Зошто стравот од смртта е најголемата лага на сите времиња

поднесена во СИМУЛАЦИЈАТА by на 15 октомври 2018 11 Коментари

извор: bustle.com

Често слушате дека смртта е илузија. Всушност, времето е илузија. Ова е кажано од многу луѓе, но никој не може навистина да го направи тоа опипливо, а покрај тоа, ние доживуваме време и стравот од смрт е од витално значење за нашите системи на верување. По читањето на оваа статија, вашиот страв од смртта исчезна. Исто така ќе видите дека времето е навистина илузија. Ви ветувам тоа.

Изјавата дека смртта е илузија главно може да се слушне во духовна или верска смисла. Сепак, постојат и едноставни научни докази дека времето е илузија и дека смртта е илузија. Нема ништо волшебно или духовно. Науката не ги толкува соодветно резултатите од сопствените експерименти. Само научник од 1, Том Кемпбел, го видел преку него (во претходниот напис). Стравот од смрт навистина мора да биде во ѓубрето. Стравот од смртта е најголемиот предизвик да нè вовлече во рацете на трансхуманистичката желба за бесмртност. Отсекогаш бил голем фактор во религијата, бидејќи тој не сака да оди на небото, а потоа да живее вечно. Сигурно не сакате да одите во пеколот, па морате да се покаете или да добиете секакви други трикови за да стигнете до Нирвана. Реинкарнирајте додека не тегнете еден од нас и конечно не разберете, за да го олесните. Не, тоа не е глупост, тие се работи кои се дел од симулацијата.

"Ах, таму го имате повторно со симулацијата". Да, јас го разбирам тоа, но од суштинско значење е да ја преземете проблематиката за да ја разберете. Затоа е од суштинско значење да научите да ја видите основата во прв план. Тоа започнува со тоа експеримент со двојни прорези што покажува дека материјата постои само кога е забележана. Само кога има набљудувач да излезат "сите можности" (и ова е термин од квантната физика) суперпозиција.

За време на мојата студија во воздушната инженеринг, заедно со мојот колега студент Ханс напишав симулатор за летање. Значи бевме програмирање многу тешко. Тоа е веќе повеќе од 20 години, така што сите изгледаа помалку графички детални како и денес. Забелешка: ова беше симулација со еден играч, така што немаше други играчи во оваа област. Тоа го прави програмирањето многу полесно. Она што е важно сега е дека кога пишувате софтвер сакате да бидете во можност да ја покажете сета можна "материјализација" на движењето на плеерот на екранот. Замислете дека на вашата глава имате очила за VR. Движењето на вашата глава му овозможува на софтверот да пресмета кој пејзаж го гледате. Со работа на симулација себе, тоа стана многу опипливо за мене како тоа функционира. Важно е исто така да го видите и да научите да ја разберете основната терминологија од квантната физика.

на излезе од суперпозиција на сите можности, е иста како кога ќе ставите ВК очила и ќе ја свртите главата. Софтверот потоа пресметува кои слики се проектирани во 2 екраните (за ефектот 3D) на вашите очила. Изворниот код на софтверот на тој начин го одредува она што го гледате, но тоа е ваш избор (движењето со вашата глава) кое одредува што (која слика) доаѓа од суперпозиција. Софтверот нуди, како што беа, сите можни опции. Не можам да дадам подобро објаснување за терминот "суперпозиција". Значи квантната физика дава јасни индикации дека живееме во симулација. Но, исто како што планерите не можат да го видат светот, научниците од нашиот 3D свет не можат да гледаат и да ја препознаваат симулацијата. Тоа е дека живееме во време кога симулациите стануваат се повеќе и пореални, така што конечно можеме да го добиеме (види детално објаснување во мојот претходен напис).

Сега може да се каже дека нашиот свет мора да биде мултиплеер игра, ако сеуште е симулација. Впрочем, ние не сме сами. Посебно е што терминот "квантно заплеткување" од квантната физика уште еднаш дава индикација дека живееме во симулација. Открив дека облачната платформа на Google за зголемена реалност (AR) го применува принципот на зацврстување на облак. Ова значи дека неколку играчи со, на пример, Microfosft Hololens на носот, истовремено го гледаат истиот објект, во иста форма и позиција од својот агол на гледање. Сега се чини дека ако фотон парот излегува од суперпозиција во квантно-физички експерименти, се чини дека нивната позиција е воспоставена преку квантната заплетканост. Ако честичката 1 се промени, честичката 2 го прави истото; дури и ако се милји или светлосни години едни од други. Откако ќе се забележи, перцепцијата е секогаш засечена насекаде. Складирањето на облак на Google го прави истото (прочитајте го деталното објаснување овде). Колку индиции сакате да ги имате во симулацијата за повеќе играчи?

Ако потоа откриеме дека живееме во симулација на мултиплеер и не се грижиме кој ја изградил таа симулација, може да заклучиме дека нашите тела се дел од симулацијата. Нашето тело не е ништо повеќе од аватар во играта Playstation. Тоа е само толку реалистично и материјално што не можеме навистина да го веруваме. Дури и нашиот мозок - тој систем во черепот кој сега размислува дали ова може да биде вистина - се материјализираше како резултат на перцепцијата. Значи, кој си ти не е твојот мозок, а не твоето тело. Вие сте глума душата во мултиплеер игра. Квантната физика го докажува тоа.

Времето може да се спореди со започнување на игра во Playstation плеер. Сите можности во играта се сите на тоа едно мало CD. Во мултиплеер игра дека софтверот е некаде на централен сервер. Но, за сликата ЦД-то веројатно е полесно да се користи. Сите можности се веќе на CD-то. И исходот од играта и почетокот. Само со ставање на ЦД-то во плеерот, избирање на вашиот аватар во играта и преземање на контролорот за да ја започнете играта, започнува илузијата со времето што ја играте играта хронолошки. Но, сите можности - повторувам - сите можни избори се веќе во изворниот код на CD-то. Затоа времето што ја играте играта и сликата е на екранот е всушност илузија. Земете го CD-то од Playstation и држете го CD-то во рака. Сега ја држите цело време илузијата на играта во вашата рака. Во 1 секунда постојано ја задржувате илузијата на играта.

Ако научите да гледате дека живееме во симулација тогаш исто така почнуваме да сфаќаме дека хронолошкото доживување на времето на оваа игра е за истата илузија како во примерот на играта Playstation. Можете да ја започнете играта онолку пати колку што сакате. Ако ви кажам дека градителот на нашата симулација има изградено во некои "нивоа", така што кога аватарот во играта умира, одиме на едно ниво, а потоа се враќаме во нова кукла во играта, тогаш тоа е можеби само мост е премногу далеку за да ги содржат. Јас ќе се обидам да го објаснам ова подетално во следната статија. Всушност, јас зборувам за терминот "реинкарнација".

Затоа сме во мултиплеер симулација во кое време е илузија, бидејќи сите можни избори, вклучувајќи ги сите можни исходи на играта, се веќе шифрирани во изворниот код на софтверот. Софтверот го пресметува исходот врз основа на нашите акции (нашите избори). Сите тие можни исходи веќе се фиксни пред да ја започнеме играта. Како и сите можни исходи се веќе на ЦД-то, пред да ги ставите во Плејстејшн и можат да седат со часови на крајот.

Ако потоа дојде до тоа откритие, можеме да заклучиме дека нашиот аватар - она ​​што ние го нарекуваме нашите тела - е само кукла во играта. Ние само ќе се идентификуваме многу со куклата во играта. Не сакаме да ја изгубиме куклата во играта. Станавме приврзани за нашето тело. Ние заборавивме дека сме набљудувачи и дека "ние сме" не е нашето тело, туку набљудувач. Кој е оној набљудувач? Тоа е ти: твојата душа. Тоа е духот во шишето; оној на контролорот; а не кукла во играта. Значи, нема да умреш. Куклата во играта дојде до крајот на играта искуство, но лицето седи на каучот со контролорот во рака само продолжува. Кој си ти не е твоето тело, не ти е мозокот: ти си инспирација. Вие нема да умрете. Вие само ја оставате оваа симулација; исто како што го напуштите вашиот Playstation игра кога ќе стигнете до крајот на играта. Сте биле таму пред да ја започнете играта, а потоа сеуште сте таму.

Времето е илузија, смртта е илузија.

О, да, и не изврши самоубиство сега! Ќе го објаснам тоа подоцна. Но, тогаш завршувате на друго ниво на симулацијата и повторно треба да ја играте целата игра. Не го стори тоа!

Тагови: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (11)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Со знаење и согледувања што моментално ги имам, јас сум моментално на мислење дека Луцифер ја хакирал "реалноста" на земјата (а можеби и во овој сончев систем). Можеби е интересно за идната статија да ја споредува симулацијата создадена во целост од страна на Луцифер како симулирана симулација од Луцифер.
  На пример, историјата што се изучува во училиштата и универзитетите е лага и, на пример, се сокриени бројни "артефакти надвор од место". Ако Луцифер ја создал моменталната симулација, тогаш ми се чини дека тој ќе создал историја (исто така треба да биде на неговото пишано ЦД). Очигледно ова не е случај, бидејќи сегашните владетели прават сé за да ја сокријат вистинската историја.

  • Мартин Vrijland напиша:

   Тоа е разлика на увид со кој можеме да започнеме.
   Сфаќам дека Луцифер ја копирал универзумот на КХАА (види Вес Пенр) и на тој начин ја презел историјата на тој универзум. Во него претпоставувам дека тој универзум е и симулација.
   Тоа оди малку предалеку за оваа серија статии, во кои главно сакам да им објаснам на луѓето зошто живееме во симулација и какви докази за тоа може да се најде во квантната физика. Сепак, сигурно е нешто за иднината исто така да разговара за историјата и артефактите, како што се пирамидите, Атлантис итн.

 2. JV напиша:

  Но, во која симулација ние се будиме по смртта? Дали се сеќаваме на ова знаење? Тоа е прашањето. Голема можност дека градителот размислуваше за сè за да се вратиме овде.

  • Мартин Vrijland напиша:

   Да, ова се идеите на Вес Пенр.
   Во меѓувреме имав широка дискусија со која тој призна дека е многу веројатно дека KHAA е и симулација.

   Во моментот кога ќе сфатите дека KHAA е исто така симулација - која всушност ги покажува сите сличности со сингуларноста - откривате дека "избегањето од луциферската матрица" и враќањето во KHAA не е ништо повеќе од враќање во друго ниво во симулацијата (1 димензија повисока).

   Затоа, враќањето на позицијата во која душата има свое потекло е, според мое мислење, единствена опција. Погледнете го дискусијата подолу на ова видео:

 3. Мартин Vrijland напиша:

  Мислам дека тоа е навистина моќна посета.

  https://www.rt.com/news/441291-nasa-mars-walk-vr/

 4. Вилфред Бакер напиша:

  Сега, ако едноставно запрете со совпаѓања и откако ќе влезете, сите вие ​​сте светло, натпревар е парче хумор од светлото. Не купувајте натпревари, туку полесни тегла, можете да продолжите со некои животи.

  Љубовта

  • Мартин Vrijland напиша:

   Концептот на светлосното битие е, исто така, по потекло од Луцифер. Тоа е еден вид на концепт во кој идејата дека сме сите свест се праќа во луциферна заштитна мрежа.

   Ние не сме светли суштества, ние сме "инспирација" или подобро "свест".

   Проблемот со сите овие зборови, сепак, е дека тие се дел од парче киднапирани од страна на Luciferian цел да ги водат луѓето во безбедносните мрежи и за да можете подобро да дадете уште една титула, но не можам да мислам на тоа толку брзо.

   Предизвикот за луѓето кои, на пример, поминале години на гуру обука, е дека тие мислат дека веќе се свесни за тоа и затоа повеќе не се мачат да дискутираат за материјалот опишан овде (и совршено објаснет во видеата на Том Кемпбел). студија.

  • Мартин Vrijland напиша:

   Аватар кој влегува во игра за Playstation прави нешто што не прави смисла. Аватарот може да сфати дека некој седи на копчињата на неговиот / нејзиниот аватар кога реализацијата продира дека "реалноста" не е реалност, туку симулација.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина