2 милијарди за нега, Марк Рутте, Хуго Борст, Карин Гамерс и наградата Макијавели

поднесена во ВЕСТИ АНАЛИЗА by на 9 февруари 2017 16 Коментари

hugo-breast-carin-greamer-machiavelli-ценаАко награда за Макијавели е платена за нешто, секогаш треба да бидете предупредени. Наградата Макијавели отиде на забави и на луѓе кои отидоа претходно малку повеќе критичен читател можеби имаа малку путер на главите. Ова е како MH17 доби OVV истражувачки совет цената во 2016. Тоа не е изненадувачки, бидејќи Николо Макијавели всушност стоеше за измама и измама. Во својата книга Il Principe, Макијавели изјави:Човек кој се покажува добро секогаш и насекаде, нужно е уништен од многумина кои не се добри. Затоа владетелот, кога сака да се одржи, мора да научи да не биде добар. И тој треба или не треба да ја употреби оваа моќ во пракса, во зависност од околностите што го принудуваат да го стори тоа.Според Макијавели, на владетелите им било дозволено да употребуваат "морално осудени" средства за да ја постигнат својата цел, ако се покажало на тој начин. Всушност, ова понекогаш било неизбежно. Она што му требаше на владетелот беше она што Макијавели го опиша со зборот "виртуе": енергија, разузнавање, одлучност, способност да се процени ситуацијата и да дејствува "ефикасно"; што во најголем број случаи бараше суровост. Ова беше неопходно за да се консолидира моќта. Макијавели тврдеше дека јавниот морал и личниот морал се две различни работи. Тој истакна дека за безбедност и стабилност морална корупцијае е потребно. Регентот треба да изгради репутација и понекогаш да дејствува неморално. Понекогаш ова мора да биде придружено со брутално насилство измама.

Неодамна видовме очигледна фантастична иницијатива на Хуго Борст и Карин Гејмерс. Минатата година почнаа многу случајно манифест во која тие инсистирале на подобра грижа. Ние пукаме со советодавни одбори, консултантски бироа и истражни комисии во оваа земја и така натаму, но сите тие луѓе не беа толку брилијантни како Хуго Борст и Карин Гејмерс! Заради влошената грижа што ја набљудуваше со мајка си, Хуго Борст би разгледал и други домови. Означи и Рутте го направи тоа неодамна. Всушност, целото шоу дефинитивно вреди за наградата Макијавели ако видите која политичка игра е зад неа. Спонтаната прегратка на манифестот низ целата втора соба и 2 милијардата што Марко Рут одеднаш од сино сакаат да направат резервација за грижа за постари лица, едноставно се премногу смешни за зборовите. Колку Борст и Гемерс го добија ова шоу? Ева Жијнк беше распоредена на почетокот на оваа недела за повеќе или помалку посрамотена Марк Рут (видете го видеото подолу) и се чини дека служи за политичката агенда на денешницата. Марк Рут беше дозволено да спроведува претерани намалувања за 4 со години и сега знае дека ќе биде жртвуван за следниот тим на актери. Потоа тој веројатно ќе добие убава работа во ММФ или нешто слично. На поместете го десното е распореден и мора да има голема победа за Вилдерс.

Зошто оваа награда за грижа за стари лица вреди за Макијавели? Па, ако сте луѓе со многу милијарди Ако сте потрошиле многу пари за парчиња и имате потполно соблечена грижа за стари лица, треба малку да бидете послатки. Само задржи колбас за да ви даде впечаток дека следниот актерски тим во Хаг повторно ќе се подобри. Марк Рут тврди кристално јасно дека здравствената заштита не е намалена. Манифестот на Хуго Борст, исто така, е еден вид тајни навики на светот за политиката на штедење на владата. Во овој Манифест не е наведено дека здравствената заштита оди лошо, бидејќи трошоците се зголемуваат, одбивањето на здравствените осигурувачи е големо, дека се повеќе и повеќе трошоци не се надоместуваат и дека навистина има значително намалување на здравствената заштита; не, Манифестот вели дека ако домовите почнат да работат поинаку, сè ќе биде добро. Ние, исто така, не слушаме дека Ева Јинек ја искажува вистинската критика. Категоријата презентери на кои му припаѓа Jinek ги критикуваат критиките, нападите на арамии и срамот. Одвраќање од она за што се работи! Се налутив за покренување на телото додека Руте го сруши моторот. Зошто никој не укажува на фактот дека намалувањата на долготрајната нега, лесната нега во домови за нега (каде што домовите за нега на ХНУМКС требаше да се затвори и ХНУМКС беа претворени во старечки домови) предизвикаа големи проблеми? Пензионерски домови мораше да исчезне и оваа грижа мораше да се замени со помош од учеството на општеството, самоувереност, семејство, волонтери; дополнета со (премногу скапа) помош за домашна нега. Во 2020, дури и 800 од 2000 домовите за нега и нега во локации во Холандија да се затвори. И тогаш Хуго Борст доаѓа заедно со Карин Гајмерс со брилијантен увид дека ако (останатите) домови за грижа работат поефикасно, сè ќе биде добро! Помалку решение е решение. Каков манифест! Тоа е пченка на ветерницата на грабежната банда во Хаг и затоа сега го гледаме Марк Рут со добар впечаток и чувајќи го колбасот од 2 милијарди долари.

Целата политика на штедење и приватизацијата се претвори во фабрика за фактури и администрација и само ја направи поскапа наместо ветеното намалување на трошоците што би се случило како резултат на пазарните сили. Постарата грижа, исто така, мораше да биде скршена и идејата за учество се повеќе одбиваше грижа кон семејството. Холандија е скратена од грабежната банда на Руте, а старите лица сега се претставени со колбаси од милијарди 2, кои се предмет на политика за промена на сликата на дојка / Gaemers. Затоа, Хуго Борст и Карин Гејмерс ги затвориле очите на луѓето во име на политичкиот Хаг со нивниот очигледно убав манифест, а особено служеле на политичката владејачка класа. На нив им беше дозволено да го превземат притисокот од бојлерот кој беше изграден од сите фрустрации во врска со намалувањето на нега на постари лица. Не е без причина што тие беа поздравени со аплауз во Хаг и нивниот манифест е широко прифатен. Колку е лесно да се измамат холандскиот народ. Да живее принципот на Макијавели. Доброто дејствување бара искусни актери. И така можеше Хуго Борст за време на церемонијата на доделувањето велат со довербаАко не го сторивме тоа, другите би го сториле тоа.", Затоа што сега знаеме дека нашата земја пука со професионални актери и оваа актерска постапка му требаше на Хаг за момент. Работата мораше да биде направена, а Хуго и Карин успешно беа фрлени.

Листа на изворни линкови: ad.nl, ad.nl, volkskrant.nl, ad.nl, парч.nl, omroepmax.nl

Тагови: , , , , , , , , ,

За авторот ()

Коментари (16)

Trackback рачно | Коментари RSS наслови

 1. Averroes напиша:

  Програмите за овој тип медиуми (НЛП) имаат за цел контрола на "овчата" во рамките на постојниот систем со користење на добро позната дијалектика. Јасно може да се види дека тие сега се препуштаат на т.н. воспоставениот поредок и затоа мора да се бараат нови решенија во рамките на постојниот политички систем, имено, популизам. Фактот дека тие добиле награда Макијавели укажуваат на тоа дека тие биле способни да влијаат на перцепцијата преку манипулација.

  Со други зборови, овчарот ги праќа овците во ново разграничено поле.

  ----------------------------------------------

  "Презентерите постојано се мешаат во содржината, всушност може да убедат одредени гости". Некои жени сметаат дека е страшно да седат на масата на Паув, на пример. "Поради неговиот имиџ, но Џероен е некој со многу искуство". Ова искуство сè уште недостасува во Jinek. "Таа е веќе далеку и дефинитивно ќе дојде таму, но таа навистина мора да направи часови". Французите сметаат дека е чудно што има толку многу негативни реакции на социјалните медиуми. Французите ги организираат гостите за програмите и за тоа го раскажуваат во својата книга.

 2. Averroes напиша:

  Главната карактеристика на кој било американски или западен шеф на државата е дека тој мора да биде макијавелски претседател и професионален, остварен лажливец. Мора да биде експерт во публиката и целата нација.

 3. Averroes напиша:

  Кој седи на масата на Жинк, еден ден по Руте ..?

  • Averroes напиша:

   @PORVH, одлично е што Petertje R успеа да ја направи врската помеѓу Geenstijl / Dumpert и TMG .. врвот истражувачко новинарство

   можеби номинација за златен пенкало!
   #blendlezwendle

   • PasOpSmoking спречува перење на перење напиша:

    И лажниот новинар Џон ван ден Хјувел се залага за Пај, но во исто време работи и за истата фалсификувана фабрика за вести како што е Гинстил / демант.
    Од такви идиотски пораки како весници сега загадуваат, дури и просечниот читач на весници ќе се збуни со мозочните клетки на 4.
    Сосема смешно само по себе, дека таков ван дер Heuvel мора да биде во раскол за неговите господари. Тие исто така мора да го најдат губитник. Хаха.

 4. PasOpSmoking спречува перење на перење напиша:

  13.19 PR de Vies вели: "Јас разбирам дека идентитетот на човекот е познат" ... ... uhhh?
  Претпоставувам дека Патриша Паја знае со кого игра сексуални игри. Што срање.

  • Averroes напиша:

   Питер ПЛАСМАН беше исто така многу јасен во неговите зборови .. женствено-непријателски .. лил.

   Просечното ниво на телевизиски програми не го надминува нивото на непријатната хаос / пулпа. Ах да луѓето сакаат да се забавуваат со бесмислени безумни забави.

   • PasOpSmoking спречува перење на перење напиша:

    @Averroes, непријателски за жените? Не, тоа не е точно, тоа е многу полошо.
    Пласман, категорично наречен "женски непријателски"
    Мислам дека оваа пси-оп ќе се користи за да се спречи анонимноста на социјалните медиуми или нешто слично.
    Обично ваквите пси-ops / измами имаат повеќе цели. Често може само да видите што е целта на таков скрипт.

    Жерард Jolink ги повикува тие бројки од GeenStijl да ги стремат своите колена на парчиња.
    (извор: Telegraaf !! па истата компанија како GeenStijl)
    Јас целосно се согласувам со Геер.
    Но, јас всушност мислам дека Жерард Jolink треба да го стори тоа самиот.
    На крајот на краиштата, тој самиот ја измислил оваа казна и мислам дека е малку кукавички да се повика на такво нешто со надеж дека некој луд човек кој е заробен во овој пси-оп ќе падне во оваа стапица.

    Дали Жерар Jolink всушност казниво со повик за такво кривично дело? Мислам дека Џерард Јолинк утре ќе седи на масата на Жинк.
    Како што може да се види од фотографијата на лути Gerard Jolink, (msn.com) тој лично ќе ги вози оние гости на Geen Stijl на колена. Никогаш не сум видел Геер толку лут! WOW!
    Ставете го на Geer !! Тоа довлекување во холандското општество треба да се запре уште еднаш !!!!!! (Криминалниот известувач, полицискиот информатор и портпаролот на правдата Петар Р де Вис веројатно може да ви испорача автоматски пиштол со придушувач)

    • Averroes напиша:

     Мислам дека станува збор за централизација ... така што големиот брат може "да се чува" во т.н. доверливи податоци за приватноста, со други зборови, големи податоци во рацете на државата.

     Следна "излегуваат во јавноста", hoppa оди lkkr во NL:

     Слики и видео нудистички сајт Samen Naakt на улица по хакер

     Членовите на холандската датирачка Самен Наак, која се фокусира на нудисти, се предупредени за хакер. Покрај тоа, беа украдени и податоците на повеќе од корисниците на 1.800.

     Приватните фотографии и видеа на корисниците исто така може да паднат во рацете на малициозни забави, предупредувачкиот е-мејл Tweakers.

     Колку што е познато, сликата материјал се уште не се појави на интернет. Но, според менаџерот на страницата има шанса членовите да бидат уценувани со закани да стават чувствителни фотографии на интернет.

     Се вели дека податоците се украдени преку AVChat, софтверски пакет кој овозможува видео разговор преку веб-страници. Според менаџерот на Samen Naakt, софтверот е актуелен и веб-страницата е во согласност со "законски наложените безбедносни барања".

     Злоупотребената функција сега е отстранета во AVChat. Прекршувањето на податоците, исто така, е пријавено до холандската Управа за заштита на податоци, како што се бара со закон.
     http://www.nu.nl/internet/4458354/fotos-en-videos-nudistensite-samen-naakt-straat-hack.html

 5. PasOpSmoking спречува перење на перење напиша:

  Зошто GeenStijl не седеше на масата на Jinek? Не сум поканет или нешто слично?
  Можеби утре на масата на Џинк, уредникот Џерард Џолинк и уредникот на ГинеСтијл.
  Може Geer веднаш да се грижи за овој sujet .. Нема зборови, но дела.
  Тоа би било убаво телевизија. Но, за жал, Геер е маж, па не очекувам тој да ги исполни неговите зборови.

 6. PasOpSmoking спречува перење на перење напиша:

  Забележително е дека peex е прикажан во редовните медиуми.
  Никогаш претходно не е прикажано. Тоа е навистина станува посигурно.
  Најпрвин лажните вести за златните дождови на Трамп и сега овој пси-оп.
  Што хаос дека мејнстрим медиумите.
  Холандија е најтесната.

 7. Averroes напиша:

  Од 2 милијарди до здравство до 2 милијарди погрижа за сите нематеријални штети што ги претрпеа откако го видеа тоа валкано видео:

  Човекот од секс видео Патриша Пај негира дека има протекоа слики
  Фото: АНП
  Објавено: 10 Февруари 2017 15: 48 Последно ажурирање: 10 Февруари 2017 16: 21

  Човекот кој е вклучен во сексуалната снимка на Патриша Пај не го пропуштил видеото. Тој експлицитно негира каква било вмешаност, директно или индиректно, со ова незаконско откривање и дистрибуција, според соопштението од неговиот адвокат Бернард Томлоу.

  Адвокатот не сака да каже нешто за неговиот идентитет поради приватноста. Томлоу потврди дека ова е екс од Пај.

  Сексуалниот партнер во видеото вели дека е шокиран и тврди дека видеото е дистрибуирано без негова дозвола. Тој го пријавил ова во полиција. Веројатно декларацијата ќе следи подоцна.

  Пајј неодамна се омажи за Роберт Хинфелаар. Пред тоа имала кратки односи со Ники ван Дам и Морис Дикс, меѓу другите. Помеѓу 1988 и 2009, Патриша била во брак со Адам Кари.
  Декларација

  Денот на 67-годишниот дива во петокот повторно дал декларација. Таа и нејзиниот советник, Јохан Лангелаар, во понеделникот им кажаа дека на различни медиуми им била понудена секс касета. Таа потоа, исто така, отиде во полицијата и пријави, меѓу другото, клевета. Претходно, двајцата, исто така, изјавиле дека таа била уценувана.

  • Averroes напиша:

   Корекција: Да сорри Многу сум зрела за нивото на известувањата

   Човекот кој е вклучен во сексуалната снимка на Патриша Пај не го пропуштил видеото. Тој експлицитно го негира секое мешање, директно или индиректно, со ова незаконско откривање и дистрибуција, според соопштението од неговиот адвокат Бернард Топлул.

Оставете Одговор

Со продолжување да ја користите страницата, вие се согласувате со употребата на колачиња. повеќе информации

Поставките на колачињата на оваа веб-страница се поставени да "дозволат колачиња" за да ви го овозможат најдоброто искуство во пребарувањето. Доколку продолжите да го користите овој веб-сајт без да ги промените поставките за колачиња или кликнете на "Прифати" подолу, се согласувате со овие поставки.

во близина