ФИЛОСОФСКИ

Што ако нанотехнологијата и вештачката интелигенција доведат до бесмртност?

поднесена во ФИЛОСОФСКИ by на 13 јули 2017 8 Коментари
Што ако нанотехнологијата и вештачката интелигенција доведат до бесмртност?

Што ако нанотехнологијата и вештачката интелигенција доведат до бесмртност? Што ако transhumanists како Реј Kurzweil Google и Michio Kaku (познат од Discovery Channel) еднаков и ние може да ги замени сите биолошки смртен клетки во нашето тело со нанотехнологијата репродуцира клетки, од кои генетски недостатоци кои предизвикуваат болести и смртност, љубов програмирани ? Зошто [...]

Продолжи со читање »

Актот за одводнување: најдобриот закон од врвот на капакот на Роналд Пластерк!

поднесена во ФИЛОСОФСКИ by на 12 јули 2017 16 Коментари
Актот за одводнување: најдобриот закон од врвот на капакот на Роналд Пластерк!

Го познавате тој супер-симпатичен министер, кој одеднаш се трансформираше од ништото на колумнист и говорник во Бујтенхоф во министер за образование, култура и наука, под владата на Балкененде IV. Светлиот и весел Роналд Пластер е можеби најпрепознатлив со неговиот впечатлив заоблен и карактеристичен нос. Понекогаш тој носи впечатлива шапка и [...]

Продолжи со читање »

"Horizon Zero Dawn" од Амстердам играчка компанија Герилска Игри 1e чекор кон зголемена реалност

поднесена во ФИЛОСОФСКИ by на 11 јули 2017 7 Коментари
"Horizon Zero Dawn" од Амстердам играчка компанија Герилска Игри 1e чекор кон зголемена реалност

Телевизиската програма VPRO Tegenlicht испрати програма на 16 pril 2017 со наслов "Сите во играта". Добро избрано име, бидејќи документарниот филм беше добар пример за тоа како во светот се 'поголем број милиони луѓе се губат себеси во играњето игри. Овие игри стануваат пореални и полека се трансформираат од "линеарни", [...]

Продолжи со читање »

Турција и Иран, пророчки напад врз Израел и патна карта кон светската влада на Луцифер

поднесена во ФИЛОСОФСКИ by на 27 јуни 2017 32 Коментари
Турција и Иран, пророчки напад врз Израел и патна карта кон светската влада на Луцифер

Претходно спомнав дека верските пророштва служат како еден вид сценарио во реалноста во која живееме. Исто така, кажав дека Турција ја исполнува улогата на Магог и дека претседателот Ердоган е Гогода Магог, како што е споменато во библиската книга Езекиел (види ја тука). Пред да излезете и да мислите: "О, не [...]

Продолжи со читање »

Интернетот, дрвото на знаење, Apple & вечниот живот

поднесена во ФИЛОСОФСКИ by на 3 јуни 2017 3 Коментари
Интернетот, дрвото на знаење, Apple & вечниот живот

Никола Коперник напишал според нашата историја во 1543 по Христа дека Сонцето било центарот на нашиот Сончев систем и дека Земјата била само планета што се врти околу сонцето. Оваа мисла беше толку шокантна во тоа време што го одложи пишувањето на неговата голема астрономска работа и неговата [...]

Продолжи со читање »

Возраст од Водолија, Ново време и Нов светски поредок

поднесена во ФИЛОСОФСКИ by на 29 декември 2016 19 Коментари
Возраст од Водолија, Ново време и Нов светски поредок

Мадам Елена Петровна Блаватски всушност е основач на движењето Њу Ејџ во кое ќе се спојат сите религии и формирањето на светската влада на 1 е посакуван процес. Таа патувала низ целиот свет за да ги проучува сите религии. Овој факт сам по себе мора да биде знак дека оваа дама дојде од кругови кои се во добра врска, бидејќи [...]

Продолжи со читање »

Зошто да се грижите за сите неправди во светот?

поднесена во ФИЛОСОФСКИ by на 11 септември 2016 2 Коментари
Зошто да се грижите за сите неправди во светот?

Зошто да се грижите за сите неправди во светот? Тоа е прашањето што многу луѓе го прашуваат. На тоа често се додава дека ова само те носи во негативна енергија. Некои луѓе исто така веруваат дека ја креирате сопствената реалност, па ако се фокусирате на неправда, вие [...]

Продолжи со читање »

Основно прашање на религијата: Кој е вистинскиот Бог и кој е Сатана?

поднесена во ФИЛОСОФСКИ by на 14 декември 2015 12 Коментари
Основно прашање на религијата: Кој е вистинскиот Бог и кој е Сатана?

Во многу реакции од читателите ме прашуваат зошто зборувам толку многу за сатаната? Ако постои сатана, мора да има и Бог? За читателите кои се само на оваа веб-страница, овие ќе бидат сосема бесмислени прашања. Во нивното искуство веројатно нема бог и сè е [...]

Продолжи со читање »

Магијата скок инвестиција на Google меша илузија и реалност

поднесена во ФИЛОСОФСКИ by на 26 октомври 2015 2 Коментари
Магијата скок инвестиција на Google меша илузија и реалност

Минатата недела разговарав за можноста за живеење во виртуелен свет, каде што упатив на научни набљудувања, како што е описот на универзумот со теоријата на струни (теорија на струни), која се однесува според компјутерскиот код (види тука). Јас, исто така, разговараа за можноста за симулација во симулација. Ова најдобро го разбира [...]

Продолжи со читање »

Повеќе димензии, софтверски симулации, свест или душа. Што е вистина?

поднесена во ФИЛОСОФСКИ by на 20 октомври 2015 27 Коментари
Повеќе димензии, софтверски симулации, свест или душа. Што е вистина?

Во една статија за хебрејскиот јазик, објаснив како универзумот е за софтверска симулација. Јас не сум првиот и единствен кој го нарекувам тоа, дури ни астрофизичар и добитник на Нобеловата награда Џорџ Смоут не се занимаваат со тоа прашање. Иако во оваа презентација на TED вели дека е "малку [...]

Продолжи со читање »

БЕСПЛАТНО
БЕСПЛАТНО

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина