ВЕШТИНА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА

Боб Герцел дизајнер робот Софија: "Имате 2 избори или приклучок во АИ или живеат во зоолошката градина"

Боб Герцел дизајнер робот Софија: "Имате 2 избори или приклучок во АИ или живеат во зоолошката градина"

Бен Гоерцел е специјален wizkid во полето на АИ. Дипломирал на 19e со диплома по квантитативни студии. Така почнал со многу математички знаења на рана возраст, а потоа добил доктор по математика. Потоа тој се префрлил на когнитивната наука и на крајот доживеал [...]

Продолжи со читање »

Како медиумите можат да направат лажни вести со помош на АИ (вештачка интелигенција)

Како медиумите можат да направат лажни вести со помош на АИ (вештачка интелигенција)

За почеток, мораме да зборуваме за правење лажни вести со помош на актери. Ова е направено од страна на луѓе кои пред многу години и регрутирани компромитиран треба да им даде убав бонус или на пример намалена казна или нов идентитет (далеку) и да ги конвертирате во [...] вести сцена

Продолжи со читање »

Како центарот за податоци Palantir и AI ја предвидуваат својата иднина неколку години пред нас

Како центарот за податоци Palantir и AI ја предвидуваат својата иднина неколку години пред нас

За да разберете како да излекувате болест, треба да го разберете јадрото на проблемот. За да разберете како да се борите против непријателот, треба да го знаете и да разберете како да се спречите непосредна опасност, мора да разберете каква опасност е. Затоа мора прво да стекнете знаење [...]

Продолжи со читање »

Основач D-Wave: "Реал АИ ќе биде поинтелигентен од луѓето и емотивно интелигентен"

Основач D-Wave: "Реал АИ ќе биде поинтелигентен од луѓето и емотивно интелигентен"

Георди Роуз, основач на компанијата која ги изградила првите квантни компјутери, D-Wave, започна нова компанија која ќе изгради "Реал АИ". Тоа е вештачка интелигенција, но од ниво што не може да се разликува од човековата интелигенција, па дури и ја надминува. Во презентацијата подолу во која тој ја воведува компанијата објаснува [...]

Продолжи со читање »

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина