Адобе, Твитер и мејнстрим медиумите ќе се борат против длабоки ликови?

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 6 ноември 2019 0 Коментари

Извор: aolcdn.com

In мојата нова книга Јас опишувам како длабоки патеки може да се применат на различни полиња во медиумите, но и на социјалните медиуми и платформите за дискусии и објаснувам како медиумите ги имаа сите техники да ги ставаат вестите во акција со децении. Дека ова многумина го отфрлаат како заговор, под маската на дека секогаш треба да има некој меѓу нив чија совест ќе зборува, го игнорира делењето на знаењето. Ако медиумските компании и весниците ги добиваат вестите од извор 1 и дека еден извор е, на пример, Генералниот холандски канцеларија за печат на deон де Мол, тогаш само мал тим во рамките на тој АНП треба да биде свесен за ваквите операции. И, во рамките на тој тим, разделбата на знаењето може да осигура дека само неколку луѓе треба да знаат за можни трикови и измами.

Честопати и сериозно сум воодушевен од сè уште големата самодоверба во медиумите, исто така меѓу таканаречените разбудени. Ако вашата прва реакција на вест е сè уште шокирана или „импресионирана“, тогаш не сте сфатиле цело време како луѓето се наметнуваат кон ново, построго законодавство со психолошки операции. Луѓето се осмелуваат да зборуваат за „свесност“ и многу добро веруваат дека понекогаш се случила операција со лажно знаме, но тоа е сè далеку и секако не се случува во Холандија, затоа што Холанѓаните се сигурни и сите ние имаме надарени луѓе во тоа медиумите и политиката и многу критични политичари во Хаг. Луѓето како Јерон Паув и Матијас ван Ниувкерк се сè уште при рака и сè уште не гледаме дека тие се софистицирани менаџери за перцепција кои имаат дискусии за да создадат појава на критики и да донесат можност да откријат колку е длабока измамата. . Сè уште не веруваме дека опозицијата може да се контролира.

Ако, во психолошка операција за која сите се сомневаат дека се лажни вести, имате сериозна дискусија, со сериозни експерти и многу емоции, тогаш сите автоматски ќе веруваат во тоа. И ако ги повторите тие вести на сите радиостаници, во сите весници и сите вести, сите се убедени. Оваа моќ на убедување е засилена со таканаречената критична крило на оние алтернативни медиуми, сите што молчат колективно за време на психолошките операции. Тие го задржуваат вниманието на т.н. будење, но се фокусираат на работи како 911, JFK, слетувањето на месечината и сите други стари вести или „вести на свеста“; на тој начин, чувајќи ги будените во состојба на заспаност, во врска со (скоро дневната) игра со произведени лажни вести за исполнување на политичката агенда. И медиумите и алтернативните медиуми се таму за да ги задржат луѓето несвесни за методите „Ваг на кучето“ (филм од 1997) на медиумите и колективното Труман шоу (филм од 1998) во кое се одржува народот. „Најдобар начин да се контролира опозицијата е да го водите сами“

Adobe, компанијата која развива графички софтвер со кој, на пример, филмовите можат да се уредуваат, објави ден пред вчера да соработува со Твитер и theујорк Тајмс. Тие сакаат да воведат стандард за автентичност на содржината. Во мојата книга веќе објавив дека ова доаѓа и може да звучи како фантастична иницијатива, која најверојатно ќе ги спречи „лажните руски фабрики за вести“ да прават лажни видеа за да му помогнат на Доналд Трамп да победи на следните избори, но Кој го држи клучот за овој стандард за автентичност, во принцип може да каже дека секое видео од „одобрен извор“ е оригинално и дека на секој на кого му пречи да каже дека се работи за лажни вести. Всушност; веројатно ќе ги видиме потребните лажни филмови во наредниот период за да привлечеме дополнително внимание на проблемот. Можеме да го споредиме тоа со веб-страниците за лажни вести, намерно дизајнирани, за што требаше да се каже „Погледни лажни страници за вести постојат, затоа мора да поставиме некаков вид „министерство за вистината“ Фејсбук и цензура на социјалните мрежи". Овој нов стандард за автентичност нема да биде многу повеќе од тоа: Georgeорџ Орвел 1984 министерство за сертификација на вистината.

Сега, несомнено, ќе има поканетите експерти повторно на масата на Јерон Паув да објаснат колку е добра и неопходна таква квалитетна ознака, но ако најголемите новински агенции го добиваат шифрираниот код за да ги одобрат сите нивни лажни вести, се сеќавате не она што го добивате од тоа решение и тоа само го зајакнува монополот за производство на лажни вести.

Листа на изворни линкови: engadget.com

Тагови: , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина