СИМУЛАЦИЈАТА

Зошто човештвото е во искушение да постигне бесмртност и фузија со АИ

Зошто човештвото е во искушение да постигне бесмртност и фузија со АИ

Ако ги прочитаме сите сигнали за тоа што се, тогаш ќе видиме дека светот брзо се трансформира и тој човек 2.0 е факт во моментов и 10 години. Willе ги доживееме земјата и универзумот 2.0 (и многу други верзии) околу 2045. Оттука и симболиката на виножитото насекаде каде сте […]

Продолжи со читање »

Од турското овошје на Рутгер Хауер до геј прајд и фестивалот Милксхејк

Од турското овошје на Рутгер Хауер до геј прајд и фестивалот Милксхејк

Ме праша вчера дали сум ги видел филмовите на Рутгер Хауер. Според авторот, тие биле филмови што влегоа во крајна линија. Турско овошје затоа што ги скрши сексуалните табуа, а другиот филм беше во ред. Никогаш не сум ги видел двата филма, затоа што имам еден вид природна аверзија кон хиповите, но секако дека знам […]

Продолжи со читање »

Витални информации за вашиот тековен живот

поднесена во СИМУЛАЦИЈАТА by на 22 јули 2019 19 Коментари
Витални информации за вашиот тековен живот

Време е да излезете од светот на соништата и да почнете да го гледате светот околу вас за она што вреди. Тоа ќе донесе фундаментални промени во вашиот живот. Затоа би сакал да ја истакнам следнава презентација на Ричард Тим (на самото дно на овој член), поранешен свештеник кој се трансформира во [...]

Продолжи со читање »

"Симулирана душа", "реконструирана свест", дали тоа постои?

"Симулирана душа", "реконструирана свест", дали тоа постои?

Оваа недела се појави мала дискусија на страницата за реинкарнација и прашањето дали тоа постои. Според дискусијата, ќе има доволно изјавите на сведоци кои ќе ја разјаснат дека постои реинкарнација. Мое мислење е дека дискусијата станува излишна кога ќе влезете во суштината на нашата реалност [...]

Продолжи со читање »

Како ќе ја внесеме големата промена ако 99% е неживо?

поднесена во СИМУЛАЦИЈАТА by на 15 јули 2019 32 Коментари
Како ќе ја внесеме големата промена ако 99% е неживо?

Сега кога дојдовме до заклучок дека многу околу нас се буквално неживи (видете го овој напис), ве молам повторно размислете за таа забелешка. Не мислам "во начин на зборување" или "во метафори", не мислам буквално неживи. "Оди и множете се" е добро позната изјава [...]

Продолжи со читање »

"Его" е програмата АИ која го пополнува автопилот на био-робот на човекот-аватар

поднесена во СИМУЛАЦИЈАТА by на 11 јули 2019 13 Коментари
"Его" е програмата АИ која го пополнува автопилот на био-робот на човекот-аватар

Оние кои ја прочитале статијата за бездушни луѓе (НПЦ) сега можат да разберат дека терминот "свест" или "душа" може да се спореди со безжична врска помеѓу мозокот интерфејс со аватар во симулација. Аватарот во симулацијата е, како што беше, контролиран однадвор и затоа е инспириран. Во таа статија [...]

Продолжи со читање »

Дали многу луѓе околу вас буквално се бездушни (неживи тела)?

поднесена во СИМУЛАЦИЈАТА by на 8 јули 2019 17 Коментари
Дали многу луѓе околу вас буквално се бездушни (неживи тела)?

Речиси е невозможно да се замисли, но дали некогаш сте се прашувате дали некои луѓе околу вас всушност имаат "душа"? Вие само треба да погледнете околу вас во секојдневниот живот и понекогаш наоѓате луѓе кои се многу способни да делуваат со емпатијата, но всушност целосно [...]

Продолжи со читање »

Не можеме да ги решиме проблемите во светот преку размислување и зборување, но на овој начин:

поднесена во СИМУЛАЦИЈАТА by на 21 јуни 2019 3 Коментари
Не можеме да ги решиме проблемите во светот преку размислување и зборување, но на овој начин:

Претходно се осврнав на видеото од Роалд Бум, кое јас лично не го знам, но од кое го гледав видеото на YouTube пред 1x. Во говорот подолу (што го добив), Роал доаѓа блиску до суштината на мојот вкус. Тој наведува дека исказот на Ајнштајн "Не можеме да решиме проблем од истото ниво на размислување" [...]

Продолжи со читање »

Мајкрософт Hololens 2 вкус на она што е можно со интернет мозокот врска

Мајкрософт Hololens 2 вкус на она што е можно со интернет мозокот врска

Мајкрософт Hololens 2 е прекрасен иновативен напредок во полето на зголемена реалност. Зголемената реалност е дигитален слој за реалниот свет. Затоа очилата на Мајкрософт се изработени од транспарентен материјал, за разлика од виртуелната реалност што ги знаеме за игри. Зголемената реалност ја има иднината и знае [...]

Продолжи со читање »

Како можеме да го запреме процесот на пророштва на последното време?

поднесена во СИМУЛАЦИЈАТА by на 5 јануари 2019 9 Коментари
Како можеме да го запреме процесот на пророштва на последното време?

Прашањето од насловот ќе биде малку бизарно за многу луѓе во секој случај. Може да бидете мизерни и така ќе го најдете терминот време на крај по дефиниција глупост. Зарем не сметаш дека е зачудувачки колку многу ариентирани луѓе се уште имаат еден вид на систем на верување? На пример, верувањето во теоријата на еволуција. Да, тоа е и систем на верување, бидејќи [...]

Продолжи со читање »

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина