Кои се димензиите, што е свест, како се гради нашата реалност и колку димензии постојат?

поднесена во СИМУЛАЦИЈАТА by на 14 октомври 2018 22 Коментари

Во рамките на нашиот 3-димензионален свет, барем во светот како што го гледаме со нашите очи во 3D, може математички да ги дефинираме димензиите, но што е со духовните димензии? Што значи концептот? димензија во духовниот или верскиот свет? Во оваа статија ќе најдете детално објаснување и се обложувам дека ќе бидете кристално јасни откако ќе ги прочитате овие практични примери! Дури и ако мислите дека веќе го знаете и вие не морате да го читате воопшто, ве советувам да ја оставите вашата љубопитност да биде бесплатна. Можеби ќе добиете моментот на еурека, додека пак мислевте дека оваа тема веќе е намалена за вас.

во "приказната за планерите"Објаснив како можете да ја видите разликата помеѓу 2D и 3D во рамките на нашата" реалност ". На пример, дводимензионално суштество не повикало никакво разбирање на формите бол of коцка. Овие форми се гледаат многу поинаку во дводимензионалниот свет. Сфера која паѓа низ рамна рамнина се перцепира како точка што се појавува одеднаш, се проширува до редеа, повторно станува потесна, а потоа повторно исчезнува. Дво-димензионални суштества во нивниот рамен свет на тој начин ќе имаат време искуство на точка, проширување на линија, стеснување на линија, точка и повторно ништо воопшто. Тоа би било нивно време искуство во сферата. Меѓутоа, во тридимензионалниот свет, сферата е веќе таму пред да падне низ авионот, за време и потоа. И временската перцепција на сферата и формата се различни за дводимензионалните суштества, како за тродимензионалниот човек кој ја спушта сферата низ рамен авион. Можеме да ги пресметаме овие димензионални феномени математички. На пример, ние можеме математички да пресметаме како треба да изгледа тридимензионалната застапеност на форма во четвртата димензија. Не можеме да го замислиме само затоа што нашиот мозок е ограничен на тридимензионално размислување и нашата перцепција за ова е исто така ограничена.

Ако сте веќе вртоглави пред очите, преку овој краток вовед, би сакал да ве запознаам на поинаков начин на гледање на димензии. На крајот на краиштата, често се зборува за димензиите во духовниот свет, на пример, но ако треба да се види дека во математичката перспектива, наскоро ќе биде вртоглавица. Впрочем, не можеме да замислиме ништо визуелно. Ние можеме да се во најдобар случај да се направи споредба на пример со мирис на куче што е посилна од нас, што тој го гледа како повеќе од нас ако гледаме на спектарот на светлината перцепира од страна на нашите очи и она што може да се мери со опрема и да ја признае голема разлика . Можеме да ги наведеме примерот на WiFi или други безжични мрежи, во која поток на податоци е да се прикажува на нашите мобилни телефони, но каде што нашите очи, уши, нашиот мирис и не допирајте ништо на сите meekrijgen. Тоа ќе даде малку идеја за "други димензии". Сепак, јас би сакал да го стави во сосема поинаква перспектива за вас.

Најпрво би сакал да ве запознаам на тековната технолошка состојба. Важно е да се знае дека сме на работ на голем скок во областа на паметните телефони. Елон Муск веќе рекол: "Ние во моментов ги користат ниско пропусен опсег за комуникација со голема количина на информации кои на интернет ни нуди, затоа што ние ги користиме нашите очи, уши и нашите прсти да работат на уредот ние многу за одржување на ден во наши раце". Тоа може да биде различно во блиска иднина, бидејќи развојот е речиси подготвен да го доведе нашиот мозок онлајн. Наместо да ги прочитаме сите информации што се наоѓаат во писмото, целокупното знаење, компјутерскиот капацитет и меморијата може да се додадат во нашиот мозок со многу поголем пропусен опсег. Тоа е затоа што треба да ги отстраниме тие бавни очи и преводот што е потребен во визуелниот центар во нашиот мозок. Скептиците велат дека никогаш нема да го достигнат ова, бидејќи едноставно се чини невозможно да ги поврзе сите неврони со безжичната мрежа. Јас се залагам за "почекајте и види" и претпоставувам дека Елон Маш е фронтменот на Дарпа, кој е дозволено да ја доведе таквата технологија на пазарот во фази. За мисла вежба во врска со моето објаснување за тоа како димензии работат, да претпоставиме дека оваа технологија е достапна сега и 5 години (и можеби дури и порано).

Важно е однапред да се научи што ќе бидат компликациите од таков технолошки скок. Ние всушност зборуваме за "мал чекор во мозокот, но огромен скок за човештвото", бидејќи ние брзо се движиме кон ситуација што ја препознаваме од филмската трилогија" Матрикс ", имено онаа во која можеме да преземеме информации во нашиот мозок во 1x. Вие навистина може да ги преземе потребните податоци со брзината на мрежата (која веќе ќе биде 5G) за да стане хеликоптер пилот или да научат кунг фу. Вашата меморија ги презела сите моторни информации што им припаѓаат на тие работи. Потоа можете да го поставите во вашата долгорочна меморија, така што таа ќе стане втора природа, како што беше.

Се разбира, оваа технологија ќе мора да се повлече, бидејќи во спротивно ќе добиеме премногу голем шок ефект во општеството. И, се разбира, воведувањето на таква технологија ќе помине низ потребата за решавање на болести како Алцхајмеровата болест, но на крајот социјалните медиуми најверојатно ќе помогнат да се добие општата јавност навикнати на оваа технологија. На пример, ние можеме да споделуваме спомени меѓусебно на Instagram (или нови платформи). Потоа можеме да ги испратиме меѓусебно нашите соништа и можеби богатата земја може дури и да купи дополнителна меморија во облакот од Гугл, така што дипломирањето е многу полесно. Се разбира, ние нема да ги отвориме сите пристаништа во 1 пати.

Во тој контекст, разгледајте ја сезоната 1 3 сезона Црното огледало на Netflix

Индустријата за порно и игра исто така е веројатно да биде главна движечка сила во воведувањето на овој револуционерен технолошки чекор. Ние веќе го гледаме ова со секс-роботи, за што дури и веќе борделите се отворени. Индустријата за игри веќе се подготвува за овој свет полн со нови можности.

Веќе добивме вкус што ќе дојде преку стаклото на Google, Мајкрософт Hololens и други очила кои проектираат слој над вистинската перцепција. Зголемена реалност (AR) е она што ние го нарекуваме тоа. Ако нашиот мозок е онлајн подоцна, можете да ги извадите очите, како што беа. Потоа можете да го прилагодите набљудувањето во реално време, со пребришете што гледаат вашите очи или поставуваат слој над неа. Оние кои имаат пристап до нашиот визуелен центар, потоа можат да се ослободат од сè со нашата сензорна перцепција. На пример, ако одите во јавен тоалет, каде што мирисот не е многу пријатен, можете да го направите тој центар поинаков во мозокот. Вие всушност може да ја стимулира секоја сензорна перцепција директно во мозокот. Ова најверојатно првенствено ќе им биде понудено прво на луѓето со, на пример, депресија или други нарушувања. Што е поубаво од тоа што можете да пребришете одредени психолошки чувства. Значи, ние веројатно ќе видиме чекор-по-чекор вовед, но во меѓувреме можете да ги пратите на она што ќе биде теоретски можно.

Во тој контекст, разгледајте ја сезоната 3 5 сезона Црното огледало на Netflix. Сезоната 4 епизода 2 исто така е корисна во овој контекст.

Реј Kurzweil, кој често се споменува на страницата, директор на технички случувања во Google, а исто така филозоф и пронаоѓач, зборува во многу од неговите презентации за можностите што ќе ги понуди овој развој. Најголемата можност е дека каде што сите сензорни стимулации може да се проектираат во нашиот мозок и затоа можеме да почнеме да живееме во симулативни светови. Тогаш можеме буквално да претставиме сè во областа на видот, слухот, допирот, мирисот и вкусот директно во нашиот мозок. Корисно е тоа да не се случи ако стоите во средината на крстосницата во Амстердам, но ако сте опуштени на стол или сте во затворена просторија. На овој начин може да се доживее еден нов свет во мир и тишина. Сè што во областа на она што го чувствувате сетилата, тогаш, го сфаќа животот толку реален што е исто како во реалниот свет. Можете дури да симулирате гравитација во мозокот. Само помислете на филмот Avatar, но без сите оние сини кукли. Тоа може да изгледа исто толку реално колку и Вашата моментална опсервација.

Ние сме тогаш технички на местото каде што ние луѓето може да изгради симулации кои навистина не се разликуваат. Ако веќе сте фан на Playstation игри, а понекогаш и ќе имаат тенденција да се изгуби целосно во таква игра, почекајте до моментот кога врска мозокот е, за игрите кои ќе доживее тогаш нека ти навистина поминат џунглата оди и ако го пукаш твоето оружје празна, можеш да видиш дека куршумите навистина летаат од оружјето, го почувствувате реакцијата и го слушате треснењето. Исто така, го гледате вашиот непријател навистина крварење и всушност сè станува вистински како што навистина е. Игрите на иднината ви дозволуваат да доживеете сè. Потоа стигнавме до точка каде што можеме да започнеме мултиплеер игри, кои веќе не се навистина препознатливи. Ако луѓето имаат тенденција да се изгубат себеси на екранот 2D во игра, а понекогаш и да седат зад нивниот екран деновиве, како ќе биде тоа кога игрите стануваат реалистични! Што ако добиеме многу убави и позитивни симулации. Што ако ни се понудат многу примамливи симулации?

Ние се уште не сме таму. За добро разбирање на терминот "димензија" треба да одиме чекор понатаму. Замислете дека група ученици е избрана да живее во симулација една година. Сè што го гледаат и доживуваат е директно проектиран во нивниот мозок. Дозволете ни за погодност (и хипотетички) дури и да се претпостави дека нивната оригинална тела нанотехнологијата изменета, така што кожата на сончева светлина може да се конвертира во енергија за телото и така што тие не треба да отпад удари надвор. Значи, тие не мора да се грижат за своите тела во реалниот свет и целосно да се идентификуваат со аватарот во симулацијата.

Сега претпоставувам дека нивните аватари имаат сосема поинакво искуство во времето во таа симулација (Погледнете тука повторно пример за различно време искуство во серијата Црно огледало на Netflix: сезона 3 епизода 2). Во симулацијата 1 година всушност трае 1000 години. Во рамките на нивната симулација можат да умрат, да се родат повторно во друго тело и да можат да доживеат секакви револуции. Во одреден момент, тие ја доживуваат индустриската револуција и еден ден се сведоци на подемот на компјутерите и на интернет. Потоа во одреден момент доаѓа до точка дека тие добиваат паметни телефони и можат да комуницираат едни со други на големи растојанија (во рамките на симулацијата). Тие имаат iPhone и Facetime и сега летаат целиот свет. Во одреден момент 1 на аватарите во играта се разви во специјалист за нанотехнологија кој е во состојба да го доведе нивниот аватар-мозок онлајн. Тие се, 1000 години подоцна, пристигна на местото што тие имаат на мозокот конекција, а потоа се распаѓа во моментот кога тие на крајот се изгради симулација која проектира директно во нивната аватар мозокот. Тогаш група аватари решаваат да живеат во оваа новоизградена симулација и целосно да се идентификуваат со куклата во таа симулација. Тоа е затоа што целата сензорна перцепција е директно стимулирана и затоа сè се чувствува реалистично.

Бројките во новата игра не се сеќавам кој беа аватари кои имаат изградено својата игра и исто аватари не се сеќавам кои изградиле нивните симулација и дека тие дури и живеат во симулација. Куклите во новата игра се димензии 2 подлабоко од оригиналната група ученици.

Ако го разбравте погоре, ја откривте новата дефиниција за терминот 'димензија'. Јас ќе ја резимирам за вас:

Димензијата е резултат на симулација во рамките на симулацијата

Ако го споделите погоре приказна да оди добро и да разберете што мислам, тогаш можете да препознаете три димензии. Оригиналната / прва димензија, како онаа во која живее групата ученици. Втората димензија, како онаа во која групата студенти живеат во своите симатери во симулацијата. И третата димензија, во која аватари од втората димензија изградиле нова симулација за да продолжат да живеат во кукли од таа нова игра.

Па, ако ви кажам сега дека речиси 1 век експеримент покажа дека ние веќе живееме во симулација, може да се разбере дека постојат повисоки димензии? Само прочитајте како тоа е со таа теорија на симулација овој напис. Направете го тоа! Не само што објаснува сè на духовно и верско ниво, туку и ги објаснува сите видови на физички закони. Пред сè, објаснува квантна физика (ако сега знаеш што е тоа). Всушност, концептот на квантен заплет е целосно во согласност со она што Google Cloud го прави во својата платформа техника за прицврстување на облак за зголемена реалност. И терминот "суперпозиција" од квантната физика е јасен показател дека сите можности веќе скриени во кодот на симулацијата.

Конечно, прашање: "Дали се сеќавате на оригиналното јас во првата димензија?"

Проучување на статиите подолу овој линк добро се согласувам и размислете повторно за тоа. Во подоцнежната статија ќе се вратам на прашањето колку димензии може да постојат и што всушност терминот "свест" значи во конкретни услови.

Тагови: , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (22)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Многу просветен статија Мартин!
  Во однос на дефиницијата на димензија дадена од вас, јас би сакал да направам додаток. Вашата дефиниција на димензија е:

  "Димензијата е резултат на симулација во рамките на симулацијата."

  Изворот (или првата димензија) од кој сите димензии потекнуваат никогаш не може да биде димензија според оваа дефиниција, бидејќи изворот (или првата димензија) не е резултат на симулација во рамките на симулацијата. Изворот (првата димензија) беше, е и секогаш ќе биде. Изворот (првата димензија) не е расиплив, за разлика од симулациите (димензии) создадени од овој извор (првата димензија).
  Затоа би ја проширив вашата дефиниција за димензија со исклучок; изворот или првата димензија, од која се создадени сите родителски димензии. Затоа, дефиницијата за димензија може да биде:

  "Димензијата е резултат на симулација во рамките на симулацијата, со исклучок на димензијата на изворот".

  Оваа изворна димензија (или прва димензија) е, според мое мислење, божествената димензија од која сè е создадено. Според тоа, "Бог" или "божественото" е оваа изворна димензија и секоја (мулти-димензионална) свест која ја носи оваа изворна димензија затоа треба да биде во контакт со оваа изворна димензија. За жал, на Земјата тоа не е случај во моментов, бидејќи Луцифер ја хакирал "реалноста", така што ситуацијата во моментот е повеќе како: секој за себе и Бог за сите нас.
  Димензијата на изворот е непроменлива. Затоа е лесно да се заклучи дека горните димензии се расипливи, бидејќи овие димензии се симулации. Така човечкото тело од месо и крв е расипливо, како и софтверска програма. Различните суптилни тела (исто така познати како аура) се променливи и расипливи, кои во инкарнација влегуваат во симбиоза со човечкото тело. Како и со дефиницијата за димензија, исклучок од ова е "Атман", што е длабока суштина на свеста и е идентична со "космичкото јас". "Космичкото јас" е еднакво на изворната димензија (прва димензија).

  • Мартин Vrijland напиша:

   Мислам дека тоа е добро проширување на дефиницијата.

   Ако добро размислите за експериментот со двојни прорези, нашето тело (а со тоа и нашиот мозок) е дел од симулацијата. Нашите тела (или телото) исто така постојат само и само како резултат на перцепцијата од страна на душата. Тоа е исто како и расиплива како кукла во вашата Playstation игра.

   Тоа е исклучително важно да се разбере дека сите (повторувам: сите) она што го доживуваме како животот навистина е само материјализира (доаѓа од суперпозиција) поради перцепција. Материјата всушност не постои. Тоа е код (/ информации) што се гледа од страна на душата (ите). Материјата постои само како резултат на набљудување, исто како што куклата и околината на играта на екранот се последица на софтверот и изборот во играта (и основниот сет на правила во мултиплеер игра).

   Тоа оди силно против нашиот смисла тоа прашање нема да постои, но дека ситуацијата ќе се повтори штом Google симулација ќе понуди во нашиот мозок и имаме сензорна стимулација на мозокот светиот убеден дека ќе биде дека она што го гледаме е Реал .

   Повеќе за ова во претходните статии под менито "Симулација".

   Ви благодариме за вашиот додаток.

   • Мартин Vrijland напиша:

    Патем, моето објаснување е нешто друго.

    Луцифер не ја пробил оваа симулација, туку ја изградил оваа симулација. Ние (нашите души) сме во искушение да ја пробаме оваа игра.

    Веднаш штом ќе сфатите дека тоа е симулација, вие всушност веќе сте на местото каде што треба да бидете: Потсетете се кој е во контролите.

    Симулацијата на Луцифер, исто така, работи во друга симулација. Повеќе за тоа подоцна.

    Исто така, повеќе за она што всушност го правиме овде и што можеме да направиме. Во меѓувреме, сфаќате дека wr не е навистина тука ... ние го набљудуваме.

    • Тоа е комплицирано прашање, но според моите согледувања, Луцифер не припаѓа овде на земјата и / или во овој Сончев систем и може, колку што ми е загрижен, да го проголтам.

     • Мартин Vrijland напиша:

      Прашањето е дека оваа Земја и овој универзум се симулација изградена од Луцифер.
      Сето ова е прашање, кое само се материјализира со набљудување (види мои статии под менито "симулација")

      Тоа не е метафорична симулација: тоа е симулација

 2. JV напиша:

  Во која димензија сме "будни" кога умираме? Тоа почнува да димка сега навистина ????

  Ви благодариме за сите ваши напори и супер интересни објаснувања!

 3. SalmonInClick напиша:

  Како е можно трите Аврамски религии да се поклонуваат (црна) коцка? Дали е тоа квантната механичка врзана точка на Сатурн која ја создава нашата 3D реалност?

  https://nypost.com/2018/01/10/studies-find-evidence-of-a-fourth-dimension/

  Квантниот ефект на Hall, откриен во 1980s, е важен фундаментален ефект во физиката на кондензираните материи што ги поврзува тополошките состојби со електронски својства во дводимензионалните системи.
  https://www.nature.com/articles/nature25011

  Квантната физика докажува дека постои замрежен живот, тврди научник

  Роберт Ланза тврди дека теоријата на биоцентризмот вели дека смртта е илузија
  Тој рече дека животот создава универзум, а не обратно
  Ова значи дека ние не постоиме на линеарен начин за кој мислиме дека тоа го прави
  Тој го користи познатиот двојно поделен експеримент за да ја илустрира неговата поента
  И ако просторот и времето не се линеарни, тогаш смртта не може да постои и во "вистинска смисла"
  https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2503370/Quantum-physics-proves-IS-afterlife-claims-scientist.html#ixzz2kgg0Xv94

  • SalmonInClick напиша:

   http://file.scirp.org/Html/5-4500184_36510.htm

   Причината е една од најфундаменталните и основните поими за физиката [43] Каузалната ефикасност не може да се пропагира побрзо од светлината. Инаку, координатен референтен системи можат да бидат изградени (со користење на Лоренц трансформација или специјален релативитет), во која набљудувач ќе видите ефект претходат нејзината причина (т.е. постулат на каузалноста ќе биде повредено).
   https://en.wikipedia.org/wiki/Special_relativity

  • Мартин Vrijland напиша:

   Само кога Роберт Ланза, ќе се разбере дека ние сме во симулација на животот, тој ќе види низ сите можни избори се шифрирани во изворниот код на "суперпозиција" се врз основа на изборот на играчите (т.е. свест). Затоа нема потреба од бескрајни универзуми. Бесконечното количество на избор може да се спореди со софтверот на симулација (или игра). Можете во секое време на секое (бесконечно) избор (и) со Вашиот џојстик / контролер и што со тоа се реализира зависи и од изворен код и да го направите вашиот избор (и оние на другите играчи во мулти-плеер игра).

   "Суперпозицијата" на "сите можни набљудувања" е квантно-физички докажан факт, што покажува дека изворен код ги нуди сите можности. Затоа е играчот (душата) кој ја создава реалноста врз основа на избори (ограничени од можностите кои се кодирани во изворниот код). Исто како играта е изградена според сет на основни правила и играчите одредуваат што е прикажано на екранот врз основа на изборот направен од контролорот.

   Значи, ние сме души кои го гледаат овој универзум како на телевизиски екран на Playstation. Се чувствува, мириса, слуша, вкуси и изгледа живо! Тоа е симулација.

   • Мартин Vrijland напиша:

    "Четвртата димензија" која научниците веруваат дека го откриле е, всушност, (снимен на "суперпозиција" на основен сет на правила во софтверот) изворниот код / ​​софтвер на оваа симулација.

    Ако градите софтвер и сакате играчите да можат да се движат низ играта, тоа значи дека сакате да бидете во можност да го прикажете секој можен резултат од движењето на контролорот на екранот. Софтверот на тој начин ја пресметува сликата што се појавува врз основа на вашето движење со контролорот. Така реалноста што ја доживуваме доаѓа од "суперпозицијата" врз основа на изборот на душата.

    Тоа не е вашиот мозок или вашето тело што го прави изборот. Тоа е душата која е набљудувач на оваа симулација (игра со повеќе играчи со основен сет на правила напишани од Луцифер, градителот на оваа симулација).

 4. SalmonInClick напиша:

  Филмот меѓуѕвезден (интердимензионален) се обиде да го објасни ова визуелно ...

 5. marcos напиша:

  Мартин, можеме да ги споредиме согледувањата во четвртата димензија со тоа што, на пример, змиите сметаат? Змиите имаат орган помеѓу очите и ноздрата, што им овозможува да забележат мали количини на инфрацрвено зрачење.

  • Мартин Vrijland напиша:

   Не, тоа е само перцепција за поширок спектар на светлина.
   Четвртата димензија всушност е лажен термин. Четвртата димензија која е опишана во страниците, веб-страниците и науката, всушност е изворниот код на симулацијата.
   Ако симулација во друг симулација работи, на четвртата димензија (во мојата дефиниција за димензија) значи, во основа на димензија 2e или подобро 1 димензија поголема (во зависност од колку симулации се работи во симулација).

 6. JV напиша:

  Што е со оваа визија: https://www.indigorevolution.nl/2018/09/24/het-synthetische-universum-oftewel-de-god-matrix/

  Има многу заедничка основа со вашата визија. Органска земја искусена од VR матрични очила? Како, на пример, луѓето можат да се чувствуваат подобро во природата? Сè уште не стигнав до точка каде што сум убеден во 100% симулација. Дали ја исклучувате горенаведената визија?

  • Мартин Vrijland напиша:

   Што се однесува до мене, тоа не е сосема точно. Идејата дека сме присутни низ сите димензии е вистина, бидејќи ако имате симулации во симулации, вие сте секогаш играч.

   Јас навистина навистина сериозно препорачувам да им овозможи на концептот на експериментот со двојни прорези да проникне добро.

   Том Кемпбел го објаснува тоа навистина добро. Само тој сè уште не сфатил дека оваа симулација на природата на Луцифер, но тоа се гледа од поглед на хеликоптер, всушност, е само проблем на оваа симулација.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина