Изјава за приватност

Оваа страница (како и сите региони на ЕУ) е принудена да поднесе изјава за приватност врз основа на новата AVG законска регулатива која ќе стапи на сила на 25 May 2018.

1. Контакт информации Stichting Мартин Vrijland

Фондацијата може да се контактира преку контакт форма на оваа страница.

Број на Стопанската комора: 60411996

Основање: Св. Чалцилијапад 5, 6815GM, Арнхем

2. Вашите податоци се собираат од оваа страница за повеќе цели:

 1. регистрирање на оваа веб-страница
 2. поставување на вашиот одговор
 3. да можете да праќате е-пошта на вашата e-mail адреса
 4. станувајќи платен член во форма на донаторство
 5. да може да го ограничи пристапот до одредени статии
 6. регистрирање за добивање на директно известување за појавување на нова статија на оваа страница преку е-пошта
 7. регистрирање за добивање на неделен билтен и / или други писма
 8. давајќи го своето мислење според мислењето на анкета / анкета
 9. следење на статистички податоци за посетителите броеви и хитови
 10. поврзување со приклучоците за социјални медиуми кои го олеснуваат споделувањето статија
 11. може да се утврди дали користите adblocker

3. Страни кои ќе можат да ги примат личните податоци за обработка:

Вашите податоци првично ќе бидат зачувани на приватниот сервер на Фондацијата Мартин Вријланд.

Понатаму, вашите податоци се пренесуваат на добавувачи на plug-in од трети страни кои ги користат вашите податоци за обработка на податоци, како што е споменато во точка 2. Ова се однесува на следните приклучоци и затоа компаниите што ги изградиле овие приклучоци:

4. Периодот за кој се чуваат вашите податоци:

Вашите податоци ќе бидат зачувани и / или користени во периодот што сте го регистрирале за оваа страница. Мора активно да се откажете и да поднесете барање за бришење на вашите податоци. Вашите податоци за билтенот и / или примање директни ажурирања за новообјавените статии исто така ќе бидат зачувани се додека сте се регистрирале. Во сите случаи, мора активно да се пријавите за сите услуги на оваа страница.

5. Права во врска со вашите податоци:

Имате право да ги видите, исправувате или избришете податоците. Вие исто така имате право да се спротивстави на користењето на вашите лични податоци. Мора да го направите ова однапред. Ако сакате да го направите ова потоа, можете да го направите тоа во писмена форма преку препорачана пошта во врска со поштенската адреса на фондацијата Мартин Вријланд, како што е наведено во Стопанската комора. Меѓутоа, ако се чини дека постои легитимна цел да се соберат вашите податоци, фондацијата го задржува правото да продолжи да ги користи и задржува овие податоци. Не секој приговор е по дефиниција одобрен.

6. Одговори на статии:

Сите ваши коментари објавени од вас се целосно за вашата сметка. Тоа значи дека во сите случаи вие сте одговорни за она што го пишувате; дури и ако овие реакции прво се одобруваат преку умереност од страна на администраторот на страницата за пласман под една статија.

7. Право за пренос на вашите податоци:

Фондацијата Мартин Vrijland го задржува правото да ги пренесе вашите податоци на трети лица за користење на обработката на податоците, ако тоа е во согласност со услугите понудени на оваа страница. Ова може да биде случај, на пример, со имплементација на софтверски приклучок кој изведува одредени анализи за статистиката, но ова исто така може да се примени и за менување на услугите за поштенските услуги како мејлинг или надградби во врска со ново поставените статии. Ова, исто така, може да се примени за преместување на друг сервер или хостинг провајдер, на пример.

8. Право да ги повлечете вашите податоци:

Веб-страницата martinvrijland.nl обезбедува 1 препознаена опција за која можете да посочите дека сакате вашите податоци повеќе да не се користат. Ова е предмет на право на повлекување. Можете да го искористите вашето право на повлекување со поднесување потпишано барање во писмена форма со копија од важечка лична карта или пасош и слика од екранот на вашата IP адреса. Ова е доказ дека вие сте лице за кое тврдите дека сте. Ова може да се направи во однос на поштенската адреса на фондацијата Мартин Вриланд, како што е наведено во Стопанската комора. Меѓутоа, ако се чини дека постои легитимна цел да се соберат вашите податоци, фондацијата го задржува правото да продолжи да ги користи и задржува овие податоци. Не секој приговор е по дефиниција одобрен. Вашите испратени документи ќе бидат уништени по верификацијата.

9. Орган на лични податоци:

Имате право да поднесете жалба за користењето на вашите податоци со личните податоци на органот. Ова е законско право. Значи, ако имате поплаки за тоа како оваа веб-страница се занимава со вашите лични податоци, можете законски да го пријавите ова до авторитетните лични податоци.

10. Повлекување на податоци:

Ако не сакате да ги обезбедите вашите информации или ако сакате да го повлечете, не можете да ги користите услугите понудени на оваа страница. Администраторот го задржува правото да ја блокира вашата IP адреса за посета на оваа страница.

11. Ограничен пристап:

Во случај на плаќање на членство во форма на фиксна донација месечно, или преку периодичен банкарски пренос, PayPal со одговор или повторен пренос на кредитни картички, вашите податоци ќе се користат за да се утврди дали имате пристап до одредени предмети кои подлежат на ограничен пристап. Сето ова се контролира преку автоматски plug-in, како што е споменато во точка 3, имено Restrict Content Pro. Затоа, вашите податоци се користат за да се утврди дали имате пристап до статии кои можат да бидат прочитани само од членовите.

12. Дефиниција член:

Дефиницијата на еден член е: лица кои влегле во отплата во вид на донација на фондацијата Мартин Вриланд за определен или неопределен период преку кој било финансиски извор и кој овој линк се пријавиле. Ако сте член, треба да можете да ги најдете вашите податоци под овој линк. Исто така можете да ја прилагодите или да ја откажете вашата институција во врска со вашето членство таму. Вашето членство секогаш се смета за донација на фондацијата Мартин Вријланд.

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина