СИМУЛАЦИЈАТА

Како можеме да го запреме процесот на пророштва на последното време?

поднесена во СИМУЛАЦИЈАТА by на 5 јануари 2019 9 Коментари
Како можеме да го запреме процесот на пророштва на последното време?

Прашањето од насловот ќе биде малку бизарно за многу луѓе во секој случај. Може да бидете мизерни и така ќе го најдете терминот време на крај по дефиниција глупост. Зарем не сметаш дека е зачудувачки колку многу ариентирани луѓе се уште имаат еден вид на систем на верување? На пример, верувањето во теоријата на еволуција. Да, тоа е и систем на верување, бидејќи [...]

Продолжи со читање »

Зошто стравот од смртта е најголемата лага на сите времиња

поднесена во СИМУЛАЦИЈАТА by на 15 октомври 2018 11 Коментари
Зошто стравот од смртта е најголемата лага на сите времиња

Често слушате дека смртта е илузија. Всушност, времето е илузија. Ова е кажано од многу луѓе, но никој не може навистина да го направи тоа опипливо, а покрај тоа, ние доживуваме време и стравот од смрт е од витално значење за нашите системи на верување. По читањето [...]

Продолжи со читање »

Кои се димензиите, што е свест, како се гради нашата реалност и колку димензии постојат?

поднесена во СИМУЛАЦИЈАТА by на 14 октомври 2018 22 Коментари
Кои се димензиите, што е свест, како се гради нашата реалност и колку димензии постојат?

Во рамките на нашиот 3-димензионален свет, барем во светот како што го гледаме со нашите очи во 3D, може математички да ги дефинираме димензиите, но што е со духовните димензии? Што значи концептот на димензија во духовниот или верскиот свет? Во овој напис ќе најдете детално објаснување и се обложувам дека вие [...]

Продолжи со читање »

Зошто Skynet, нанотехнологија и вакцинации на Елон Мас ќе го остварат Вознесението

поднесена во СИМУЛАЦИЈАТА by на 2 октомври 2018 4 Коментари
Зошто Skynet, нанотехнологија и вакцинации на Елон Мас ќе го остварат Вознесението

Иако Елон Маш се чини дека се повлече малку, и според мое мислење, ваквите извештаи главно се наменети да се соберат повеќе милијарди преку инсајдерски тргување, неговата позиција како ДАРПА технологија туркач се уште е важна. Не само што пазарот на мозок ќе го поврзува мозокот на комерцијално, преку своите [...]

Продолжи со читање »

Хипотезата за хакирана симулација

поднесена во СИМУЛАЦИЈАТА, ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 24 септември 2018 3 Коментари
Хипотезата за хакирана симулација

Денес добив видео на YouTube од читач. Видеото беше речиси веднаш среќно изненадено, а потоа веѓите се намуртев. Беше барем некако изненадувачки да се спомене дека еден Холанѓанец доаѓа со слична идеја кратко време по објавувањето на моите статии за теоријата на симулации. [...]

Продолжи со читање »

Теоријата на симулацијата за напредни студенти

поднесена во СИМУЛАЦИЈАТА by на 1 септември 2018 6 Коментари
Теоријата на симулацијата за напредни студенти

Се повеќе и повеќе научници почнуваат да кажуваат дека нашиот универзум е симулација. Познатиот бенд Муза исто така е силно фокусиран на оваа тема со нејзиниот најнов албум. И кога нешто почнува да стане мејнстрим, многумина кои бараат вистинити брзо почнуваат да стануваат сомнителни. Мојот заклучок е дека будното лице мора да стане свесен за [...]

Продолжи со читање »

Можеме ли да го контролираме исходот од оваа симулација?

Можеме ли да го контролираме исходот од оваа симулација?

Иако на многу рана возраст веќе сфатив дека верата нема никаква врска со љубезен бог, но главно беше за страв, ме фасцинира колку милијарди луѓе се конфискувани од нивниот систем на верување и нека им се определи целиот живот. Сега не само што е вера во Бога, Аллах, Исус, [...]

Продолжи со читање »

Кој го создаде Луцифер и што се демони, џинови или архони во симулативниот модел?

Кој го создаде Луцифер и што се демони, џинови или архони во симулативниот модел?

Особено од аспект на оние со христијанска или муслиманска светоглед јас често се на прашањето: Ако мислите дека универзумот создаде симулација Luciferian, кој тогаш го создал Луцифер и како за оние демоните, Djinns, архоните? Би сакал да го објаснам ова подетално во оваа статија и јас исто така ќе [...]

Продолжи со читање »

Дали Гуглската техника за облачно прицврстување за Aurgmented Reality (AR) ја докажува теоријата дека универзумот е симулација?

Дали Гуглската техника за облачно прицврстување за Aurgmented Reality (AR) ја докажува теоријата дека универзумот е симулација?

По неколку статии се напишани за концептот дека јас и ти во виртуелната реалност живот, беше потврдено од страна на многу коментари дека читателите се сосема во шок. Како што имам наведено дека принципот на "квантната заплет", потребно е феномен кој локалитет теорија на Ајнштајн и, исто така, ги поткопува брзината на светлината (како физичар физичка граница), [...]

Продолжи со читање »

Се повеќе и повеќе луѓе почнуваат да гледаат дека живееме во симулација: ова е причината зошто

Се повеќе и повеќе луѓе почнуваат да гледаат дека живееме во симулација: ова е причината зошто

Ризван ("Риз") Вирк е успешен претприемач, инвеститор, бестселер, пионер во видео индустријата и независен филмски продуцент. Преку неговото искуство во онлајн видео игрите и неговите студии, меѓу другото, на квантната физика и верските струи, тој дошол до заклучок дека е многу веројатно дека живееме во мултиплеерска виртуелна реалност. [...]

Продолжи со читање »

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина