Мајкрософт Hololens 2 вкус на она што е можно со интернет мозокот врска

извор: yahoo.com

Мајкрософт Hololens 2 е прекрасен иновативен напредок во полето на зголемена реалност. Зголемената реалност е дигитален слој за реалниот свет. Затоа очилата на Мајкрософт се изработени од транспарентен материјал, за разлика од виртуелната реалност што ги знаеме за игри. Зголемената реалност е иднината и тоа е нешто што компаниите како Google знаат, дека пумпаа стотици милиони во компанијата Magic Leap; компанија која се уште не направила ништо комерцијално, но сега е зафатена со мапирање на целиот свет дигитално.

Во видеото подолу сеуште може да се зборува за "мешани реални домови" како место каде што најмногу ги користите Хололинците. Ова значи дека софтверот го мапира вашиот дом или работно место (папки) со цел да ги поставите објектите што може да ги видите и да се движите од повеќе агли. "Мајкрософт" работи со еден вид "точка за прицврстување", така што повеќе корисници можат да гледаат проектираниот објект. Мора да замислите дека ова наскоро ќе биде можно на глобално ниво со напорите на Магијата Скок (Гугл), Мајкрософт и многу други. За тоа ви треба доволно пропусен опсег и тоа, секако, ќе биде исполнето од страна на 5G мрежи.

Причината да се погледне на ова прашање сериозно постојано, затоа што сакам да му покажеме на светот во кој живееме е повеќе спојување со стимулативни реалноста. Се добива дури и повеќе интересно како големи технолошки компании проектирање на слики веќе не мора да се постигне преку старите порти наречен "очи", "уши", "нос", "јазик" и нашите допир. Впрочем, овие сетила всушност предизвикуваат одложување на информациите што би можеле да ги апсорбираме. Изговорот мора да биде усвоен од ушите и сликата мора да се види преку очите. Ова потоа се претвора во електрохемиски сигнал во мозокот и се претвора во слика и звук од мозокот. Истото важи и за сите други сензорни перцепции. Значи, ако сакате да ја прочитате целата книга, мора да го правите тој збор по збор, страница по страница. Меѓутоа, преземањето на едно парче знаење од студиската книга оди многу побрзо, ако можете да ги добиете тие сетила од тоа. Знаеме дека овој принцип уште е најдобар филм трилогија Матрикс, каде Нео учи кунг фу во никој време или само ќе се симне програма лет хеликоптер.

Да, се разбира, тоа е сите SciFi и не е реално, можеби мислите, но научниците сметаат дека таму сепак навистина поинаква. Таквата технологија навистина доаѓа. Не за ништо Елон Маш започна со фирма наречена Неуралнинк. Ако Зголемени реалност (како Hololens) е реален и светот со магија Скок е целосно дигитална форма, а потоа можете да направите дигитален слој од целиот свет и да се обезбеди дека секој може да се набљудуваат на истите (од неговата или нејзината перспектива ). тогаш може да се стимулираат сите сетилна перцепција во мозокот, што ќе се приклучат жив во потрага диносаурусите би можеле да работат преку Амстердам и луѓе го прават мирис на пот и слуз воздух. Можете дури да симулирате чувство на вибрирачка почва со едноставно стимулирање на мозокот. Виртуелниот свет тогаш речиси практично не се разликува од реалноста, а паркот Јура станува сосема ново искуство.

Зошто е ова толку интересно? Сега, како технологија која Мајкрософт и Гугл се користи за да се постават сидро во дигитален простор, многу (ако не и сите) наликува на она што во квантната физика "квантната заплет" состојба (види овде). Те предупредувам сериозно да се снајдеш во тебе симулационата теорија. Да претпоставиме дека веќе живееме во симулација со повеќе играчи, во која душата е играч и светот околу нас се материјализира како резултат на перцепцијата од душата (читај: души во игра со повеќе играчи), тогаш принципот на вградување на облак, како што го користат Google и Microsoft, е услов за сите да можат да го набљудуваат истото. Сепак, сликата се забележува само кога луѓето всушност се движат на одредена локација. На пример, ако го поставите Microsoft Hololens, компјутерот не мора да ја гради сликата зад вас. Таа слика доаѓа само од "суперпозиција" кога ќе ја свртите главата. Ако играчите се во дигиталниот свет на магичниот скок во Амстердам, централниот компјутер треба само да ја изгради таа слика за нив. Следните облаци потоа осигуруваат дека секој гледа објект во исто време на истото место, од неговата или нејзината перспектива.

Светот на зголемена реалност, како што се големите технолошки компании што сега произведуваат, покажува дека користените техники ги користат истите принципи како принципите на квантната физика. Концептот на "суперпозиција" и - што се нарекува - надградбата на информациите како резултат на набљудување, е ист како што доаѓа од централниот сервер на сликата на вашиот екран или Hololens со онлајн симулација на повеќе играчи. Квантното заплеткување осигурува дека секој набљудувач го следи истиот и на тој начин го регулира принципот на вградување на облак. Понатаму, првото набљудување гарантира дека информациите се материјализираат (експериментот со двојни прорези). Зарем тоа не е фантастично откритие?

Ако почнеме да сфаќаме се повеќе и повеќе дека живееме во симулација, можеме повеќе да препознаваме кои сме навистина. Исто така, ќе добиеме повеќе разбирање на принципот "димензии" (читај овде) и на крајот дури откривме дека оваа реалност (или поточно "симулација") е програмирана на одреден начин. Можеме дури и да дознаеме дека постои скрипта. Во овој напис Јас да го објасни во детали и, исто така, објасни зошто слободна волја мора да се почитуваат во симулација (инаку тоа не би било симулација, но детерминистички исход). Ви препорачувам да направите темелна студија. Најважното откритие што ќе го направите е, според мое мислење, следново:

Ќе ви откриеме дека не сте на вашето тело аватар, но набљудување на душата во мулти-плеер симулации, во која светот се остварува само и може да се формира само перцепција на душата. Можете да ја поткопате сценариото и да влијаете на исходот со работа на ниво на душата и повеќе да не ја играте играта според сценариото, но следете ја вашата слободна волја. Вие не сте телото или умот, вие сте глума (играте).

Листа на изворни линкови: futurism.com

Тагови: , , , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина