Aftreden minister Hennis all smoke and mirrors over Mali missie?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 3 oktober 2017 13 Comments

Het lijkt een beetje de manier te zijn om problemen weg te moffelen in Nederland: ‘ministers opofferen’. Het ziet er een beetje uit als bij een bedrijf dat lekker veel schulden maakt binnen een BV en dan de zaak laat ploffen. Bij een doorstart in een nieuwe BV schud je de schuldeisers van je af en de boedel koop je lekker goedkoop uit faillissement. Zo lost de BV Nederland haar zaakjes ogenschijnlijk ook op. Je maakt fouten en schat van te voren de prijs die je ervoor moet betalen in. Dan laat je de boel klappen en offer je een minister op. Die heeft ogenschijnlijk een beetje pijn en lijkt het boetekleed aan te moeten trekken, maar na het opvangen van de klappen en het functioneren als bliksemafleider volgt natuurlijk een mooie carrière buiten de politiek. Iedereen blij. Op naar de volgende katvanger en acteur die weer een kabinetsperiode mag dienen als ogendichtsmeerder van het volk.

Telkens als het gaat om doden op militaire missies lees je dat het gaat om dodelijke ongevallen tijdens een oefening. Er vallen natuurlijk geen doden in gevechtssituaties. Nee, ben je gek! Wij zijn een land dat alleen doet aan “vredesmissies”, dus onze militairen oefenen hooguit een beetje. Het relletje rondom minister Jeanine Hennis-Plasschaert lijkt dan ook niet echt te gaan om de omgekomen militairen, maar heeft vooral veel weg van een perceptiemanagement truc om het imago van militaire missies clean te houden: “Wij Nederlanders ‘oefenen’ alleen maar en daar gaat wel eens iets mis (oh ja..dus er moet meer geld naar defensie om de zaken op orde te krijgen)“. Zo ziet dat eruit in de media:

Nederlandse missie in Mali

Feiten en cijfers

• Sinds april 2014 tot en met eind 2017 zitten Nederlandse militairen in Mali. Het kabinet wil ook in 2018 blijven.

• In 2014 waren het 450 militairen. Nu zitten er nog 300 militairen.

• Aantal dodelijke Nederlandse slachtoffers: op 17 maart 2015 kwamen twee piloten om toen hun Apache-helikopter neerstortte tijdens een schietoefening. Op 6 juli 2016 sneuvelden twee militairen bij een ongeluk tijdens een mortieroefening.

Zou het misschien zo kunnen zijn dat we gewoon keihard op oorlogspad zijn in Mali en dat we daar simpelweg zitten om de grondstoffen veilig te stellen? Zou het zo kunnen zijn dat we niet alleen maar oefenen, maar dat er gewoon écht gevochten wordt en dat er ook échte doden tijdens échte gevechten vallen en dat deze hele OVV onderzoeksraad rel en het op handen zijnde aftreden van Hennis, vooral bedoeld is om de nabestaanden van de omgekomen militairen te sussen, maar bovendien en vooral om het beeld te schetsen dat het defensieapparaat aan alle kanten rammelt (en dat er dus meer geld naar toe moet). Extra belangrijk is het daarom om het ‘vredelievende’ imago van defensie hoog te houden onder het volk. Wij zijn niet op oologspad! Nee, wij hebben een Ministerie van Defensie en dat beeld moet gehandhaafd blijven. Stel je voor dat het volk zou ontdekken dat we feitelijk een Ministerie van Offensie hebben?

Is het woord ‘defensie’ niet van dezelfde categorie Orwelliaanse ‘newspeak’ als het woord ‘ontdekkingsreiziger’? Columbus was geen ‘ontdekkingsreiziger’, maar een veroveraar en indianen-massamoordenaar. Zijn de Nederlandse militairen defensief bezig of zijn ze gewoon keihard imperialistisch en offensief bezig? Zijn ze op ‘vredesmissie’ of op ‘oorlogspad’? Vallen er alleen doden aan onze zijde door ‘oefeningen’ of vallen er ook doden onder de Malinese bevolking?

U en ik kunnen het niet checken, want we zijn niet in Mali en voor grondig journalistiek onderzoek moet je budget hebben (en een kogelvrij vest en een kevlar helm). We moeten het dus doen met de beelden van de grote persbureaus en de main stream media. Ook moeten we het doen met een rapport van de OVV onderzoeksraad (u weet wel, die raad die ook al eens de Machiavelliprijs won). Ik heb zo mijn twijfels bij de Mali missie en de hele verslaggeving daaromtrent. Het alibi van jihadisten en separatisten kennen we nu zo langzamerhand wel. Zitten we daar niet gewoon voor de grondstoffen? Leest u maar eens (klik hier) hoe rijk Mali wel niet is aan grondstoffen! Zitten we daar niet gewoon om de Chinese invloed af te weren? Ja, het is allemaal onderdeel van het Hegeliaanse wereldwijde spel om uiteindelijk de bevolking en het land klaar te stomen richting de centrale wereldregering, maar voorlopig zijn die Malinese grondstoffen wel erg handig om te hebben.

U mag natuurlijk ook gewoon de mainstream verslaggeving geloven, maar mijn onderbuik zegt: De hele rel rondom minister Jeanine Hennis is all smoke and mirrors om de perceptie van het volk te kneden en de George Orwell ‘newspeak’ te helpen handhaven: Nederland doet aan ‘vredesmissies’; doden vallen alleen tijdens ‘oefeningen’. En natuurlijk zal er ergens weer meer geld naar ‘defensie’ (newspeak voor ‘offensie’) moeten om dit soort ‘ongelukken’ te voorkomen. Het is weer eens tijd om een minister te offeren. Zo was je vuil werk mooi schoon.

Bron linkvermeldingen: trouw.nl, independence.co.uk

55 Shares

Tags: , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (13)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ZandInOgen schreef:

  “…maar bovendien en vooral om het beeld te schetsen dat het defensieapparaat aan alle kanten rammelt (en dat er dus meer geld naar toe moet).”

  Dit is volgens mij precies de insteek van deze hele toneelshow, er moet gewoon meer geld naar offensie om haar vuile (NATO) operaties te bekostigen. Nog los van de 2% procentsnorm die door NATO is gesteld:
  http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/the-2-percent-nato-benchmark-red-herring-19472
  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/09/30/vijf-commandos-doen-aangifte-tegen-defensie-a1575521

  Dus er moet draagvlak gecreëerd worden onder het ‘electoraat’. Maar dit is maar één dimensie van militair strategische oorlogsvoering, ook de grondstoffen spelen hierin een belangrijke rol. En natuurlijk het creëren van de vluchtelingenstromen om de Kalergi doctrine te volbrengen en het Europese vasteland te overspoelen met wanhopige mensen. Dit heeft tot doel de nationale identiteit te verzwakken, grenzen te vervagen en mensenmassa’s onder controle te brengen. Want wat is er makkelijker te beheersen een dociel verzwakt volk of een bevolking die op de hoogte is en tegen centralisatie is?

  Dit is drie dimensionale oorlogsvoering in optima forma, misschien wel vier dimensionaal…
  Hier ligt een masterplan aan ten grondslag:

  • ZandInOgen schreef:

   Oh waar is de goudvoorraad van de ‘gold backed’ Dinar?

  • Martin Vrijland schreef:

   Ik ben blij met je aanvulling aangaande dat Kallergi plan. Die dimensie had ik inderdaad ook nog moeten/kunnen noemen.

   • ZandInOgen schreef:

    Het is onmogelijk om iedere invalshoek van dit soort operaties te doorzien, daarom zijn fora en verschillende zienswijze cruciaal in het belichten en ontrafelen van dit soort complexe centrale planning. Hier is eeuwenlange planning aan voorafgegaan, hier wat links misschien dat je er wat aan hebt:

    https://www.henrymakow.com/2015/06/The-Illuminati-Jewish-Plan-for-European-Genocide%20.html

    http:// balder.org/judea/Coudenhove-Kalergi-Prize-European-Council-Awarded-To-EU-President-Van-Rompuy-November-16-2012.php

    https://www.bundeskanzlerin.de/ContentArchiv/EN/Archiv17/Artikel/_2011/01/2011-01-13-merkel-europapreis_en.html

    • ZandInOgen schreef:

     Europese integratie maw het vervagen van grenzen, culturen en nationaliteiten wordt sterk aangemoedigd:
     ——————————————————————————————————————-

     The first Charlemagne Prize was awarded to Richard von Coudenhove-Kalergi, the founder of the Pan-European Movement, and the founder of the Coudenhove-Kalergi plan.

     The award sponsors assert that the list of Charlemagne Prize winners reflects the history of the European process of unification. They continue that it has been awarded to the founding fathers of the United Europe such as de Gasperi, Schuman, Monnet and Adenauer, and to those who have embodied hope for integration such as Edward Heath, Konstantin Karamanlis, and His Majesty Juan Carlos I.

     The sponsors promote that the Charlemagne Prize is not only an expression of gratitude for lasting services for the unity of Europe, but also an encouragement and an expression of hopes and expectations directed towards the future. They quote Kurt Pfeiffer: “the Charlemagne Prize reaches into the future, and at the same time it embodies an obligation – an obligation of the highest ethical value. It is directed at a voluntary union of the European peoples without constraint,

     1950 Austria Richard von Coudenhove-Kalergi
     1961 Germany Walter Hallstein (Hardcore NAZI)
     1963 United Kingdom Edward Heath (Pedofiel)
     1987 United States Henry Kissinger
     1996 Netherlands Beatrix of the Netherlands
     2004 Vatican City / Poland Pope St. John Paul II (extraordinary prize)
     2008 Germany Angela Merkel
     2016 Vatican City / Argentina Pope Francis

     https://en.wikipedia.org/wiki/Charlemagne_Prize

 2. ZalmInBlik schreef:

  Ondeugdelijk materiaal zal me niets verbazen, de zaak doet me sterk denken aan het dossier van Fred Spijkers die sinds 1984 bezig is de beerputten van defensie en de overheid aan te kaarten.

  http://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/dossiers/dossier-fred-spijkers.108822.lynkx

  Nog los van de doofpot van de ‘vuurwerk’ ramp in Enschede op 13 mei 2000, want wat lag er werkelijk opgeslagen in die depots midden in een woonwijk? Ondeugdelijk materiaal zoals mijnen…?

  • ZalmInBlik schreef:

   “In 2005 schreef onderzoeksjournalist Alexander Nijeboer in de Nieuwe Revu dat twee militaire experts, die kort na de explosie op het rampterrein arriveerden, ontstekingsmechanismen (vermoedelijk van landmijnen) zouden hebben gezien. SP-Kamerlid Krista van Velzen stelde naar aanleiding van de publicatie schriftelijke vragen aan Staatssecretaris van Defensie Cees van der Knaap. Deze antwoordde dat er uit het rapport blijkt dat er geen enkele aanwijzing gevonden is voor de aanwezigheid van militair materiaal of bedreiging van hulpverleners. Er is voor zover bekend ook geen aangifte gedaan wegens bedreiging.”

 3. Wilfred Bakker schreef:

  Kan het zijn dat we Frankrijk helpen , die hebben nog al wat nodig die kerncentrales daar toch?

  http://www.thedawn-news.org/2015/12/07/france-and-the-bloody-war-of-uranium-in-mali/

 4. ZalmInBlik schreef:

  Ach ja de aap komt uit de mouw…me and my monkey toch? 😀

  Onze Führer legt uit:
  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/legerbaas-middendorp-kraakt-bij-vertrek-bezuinigingen-op-defensie

  Maar waar het werkelijk omgaat, ach dat is niet besteed aan het dociel volk..Iets met AFRICOM misschien?

  “Muammar Gaddafi: The ‘mad dog of the Middle East’

  Nelson Mandela’s view was almost identical to Gaddafi’s that there would be no African forces commanded by foreign military officials, and there would be no foreign militaries occupying any part of Africa or operating within Africa.

  Maximilian Forte, author

  African resistance to AFRICOM was spearheaded by Muammar Gaddafi, the Libyan leader.

  President Ronald Reagan had labelled him the “mad dog of the Middle East” and had tried to assassinate him in 1986 by bombing his palace.

  The Libyan leader’s independence and influence flowed from the vast petroleum reserves, the largest in Africa, which he had nationalised when he took power.

  Gaddafi wanted to demonstrate that Africa could develop without depending on the Western banking system or the International Monetary Fund.”

  http://www.aljazeera.com/programmes/specialseries/2016/10/shadow-war-sahara-161009025023817.html
  https:// http://www.rt.com/usa/322948-us-africom-mali-terrorism/

  @ZIO ik moet het je nageven je gaat er doorheen als een warm mes door boter 😉

  • ZalmInBlik schreef:

   En dan die Bertelsmann AG Goebbels propaganda om te kotsen gewoon, jaja de mens staat centraal en vergeet die humanitaire missie niet daar. Ah gadverdamme hoe men zich loopt te prostitueren in Den Haag en hoe er gespeeld wordt met mensenlevens..

   Gutmensch Politik

   “Het demissionaire kabinet wil dat de Nederlandse blauwhelmen volgend jaar hun bijdrage in Mali blijven leveren. Het is de bedoeling dat ze zich volgend jaar vooral richten op het verzamelen en analyseren van inlichtingen voor de VN-missie.

   Het is wel de bedoeling dat er volgend jaar minder militairen naar Mali gaan. Op dit moment zitten er nog 290 Nederlanders in Mali voor de VN-missie Minusma.”
   https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/nieuwe-coalitie-wil-duidelijkheid-over-toekomst-mali-missie

 5. Martin Vrijland schreef:

  Zoals voorspeld:

  • Defensie krijgt jaarlijks 1,5 miljard euro extra voor het aanvullen van tekorten en het moderniseren van de krijgsmacht. Hoe die toekomstige krijgsmacht eruit gaat zien, wordt nog uitgewerkt. Opvallend: geen woord over de duizenden militairen die nog steeds geen cao hebben en kampen met een AOW-gat.

  https://www.volkskrant.nl/binnenland/teruglezen-het-regeerakkoord-ligt-er-lees-hier-wat-er-in-staat-en-hoe-er-op-werd-gereageerd~a4520978/

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten