[AIVD ALARM]

Дали АИВД ја рафинираше тактиката на Источногерманската (РДС) Штази во Холандија?

поднесена во [AIVD ALARM], ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 4 септември 2017 19 Коментари
Дали АИВД ја рафинираше тактиката на Источногерманската (РДС) Штази во Холандија?

Штази беше главната Источна Германија разузнавање и безбедност за време на Студената војна, и беше виден како најефикасен во светот. Штази на тајната служба и беше под силно влијание од страна на КГБ на СССР. Иако Штази во 1990 по падот на Берлинскиот ѕид ќе биде официјално укината, може да [...]

Продолжи со читање »

Слободата на говорот, зборувањето и размислувањето може да исчезнат за една година

поднесена во [AIVD ALARM], ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 2 септември 2017 19 Коментари
Слободата на говорот, зборувањето и размислувањето може да исчезнат за една година

Ако мислите "О, тоа нема да оди толку брзо", не обрнував внимание. Дали сте одмавнати со рамениците и мислите: "О, добро, тогаш може да се каже малку помалку што мислите, јас не сум некој што треба да дадам мое мислење за ништо и за сè", [...]

Продолжи со читање »

Дали постои или не "сексуална ритуална злоупотреба на деца и жртви на деца"?

поднесена во [AIVD ALARM], ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 29 август 2017 27 Коментари
Дали постои или не "сексуална ритуална злоупотреба на деца и жртви на деца"?

Малку недоразбирање треба да се отстрани. Кога велам дека Роналд Бернард е актер кој користи НЛП техники да се стане радосен банка да ги убеди луѓето се приклучат со една приказна која апелира до теориите на заговор, тоа не значи дека сексуалната злоупотреба и ритуално жртвување на [...]

Продолжи со читање »

Дебаклот на Роналд Бернард и контролираното уривање на теориите на заговор

поднесена во [AIVD ALARM], ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 28 август 2017 16 Коментари
Дебаклот на Роналд Бернард и контролираното уривање на теориите на заговор

Кога интернетот едноставно дојде на тоа беше фантастично и не можевте да чекате за поголема брзина и можете да најдете и да разменувате повеќе информации. Во меѓувреме, ние не знаеме подобро и за помладите генерации времето во кое немаше мобилни телефони е веројатно страшно старомоден период каде што не ви се допаѓа во [...]

Продолжи со читање »

Роналд Бернард, Ирма Шифферс, Адам Броер, Cooperatie Vrije Media: AIVD безбедносни мрежи за трагачите на вистината?

поднесена во [AIVD ALARM], ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 15 август 2017 55 Коментари
Роналд Бернард, Ирма Шифферс, Адам Броер, Cooperatie Vrije Media: AIVD безбедносни мрежи за трагачите на вистината?

Во оваа статија би сакал да одам во детали поради причината зошто во неколку статии веќе кажав дека алтернативните медиуми во Холандија се целосно контролирани. Јас буквално се стреми кон 'контролирана од тајната служба'. Во Холандија, клубот се нарекува AIVD. За да го докажете тоа, вие всушност треба да [...]

Продолжи со читање »

Роналд Бернар го прифати добар актер преку алтернативните медиуми

поднесена во [AIVD ALARM], ВЕСТИ АНАЛИЗА, ПРИМЕРИ by на 14 август 2017 74 Коментари
Роналд Бернар го прифати добар актер преку алтернативните медиуми

Во изминатите неколку месеци редовно го поставив прашањето: "Што мислите за Роналд Бернард?" Јас секогаш го избегнав тоа прашање или накратко одговорив и за момент разгледав колку луѓе ќе паднат во таква замка. Бидејќи Роналд Бернард е актер, ми се залага како пол над водата. Не дека сум [...]

Продолжи со читање »

'Desinfo агенти и VERSUS' вонземјани укажуваат на реални проблеми во светот и да дојдат до акција '

поднесена во [AIVD ALARM], ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 30 јуни 2017 7 Коментари
'Desinfo агенти и VERSUS' вонземјани укажуваат на реални проблеми во светот и да дојдат до акција '

Денес е вистински тренд да се зборува за "матрица". Во мојата последна статија за Мартин ван Ставерен, објаснив како дезоинстантите по мое мислење служат како заштитна мрежа за будење, а потоа и поднесување на нетранспарентна шума (т.н.) знаење и информации и надевајќи се дека ќе привлече [...]

Продолжи со читање »

Франс Хеслинга на рамни земјата досадна кој психијатри критичко размислување?

поднесена во [AIVD ALARM], ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 6 јули 2016 24 Коментари
Франс Хеслинга на рамни земјата досадна кој психијатри критичко размислување?

Всушност, подобро е да се игнорираат овие типови на кловнови, но Френц Хеслинга сега е ставен во алтернативните медиуми и главните медиуми, што треба да го именувате. Очигледно, започна нова тактика на PsyOp (психолошка операција) за да се поврзат сите форми на критичко размислување со луди мисли. "Станот [...]

Продолжи со читање »

Рамноземната теорија, опасната глупост!

поднесена во [AIVD ALARM], ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 4 јули 2016 8 Коментари
Рамноземната теорија, опасната глупост!

Минатата недела, намерно веќе ја означував таканаречената "теорија на рамна земја", бидејќи одеднаш се појави голема контроверзност од 2015. Тоа е, се разбира, комплетна теорија на јами, која за секој со малку основни познавања од математиката и физиката може да се упати во земјата на бајките, но појавата на ова "движење" [...]

Продолжи со читање »

Плодна земја или теорија на рамниземји е PsyOp за да ги стават истражувачите под група лудаци

поднесена во [AIVD ALARM], ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 29 јуни 2016 22 Коментари
Плодна земја или теорија на рамниземји е PsyOp за да ги стават истражувачите под група лудаци

Интернетот во моментов пука со видеа, канали на YouTube и веб-блогови, кои навидум сериозно истражуваат како мејнстрим медиумите и воспоставениот ред нѐ мамат. Овие анализи често доаѓаат од добро истражување. Меѓутоа, она што се случува сега е дека овие теории (многу паметни и рафинирани) се поврзани со "истражувачите" кои [...]

Продолжи со читање »

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина