НОВИ ИНСТИТУЦИ

Нуклеарната закана на Северна Кореја наспроти најголемата закана за човештвото

поднесена во НОВИ ИНСТИТУЦИ by на 11 мај 2017 29 Коментари
Нуклеарната закана на Северна Кореја наспроти најголемата закана за човештвото

Во изминатите неколку недели, вестите покрај француските избори се фокусираа на американските воени закани против Северна Кореја. Таа земја одеднаш е ужасно опасна бидејќи ќе биде вклучена во развојот на нуклеарното оружје и тоа е, се разбира, непожелно ако се вика Америка, но тоа е добар алиби за [...]

Продолжи со читање »

Вие не треба да се спротивставувате на системот, но мора да постигнете успех во него

поднесена во НОВИ ИНСТИТУЦИ by на 2 мај 2016 1 коментар
Вие не треба да се спротивставувате на системот, но мора да постигнете успех во него

Многу луѓе мислат дека не треба да се спротивставувате на "системот", но мора да најдат начини да бидат успешни. Вие може, како што беше, да најдат начини да заработите пари на или во рамките на тој систем во рамките на сегашниот систем. Иако е секако точно дека кога ќе притиснете на тензија пролет, ова [...]

Продолжи со читање »

Што не е во ред со идејата за централна светска влада?

поднесена во НОВИ ИНСТИТУЦИ by на 16 март 2016 16 Коментари
Што не е во ред со идејата за централна светска влада?

Прашањето јас често се е: "Што не е во ред со централизиран светска влада?" Понекогаш се додаде нешто како: "Се 'уште се премногу едноставни луѓе кои сега треба некогаш ја водеше и се уште е корисно ако светот имаат исти правила? "Во основа веродостојните прашања, би рекле. Дека [...]

Продолжи со читање »

Нанотехнолошка синтетичка храна и пребарување на Google за бесмртност

поднесена во НОВИ ИНСТИТУЦИ by на 27 февруари 2016 12 Коментари
Нанотехнолошка синтетичка храна и пребарување на Google за бесмртност

Google ангажирала врвен генетичар во нејзината потрага по бесмртност. Google е целосно на "патоказот", како што често го опиша трансхуманистот Реј Курцвеил кој го воведе терминот "сингуларност" и тврди дека човештвото во 2045 ја достигнува својата бесмртност. Претходно објавив дека откриле дека ДНК кодот може да се ресетира од [...]

Продолжи со читање »

"Дуплираниот експеримент" за илузијата на реалноста

поднесена во НОВИ ИНСТИТУЦИ by на 24 февруари 2016 20 Коментари
"Дуплираниот експеримент" за илузијата на реалноста

Сè околу вас, вашето тело се создава само кога ќе го забележите. Тоа е прилично смела изјава. Сепак, оваа изјава е поддржана од научни откритија во областа на квантната физика. Квантна физика има под тестот се повторува стотици пати во целиот свет, бидејќи тоа доведе до толку многу неверување и истовремено да се како големо изненадување. [...]

Продолжи со читање »

Матрицата е неважна, сè се случува во "умот"

поднесена во НОВИ ИНСТИТУЦИ by на 22 јули 2015 8 Коментари
Матрицата е неважна, сè се случува во "умот"

"Матрицата е неважна, сè се случува во умот", е изјава што ја слушнав оваа недела и секако мислам дека е вредно. Говорејќи за матрицата и нејзиниот состав е сосема неважно; размислувањето за структурата на моќ на земјата е неважно; секоја форма на искуство се одвива во [...]

Продолжи со читање »

Интеракцијата меѓу човекот и неговото потекло

поднесена во НОВИ ИНСТИТУЦИ by на 12 јуни 2015 19 Коментари
Интеракцијата меѓу човекот и неговото потекло

Иако луѓето врз основа на моето објаснување на квантната физика и "двојно пресече експеримент" (види тука), заклучокот би можело да биде дека имам детерминистички поглед на животот, каде што сè е само проекција и дека човекот е само можност да добивајќи "реалност" како еден вид холограм за проект, е дека [...]

Продолжи со читање »

Дух, душа и тело: што е тоа и каква е нивната функција?

поднесена во НОВИ ИНСТИТУЦИ by на 23 април 2015 46 Коментари
Дух, душа и тело: што е тоа и каква е нивната функција?

Во повеќето религии понекогаш се споменува комбинацијата "дух, душа и тело". Значи, повеќето луѓе слушнале за овие термини, но веројатно е тешко да се дефинираат првите две, додека сите знаеме што е телото. Јас го опишав нашето тело како био-компјутер и [...]

Продолжи со читање »

Сè под сонцето е во мелодија

поднесена во НОВИ ИНСТИТУЦИ by на 16 април 2015 9 Коментари
Сè под сонцето е во мелодија

"Сè под сонцето е во мелодија"; е она што бендот "Пинк Флојд" го пее во нивната песна "Eclipse". Сè под сонцето е "во мелодија". Што би значеле тоа со тоа? Пред тоа ѝ посветив статија (види овде), но денес беше инспирирана да се врати на неа. Ако сè [...]

Продолжи со читање »

Како да се исклучите од матрицата и да преживеете во него?

поднесена во НОВИ ИНСТИТУЦИ by на 16 април 2015 4 Коментари
Како да се исклучите од матрицата и да преживеете во него?

Во септември 2014 добив - да aanleidling од моите статии на матрица - неколку пати на прашањето што се вели во суштина: "Како можам да си ги отстрани од матрица и јас се уште може да преживее во матрицата" На пример имаше некој до прашав [quote] Јас сум бил заинтересиран за некое време [...]

Продолжи со читање »

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина