Теоријата на симулацијата за напредни студенти

поднесена во СИМУЛАЦИЈАТА by на 1 септември 2018 6 Коментари

извор: blogspot.com

Се повеќе и повеќе научници почнуваат да кажуваат дека нашиот универзум е симулација. Познатиот бенд Муза исто така е силно фокусиран на оваа тема со нејзиниот најнов албум. И кога нешто почнува да стане мејнстрим, многумина кои бараат вистинити брзо почнуваат да стануваат сомнителни. Мој заклучок е дека будењето човек мора да бидат свесни за фактот дека ние сме во симулација на животот, да ги направат како да ги намамат посебност. Оваа сингуларност, како резултат на трансхуманизмот, ни ветува дека ќе станеме креатори на нашите сопствени симулативни универзуми. Затоа е корисно да го нацртате будењето во таа заштитна мрежа.

За нови читатели на оваа страница веројатно звучи прилично далеку пренесени за да тврдат дека живееме во симулација. Тоа звучи за нешто изговорено духовно новодојденци или звучи како нешто за ентузијастите на "Војна на ѕвездите" и луѓе кои сакаат да гледаат филмови на SciFi. Просечната личност ќе мисли: "Што глупости, како тоа може да биде. Сè што гледате, слушате и мирисате е само реална. Тие не се еден вид холограми или нешто слично. Што будала!"Прво ги препорачувам тие читатели овој напис серија (од дното кон врвот) за читање. Оваа статија е првенствено наменета за луѓе кои веќе се малку подлабоко во оваа тема.

Сепак, потребниот скептицизам е повеќе од логичен и исто така е логично да се мисли дека концептот на симулација е повеќе од еден вид духовни слики. Таа мисла, сепак, се менува веднаш штом ќе земете микроскоп и внимателно разгледувате прашање. Колку е посилен вашиот микроскоп, толку повеќе ќе откриете дека сето она што е цврста материја, од молекула до атом, всушност не е толку солидно. На пример, откривате дека има многу празен простор помеѓу јадрото на атом и електроните; кои кружат околу неа. Ако земете некоја друга мерна опрема во замена за микроскоп, тогаш ќе наидете на сосема поинаков, неверојатен заклучок за звук. Ја земате опремата што ја користи физичарот Нилс Бор и ја храниш експеримент со двојни прорези тогаш излегува дека дури и секоја цврста честичка е всушност движење на бранови пред да се открие. Вие дури откривате дека материјата од видот (она што тие го нарекуваат) "суперпозиција" доаѓа преку набљудување. Оваа "суперпозиција" се чини дека е еден вид изворен код, бидејќи изворниот код на играта Playstation веќе е запален на ЦД-то и е преведен само на екранот со внесување на плеерот. Тоа е сосема замаен заклучок!

Така материјата воопшто не постои сè додека не се забележи. "Па, тогаш навистина треба да бидеш извршен мислител за да веруваш во тоа", Можеби мислите сега. Не, тоа е само тешка наука. Тоа не е религија, туку резултат на експериментот се повторува стотици пати, па дури и Алберт Ајнштајн помина целиот свој парче.

Лично, дознав дека овој експеримент покажува дека нашата реалност (сè што можеме да го допреме и да видиме како опипливо) не се материјализира додека не биде набљудувач. Тоа значи дека нашите тела и мозокот што припаѓаат на тоа тело, исто така, се материјализираат како резултат на набљудување. Значи, тоа не е нашиот мозок, ниту пак нашите мисли што ги гледаме, не мора да постои надворешен набљудувач.

Ова е слично на компјутерските игри или PlayStation игри, каде што имате контролер во ваши раце и го набљудувате аватарот во играта. Мојот заклучок е дека навистина постои надворешен набљудувач. Најпознат термин за овој набљудувач се нарекува "душата" во религиите. Дозволете ни за погодност за преземање рок и тврдат дека душата е набљудувачот што предизвикува извор материјализира како резултат на изборот на истата душа. Важно е да се има на ум дека постојат сите видови на фактори кои го одредуваат она што се материјализира, како што се во мултиплеер онлајн игра сите видови на фактори кои влијаат на она што е на екранот. Прво, тоа е изворниот код на играта која ја поставува рамката. Второ, постојат други играчи во играта кои прават сите видови на избори и движења. Трето, можеби ќе треба да се занимавате со аватари кои припаѓаат на играта што играат улога во играта и така натаму.

За да го сочувате овој концепт - дека душата е набљудувач во игра со повеќе играчи - прво мора да разберете дека експериментот со двојни прорези докажува дека материјата не постои ако не е забележана. Ти и јас, оваа земја, стол на кој си седиш, универзумот во кој живееш; сè не постои ако не се почитува. Исто како и играта Playstation не постои ако не го погледнете екранот и одите или исклучете Playstation. Сепак, целиот код е веќе изгорен на CD. И со онлајн мултиплеер игра, целата програма е веќе во облакот на централниот сервер. Сепак, нема да го видите ако не ја вклучите играта. Се бара да го вклучите вашиот екран и да ја преземете контролата на контролорот (џојстик) и започнете ја репродукцијата. Само тогаш нешто ќе се појави на екранот. Сепак, кодот е на централниот сервер за целото време; дури и ако не изгледате. Сепак, тоа само материјализира на вашиот екран кога вашиот екран се вклучува и гледа во неа. Оваа реалност, исто така, се материјализира само кога ќе ја доживееме. Ако тој набљудувач е душата и кодот е некаде во облакот, постепено почнувате да ја разбирате идејата.

Важно е да се разбере дека кога сте набљудувач, тоа не значи дека сте пасивни. Ако ја набљудувате вашата Playstation игра, вие сте оној што седи на контролорот. Сфаќањето дека сте набљудувач наместо аватарот во играта подразбира дека сте активно вклучени во играта. Впрочем, вие сте на контролорот; имате џојстик (за генерацијата PacMan меѓу нас) во ваши раце.

Со цел навистина да ја разберете идејата за симулацијата, треба да ги разберете експериментите со квантната физика. Концептот на "суперпозиција" и - што се нарекува - надградбата на информациите како резултат на набљудување, е ист како што доаѓа од централниот сервер на сликата на вашиот екран со онлајн мултиплеер игра. Кодот е веќе на серверот. Програмата ги има сите можни опции за избор. Тоа зависи од (меѓу другото) вашиот избор, како сликата се манифестира на вашиот екран. Кога ќе ја свртите главата на аватарот во играта налево со контролорот, го гледате светот од лево. Ова се материјализира од програмскиот код на вашиот екран. Тој код веќе е напишан и ги исполнува основните правила кои се однесуваат на играта. Сликата што ја гледате доаѓа од "суперпозиција" (од "сите можни опции" што програмата ги содржи) како резултат на вашиот избор на движење.

Сепак, бидејќи сте во мултиплеер игра, корисно е вашето набљудување да е иста како и кај сите други играчи. Градителот на оваа симулација излезе со принципот на квантен заплет. Кога почнав да го истражувам овој принцип, се прашував дали ова може да се најде и во индустријата за онлајн игра. Што се покажа? Google има воспоставено платформа за онлајн игри со зголемена реалност. Во рамките на оваа платформа тие го воведоа принципот на "зацврстување на облак". Овој принцип на "зацврстување на облак", всушност, им нуди истото на програмерите на симулациите како што тоа го прави "квантното заплеткување". Читаш овој напис да научат да го разберат тоа подетално.

Значи, ако ги проучувате квантните физички феномени, само може да заклучиме дека нашиот универзум е симулација. Во неколку написи имам потврдено дека се чини дека постои 1 архитект / градител на оваа симулација: Луцифер.

Значи, може да се каже дека нашите тела и нашиот мозок се споредливи со аватар во играта Playstation; Играта на Луцифер во Playstation. Ако ја погледнеме моменталната состојба во технолошката област, се чини дека ние постепено ќе преминеме во киборзи преку мозочна врска и нанотехнологијата, во која нашите тела и мозоци висат на Интернет со полно работно време. Ние сме, како што беа, поврзани во облакот со централните сервери на големите компании како што се Гугл и Фејсбук. Техничкиот извршен директор на Google, Реј Курцвеил, тврди дека можеме да направиме копии од самите нас околу 2045, но исто така создаваме дигитални светови кои не можат да се разликуваат од реални. Крајната цел е дури и да се каже збогум на нашата биологија и да продолжиме да живееме во дигитални светови. Ние можеме да станеме, како што беа, творци на нашите сопствени универзуми. Ние ќе можеме да ги доживееме овие универзуми како реалистични. Всушност, технолошката состојба ни дава можност да станеме креативни богови. Тоа звучи прилично атрактивно и во поглед на технолошкиот развој можеме да очекуваме дека ова е доста веродостојно идно видување.

Лично, не сакам да се одлучам за сингуларноста, бидејќи не му верувам на градителот на оваа луциферска симулација и затоа што моите симулации секогаш ќе зависат од главната мрежа на која тие работат. И јас не верувам во Google, но јас не му верувам на градителот на оваа симулација (Lucifer).

Истражувач Вес Penre и неговиот партнер Ариел Нежните следам странично, тврдејќи дека ние може да ја напушти Luciferian симулација преку еден вид на матрица мрежа, а потоа влеговме во вселената Орион. Тие тврдат дека луциферската симулација (универзумот на Луцифер) е само копија од 4% од тој универзум Орион; она што тие го нарекуваат и KHAA. Без да влезам во сите термини користени од нив, ми се чини корисно да ја разгледам оваа теорија (врз основа на детални и добро документирани истражувачки информации). Тие тврдат дека овој универзум Орион исто така е симулација, но дека тоа е многу поубава и поголема симулација, во која мајка е кралица. Тие исто така тврдат дека во тој универзум повторно ќе бидеме креативни богови, каде што можеме да создадеме сопствени симулации. Всушност, тоа значи дека во тој концепт постои и симулација. Симулацијата на Луцифер тогаш всушност работи во оваа KHAA симулација. Само симулацијата на Lucifer е малку помалку софистицирана и само копија од 4% од онаа на KHAA.

Под претпоставка дека оваа "вистина" претставува и тврдат дека нивните форензичар патека доведе до вистински одлуки, дури и тогаш, таму е симулација во симулација, а потоа ние се нудат исти опции ефикасно отколку што имаме во посебност Реј Kurzweil е. Дури тогаш претпоставуваме дека мајката кралица на KHAA е малку повеќе симпатична и дека овој систем е помалку корумпиран. Дали би ги зеле вашите шанси?

По некое дискусија со двете од нив, кои тие биле пронајдени навистина дека треба Khaa / Орион систем од нив е симулација, но тие мислат на став дека тоа е добро да се живее во симулации, како што е оваа душа на потребното искуство и создава предизвици. Ве молиме погледнете го видеото подолу и коментарите подолу.

Во секоја дискусија на оваа тема забележувам дека секогаш е корисно да се разбере дека концептот на симулација не е метафора, туку мора да се земе само буквално.

Моето тврдење е дека и симулацијата на Луцифер и (претпоставената) KHAA симулација се корумпирани. На крајот на краиштата, симулацијата на Luciferian работи во симулацијата KHAA (ако ги следам трагите на Wes Penre и Ariel Glad), а војните се случуваат и во KHAA. Сега сеуште би можеле да одлучите да одите во тој систем KHAA / Orion, едноставно поради тоа што ги мами или можеби затоа што е интересно дека тоа е матријархиски систем.

Мојот став е дека секогаш може да избере да се доживее симулација, но трикот е да се идентификуваат што го правите со него, исто како што не треба да си за да се идентификуваат со аватар во вашиот Playstation игра, можете да заборавите кој си. Меѓутоа, тоа не значи дека од него не можете да научите нешто. Сепак, идејата дека симулацијата има за цел да ја обучи душата е многу веродостојно. Затоа можеме да избереме да се изгубиме во симулации и целосно да заборавиме дека сме набљудувачка душа. Шансата да се случи ова е одлична. Кога ќе избереме да одиме во сингуларноста (каде што можеме да станеме креатори на нашите сопствени универзуми во облаковната мрежа на Гугл), веројатно ќе заборавиме повеќе за тоа кои сме (душата). Шансата да се случи тоа е исто толку голема колку што избираме за симулацијата на KHAA / Orion. Исто така во таа симулација можеме да станеме креатори на нашите сопствени симулации, па пред да знаете дека целосно ќе се изгубите.

Зарем не е многу попаметно да се задржи сознанието дека сме перцептивна душа и затоа се враќаме на потеклото? Можеби тогаш ние може да се добие диплома, што ние го положиле крајно сурова и болна Luciferian симулација, кои се, исто така, се претвори во друга (Khaa / Орион) симулација (и уште еден мулти-димензионален во себе).

Дали сме можеби дипломирани креатори со диплома?

Клучното прашање, се разбира, останува каде се наоѓа "потеклото" и како изгледа. Кој потоа го создал тоа потекло и кој е шеф на тоа (и кој го создал)? Секогаш потсетува на холивудскиот филм "Почеток", во кој титаниумската такса секогаш служеше како показател за прашањето дали сте биле во симулација ниско или во "оригиналниот свет". Таа патарина продолжи да работи без проблеми во симулативните светови во кои законот за гравитација не беше во дизајнот. Ова беше показател дека сте биле во симулација.

Ариел Рад вели во коментарите во видеото дека нема да сака да го пропушти искуството на сите предизвикувачки нови симулации кои може да се изградат од системот KHAA. Можам да замислам дека откако ќе бидете заслепени од тој KHAA систем, вие исто така би сакале да одите таму. Не знам дали игра улога во тоа што е матријархиски систем и затоа ова може да биде многу примамливо (бидејќи симулацијата на Луцифер е главно патријархиски систем). Сепак, зачудувачки е тоа што симулацијата на Луцифер се повеќе се трансформира кон таа матријархиска или кон родово неутралниот систем на КХАА. Тоа те натера да размислите.

Според мое мислење, не мора да се плашите од недостатокот на предизвик од оригиналниот слој. Ако се успешни, сепак, на тест за тоа - прилично негативни - Luciferian симулација и не е во искушение во следната симулација, може да добие сертификат творци и ќе биде креатор на нови симулации, во која или за гарантира дека ги изразувате научените лекции. Веројатно ќе се осигурате дека играчите не се загубат во сите видови на дуалистички борби, а исто така не страдаат од болест, војни, смртност и така натаму.

Откако ќе станат свесни за фактот дека симулација доаѓа само од суперпозиција од перцепцијата на твојата душа, вие всушност може да не е, но се врати во својата оригинална, освен ако не свесно, а да остане во стимулативна универзумот. Всушност, тогаш можете да изберете помеѓу престојуваат во овој Luciferian симулација (и да си одат за transhumanism и посебност) или оди на симулација која го овој Luciferian симулација: системот за Khaa / Орион (под претпоставка дека оваа претпоставка Penre и Нежните е точно). Но, се разбира, исто така можете да отидете до потеклото и да прескокнете какви било симулативни слоеви кои сеуште се таму. Како го правиш тоа?

Реализацијата дека сте набљудувачот (не, не пасивен набљудувач, но со право на учество набљудувач) гарантира дека ќе ја признае симулации и сфаќаш дека ти си душата. Вие сте само успешна душа кога го препознавате оригиналното јас: дипломиран творец. Со таа реализација Дали си таму? како што беше веќе надвор (додека вашето аватар тело се уште се соочува со симулација).

Тагови: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (6)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Ник Лоу напиша:

  Мартин, конечно ја преведов мојата грешка моите поставувања на Chrome за Chrome што треба да ги преведеме на ЛЛ
  Значи, благодарение толку многу за овој напис јас ќе го прочитате неколку повеќе време пост, благодарам за се што направи брат ценам you..Nick Лоу

 2. Mindsupply напиша:

  "ПРОЦЕСОТ ЗА РАЗМИСЛУВАЊЕ ја иницираше илузијата со поттикнување на збор, кој е ЗВУК. Овој звук VIBRATES и вибрации е ЕНЕРГИЈА. Енергијата ГЛАВА и блескав е СВЕТЛИНА! Светлината се манифестира од FEMALE ELECTRONS кои го креираат вибрацијата додека кружат PROTON и NEUTRON во рамките на NUCLEUS. Овој разумен процес е манипулација или создавање на МАТЕРАНА една молекула во исто време. Меѓутоа, MATTER не е РЕАЛНО, само размислување што создава ЕНЕРГИЈА, која GLOWS и се појавува како се што 3 DIMENSIONAL размислува според каква било форма.

  Луциферските мислители се за измама и бараа мноштво измамнички "фронтови". Египетскиот модел на збунувачка мешање треба да ги збуни сите што сакаат да ја разберат забуната. Се вртиме, фаќаме за реалноста, и остануваме само во AWE и WONDER. Овој AWE или AHHHS, е OZ, а волшебникот е луцифериански egregore.

  Се разбира, luciferian начин на размислување, мисловен процес, создадени корупцијата и незнаењето на прво место, а сега ќе интервенира со зелено еколошко движење за чистење што се, во мода на месијанската Спасител. Надевајќи се, или се разбира, дека илузорното тело на човештвото континуирано ќе се фокусира на нивниот илузорно живеење и целосно ќе ја пропушти реалноста или кој навистина сме. Кои сме ние, е мудроста вечна рајска држава, и ова е луциферна егрегорска група на мислители кои сакаат постојано да ги контролираат. "

  извор: https://illuminatimatrix.wordpress.com/34-luciferian-blueprint-old-worldnew-world-indiaindiansindianamooncow-rabbitswabbits-bugs-bunny-hiawatha-higher-water-hawaii-iowa-highway-eye-way-iroquois-eye-rock-wate/

 3. Ник Лоу напиша:

  Ова е одличен додаток на вашите дела и обезбедува добра безбедност само за мене.
  Јас може да се види на сцената ако се оди со теревенки на духовна, мислејќи дека сме слободни, кога, всушност, може да се качил од патријархален систем на матријархалните систем, ова може да биде SANbox или нивото Bounus, каде missleading
  Нас во блажен соработник искуство, каде што може повторно да се изгуби,
  Идентификувајте и заборавете ... Јас ќе ја користам мојата интуиција и одлучност тука, дуплицата и
  Идејата на Вес, се надевам дека ова не е случај, туку доаѓаат од ова скалило, мораме да бидеме свесни ....

 4. Ник Лоу напиша:

  MindSupply голем коментар, зелено movement.l love it.lol

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина