-names-assaf-rappaport-head-of-israel-rd-1001220217

 8. SalmonInClick напиша:

  Израелскиот истражувања откриваат меѓународна конференција која исто електромагнетни фреквенции што се користат за производство на оружје за контрола на толпата, ја формираат основата на најновите 5G мрежа, повеќе од 50 милијарди обединува уреди (IoT). Сегашната студии за да се потврди безжична фреквенции во милиметар и submillimeterbereik дека овие бранови комуницирате директно со човечка кожа, особено на потните жлезди. Др. Бен-Ishai Катедрата за физика, Хебрејскиот универзитет, Израел неодамна објасни како човечки пот канали дејствува како серија на спирален антени со изложеност на овие бранови должини.

  Научниците предупредуваат дека пред 5G технологии се распоредени со користење на овие фреквенции, првото испитување на влијанието треба да се врши за здравјето на луѓето за да се обезбеди дека јавноста и животната средина се заштитени.

  Дали имало студии? Ehhh не 😀

 9. Сонце напиша:

  Кои се тие филантропи, а? Толку зафатен со важноста на човештвото. И ние сме само цинични и критични. Тие заработуваат лента. Кои посебни индивидуи се тоа во секој случај. Куч.
  Промена на режимот побрзо!

 10. mb. напиша:

  секогаш продолжува да погодува што е точно. Во секој случај, многу простор X е лажен, вклучувајќи ги и оние од сите тие луѓе.

 11. Riffian напиша:

  Единственото нешто што може да се види од овие технолошки развој или за предвидување на програмирање кои ги гледаме преку вообичаените канали, мислам на Црното огледало на Netflix е дека инфраструктурата за системот "Сусам кредит" користејќи IoT (5G) последната клучна фаза оди. Ние се подигне овој момент сите заедно преку нашите активности на интернет системот ѕвер на иднината, затоа дојде до заклучок дека повеќе не сакаат да се хранат на ѕверот АИ и затоа не влезе во блиска иднина присутен / off мрежа. Она што ЗиБ и Мартин пост овде не е иднината музика што се случи кога зборуваме ..

 12. Мартин Vrijland напиша:

  Што ако овој нов Мајкрософт Хололинс е само почеток? За неколку години сликите ќе бидат поставени директно во мозокот и мрежата 5G ќе стане многу важна. Како Магичен скок на Google од целиот свет прави "игралиште", станува се повеќе секси! Но кој управува со мрежата? Глобалната мрежа? Кој е пајакот во центарот?

  • Сонце напиша:

   Кој управува со мрежата? Кој е пајакот во центарот што го прашуваш. Тоа не е тешко да се одговори. Кој сега управува со податоците и информациите? Во ред, вообичаените осомничени. Кој друг. Кју боно сите патишта водат кон нив.

 13. SalmonInClick напиша:

  Akamai Technologies, Inc. е американска мрежа на содржината на испорака (CDN) и давателот облак услуга седиште во Кембриџ, Масачусетс, во Соединетите Американски Држави. содржината на испорака мрежа Akamai е еден од најголемите во светот дистрибуирани компјутерски платформи, одговорен за издржување меѓу 15% и 30% од сите веб сообраќај. [3] Компанијата работи мрежа на сервери во целиот свет и изнајмува капацитет на тезата сервери на клиентите кои сакаат нивните веб-страници да работат побрзо со дистрибуција на содржини од локации блиски до корисникот. Кога корисникот ќе се снаоѓа на URL-то на клиентите Akamai, нивниот интернет пребарувач е пренасочен на еден од копии на веб Akamai е.

  http://edition.cnn.com/2001/TECH/industry/09/11/akamai.founder/index.html
  https://edition.cnn.com/2013/09/09/tech/innovation/danny-lewin-9-11-akamai/index.html

  • Мартин Vrijland напиша:

   Интересно ... Бев еднаш менаџер на продажба во AboveNet (сега Акамаи).

   Останати детали: потпретседател Пол А. возеше Porsche 911 и секогаш резервираа соба 911 во поголеми хотели
   Пиевме многу пиво за време на собата 911, но тоа беше за познатиот напад PsyOp 😉

   Abovenet беше купена од Metromedia Fibernetwork (Nasdaq MMF), но банкротираше во 2002 (https://www.nytimes.com/2002/05/21/business/technology-metromedia-fiber-files-for-bankruptcy.html)

   Подоцна тие започнале како Акама (или откупиле од банкрот), откако фирмата Sitesmith била купена за многу пари. Во тоа време го напуштив бродот што тонеше на натпреварувач (кој исто така се качи по телекомуникацискиот меур).

   Ако сега знаев дека всушност работев за Руперт Мардок, јас би се изгребав нешто зад моите уши, но тоа не беше она што го правев во тоа време.

   • SalmonInClick напиша:

    Благодарение Мартин за овој интересен info..Ik одиме уште понатаму да се каже дека Akamai е дел од познатиот израелски програма Talpiot каде Дени Левин е природен производ, 8200 единица е еквивалент на САД НСА. Затоа Мардок не е повеќе од ционистички сламен човек.
    https://forum.prisonplanet.com/index.php?topic=3241.0

    • Riffian напиша:

     Делот за Дени Левин (Акамај), особено е многу интересен, 9 / 11 беше израелска воена операција без сомнение ..

     • SandinG напиша:

      @zib, многу интересно што фигурата на Данни Левин. Јас реков тоа почесто, ако копаат подлабоко ќе се среќаваме со вообичаените осомничени. Тие се кријат зад сите видови маски и сакаат да работат во мракот, како што се лебарките. Штом светлината (вистината) е насочена кон нив, сите тие бегаат во сите правци ...

 14. SalmonInClick напиша:

  Израел е 2nd око надвор од 6-очи.

 15. SalmonInClick напиша:

  Улогата на различни израелски компании (фронтови) во терористички напади, како што се 9 / 11, 7 / 7 итн.

Оставете Одговор

БЕСПЛАТНО
БЕСПЛАТНО

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина