Интеракцијата меѓу човекот и неговото потекло

поднесена во НОВИ ИНСТИТУЦИ by на 12 јуни 2015 19 Коментари

изворниот кодИако луѓето се базираа на моето објаснување за квантната физика и "Двоен изрез експеримент" (види овде) може да дојде до заклучок дека имам детерминистички поглед на животот, каде што сè е само проекција и дека човекот е способен да проектира дека добиваната "реалност" е еден вид холограма, тоа е заклучок дека не е точен. Теоретичарите зад документарната серија "Холографски универзум"укажуваат на тоа дека дури и нашите мозоци се холографска проекција и дека ние пловиме само како приматели во" полето за информации "во кое холографската проекција е насочена, како што беше, со" Неограничено јас ". Човечкото битие овде на земјата или во перцепираната проекција, тогаш, како што беше, се сведе на "кукла во играташто е насочено од повисока реалност во рамките на полето за информации. Дека постои информациско поле од кое реалноста е проектирана како еден вид холографска проекција е заклучок што тешко може да се избегне ако започнете од квантната физика и откритијата на "Двојната теорија за слизви". Материјата тогаш ќе ја преземе фиксната форма само кога ќе се разгледа. Сепак, постојат и научници кои потврдуваат дека би можело да има еден вид движење кое носи оптоварување на бран што влијае врз тоа дали или не настанува појавата на интерференција (види овде). Таа теорија се смета за "многу веројатна", но сè уште не е кристализирана. Ако потоа ќе има информативно поле од кое ќе се проектира нашата "реалност" и нашето постоење, всушност, не е ништо повеќе од приемник во полето за информации, кој со сигурност може да каже дека ова е само приемник, а не истовремено канал? На кратко: зошто нема да има интеракција со тоа информативно поле?

Ако ја погледнеме човечката ДНК, можеме да заклучиме по темелна анализа дека човечката генетска мапа се складира во нашата ДНК како еден вид информативен пакет или информативна база. Реј Kurzweil (филозоф, transhumanist и технички се чувствувате во Google) вели дека науката станува се повеќе и повеќе компјутерски науки. Како резултат на тоа, нанотехнологијата гарантира дека луѓето како Реј Kurzweil тврдат дека можеме да изградиме човек по кратко време. Впрочем, ако човечката ДНК може да се реконструира со нанотехнологија, тогаш, всушност, целото човечко тело исто така може да се репродуцира. Најверојатно тоа е исто така цел на тоа Google X проект. Ако се вратиме на детерминистичкиот поглед на животот врз основа на квантната физика, самиот по себе би бил чуден феномен што холограмот - човечкото искуство во оваа реалност - би можел да изгради нов холограм преку нанотехнологијата. Реј Kurzweil тврди дека луѓето во 2045 се бесмртни и дека тогаш имаме свои сопствени аватари. Сега, ако бевме само холографска проекција, како може да биде тоа? "кукла во играта" неговиот нов "кукла во играта" гради? Нешто нешто не се вклопува во тоа чисто детерминистичко размислување.

Лично сум убеден дека навистина постои проток на информации од кои ние проектираме или добиваме големи делови од нашата реалност. Сепак, ние не ја поседуваме функцијата за прием. Не, постои интеракција. Најмалку може да има интеракција со нашето "Неограничено ме", што претходно го нарековме "Оригинал". Во ова не е исклучено дека материјалната реалност се формира само кога ќе ја согледаме, но не сме само набљудувачи. Ние сме, како што беа, поврзани со "Оригинални", но тоа не е само преземање на информации, постои интеракција. Приемник, но исто така и предавател. Покрај тоа, постоењето на фиксна форма што се одржува со еден вид на "земен бран" ми се чини вистинска опција. Проток на информации кој ја одржува оваа реалност цврста, дури и ако ние "не гледаме". Инаку, самиот холограм може да направи нов холограм во холографската проекција кога Реј Курцвеил го завршил својот аватар. Се надевам дека ќе ме следите.

Можете исто така да го споредите постоењето на полето за информации или полето за изворниот код со интернет. Кога ќе го вклучите вашиот компјутер или паметен телефон, сликата излегува од полето за информации. Сепак, можете да комуницирате со тоа информативно поле преку тастатура или други сензори што висат на уредот. Нашиот биокомпјутер наречен "тело", исто така, комуницира со такво поле за информации. Верувам дека постои оригинално поле за информации што е оригинален извор на целата реалност. Областа во која целиот код е присутна или напишана како што беше и во која нашата "Оригинална" се наоѓа како вид предавател / приемник и исто така творец. Значи, ние сме ко-креатори или ко-писатели на изворниот код. Секој кој е дома во работењето на компјутерот знае дека се потребни различни слоеви на софтвер за да ја добиете сликата што ја гледате на екранот. На компјутер Windows е под слојот на Windows навистина ДОС слој под него повторно код контрола процесор изворот врз оние кои и нули. Сега тоа е мое мислење тоа дека "оригиналниот" на човекот е во креативните слој и трансивер на biocomputer наречена "тело" огнениот ѕид се врши преку партијата која некои промени во друга програма слој. Протокот на информации е хакиран, како што беше. Да речеме некаде во "повисока димензија" - или подобро кажано, треба да се нарече пониска димензија, бидејќи е подалеку од изворот - на ниво на програма која, како што беше, влијае на нашата перцепција на ниво на Windows, нашата перцепција е хакирана. Имаме, како што беше, функција на заштитен ѕид или со други зборови: контактот со нас "Оригинал" кој сака да го пренесе целиот изворен код за нас е хакиран. Можеме да имаме интеракција со тој изворен код од нашата "Оригинална" ако можеме да го пробиеме тој огнен ѕид или да го пробиеме.

Често го нарекувам матрицата на Сатурн-месечина или сатанската матрица (види овде). Сега луѓето со религиозно верување може да речат: "Да, и затоа ви треба Исус или Аллах сега за да дојдете на небото."Па, тогаш тој читател не се обидуваше навистина да направи сериозно размислување врз основа на она што го напишав. Кој е заклучокот што би можеле да го извлечеме врз основа на "повисокиот слој" или подлабок слој на програмирање, односно полето за информации или полето во кое е напишан изворниот код, е дека ние (нашиот "Оригинал") мора да биде во можност да го преработи пробиениот слој на Windows. Овој слој на Windows конечно функционира во зависност од изворниот код. На кратко, ако направиме прилагодувања на 'нивото Dos' или на ниво на бит и бајт, осигурајте се дека огнен ѕид повеќе не функционира, а потоа градителите на овој хак има проблем. Потоа исчезнува основата за моќ што се базира на тој пробиен или заштитен ѕид на ниво на Windows. На кратко, базата на моќ што нè ограничува во рамките на оваа тридимензионална пет-свесна свест, тогаш е целосно потопен. Во слики: Замислете го Реј Kurzweil градење Аватар светот со Google и оставајќи ги аватарите подесени на софтверскиот код што го сакаат. Тие, како што беа, заштитен ѕид вграден во Avatar. Ако некој сега дознае како да ја скрши или репрограмира таа функција на огнениот ѕид (хак, ако ви се допаѓа), тој Avatar исто така може да прима други информации од тој безжичен интернет. Ова значи дека базата на моќ на Google на овие Аватари повеќе нема да се применува.

Мислам дека човештвото од слојот на "изворниот код" е зафатено со репрограмирање на реалноста. Со други зборови: мислам дека нашиот "Оригинал" ќе ја пробие матрицата на Сатурн-месечина. Како да го сториме тоа? Нашиот "Оригинал" веќе не прифаќа дека сме заштитени, што значи дека ние само го добиваме она што градежниците на заштитниот ѕид на Windows сакаат да ги добиеме. Ние сме, како што беше, препишување на заштитниот ѕид од изворниот код. Или, подобро кажано, пишуваме нов изворен код на кој веќе не функционира заштитниот ѕид на Windows. Она што го велам подразбира дека градителите на матрицата не се во можност да програмираат на изворниот код. И тоа е токму суштината. Човекот првично е креативен и затоа е во контакт со изворот. Архоontonic хибридни чувари на оваа трета димензија се во контакт само со нивните градители, кои се само повисоки програмски слоеви на 1. Почнувајќи од повеќе слоеви на слоеви, Archons - градителите на матрицата - се на Dos ниво како што беше. Сепак, човекот е во контакт со изворниот код. Затоа тие ни се потребни, бидејќи тие се надеваат дека ќе можат да ги користат нашите програмски вештини за изворниот код за нивна сопствена корист. На овој начин тие се надеваат дека ќе освојат доволно души кои ќе им дадат пристап до изворниот код, за да можат да ја зајакнат функцијата на огнениот ѕид на слојот на Windows - во нашето тридимензионално набљудување. Тие сакаат да се држат до својата база на моќ бидејќи живеат во илузијата дека се вредни. Сепак, човекот знае дека таа припаѓа на изворот, со нејзината "Оригинална". Сфаќајќи дека тоа е најголемото будење за луѓето. Знајте го Вашиот "Оригинал". Вие сте креативни и сте во контакт со изворниот код.

Листа на изворни линкови: Wired.com

Тагови: , , ,

За авторот ()

Коментари (19)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Тора-Фримен напиша:

  Човекот -Не дека на надворешниот школки, Нефеш, или дека заштитниот ѕид надвор, долниот 4-товари, телото на моделот кој грубото тело е вткаена, чиј живот е во крвта, што животното е дух и самосвест, секогаш се движат, е да се зголеми на својот потенцијал и она што е латентен, доби благодарение на повисоките светови може да дојде до откровение. Ние на духот и самосвест, од Руах и Nesjamah (original) се навистина вработени / творци, ако ние не се направи робови на долниот 4 или така, тогаш ние сме на firewall-от, намерата е да се намали подигнете 4-број и да го користите да се направи бракот се одржи (во средината е средба, може да биде болно ако некој не е подготвена, тие ќе се потсети дека тие имаат многу да се поправи) и целото лице, внатре и надвор наметливо, а не илузорна светлина ангел да застане, вклучувајќи појавата и исчезнувањето, се материјализираат и дематеријализира, на кратко, се искачува по скалилата од дното нагоре, и се спушта одозгора надолу, заштитниот ѕид на секое ниво е скршен и можете да патувате.

 2. Тора-Фримен напиша:

  Патот до врвот е начин да се Внатрешна и, исто така, на патот назад, кој се залага е достоен за тоа по заслуга (разбуди) за да се добие право да јадат од дрвото на животот, кое потоа добива пристап за да се тој дрво кое еден е потенцијално. Духовите што самите се firewalls се проголта и консумираат од страна на животните 4 tal, каде желбата се почитува. Тогаш е тој дух и дефинитивно ќе се обратите за 100% во материјализам, или духовни / интелектуална фалшификатор, кои самите и предизвикува нивната непосредна штета, а во најлош случај дегенерира е демон / уништувачи / на destructieven да сакаат само преживее. Кој дава слика / ecomomische / правно лице живот и на тој начин се идентификувани, давајќи им можност на мртвите во живо, чија смрт дава самиот живот е заштитен ѕид и дава опкружен окултни моќи / моќ / дизајнери можност да се изгради на нивните саканиот Подреди по нивната (неуки) робови.

 3. путер напиша:

  Па, тоа е доста информации што нашите мозоци треба да ги обработуваат секој ден.
  Тоа е доста уметност за да може да филтрира сè, и навистина не штеди сè во вашиот хард диск.
  Нека одат одеднаш, па избришете преку пр. Медитација.
  (сите ние сме во премногу ниска вибрации во етер со сите нас)
  Еве поправка на 528 HZ ДНК

  https://www.youtube.com/watch?v=b-6B2zyoFsI

  И драг Мартин, знам дека сите се тестираме тешко, никој не исклучува.
  Меѓутоа, ние од Божествениот Извор треба само да ги почитуваме законите на 12 Универзал.
  Политичките закони паѓаат во ништо.

  http://vitalifeiten.nl/de-12-universele-wetten/

  • PasOpSmoking спречува перење на перење напиша:

   Јас го гледав видеото "буден викенд" на витален живот.
   Сè што ни треба е љубов.
   Или е: Се што ни треба е леб?
   Сите тие будни луѓе јадат леб.
   Леб е робна храна.
   И, исто така, многу лошо за вашето здравје. Дури и полошо од пушењето, кое некои од овие поумни луѓе очигледно го прават.
   И веројатно, исто така, со тутун испрскан со полониум.
   Што глупости што будат викенд.
   Што се случува?
   Храна, храна и повеќе храна. "Тоа беше толку убаво со сите оние будни луѓе, а исто така многу се смее".

 4. путер напиша:

  Нашиот мисловен систем што го прави сé сложено околу нас.

  Ајде да се обидеме да ги направиме среќни на позитивен начин.

  https://www.youtube.com/watch?v=4ILx3CvEsGw

  Мартин, ја сакам твојата личност (јас се гледам во тебе)

 5. путер напиша:

  Љубов сигнал; Музика 528 HZ Фреквенција / поправка на ДНК

  https://www.youtube.com/watch?v=v2CvZ6MzMX0

  Вибрации на срцето / чувството.
  И што можеме да направиме едни со други со сите нас.

  • PasOpSmoking спречува перење на перење напиша:

   buttercup, ова видео со нов нарачка доаѓа од Bea, партнер на виталити (видете го крајот на видеото)
   се контролирани опозициски фигури во оваа мисија на Luciferian услуги со луѓе уплашени за својот суверенитет официјално тврдат.
   Свеста за свеста е исто така свесна за Луцифер. Не дозволувајте да бидете измамени со оваа БС

   • PasOpSmoking спречува перење на перење напиша:

    Значи, капут, треба да го смените вашиот филтер. Тоа е целосно покриено со нови возраст particles.Vitaliti припаѓа на клубот клубот globalisten.Hetzelfde како Чарлс Dredge семејство, Крис ден Daas (направени со неколку други SOPN скршен) Toos Семејство Nijenhuis (ITCCS), Мод Oortwijn etc.etc. Сите се демаскирани како контролирана опозиција.
    Значи поврзувањето на точките е сè што треба да направите за да го видите движењето на новото време.
    За тоа ви е потребна само моќ за логичко размислување, па ставете ја левата хемисфера.
    Тоа е сега целосно оневозможено од многумина.

 6. путер напиша:

  Предавање Универзална свест, убаво објаснето од Марко ван Делфт;

  https://www.youtube.com/watch?v=RbDxnmUchB4

  Како повторно контактирате со вашето тело?

  https://www.youtube.com/watch?v=AWWp7wfqeHU

  Грешка на човештвото;

  https://www.youtube.com/watch?v=L05PKbi5q4I

  ИК - Личноста е илузија;

  https://www.youtube.com/watch?v=VzRNsSg4DsE

  Што е сега, присуство, присуство, сегашноста:

 7. путер напиша:

  И ова исто така се врати во СЕГА;

  https://www.youtube.com/watch?v=NhsctMROWzQ

  Чиста свест не протекува;

  • PasOpSmoking спречува перење на перење напиша:

   Ова е досадно.
   Најмногу лута сум на новото доба.
   Реалноста е целосно негирана.
   Се создава нерамнотежа помеѓу левиот и десниот мозок.
   Значи, верувањето, а не реалното размислување се промовира.
   Опасни по живот настани.

 8. Vanchrissum напиша:

  Знаеш Мартин
  Постојат различни типови на компјутерски системи.
  кои имаат свој јазик, тие не се вклопуваат заедно и затоа не комуницираат едни со други.
  Значи, ќе треба да знаете каков вид на систем што го користите како што вие го кажувате.
  Ако секој човек го користи својот сопствен систем тогаш мора да направите поинаков вид систем за сите луѓе да комуницираат едни со други. и тоа ми се чини речиси невозможно, бидејќи никој не го ослободува својот сопствен систем.

 9. путер напиша:

  Само одговор на вашето пишување (PasOpSmoking спречува перење на мозокот.)

  Не грижете се за мене лично.
  Јас сигурно не сум дел од Движењето Њу Ејџ.
  Јас бев на Земјата Брабант, и сега не сте јаделе Хлеб / Глутен повеќе од 3 години.
  Значи само храна што мајка земјата има да ни понуди.
  Јас не сум нејасен тип на личност, ниту сакам да бидам.
  Мојата лева и десна половина се совршено среќни во рамнотежата.
  Секако, ние остануваме реални.
  Јас лично не го познавам Bea van Kessel, така што нејзините приврзаници на Vitalifeite не го прават тоа.
  Мојата намера е да имате Мир во себе и да живеете во хармонија во однос на другите,
  без предрасуди за вашите соседи и за се што живее.

  Прашање; Дали мислите дека Марко ван Делфт / од горе исто така припаѓа на новото време?
  Јас разбирам дека тој има Шиацу масажа пракса.

  Верувајте во вашата природна САЛФ, во големо добро.

  https://www.youtube.com/watch?v=–6BIKXbq-M

  • PasOpSmoking спречува перење на перење напиша:

   Мислам дека многу луѓе прават многу пари на грбот на болните луѓе.
   Замислете некој да е погрешен. Кажи, на пример, грч тука грч таму, сестра на пијн и боли.
   Наместо решавање на причината, па леб и шеќер и E621 и други ѓубре отстраните од вашата исхрана шема, тие ќе масажа, често без да ти го кажувам како да се избегне болка, затоа што тогаш не се врати, а потоа тие можат да се вработи повеќе не ја плаќаат својата вила.
   И тогаш уште еден совет за луѓето со биполарно растројство. Изведете си во литиум орорат.
   Луѓето со ова "нарушување" веројатно имаат дефицит на минерали.
   Литиум карбонат се дава при предозирање. додека оротата може да се зема во нормални дози и затоа е помалку нездрава. Тоа е само пример.

 10. путер напиша:

  Тука, исто така, местото на Марко ван Делфт (За очите на Аргус)

  http://www.bewustlevenstartpagina.nl/vind-therapeut-praktijk-coach-noord-brabant/tilburg/tilburg-massage-shiatsu-hammam-qi-marco

 11. sandercinemon напиша:

  Се прашувам зошто Нео во Матрикс работат во светот, како што е опишано тука, но сè уште беше буден како вистински човек во тешка физичка светот. Мој заклучок е дека сето тоа е трик за оние кои сакаат да се размислува за да се изведе, како Хинду изам / медитираат / она што е напишано во Ведите.

  • PasOpSmoking спречува перење на перење напиша:

   sandercinemon, тоа е, исто така, мојот заклучок.
   За да се постигне тој заклучок, поминаа 6 години.
   Затоа сум целосно подготвен.
   Ова е мојата последна реакција во заговорната земја.
   Затоа што е премногу фрустрирачки за мене.

 12. путер напиша:

  Nou..die Марко ван Делфт чини да вложи корисна исплатлива професија, и тој ќе заработи прилично денар, но тоа му беше доделена на него;

  https://www.youtube.com/watch?v=-Y7aeI1TKB8

  Па, и она што луѓето ги ставаат во устата како навистина шеќер, Е 621 итн.
  Тие често не се мешаат во тоа, (не го правите тоа на соседите, стоматолози итн.)

  Медитирачката Јога во своето време е сосема здрава за дишење и убав оптимален крвен притисок.
  Значи намалување на стресот.
  Што е помалку погодно за сите нас, и што е жив;
  (или е оваа фикција?)

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина