Што не е во ред со идејата за централна светска влада?

поднесена во НОВИ ИНСТИТУЦИ by на 16 март 2016 16 Коментари

свестПрашањето што често го добивам е: "Што не е во ред со централната светска влада?"Понекогаш нешто друго се додава како:"Исто така има и многу едноставни луѓе кои едноставно им требаат насоки и сеуште е корисно ако ги имате истите правила ширум светот?"Во принцип, веродостојно прашања, ќе речете. Фактот дека има многу луѓе кои не гледаат подалеку од нивните носеви се долги и може да се означат како овци е можеби јасно на просечниот истражувачки читател кој ги посетува ваквите сајтови. Меѓутоа, нема да има луѓе кои се многу интелигентни и имаат многу добро образование, а луѓето со различно мислење претпочитаат да ги нарекуваат "мислители на заговор". Меѓу различните категории на луѓе со различна интелигенција и привлечност најверојатно ќе има многу луѓе кои гледаат само предност во централизирање на моќта, доволни правила, ред и структура. На крајот на краиштата, со растечката светска популација ви треба добро функционирање на правила и договори. И сега во светот постојано расте и животната средина е загрозена во светот (како општ консензус ќе биде) и таму е војна или закана од војна во многу земји, идејата за светска влада можеби и не е толку лошо.

И знаеш што? Многу добро можам да ја разберам оваа мисла! Што не е во ред со идејата? Во спротивен случај, не би било ли утопија да се каже дека децентрализацијата на власта може да се подобри? Па, ако почнеме од сегашниот ментален и духовен развој на човештвото и општеството, тоа навистина би била соодветна утопија. Замислете велејќи дека ќе се откажеме од одредени правила или дека некое село или град ќе мора повторно да изгради сопствено овошје и зеленчук. Не, ајде, централизацијата е погодна и добра. Корисно е да се имаат сите исти закони, така што секој знае што е и што не е дозволено. И ако го организирате ова на европско ниво, па дури и во целиот свет, сите знаат каде стојат. Нели?

Искреноста е да се каже дека ова навистина звучи прилично веродостојно и има несомнено стотици причини зошто централизацијата и глобализацијата би биле добри. Сепак, постојат и неколку причини зошто нешто не е во ред со идејата. За тоа не е само мудро да се разгледа прашањето за тоа кој ја лежи власта и какви луѓе се тоа, туку и за тајните и симболиката во која се опкружуваат. И вие би можеле да го кажете тоа: "Да, но на толку високо ниво може да има и некои тајни. Тоа е сосема за што се одговорни. И ако овие луѓе повремено се чини дека имаат психопатски особини, тоа исто така може да биде карактеристика што е неопходна во таква позиција."Јас се уште се согласувам со резонирањето и сето тоа звучи добро.

Меѓутоа, ако ја разгледуваме приказната од сосема поинаква перспектива, тогаш можеби може да стане малку јасно зошто сето тоа е помалку руменило отколку што изгледа. За малку разбирање на овој напис, го препорачувам филмот Lucy погледнете. Иако филмот е базиран на понатамошната употреба на нашиот капацитет на мозокот, тој дава убава илустрација за вистинскиот капацитет на човекот. Сепак, ова сè уште се смета за матрица реалност (како што ја нарекувам). Но, второто, просечниот нов читател на оваа страница може да оди подалеку. Да почнеме со поставување на прашањето за тоа како нашето општество е изградено и кој дел од нашиот мозок доминира во инспирацијата и надвор од општеството. Во принцип, можеме безбедно да кажеме дека нашето општество ги исполнува правилата и структурата кои одговараат на нашите модели на размислување од лево-мозокот. Многумина исто така ќе го видат тоа како логичен и неопходен аранжман. Но, што ако човекот е многу повеќе од структура, ред и логика? Што ако луѓето не само што имаат повеќе да понудат, но исто така не им требаат насоки, менаџмент или правила? "Ах, нема пријателе, застани ги дивите фантазии, тогаш тоа ќе биде хаос во светот."Што ако целото општество е засновано на деструктивен пирамидален модел, кој се повеќе вклучува исцрпеност на луѓето, животната средина, енергијата и така натаму? Дали она што ние го нарекуваме напредок всушност е напредок?

На ова последно прашање веднаш слушам поток на аргументи: "Па, случувањата во областа на технологијата ни дадоа компјутери, автомобили, подобра медицинска нега и повисок просперитет, а покрај тоа, просечниот човек е многу постар."Значи тоа е напредок? Дали човештвото го доближило до неговото најдлабоко битие, или дали сме оттргнале од тоа? "О, добро, задржи на Vrijland, тоа не е важно во секој случај. Она што е важно е дека можеме да одиме напред, да старееме добро и да напредуваме и да водиме добар живот!"Но, што ви донесе тоа кога сте речиси стотина, и тешко дека можете да залакте низ грлото и знаете дека наскоро ќе умрете? Зар не се сите тие добри спомени само спомени од времето кога не можете да го однесете гробот со вас? Дали поседувањето сѐ уште има вредност? Е она што сте го направиле и постигнале тогаш сè уште од вредност? Зарем не е вредно да се размислува за прашањето "Кои сме во суштина" и "што е значењето на животот и сите просперитет или технолошки развој"? Кој е човекот и што вреди да се има структура, луксуз, просперитет, технологија, правила и "ти го именуваш"? Сетете се на последната забавна забава што ја имавте. Зарем не е ништо повеќе од сеќавање сега? Зарем не е сè во животот во крајна линија само меморија? Запрашајте се за кого навистина сте и што правите тука.

Ако почнете да сфаќате кој сте во најдлабокото битие, сите концепти како што се "општество", "економија", "технологија" и "просперитет" ќе имаат поинакво значење. Тогаш ќе видите дека тие се изградени според структурата на моќ и пирамидалниот модел со цел да се задржи човештвото немоќно и зависно од системот и дека тој систем е создаден токму поради потребата да се притисне човештвото во зависност. Овој систем стана толку голема и сè стана сеопфатен тоа се чини како да не постои друг и е дури и добро што дополнително се централизира власта, но тоа е затоа што системот е толку воспоставени и лулка до гроб наметнува тоа се чини да не може да стори ништо друго. Ако ја погледнеме вистинската суштина на тоа кој сме, имено, "душа" или "душа", тогаш откриваш дека "трката на стаорец" од колевка до гроб, всушност, те држи подалеку од твојата вистинска суштина. "Да, можеш да се справиш убаво, но живееме во општеството и навистина треба да го сторам тоа."Да, но само размислете колку луѓе не се депресивни или несреќни во тоа општество. Исто така има и многу луѓе кои се среќни и уживаат во потполност, но во двата случаи повеќето луѓе не се во контакт со вистинската суштина на тоа кои сме. Таа реализација може да дојде само кога ќе старееме и ќе изгледаме мртви во очите, но за многу дури и тогаш можеби не сеуште. Суштината на тоа што навистина сме свесно искусен е уметност сама по себе, но кога ќе почнете да го гледате тоа, вие исто така го гледате тоа "општество" како што е сега да те чува од својата суштина.

Дека не сте вашето тело, вашите мисли и вашите искуства во општеството, е откритие кое можеби не сакате да го направите. Но, тоа е исто така и причината зошто општеството е структурирано на таков начин што живеете хронолошко искуство во реалноста во левата хемисфера. Времето е исто како илузија како целокупното општествено искуство во овој свет. Целото физичко искуство не е ништо друго освен искуство на вашата душа во оваа матрица илузија. Ја нареков матрицата на Сатурн, бидејќи има култ што покажува дека тие ја обожаваат планетата Сатурн. Тие се наоѓаат на врвот на пирамидата со која се гради општествената структура. Тие имаат корист од фактот дека не сфаќате кои сте во суштина и затоа ве држат слатки од колевка до гроб со општествениот, економскиот, просперитетот и другиот вид на искуство. Дајте им на луѓето леб и да си играат и да ги задржите со краткотрајна закана од страв. Сето во општеството е организирано од оваа група за да ве заштити од вашата вистинска суштина. Дури и религијата е наменета да ве оддалечи од вистинскиот капацитет и да се засновате на страв и "изгледите за спасение со повисока моќ"надеж да се даде. Во реалноста, вие не сте во суштина вашето тело, но вашето тело е био-аватар кој е анимиран и вие всушност се вашата душа. Вашата душа доживува дел од животот во оваа реалност или илузија (што и да сакате да го наречете). Вашата вистинска суштина е над оваа илузија и е поврзана со божествениот извор.

Значи, на прашањето "Што не е во ред со идејата за централна светска влада?"одговорот е едноставен. Во суштина, целата надворешна сила (и всушност целото општество) е наменета да ве оддалечи од вашата свест во однос на вашата вистинска суштина. Оваа матрица реалност се води од еден култ кој е надвор да жетвата вашата душа како што ние ги чуваме свињи во стабилна за колење. Свињите не го сфаќаат ова, бидејќи тие се јадат и стануваат дебели. Ние не го разбираме тоа, затоа што имаме леб и играме и да станеме стари (а можеби и дебели). Матричната илузија не е ништо друго освен стабилна душа или затвор за душа. Прочитајте повеќе за ова овој напис. Кога стануваме свесни за тоа кои сме, можеме повторно да дојдеме во контакт со суштината на нашето постоење, имено со нашата душа. Ние не сме беспомошни суштества кои имаат потреба од водство. Меѓутоа, поради "намалувањето на човештвото", многу луѓе ја изгубија оваа свест. Всушност, вие не сте човечко суштество, вие сте бесконечна свест и душа во врска со божествениот извор којшто само искусува човечко искуство во овој затворен затвор. Разбудени од таа илузија и доаѓаат во врска со твојата суштина преку љубовта квантен заплет со божествен извор!

Тагови: , , ,

За авторот ()

Коментари (16)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Ezra70 напиша:

  Ви благодариме на Мартин за овој прекрасен напис. Ставивте зборови како тоа навистина е.

  За да го постигнете ова, прво треба да се допре до коската во вашиот живот, во спротивно не можете да го достигнете овој заклучок.

  Она што ми се допаѓа толку многу е тоа што овде не постои омраза како на многу други алтернативни локации.

  Шелден е толку негативен и ве држи од позитивното.

  Едноставно кажете ја вашата искрена приказна за луѓето да сфатат дека се излажани и тоа го прават колумнистите овде.

  Честитки!

 2. Трева напиша:

  Добро опишан Мартин, продолжете да ја следите страста на која срцето ве посочува, каде што оваа поговорка очигледно потекнува. Нагоре!

 3. PieterStuurman напиша:

  За да видите што не е во ред со централната светска влада, потребно е да се разберат основните принципи на 3.

  1 - Ситуацијата не е во ред само ако е во конфликт со нашите преференции. Значи, ако тоа е непожелна ситуација.

  2 - Моќта на еден, е слободата на другите.

  Централизирањето на моќноста на 3 е исто како зголемувањето на моќноста.

  Ако слободата има наше изборот - и затоа не-слободата е непожелна - моќта (секоја моќ) е спротивна на таа предност.
  Бидејќи централизацијата на моќта е иста како и зголемувањето на моќта, централизацијата на власта значи зголемување на слободата.
  Централизацијата на власта, на тој начин, доведува до ситуација која сè повеќе е во конфликт со изборот: слобода.

  Само ако најдеме дека слободата е во ред, централизацијата на власта е добра идеја.

 4. Трева напиша:

  Кен Боте - Нов светски поредок

  https://youtu.be/wz1oS30zHyE

 5. Фримен напиша:

  https://www.youtube.com/watch?v=nwK7VRkbGiU.. политички-коректна и прогресивна политика е оружје што NWO го користи за да ја лиши Европа од својот идентитет чекор по чекор.

  Ако универзалните принципи ги цени светската буржоазија, различните бои и исходи на кожата ќе се сметаат за пријатни во рамките на националните граници и ќе одговараат на различни обичаи и обичаи без опасност од губење на идентитетот на домородните народи. Добро е што универзалните принципи во рамките на националните граници и натаму имаат препознатливо толкување од автохтоното мнозинство без дискредитирање на малцинството. Ако постои заедничка основа на принципи, се очекува дека разликите во потеклото, јазикот и толкувањето на тие принципи не треба да претставуваат проблеми во општеството.

  Насекаде ќе собере малцинство почитувањето на мнозинството, додека зачувување на идентитетот предвидени универзалните принципи се дели, а, исто така, учат да зборуваат на јазикот, инаку тоа е барање за проблеми, и таму е, всушност, не станува збор за да живеат заедно, но одделни животи .

 6. Diewer напиша:

  Ха Мартин (и сите),

  Навистина повторно да биде многу фини објаснување од нас на оваа земја ... Јас сум со читање "Најопасните суеверие" на Larken Роуз - може да го симнете на интернет како е-книга. Можеби тоа беше дури и линк на оваа веб-страница што ја следев. Тоа е многу добро дело за таканаречените владетели и авторитет и што всушност е тоа. Јас можам да го препорачам!

  Дали знаете што ми е тешко? Јас сум свесен дека не сум лицето чија улога играм тука, јас се 'повеќе' од мене и мојот живот, јас секако имаат искусни како сите работи одат во "системот".

  Како можете да видите од една страна како "заебана" (excusez le mot) сè е тука и сеуште оди позитивно? Сметам дека понекогаш е многу тешко, затоа што честопати се заземјува од системот. Можам да мислам дека сум поголем од она што изгледа во мојата улога овде, но тоа не ми помага (сеуште?) Доволно за да го направам животот живолив. Како го правиш / го правиш тоа?

  Тоа не е недостатокот на знаење и разбирање - Сум бил на многу години на оваа патека, но ми се допаѓа да се направи комбинација тешко ... Бидејќи животот и она што ова е предизвикано од болни умови, тоа е тешко да се издигне над - но тоа е намерата на системот, го знам тоа. Дали некој има рачки за ова?

 7. Јон напиша:

  Идеите и начините на размислување на поединците зад NWO нема да бидат веднаш видени од масите кои исто така ќе видат некои предности на НВО. Во оваа книга од А. Ралф Епперсон од 1989 (инсајдер), тој кажува што ќе всушност води NWO. Сте биле предупредени. Разбуди се.

  Википедија:
  Epperson е силен верник и едукатор во конспиративна поглед на историјата, Колку следбеници тој резимира велејќи: "историски настани се случуваат од страна на дизајнот за причини кои не се генот митинг направи познат на луѓето." [3] Ова е во спротивност со погледот одржана од страна на поголемиот дел од историчарите денес, што е случаен поглед на историјата. Епферсон го опишува Случајниот поглед на историјата велејќи: "настаните во историјата се случуваат случајно, без очигледна причина. Владетелите се немоќни да интервенираат. "[3] и" никој не знае зошто се случуваат настани - едноставно прават ". [4]

 8. Кралство напиша:

  Гледаме дека повеќе "игра непријателство" помеѓу големите и моќни место ќе се направи за Алијансата "заеднички" дочекав непријатели секогаш профитабилен и големите бизниси (во овој случај, главно против исламскиот револуционери и на крајот против сите видови на фундаменталистичките групи. Сите и секој кој не се грижи за NWO ќе мора да го добие најлошото од тоа). http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/01/Amerikaanse-Europese-Russische-invasie-van-Libi-begonnen..

  Важен 'заедничка' непријател на сектата на Вавилон е биолошки автентични-про-хуманоста, која треба да биде "замени" и transmuted / форма степен, има многу за да започнете. И тогаш, исто така, и измамата од планетата-X, која ја толкуваат масоните, кои постепено се повеќе и повеќе пуштаат во текот на мислите, се врти во широката јавност.

 9. Трева напиша:

  Што е Себе? Тајното знаење за себе.

 10. Трева напиша:

  <Фондацијата Љубов
  Инспирирајќи ги луѓето да сакаат безусловно
  http://www.thelovefoundation.com/

 11. Трева напиша:

  Нов светски поредок - Конспирација на една светска влада (документарен филм)

 12. Анализира напиша:

  Се чувствувам се повеќе и повеќе дека експоненцијалниот раст на свеста се зголемува, јас го забележувам сето тоа. Тоа е чувство на вибрации што ги чувствувам кога разговарам со другите луѓе, гледам како се одвиваат извесни геополитички / економски случувања и кои вредности им овозможуваат на луѓето да преовладуваат над материјалот. Ние се уште не веруваме едни на други на одредени точки, но длабоко во суштина сме суштински исти.

  Луѓето повеќе не можат да бидат измамени толку брзо, бидејќи можете да кажете колку често можете да го примените истиот трик пред да почнете да работите како функционира?

  Кралот всушност нема облека.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина