Интернетот, дрвото на знаење, Apple & вечниот живот

поднесена во ФИЛОСОФСКИ by на 3 јуни 2017 3 Коментари

Никола Коперник напишал според нашата историја во 1543 по Христа дека Сонцето било центарот на нашиот Сончев систем и дека Земјата била само планета што се врти околу сонцето. Оваа идеја беше толку шокантна во тоа време што го одложи пишувањето на неговото големо астрономско дело и неговите пријатели не платија за печатеното прашање сè додека Коперник лежеше на смртната постела.

Но, дали знаевте дека она што го открил Николас Коперник бил познат многу порано? Не? Ниту јас, додека не ја прочитав книгата на Зехарија Сичин со наслов "Планетата 12e'. Sitchin објаснува во оваа книга дека постојат арапско-хебрејски списи од кабалистичката мистика од период како што се 150 години за Коперник. Сепак, овие дела повторно се базираа на друг извор, имено, "Зохар" ("пишувањето на сјај"). Ова писмо потекнува од 3 век на Раби Хамуна. "Зохар" вели: "Целата Земја ротира околу својата оска како сфера. Ако еден дел посочи надолу, другиот дел укажува нагоре. Ако е светло од едната страна, од другата страна е темно. Тогаш тоа е ден на светлината и ноќта на темната страна ". Па, ништо ново за тебе и за мене. Но, нашата историја покажува дека Коперник само се осмелил да го објави на смртната постела. Тоа беше револуционерно тогаш.

Дали знаевте дека зборот "Кабала" буквално значи "што е примена"? Дали е можно тоа што е напишано во "Зохар" исто така да се добие повторно? Сичин покажува во своите книги дека сумерските глинени таблети веќе покажуваат огромно астролошко знаење. Ова во време далеку пред Христа, за Грците и Египќаните. Не беше до 1601 дека Галилео ги открил четирите најголеми месечини на Јупитер. Ова беше познато за Галилео од страна на сумерите илјадници години. Сега е познато дека Јупитер 63 има природни сателити, но навистина релевантните сателити (месечини) сега се познати како четири Галилејска грива: Io, Европа, Ганимед en Калисто.

Сичин, исто така, објаснува како сега знаеме дека ѕвездите можат да имплодираат во сопствената зголемена маса. Еден пулсарот е последната фаза на ѕвезда со маса околу сончевите маси 10. Постојат многу различни типови како што е објаснето Википедија. Првиот пулсар беше откриен во август 1967.

Захарија Ситхин го помина својот живот проучувајќи ги сумерските глинени таблети. Ова се списи на 4000 пред Христа (во нашата ера толку над 6000 години). Според сумерските глинени таблети, Земјата ќе потекнува од судирот на планетата Тиамат и од месечината на планета која залута од својата симулирана ѕвезда (пулсар). Оваа последна планета е именувана од сумерите со името Нибиру.

Сичин е многу критикуван и според некои, тој би бил измама или висок масон. Сликата што често се користи за ова е премногу нејасна за да го препознае Сичин. Долго време го оставив истражувањето на Сичин на полицата поради таа причина. Додека не се противам на статиите од Вес Пенр пристигна. Поради ова бев мотивиран повторно да се нурне во него. Првиот пат кога ја прочитав книгата од Сичин, всушност, бев сосема изненаден. Одеднаш ме натера да ги разберам работите што секогаш бев чудни за време на христијанското воспитување. На овој начин вие одеднаш сфаќате многу подобро како тоа противење на Бога од Стариот завет беше огромен суров карактер и во исто време беше опишано како љубов. Глинените плочки многу јасно го објаснуваат ова. Терминот "бог" одеднаш стана колективно име за сите различни луѓе со различни карактери. Сега починатиот уметник на кабарето, Брам Вермајлен, има сличен "момент на Еурека", како што е прикажано во претставата подолу, која целосно посветена на оваа тема. Брам можеби направил некои грешки во оваа изведба; како што е претпоставката дека во денешно време нема фалсификување на историјата и дека глинените плочи треба да бидат 100% фер. Вес Пенр повторно се појавува зад аголот. Тој објаснува како владејачката партија од тоа време можеби донела слична десфонија во светот; мешање на вистина со лаги кои го поставуваат воспоставениот ред во позитивно светло. Сепак, добро е да го разгледаме првото шоу на Брам Вермајлен (читај подоцна).

Според сумерските глинени таблети, земјата би потекнувала од судирот на планетата Тиамат и планета која залутала од својата симулирана ѕвезда (пулсар). Оваа последна планета е именувана од сумерите со името Нибиру. Орбитата на сонцето и другите планети го смени курсот Нибиру. Во графиконот погоре (забелешка на ротација) е сонцето со името на сумерската Апсу, Меркур со сумерската име Mummu, Венера и Марс со сумерската имиња Lahamu и Lahmu. Јупитер и Сатурн се Кишар и Аншар. Уран и Нептун се Ану и Нудимуд. Последните две се откриени само во 1781 и 1846. Сичин објаснува дека (според глинените плочки) Нибиру бил повлечен во елиптична орбита. Моето сомневање е дека пулсарот сè уште игра улога во привлекувањето на Нибиру, инаку Нибиру можеби нема да заземе работа, туку ќе патувал по еднократната атракција. На сликата подолу е прикажано како треба да го замислите ова.

таблети глина објасни како, во серијата судири меѓу 1 на Нибиру е грива и на планетата Тиамат, една половина од планетата Тиамат е прашкасти и формираше астероидниот појас. Остатокот од планетата дојде преку серија судири во друга орбита и ја формира земјата. Една од месечините која првично припаѓала на Нибиру била влечена во орбита околу земјата и сега ја формира месечината според глинените плочки. Така планетата Тиамет исчезна од космичката карта. Според глина таблети, на планетата Марс, исто така, би имале атмосфера пред и би биле целосно погодни за живеење. Планетата, всушност, била населена со Анунаки. Кој? Анунаки; луѓето што ќе живеат на планетата Нибиру.

Брам Вермулен објаснува во видеото погоре како можеше да се види дека Аннунаки. Всушност, тие биле Нефилими од Библијата и списите што можат да се најдат и во другите големи светски религии. Зборот Нефилим беше за Ситчин дури и причината за неговото животно дело. Како момче 7, тој го доведува во прашање значењето на зборот Нефилим во училиште. Тој го погледнал дома во книгите на неговиот татко и му рекол на наставникот дека тоа значи "оние кои дојдоа одозгора". Тој доби казна за ова. Фактот дека не можете да критикувате ништо и да бидете казнети за тоа е можеби најдобриот поттик да одам таму само влезе во неа. Со години на проучување на сумерските глинени таблети, стана јасно дека зборот Нефилим всушност одговара на "луѓето" кои живееле на планетата Нибиру. Брам Вермулен објаснува како тие одлучиле дека сакаат да ги натераат луѓето да служат како робови. "Дозволете ни да ги натераме луѓето во нашиот лик", е првата книга во стихови 1 стих 26.

Секој кој малку научил за настаните во нанотехнологијата и вештачката интелигенција, каде што се вклучени компании како Google, Microsoft, IBM, итн, сега можат да знаат дека овие компании инвестираат милијарди во трансхуманизам. Веќе имам посветени неколку статии за тоа. Прочитајте на пример овој напис за основно разбирање за тоа што е тоа. Ако копаш во таа тема, ќе откриеш дека Анунаки од тоа време всушност отиде подалеку од сега сме на технолошко ниво. Скоро можеме да ги реконструираме луѓето преку нанотехнологијата. Бесмртност луѓе како извршен директор Реј Kurzweil на Google од страна на размислување за да се постигне 2045 со замена на биолошките клетки во нашето тело преку реализација на подобрена верзија на нанотехнолошки производство клетки, овој ефект ќе биде. Анунаки тврдеше дека ја поседува оваа бесмртност. Ова беше сознанието дека на Адам и Ева не им било дозволено да влезат во градината Едем (тој суд - областа - која всушност постоела според глинените плочки). Но, Анунаки исто така беа подготвени да изградат хибридни суштества. Тие направија сите видови крстови помеѓу различни животински видови што се појавуваат на земјата. Во него, истражувањето на Ерих фон Деникен покажува многу интересни докази за пронајдени хибридни остатоци. Анунаки би го изградил човекот како хибриден крст помеѓу видот што веќе живеел на земјата и самиот себе. ќе се види на изложбата Брам Vermeulen, тој дава впечаток дека е вкрстување помеѓу мајмун (геј еректус) и на Anunnaki ќе оди, но ќе ги учат Вес Penre истражување (овде од паг. 191), тогаш откривате дека веројатно претпоставува дека постои крст меѓу веќе многу поинтелигентната личност и Аннунаки. Според заклучоците од неговото истражување, човечката ДНК беше, како што беше, понижена од 12 до 2-строг. Анунаки ја изгради човечката раса како што сме денес, преку генетско размислување како што го знаеме денес од нано технологија.

Тоа е веќе многу да се размислува за ова прво и затоа ќе одам подлабоко во оваа тема во подоцнежните статии. Како што знаете, јас зборував многу за нашата "реалност", како една вид на матрица, како што е разумно добро претставено во филмската трилогија "Матрикс". Сакам да ви покажам како човекот всушност живее во оваа матрица и како е изграден од истиот Аннунаки; како ние како што беа, се изгради заштитен ѕид функција во нашата био-компјутери (човечкото тело како таа дошла преку нано-технологија хибрид помеѓу Annunaki и потеклото на многу попаметни и многу повеќе способен човек, оствари); функција за заштитен ѕид која нè одржува подесена на една специфична фреквенција (како модулатор). Дозволете ми да го кажам на друг начин: нашата перцепција за "реалноста" е толку ограничена што можеме да забележиме само мал спектар на она што е таму; како што е радио или телевизија, може да примате повеќе канали ако само вртете го копчето. Ние сме, како што беше, подесени на канал 1, па не можеме да го слушнеме или да го видиме останатото. Оваа функција на огнениот ѕид ја реализираше 1 од тој Аннунаки, кој е познат во глинените плочки како Енки. Го познаваме подобро под името Луцифер (змијата). Енки во моментов е на Apple (се сеќавам на брендот Apple) да се хранат на дрвото за познавање на доброто и злото на човекот преку интернет да ги намамат луѓето во WorldWideWeb (www) дека компании како Google и Facebook и некој како Елон Муск (од Тесла, Простор X и Неураленк) сака да го поврзе нашиот мозок и тело подоцна. Тие ќе продолжи да ни наскоро пред најлошото на бесмртноста на Annunaki (на "богови"), преку нано-технологија (transhumanism), кои можеме да бидеме како нив. Ние тогаш мора да земе залак од "плодот" што ни го нудат; ние мора, како што беше, да залак на нанотехнологијата и да го дозволиме во нашето тело. Со таа технологија тие нè висат во новата мрежа (новата матрица), што нè држи подалеку од нашата "свест за тоа кои сме навистина". Добредојдовте во душа затвор на Енки, Луцифер, богот на новиот светски поредок (кој всушност е античкиот светски поредок на Енки).

Ако го следите сето тоа и внимателно го разгледате, наскоро ќе откриете дека животот воопшто не е толку депресивен. Потоа, се чини дека е само "надеж". Нема лажна "надеж на Обама" или "Постои надеж" на налепниците на виножитите на христијанските струи, нема вистинско решение. Јас исто така ќе се вратам на тоа во нова статија. Процедете го првиот залак.

Тагови: , , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (3)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Vitalinfo напиша:

  Уште една проклета добра статија. Сигурно причина да продолжите да ве поддржувам финансиски.
  Сè уште не сум целосно убеден дека Захарија Сичин е потполно сигурен како извор на информации.
  Јас го свртев грбот на таа приказна Нибуру. Но, ова беше поврзано со Кори Гуд и Дејвид
  Wilcock. Кореј тврди дека е лажна приказна. Но, сега Кореј Гуде се чини дека е самиот дезинформатор.

  Не бев добар за тоа. Сето тоа звучеше толку надесно. Но, тој беше демаскиран од
  Бил Риан од проектот Авалон. Бил Дож е, според мое мислење, вистински истражувачки новинар. Тој не е новинар, но тоа не е Мартин. Или можеби тоа го прави. Конечно, го правите она што повеќето новинари не се осмелуваат да направат. Тоа е, да се спроведат вистински и искрени истражувања и да се објават за тоа.

  https://youtu.be/qApt0XhbS0E

  Јас сум многу љубопитен за вашите наредни статии за Нибуру.

  Луѓето кои ја читаат оваа поддршка Мартин финансиски. Навистина е важно вистинските истражувачки новинари да продолжат со својата работа. Тие се единствената шанса што ние ја немаме предводена од дезинформанти. Вторите се доволни.

 2. Сигнализација напиша:

  Тие се на пат да го деградираат човекот на постојан суб-човек од АИ. Дигитален и витален затвор во кој суб-човекот постојано ќе влезе во симулативна реалност. Новиот "заложнички" светски поредок, наводно, да му понуди на подобреното човечко искуство да биде ослободено со нивно обесени во (вечниот лек) облак.

 3. SalmonInClick напиша:

  Нибиру:

  Адидас Немезиз !?

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина