БИТКОИН

Е 2018 година на воведувањето на светската валута SDR поврзани со крипто валута?

поднесена во БИТКОИН, ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 12 декември 2017 11 Коментари
Е 2018 година на воведувањето на светската валута SDR поврзани со крипто валута?

Претходно оваа недела објавив на Фејсбук на насловната страница на магазинот "Економист" од 1988. Тоа покажува феникс кој се подигнува за палење хартиени пари. Околу вратот на фениксот е златник видливо се прави многу потсетува на крипто валута Bitcoin. На оваа монета гледаме [...]

Продолжи со читање »

Како биткоин и други ќе бидат поврзани со специјалните права на влечење на ММФ (СДР) преку ACChain

поднесена во БИТКОИН, ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 9 декември 2017 16 Коментари
Како биткоин и други ќе бидат поврзани со специјалните права на влечење на ММФ (СДР) преку ACChain

Додека сите сега се фокусира на Bitcoin да се донесат брзи пари преку крипто валута, крипто-возбуда се чини дека, всушност, треба да се поткопа првенствено монетарниот систем под впечаток дека крипто валута не се под контрола на големите банки и ММФ . Тоа ќе биде валута од страна на анонимен [...]

Продолжи со читање »

Зошто ниедна земја во светот не се жали на огромната потрошувачка на енергија на Биткоин

поднесена во БИТКОИН, ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 30 ноември 2017 17 Коментари
Зошто ниедна земја во светот не се жали на огромната потрошувачка на енергија на Биткоин

Cryptocurrency како (особено) bitcoin користат многу електрична енергија! Тоа е толку многу што ја надминува потрошувачката на енергија во целите земји. Биткоинското рударство користи повеќе енергија отколку земјите како што се Ирска и Нигерија. Во ноември 28 Naturalnews.com веб излезе со потрошувачката на енергија на Bitcoin за сите земји во светот (види тука). Во [...]

Продолжи со читање »

Што значи Bitcoin врска со "сингуларноста" и соединување со AI?

поднесена во БИТКОИН, ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 28 ноември 2017 15 Коментари
Што значи Bitcoin врска со "сингуларноста" и соединување со AI?

Кога првпат ќе влезете во феноменот на "битките", ќе дојдете до едноставна анализа како што ја дадов во оваа статија. Тоа може да даде основно чувство за тоа што е биткоин или криптовалентност, но всушност тоа е премногу едноставна претстава за реалноста. Cryptocurrency е повеќе и има сè да [...]

Продолжи со читање »

Дали Биткоин и "Биг податоци" се новото злато или новата нафта?

поднесена во БИТКОИН, ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 27 ноември 2017 8 Коментари
Дали Биткоин и "Биг податоци" се новото злато или новата нафта?

Во првите години, биткитен главно ги користеле луѓе кои сакале анонимно да ги пренесат своите лекови и по пошта дома. Оние кои започнале 7 години и го заборавиле 10 еврото на битките, сега се можеби првите битковински милионери. Ако во 2010 плаќате само 10 евро [...]

Продолжи со читање »

БЕСПЛАТНО
БЕСПЛАТНО

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина