Како можеме да го запреме процесот на пророштва на последното време?

поднесена во СИМУЛАЦИЈАТА by на 5 јануари 2019 9 Коментари

извор: pixels.com

Прашањето од насловот ќе биде малку бизарно за многу луѓе во секој случај. Може да бидете мизерни и така ќе го најдете терминот време на крај по дефиниција глупост. Зарем не сметаш дека е зачудувачки колку многу ариентирани луѓе се уште имаат еден вид на систем на верување? На пример, верувањето во теоријата на еволуција. Да, тоа е и систем на верување, и покрај фактот што науката се обидува да ја докаже оваа теорија, сè уште не постои ништо цврсто и има недостатоци во поткрепа. Верата во хороскопи или во психијата е поедноставен пример за систем на верување. Луѓето кои тврдат дека се целосно атеисти веруваат дека нивната иднина е одредена од ѕвездите. Ако сте чисто материјалисти, дали не верувате дека има нешто што влијае врз временската линија на животот? Неодамна разговарав со самопрогласен атеист кој верува во реинкарнација. "Она што всушност се реинкарнира тогаш", го прашав, при што тој мораше да му се покори на одговорот и нешто промрморе во стилот на енергија. Сепак, постојат милијарди луѓе кои се придржуваат кон религија и веруваат во постоењето на животот воздух или душа. Овие луѓе генерално, исто така, веруваат во пророштвата на крајот. Поврзани со тоа се верува во доаѓањето на нивниот специфичен месија. Овие луѓе на некој начин не гледаат крајно време, бидејќи веруваат дека на крајот ќе бидат искупени и ќе живеат вечно.

Тоа е многу кратко сумирано и постојат неколку конфликтни точки во тие верски погледи, но сето тоа е јасно дека постои еден вид крајната битка мора да дојде: војната е така. Мојата позиција е дека конфликтните точки во религиите се движечка сила зад таа борба. Овие конфликтни погледи гарантираат дека целите племиња сакаат да го постигнат исходот од својата религија. Ова осигурува дека милиони луѓе се ставаат во служба на армиите и ги прават достапни за следната голема светска војна. Последната војна очигледно треба да го сврти Ерусалим и да биде војна меѓу исламот и ционизмот (или христијанскиот запад заедно со Израел). Повеќето религиозни читатели ги земаат нивните побожни рамена кога го читаат ова. Тие сметаат дека тоа е највообичаено во светот дека доаѓа крајната битка и се целосно убедени дека ќе победат. Тоа е во пророштвата на нивната религија и тие веруваат во неа. Покрај тоа, масовно убиство е, всушност, отфрлено со најголема лекомисленост како нешто што е неопходно зло. Светските лидери и верските водачи ги користат овие религиозни убедувања за да ги постават своите војски до посакуваната мера. Не, тоа не се однесува само на исламот; што, исто така, се однесува (и особено) на христијанството и јудаизмот, каде што последните две, две раце се на стомакот.

Единствениот начин да се спречи патоказот кон последната светска војна е дека милијарди луѓе доаѓаат да сфатат дека не треба да дозволат нивните деца да измерат униформи. Иако се повеќе се движиме кон роботизацијата на војните, виктимизацијата на месото и крвта останува многу важна. Сепак, шансата дека сите тие милијарди луѓе ќе ја напуштат својата вера е релативно мала, бидејќи се пренесува на генерација по генерација и затоа убедувањето е силно. Прашањето за тоа како Бог на љубов, војна и насилство може да дозволи, па дури и да го предвиди ова, не треба да се поставува. Исто така, прифатен е фактот дека луѓето со религиозна осуда претпоставуваат пророштва соодветни на нивните убедувања. "Крајот добро" е тогаш наградата за доаѓањето на Спасителот, на крајот сето тоа се врти околу зачувувањето на душата и вечниот живот на таа душа.

Затоа, концептот на душата е од одлучувачко значење. Ако душата не постои и животот е чисто материјалистички, нема да дозволиме да бидеме посветени на војни, од идејата дека нашата душа конечно може да оди на небото или да живее вечно (благодарение на Бога за предност). Меѓутоа, за секој што ги проучувал паранормалните феномени или дури и религиозните феномени, мора да биде јасно дека мора да има нешто соодветно на таа дефиниција на терминот "душа" или животниот здив.

Само кога ќе откриеме дека сите тие пророштва и целата контрола што се случуваат обезбедуваат дополнителни докази за идејата дека живееме во претпрограмирана мулти-плеерска симулација, можеме ли да решиме да го запреме исходот преку патот на религиозната Програмирање за да се утврди, но со игра повеќе не е во согласност со правилата. Ако откриете дека верските пророштва се појавуваат се повеќе и повеќе, можете да го видите тоа како доказ дека вашата религија е исправна или можете да почнете да гледате дека ова е доказ дека постои сценарио.

Прочитајте малку мојот претходен напис и, исто така, ги пребарувате референтните статии за симулацијата. Споредете го со онлајн игра во која милијарди колеги играчи со контролорот во рака седат гледајќи на екранот и се обидуваат да победат во играта, умно играјќи и освојувајќи. Поентата е во тоа што откриваме кој е во контрола со контролорот. Станува збор за откривање дека ги следиме духовите кои делуваат (кои делуваат) и кои го согледуваат материјализираниот свет, каде што квантната физичка појава на квантното зафаќање осигурува дека сите играчи го прават истото набљудување.

Честите повторни научни експерименти (кои дури ги игнорираа теориите на Алберт Ајнштајн), "експеримент со двојни прорези'(експеримент со двоен пресек), покажува дека материјата бара набљудувачот да излезе од "суперпозиција". Можете да го споредите тоа со набљудувањето на вашиот екран кога ќе репродуцирате игра. Само кога ќе го преместите контролорот, сликата на вашиот екран е материјализирана од изворниот код (материјалот доаѓа од "суперпозиција", позицијата во која сите можности се сеуште отворени). Во игра со повеќе играчи, тој е првиот набљудувач кој одредува што гледаат другите играчи. Ако првиот играч ја гледа планината на одредена позиција, таа планина секогаш ќе мора да биде на истото место за сите други играчи. Во мојата серија статии за симулацијата (погледнете го менито "мислители", "симулација") можете да прочитате детално објаснување и исто така ќе најдете статија која покажува дека Google Cloud платформата за мулти-плеер зголемени реалност игри применет метод што точно наликува на принципот на квантната заплетканост. Всушност, сите сигнали укажуваат на идејата дека живееме во симулативна реалност.

Таа симулативна реалност изгледа (како игра на играше) да биде пре-програмирана според правилата на градителот. Сепак, играчите имаат слободна волја. Тоа е услов, бидејќи без слободна волја изборот би бил детерминистички (предодредено) и тоа би значело дека душата не би била слободна и затоа симулацијата нема да биде од корист, бидејќи исходот веќе би бил фиксен. Сепак, бидејќи градителот на играта сака да го претвори исходот на неговата волја (видете ги верските пророштва), тој ги стави своите сопствени играчи во играта дека другите играчи во играта со повеќе играчи (душите со слободна волја) да го заведе саканиот исход. Овие аватари во играта кои се под контрола на играта градител, обидете се да ги испратите на другите играчи во играта насока. Ова се уште ја почитува слободната волја на душите кои почнаа да ја играат играта, но тоа е од големо влијание, бидејќи играта е изградена така што е речиси невозможно да се преживее ако не учествувате во правилата наметнати од горе ( од аватари контролирани од градителот). Овие аватари контролирани од градителот на играта се во највисоките региони на играта. Тие ја формираат елитистичката група, како што беше; тука често се нарекува фараонот крвни линии. Тие се наоѓаат на врвни позиции на владите, банките, верските институции и целата пирамидална шема што повеќето читатели сега знаат во поголема или помала мера.

Кога сфаќаме дека нашата душа е само набљудувач во игра со повеќе играчи, чиј градител се обидува да го контролира исходот преку влијание врз контролираните пиони, можеме да извлечеме два заклучоци. Првиот е дека нашиот оригинален идентитет и нашето постоење се надвор од овој "екран". Вториот заклучок е дека кога ќе престанеме да ја играме играта според правилата наметнати од пешаците на градителот, можеме да го смениме исходот. Трета можност е дека можеме да ја пробиеме симулацијата однадвор и да го прилагодиме изворниот код. Меѓутоа, најважното прашање е дали нашата душа може да биде заробена во оваа мулти-плеерска симулација и дека ние само го размислуваме тоа ова е тоа и тоа е можеби најголемата лекција: не се идентификуваат со куклата во играта. Во меѓувреме, не дозволувајте да бидете искушани во униформи, оружја и борби. Престанете да ја играте играта според правилата изложени погоре и да ја оставите настрана вашата верска контрола на умот.

Подолу е пример за религиозна визија за борбата за последен пат.

Тагови: , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (9)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Vitalinfo напиша:

  Мислам дека тоа е доблест што на крајот ќе нè ослободи од матрицата.
  Доблестите се храброст, толеранција, сочувство, чесност, простување, благодарност. Доколку доволно луѓе ги практикуваат овие доблести, во универзалниот ум се создава ново програмирање, со што се преовладува старата поделба и владеењето на борбата.

  Поделбата се јавува преку поделба. Ова се чини дека е основното програмирање на кое долго време работевме луѓе. Ова мора да биде хакирано и пребришено со подобра програма. Така го гледам.

  Дали сум точно? Мислам дека е така. Јас не би знаел како да излезам од борбата со борба.

 2. Сонце напиша:

  Ќе имаме врска со матрицата во која сега живееме. Излегувањето и не учеството не е можно. Ако не сакате пророштвата да се остварат, тогаш ќе треба да добиеме нови возачи. Ова може да се направи само со промена на режимот Ова не е можно преку избори, резултатите се веќе фиксирани. Нема политичка опозиција во Холандија. На пример, промената на режимот може да се демонстрира секојдневно (штафета) и / или сите да пријавуваат болни и / или да ја извршуваат својата работа побавно, итн. Размислете сами за тоа. Она што го споменувам се само можности и јас не викам некој да го стори тоа, чисто вежба базирана на мислата. Секој има своја сопствена одговорност според законот. Ние, исто така, мора конечно да добиеме вистинска демократија каде што има намера дека ќе има република. Никој не треба да добие работа и / или влијание преку наследство. Секој треба во принцип да има можност да стане претседател на Холандија. Функциите на државните службеници исто така мора да бидат привремени судски функции, така што секој може да ја врши таа функција. Компетентност е само критериум за избор, а не политички мотиви.
  Притоа, вообичаените осомничени ќе мора да бидат убедени да ги споделат сите клучни позиции што ги имаат во општеството или подеднакво да ја делат моќта да ги споделат со лица кои не се членови на Клубот. Изборите мора да бидат навистина тајни и секој граѓанин да може да го провери исходот итн. Итн.

 3. guppy напиша:

  Силно се согласувам Мартин Ова се прашања што ги прашував како дете и не добив задоволителен одговор.

  Моите деца и јас, секако, нема да се борат за војска. Ние, исто така, не ритуално ја одбележуваме секоја жртва секоја година. Овие луѓе се колат за да се каже независна Европа која е преименувана во Европа неколку години подоцна.

  Тука доаѓаме на т.н. избрани лидери, кој е нашето име и одредува каква е политиката. Од рана возраст учиме да им требаме водачи, но минатото покажа дека е и останува гаос со надворешни лидери.

  Вистински лидер е слуга!

  Ако играте minecraft можете да изберете помеѓу мирен свет и свет со зомби и слично. Мислам дека тоа исто така важи и за нас, ние сега ја играме зомби-верзијата и тешко е да се најде главното мени. Спасителите на овој зомби свет сакаат да веруваме дека овој духовен свет на крајот ќе стане мирен, но јас не верувам во тоа. Мислам дека мора да умре пред да се вратите во главното мени. Ние сме создадени на таков начин што се плашиме од смрт. Дополнително, ако умреме преку насилство, може повторно да направиме погрешен избор во главното мени.

  Ова е моето тешко прашање: каква е состојбата на нашата душа / дух по смртта. Дали сме навистина слободни независни духови или дали сме под влијание на изборот во главното мени?

  Уверен сум дека денес добиваме толку многу знаење дека се потешко да влијаеме.

  Тоа би можело да слезе на фактот дека благодарение на оваа игра оставаме зад себе многу непријатни особини на самите нас овде.

  Со набљудување, наскоро ќе бидеме ослободени од него и нема да можеме да се вратиме.

  Ние тогаш знаеме дека мирна верзија е и останува мирна, бидејќи сме чиста совест. Фреквенциите ќе бидат толку високи што ниските фреквенции не можат да стигнат таму!

 4. ClairVoyance напиша:

  Таму, вратата е исфрлена.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина