49 doden bij aanslag op twee moskee’s in Christchurch New Zealand

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 15 maart 2019 20 Comments

bron: rt.com

Volgens de media zijn er 49 doden gevallen bij een aanslag op twee moskee’s in de plaats Christchurch te New Zealand. Ongetwijfeld zal dit aantal nog naar boven bijgesteld worden. Dat hoort allemaal bij de chaos rondom zo’n psychologische operatie om het volk in paniek en angst te brengen. Deze keer zijn het de moslims die aan de beurt zijn met een aanslag. Zo wordt het spanningsveld tussen bevolkingsgroepen nog verder opgeblazen. Wil het niet lukken middels het ophitsen door mediapropaganda, die overal ter wereld probeert het spanningsveld tussen links en rechts op scherp te zetten, dan biedt een dergelijke aanslag zeker uitkomst.

Maar Martin Vrijland, je gaat toch niet beweren dat deze aanslag nep is?” Dat durf ik inderdaad niet met enige stelligheid te zeggen. Het enige dat ik durf te zeggen is dat zo’n aanslag weer bijdraagt aan het op scherp zetten van bevolkingsgroepen tegen elkaar. Linkse en rechtse politieke partijen en groeperingen zullen dit wederom flink uit kunnen buiten. Per definitie vragen dergelijke aanslagen om meer politiestaat maatregelen en omdat het wereldwijd in de media verslagen wordt, zal iedere burger weer blij zijn dat er zoveel ‘anti terreurmaatregelen’ genomen zijn. We kunnen weer tevreden zijn dat onze pc’s i-pad’s en smartphones middels big data afgetapt worden en we kunnen blij zijn met alle camera’s en beveiligingspoortjes die overal zijn geplaatst. We zullen onze politiestaat weer blij en tevreden omhelzen!

Voordat we verder gaan en oordelen. Kijkt u zelf even wat er technisch gezien mogelijk is om het volk te bespelen met media hypes en stel uzelf de vraag: Kunnen we in deze tijd waarin er zo’n breed palet aan technische middelen beschikbaar is nog één enkel beeld van wat we in de media te zien krijgen vertrouwen?

Niets van wat we zien op tv hoeft per definitie waarheid te zijn. Geloven dat wat het nieuws u brengt ‘waarheid’ is, is feitelijk ook niets meer dan ‘een geloof’, gebaseerd op vertrouwen. U vertrouwt erop dat de media u de waarheid laten zien en niet gefabriceerd nieuws tonen. Kijken we echter naar welke rijke miljardairs de mediabedrijven in handen hebben, dan zouden we toch enigszins achterdochtig kunnen worden. Maar wij geloven de dominee in de kerk ook liever wel. Net als de priester die kindertjes misbruikt heeft. We blijven de kerk vertrouwen. Geldt dat zo ook voor de media?

We willen en kunnen er niet aan dat zij ons zouden kunnen bespelen met grote psychologische operaties om het sentiment onder het volk in een gewenste richting te sturen. Polariteit leidt in de natuur altijd tot een stroom in een gewenste richting; zoals een batterij een plus en een min pool heeft, waarmee je een stroompje opwekt. De elitaire toplaag (die de media in haar zak heeft) heeft alle middelen ter beschikking om die polariteit op te wekken. Zij willen “Pegida tegen Antifa”, links tegen rechts, christen tegen moslim, enzovoort. Zo leggen zijn de basis voor chaos en vanuit die chaos scheppen zij steeds weer nieuwe orde, waarbij meer centralisering van de macht altijd het resultaat is. (Lees verder onder het filmpje)

Ja, maar ik zie toch echte interviews met echte mensen die echt verdrietig zijn en ik hoor van familie en vrienden dat ze mensen kennen die bij zo’n aanslag om het leven gekomen zijn“. We kunnen het allemaal niet controleren. Dus het kan waar zijn, maar het kan ook net zo goed nep zijn. Stel dat het een psychologische operatie is om het spanningsveld (de polariteit) onder het volk op scherp te zetten, dan kun je dat doen middels filmtechnieken (AI, kunstmatig intelligente software oplossingen) of simpelweg middels een hitman die een bloedbad aanricht. Het is natuurlijk ook nog altijd mogelijk dat zo’n aanslag wel echt en authentiek is. Ik wijs u er alleen op dat u niet blind meer kunt vertrouwen op wat de media u presenteren. Historisch gezien kunnen we wel stellen dat de media niet echt een zeer schoon track record hebben.

Bovenstaand filmpje laat zien hoe je al decennia via green screen allerlei beelden kunt faken. Met de software van tegenwoordig kun je echter nog vele malen verder gaan. Je kunt bijvoorbeeld niet-bestaande-gezichten volledig uit het niets creëren (zie eerste filmpje hieronder). Vervolgens kun je met die zelfgeschapen gezichten ook nog eens live interviews geven, waarin het lijkt of die persoon echt bestaat. Dat laatste doe je middels facial reenactment software (zie tweede filmpje). Kunt u zich voorstellen hoe je de 3 hier getoonde software oplossingen kunt gebruiken om interviews op straat af te nemen van mensen die niet bestaan? Je creëert een niet bestaand persoon (deep fake), gebruikt green screen om iemand op het plaats delict te plaatsen en via de facial reenactment software plaats je het nieuwe gezicht op een stand-in acteur. Je kunt gezicht en stem naar smaak aanpassen en binnen no-time heb je een deep fake interview met een niet-bestaande-getuige nabij een nep-aanslag op straat. Sterker nog: je kunt feitelijk alles volledig in scene zetten. “Ja, maar er zijn toch getuigen? Er zijn toch mensen die zeggen mensen te kennen? Er is toch allemaal politie- en ambulancepersoneel aanwezig?” Daarvoor heb je zowel de deep fake social media profielen en voor de rest zijn best wel veel bereid een zakcentje bij te verdienen voor een ‘hoger doel’.

Ja, zo’n aanslag kan ook net zo goed echt gebeurd zijn, maar sorry mijn vertrouwen in de dominee, de pedo priester en de media zijn niet erg groot en dus wijs ik u op de mogelijke psychologische operatie achter dergelijke media explosies. Wat u gelooft moet u zelf weten.

(Lees hier het vervolg artikel met de beelden van de shooting)

Bron linkvermeldingen: telegraaf.nl

177 Shares

Tags: , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (20)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Ik zag deze video nog voorbij komen…weet niet wie de bron is, maar just for the record

 2. Martin Vrijland schreef:

  “The blood was splashing on me..” zei de man met het schoonste bloesje en schoonste gezicht ooit

 3. Zonnetje schreef:

  Als ik mij niet vergis, was Christchurch enige jaren geleden ook in het nieuws. Ik weet niet meer waarom. Is er verband? Misschien ben je in de gelegenheid om dit na te gaan.

 4. Riffian schreef:

  Het leidt goed af van wat er gelijktijdig gebeurd en waar concentreert de gecontroleerde media zich op…
  https://www.rt.com/news/453862-idf-hit-100-gaza-targets/

  Ze zijn druk bezig de plannen van Albert Pike uit te voeren..

 5. Zonnetje schreef:

  Ik begrijp dat er meerdere daders als verdachten gearresteerd zijn. Vraag mij af of er een openbaar strafproces zal plaatsvinden waaruit de achtergronden en de motieven zullen blijken. Niet onmogelijk is dat een of meer van de verdachten gerund werden door veiligheidsdiensten of zelf infiltrant waren. Vaak zie je dat zo’n persoon snel wordt vrijgekaten en dat je van die persoon niets meer verneemt.
  Of wij daar ooit achter zullen komen ik geloof het niet als je in Nieuw zeeland net zulke ‘ goede’ advocaten en rechters hebt als in zombiland, Nederland.

 6. ZalmInBlik schreef:

  Valse flag operatie iov SIS?

  “No group ordered my attack, I make the decision myself. Though I did contact the reborn Knights Templar for a blessing in support of the attack, which was given.”
  https://www.legit.ng/1227716-meet-brenton-tarrant-live-streamed-gunned-migrants-new-zealand.html
  https://www.facebook.com/observerplus/posts/1084697055074890
  https://boards.4chan.org/pol/thread/206295018/reposting-206291813

 7. aurora0026 schreef:

  Ik hoor trouwens niets meer over de Boeing 737 Max, hoe zou dat nou toch komen? Het lijkt er wel erg op dat iemand Boeing en zijn aandeelhouders wil beschermen.

 8. guppy schreef:

  Het is tegenwoordig heel makkelijk om hele volkstammen op te hitsen. Vroeger deden ze hetzelfde, nu gaat het veel sneller.

  Op Urk zie je hetzelfde verhaal, Christelijke jongeren die extreem rechts neergezet worden met alle gevolgen van dien. De aanslag in NZ maakt nog meer gevoelens los. Mensen die doorhebben dat we bespeelt worden zetten ze in media in hetzelfde hokje als deze aanslagpleger.

  Niemand die zich afvraagd of je geen moskeën in Australië hebt om moslims neer te schieten, nee Christ-church klinkt beter. Want het is een aanval van christchurch op de moslims. Net als het gemoedelijke Urk zogenaamd Marokanen aanvalt. Hoe krijg je zoveel wapens in je kofferbak in een land waar alle wapens geregistreerd zijn?

  https://nos.nl/artikel/2276108-om-doet-onderzoek-na-verontwaardiging-om-stevige-column-over-urk.html

  Naam van columnist ###Elfie### el- even (extreem low frequency) tromp=trump=trompet zal wel allemaal toevallig zijn.

  Als ik alle reacties lees dan laten de meesten zich leiden door elfjes ###

 9. marcos schreef:

  Hi,

  Waar haalt een 28 jarige het geld vandaan om eerst naar Europa te vliegen en daar diverse landen te bezoeken om zijn mening en haat grond te geven. Vervolgens kan deze meneer een aantal maanden in Dunedin in zijn levensonderhoud voorzien, lid van een schietclub te worden en vervolgens autos huren om zijn daad te doen? Hoe komt zo iemand aan een credit card.

  Wat mij echter het meest becvreemdt is de tijd tussen de twee schietpartijen. Ik heb 11 minuten gehoord en ook 7 minuten. De afstand is zo’n 6 km, maar las je vanuit de eerste moskee in de auto moet en vervolgens de afstand afleggen, automparkeren en de volgende moskee is dan deze tijdsspanne genoeg. Omdat ikzelf hier woon wilde ik vandaag de route eens afleggen. Helaas waren plotseling vele wegen rondom de moskee van de eerste schietpartij afgezet. Niettemin wil ike het in de loop van de week nog eens proberen om te zien of deze 6 km binnen de 7 minuten (op een vrijdagmiddag) afgelegd kan worden.

  • Martin Vrijland schreef:

   Interessant! Hou ons op de hoogte..

  • guppy schreef:

   Wat ook raar is dat hij in dat filmpje met die camera op zijn kop iedereen afschiet en terug gaat om nog een keer te schieten om zeker te zijn dat ze echt dood zijn. In de andere moskee zijn heel veel gewonden waarvan erg veel mensen aan het filmen zijn en op hun telefoon zitten. Het lijkt mij dat je niet naar je telefoon grijpt in zo’n situatie. Je gaat toch je broeders helpen?

 10. mb. schreef:

  Kan te maken hebben met de haast van media om de eerste te zijn met het melden van zaken. Maar indien waargebeurd gaat het om levens van mensen (die familie hebben, etc).

  Dingen die mij opvielen :
  – bronnen van het nieuws (andere media, de PM, etc.Je zou verwachten dat de politie de mededelingen verzorgt mbt wie de slachtoffers zijn ea.
  – aantal slachtoffers in kritische toestand veranderd. Meer doden dan gewonden overigens.
  – foto met schoen
  – ‘De autoriteiten hebben zijn identiteit overigens niet officieel bevestigd, omdat hij zaterdag in de rechtbank moet verschijnen en officieel nog een verdachte is.’
  – ‘De 28-jarige Brenton Tarrant is opgepakt en is aangeklaagd voor moord.(0700 uur zaterdag NZ-tijd)
  – ‘Er zijn ook explosieven aangetroffen die waren vastgemaakt aan één of meerdere voertuigen.’ (?)
  – ‘Premier Jacinda Ardern bevestigde eerder tijdens een persconferentie dat de schutter extremistische motieven had’ (ietwat voorbarig)
  – ‘t moet een enorm bloedbad geweest zijn … wordt niet duidelijk in beeld
  – ‘de premier van Nieuw-Zeeland, Jacinda Adern, reageerde vol afschuw. Zij sprak over de ‘zwartste dag’ en had geen twijfel: dit was een terroristische aanslag.’ (voorbarig voor PM)
  – ‘Volgens een Syrische organisatie is er tenminste 1 Syriër om het leven gekomen.’ (aparte bron)
  – ‘Er zouden ook meerdere kinderen onder de slachtoffers zijn. Volgens de eerste berichten gaat het vooral om Syrische kinderen. ‘ (speculatie, doe je toch niet ?)
  – ‘Zijn kinderen zijn een inzamelingsactie gestart om hun vader in Afghanistan te begraven. ‘ (zo snel al)
  – ‘Volgens een nieuwssite uit Bangladesh en BDNews24.com kwam ook zij tijdens de terroristische aanslag om het leven. ‘ (aparte bron)
  – ‘Volgens de Saoedische nieuwsorganisatie Al Arabiya is Mohsen al Muzaini bezweken aan zijn verwondingen. ‘ (aparte bron)
  – ‘Een andere zoon van Khaled wordt nog vermist.’ (niet in moskee, of nog aantal mensen niet geindentificeerd ?)

  – …

 11. mb. schreef:

  … en natuurlijk niet bezig zijn met al die mensen die sterven aan voorkombare ziekten en honger. Geen nieuws meer …

 12. Iberi schreef:

  Wat ik begrepen heb is dat de dader lid is van de Tempeliers (vrijmetselarij) en zou hebben beweert dat tot de organisatie waar hij toe behoort, nogal veel leden oud Servische (paramilitaire) veteranen zijn. Heb persoonlijk het idee dat de strijd om Kosovo (gezien de recente politieke spanningen) de komende maanden misschien al in alle hevigheid zal oplaaien.

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/kosovo-laat-spanning-met-servie-oplopen-door-uitbreiding-importheffing~bf2c6262f/

  https://nos.nl/artikel/2274812-veel-animo-voor-nieuw-leger-van-kosovo-maar-servie-is-niet-blij.html

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten