Нанотехнолошка синтетичка храна и пребарување на Google за бесмртност

поднесена во НОВИ ИНСТИТУЦИ by на 27 февруари 2016 12 Коментари

Google ангажирала врвен генетичар во нејзината потрага по бесмртност. Google е целосно на "патоказот", како што често го опиша трансхуманистот Реј Курцвеил кој го воведе терминот "сингуларност" и тврди дека човештвото во 2045 ја достигнува својата бесмртност. Претходно Веќе објавив дека е откриено дека ДНК кодот може да се ресетира со замена на дел од ДНК влакната што предизвикува одредено отстапување. Технологијата зад ова е секогаш базирана на нанотехнологијата. Со нанотехнологијата може. . .

Прочитајте повеќе?

Ова е можно, но некои написи на оваа страница се достапни само за членови со златно членство. Ова ја поддржува мојата работа и ви дава само малку повеќе увид отколку кога го читате само насловот или воведувањето на статијата.

Често првата мисла е по читањето на насловот "О, го знам тоа", но тогаш може да ја пропуштите суштината. За да продолжите со овие активности за пишување, не само што е корисно да станете член, туку и да се даде повеќе длабочина.

Со здружување, се согласувате дека вашето членство е донаторство. Затоа вашата месечна исплата е донација за поддршка на оваа веб-страница и објавените статии.

ЧЛЕН НА БЛОГ

Тагови: , , , ,

За авторот ()

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина