Amerika verliest aan kracht en macht onder Trump’s handelsoorlog stuiptrekkingen

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 4 maart 2018 18 Comments

Natuurlijk kunnen we het allemaal onder Russische propaganda schuiven, maar Vladimir Poetin kwam deze week toch wel met indrukwekkend wapentuig op de proppen. Daarmee lijkt de machtspositie van de VS en dus de NAVO in 1 klap te zijn ondermijnd als het gaat om het wapenschild dat we rondom Rusland gebouwd hebben. En het ging al niet zo lekker met de NAVO, sinds de inbeslagname van de Incirlik basis in Turkije, waarmee Turkije feitelijk een kernmogendheid werd. Ook het gegeven dat de VS en Turkije in Noord Syrië met elkaar in de clinch liggen, was eigenlijk al de doodsteek voor de NAVO en met de versterkte band tussen Turkije en Rusland, lijkt het wel helemaal alsof het slecht behandelde liefje van Europa openlijk vreemd gaat.

Turkije heeft, op de VS na, het sterkste leger binnen de NAVO alliantie, dus er is hier best sprake van een relevante constatering zou je zeggen, maar zolang de NOS, de Telegraaf, Volkskrant of Trouw er niet over spreken of een kwaliteitsblad als Elsevier het niet noemt, bestaat het niet. We geloven gewoon de mainstream media en Vrijland is een complotdenker. Punt.

De laatste move van Donald Trump met de onverwachte belastingheffing op staal- en aluminiumimport zal de Amerikaanse economie nou niet direct windeieren gaan leggen. Kijkt u maar even wat CNN bijvoorbeeld over de kwestie zei:

Imports make up about a third of the 100 million tons of steel used by American businesses every year, and more than 90% of the 5.5 million tons of aluminum used here. For years, imports have caused trouble, and led to plant closings, for the U.S. steel and aluminum industries.

It’s not clear how much imports will fall if Trump follows through with the tariffs. It’s also not clear whether American steel mills and aluminum smelters can increase production enough to match the overseas supply that would be lost.

Het is vrij logisch dat een dergelijke ingreep een domme zet is. Je kunt wel zeggen dat je daarmee de eigen markt beschermt, maar je moet de productie wel aan kunnen. Trump had bijvoorbeeld beter eerst datgene kunnen doen waarmee hij nu richting de EU dreigt, namelijk import op auto’s gaan heffen. Dan had de Amerikaanse autoinidustrie nog wel goedkoop staal en aluminium in kunnen kopen en werden de staalprijzen in de VS nu niet opgedreven door een onverwachte machtsverschuiving die de Amerikaanse staal- en aluminiumproductie oververhit zal maken met prijsstijgingen (op de Amerikaanse markt) ten gevolg. Dan hadden de Amerikaanse autofabrikanten vrij direct een stijging in de verkoopcijfers kunnen zien en zou de productie stijgen. Wat er nu mogelijk gebeurt is het omgekeerde, namelijk dat Europese autofabrikanten goedkoper staal en aluminium op de internationale markt kunnen kopen (omdat bepaalde landen het aan de VS niet meer kwijt kunnen) en dus hun kostprijs kunnen omlaag brengen. Trump verstevigt als het ware de concurrentiepositie van de Duitse grote namen. Maar ook hier zal waarschijnlijk weer gelden dat u analyses pas gelooft al ze in de mainstream media staan.

Waarom zou Trump zo’n stomme fout maken? Welnu, het gaat allemaal om de bekende spierballentaal die er toe moet leiden dat de Amerikaanse economie moet crashen onder Trump. Dat is een aristocratisch script dat al langer op de plank ligt en hier op de site al van voor zijn verkiezing wordt voorspeld. De VS moet economisch onderuit gaan en aan macht verliezen. Ook de EU zal hier economisch onder leiden, maar vooral de (militaire) grootmacht de VS moet dusdanig verzwakt worden dat er een machtsverschuiving kan plaatsvinden richting het Ottomaanse rijk (lees Turkije). Het gaat er dus niet om of Trump slimme en zinvolle beslissingen neemt; het gaat erom dat hij de indruk van de harde zakenman wekt en moet ogen als die zelfverzekerde leider die geen harde taal schuwt, maar uiteindelijk de man zal zijn die de hegemonie van de VS zal breken. Om diezelfde reden zien we dat de FED (de Amerikaanse centrale bank) de rente aan het verhogen is en stapsgewijs zal blijven verhogen. Op 2 februari stortte de Dow Jones index met het opmerkelijke getal van 666 punten in. Als dat geen teken is dat we hier met het Luciferiaans script te maken hebben weet ik het niet meer. Ook deze week kelderde de beurzen weer flink na de door Trump ingestelde ‘handelsoorlog’. Dat is natuurlijk geen oorlog, dat is uitvoering van een script. Een slecht script, maar niet als je het bekijkt vanuit het daglicht van de geplande machtsverschuiving.

We moeten een derde wereldoorlog krijgen die zal draaien om Jeruzalem met als hoofdrolspelers de islamitische wereld en de zionistische (christelijk/joodse) wereld. Vandaar dat Trump geheel Jeruzalem als hoofdstad van Israël moest erkennen. Ook dat was ogenschijnlijk een tactisch onhandige en botte zet, maar niet als je het plaatst in het script. Daarmee heeft hij zich namelijk alvast de boosheid van de gehele islamitische wereld op de hals gehaald. Ondertussen zien we dat het Ottomaanse rijk (Turkije) zich economisch en militair opricht. Turkije begint een zeer volwassen militaire industrie te krijgen en is internationaal flink aan de weg aan het timmeren op gebied van ontwikkelingshulp en partnerships. Europa en de VS zijn ondertussen Turkije aan het bashen door zaken als de erkenning van de Armeense genocide en (in de ogen van Turkije) steun aan de Gülenistische en Koerdische stromingen en zo worden de pionnen op het schaakbord in stelling gebracht. Het is zo klaar als een klontje voor wie het wil zien. De derde wereldoorlog gaat er komen en Turkije zal daarin het krachtveld zijn dat Duitsland in de jaren 30 van de vorige eeuw was. Deze oorlog moet natuurlijk weer een hoop slachtoffers maken en zal dan uiteindelijk uitdraaien om de roep om de Luciferiaanse nieuwe wereld orde.

Bron linkvermeldingen: money.cnn.com, money.cnn.com, beurs.nl, nu.nl, alt-market.com

 

 

34 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (18)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ZandInOgen schreef:

  Het is één grote show en idd de economische machtsverschuiving is zo goed als volbracht door de agenten van de aristocratie. Wat NATO partners Amerika en Turkije doen is de massa zand in de ogen strooien dmv de welbekende dialectiek, Rusland (Romanov dynastie) speelt gewillig mee en men is aardig op weg naar de climax…

  Zionisme is het politieke instrument (lees lucifer) om het lont in de kruidvat (midden-oosten) te doen ontbranden.
  Amerika corp. (Saxe-Coburg-Gotha)
  Turkije corp. (Idem, Gül connectie)
  Iran (geïnfiltreerd via vrijmetselarij)
  Rusland (Romanov / Saxe-Coburg-Gotha)
  Israël (Rothschild filiaal ism het Vaticaan)

 2. ZandInOgen schreef:

  Ordo Velleris Aurei

  is a Roman Catholic order of chivalry founded in Bruges by the Burgundian duke Philip the Good in 1430, to celebrate his marriage to the Portuguese princess Isabella. It became one of the most prestigious orders in Europe. Today, two branches of the Order exist, namely the Spanish and the Austrian Fleece; the current grand masters are Felipe VI, King of Spain, and Karl von Habsburg, grandson of Emperor Charles I of Austria, respectively. The chaplain of the Austrian branch is Cardinal Graf von Schönborn, Archbishop of Vienna.


  Not for amusement nor for recreation,
  But for the purpose that praise shall be given to God,
  In the very first place,
  And to the good, glory and high renown. ”

  Below a list of the names of the living knights and ladies, in chronologic order and, within parentheses, the year when they were inducted into the Order:

  King Felipe VI of Spain (1981) – As reigning King of Spain, Sovereign of the Order since 2014 after his father abdicated his rights to him.
  King Juan Carlos I of Spain (1941) – Former Sovereign of the Order as King of Spain from 1975 to 2014.
  King Constantine II of Greece (1964)
  The King of Sweden (1983)[13]
  Grand Duke Jean of Luxembourg (1983)[14]
  The Emperor of Japan (1985)[15]
  Princess Beatrix of the Netherlands (1985)[16]
  The Queen of Denmark (1985)[17]
  The Queen of the United Kingdom and the Commonwealth Realms (1989)[18]
  King Albert II of Belgium (1994)[19]
  The King of Norway (1995)[20]
  Tsar Simeon II of Bulgaria, Former Prime Minister of the Republic of Bulgaria, 2001–2005 (2004)[21]
  The Grand Duke of Luxembourg (2007)[22]
  Javier Solana (2010)[23]
  Víctor García de la Concha (2010)[24]
  Nicolas Sarkozy, Former President of the French Republic and Co-Prince of Andorra, 2007–2012 (2011) [25][26]
  Enrique Valentín Iglesias García (2014)[27]
  The Princess of Asturias (2015)[28]

  Knights of the Golden Fleece o.a.

  1985 Emperor Akihito of Japan[12][13] – 1, 185th Knight 1933 – Honoured as Crown Prince of Japan.
  King Hussein of Jordan – 1, 186th Knight 1935 1999
  Princess Beatrix of the Netherlands[14][15] – 1, 187th Knight 1938 – Former Monarch of the Netherlands, Aruba, Curaçao and Sint Maarten until Abdication in 2013.

  2004 Simeon Saxe-Coburg-Gotha[19][20][21] – 1,192nd Knight 1937 – King of Bulgaria (1943–1946) and Prime Minister of Bulgaria (2001–2005)
  2011 Nicolas Sarkozy, President of the French Republic[30] – 1, 199th Knight 1955 – Co-Prince of Andorra
  Abdullah, King of Saudi Arabia[27] – 1, 196th Knight 1924 2015 The Custodian of the Two Holy Mosques
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_knights_of_the_Order_of_the_Golden_Fleece

  In Greek mythology, the Golden Fleece (Greek: χρυσόμαλλον δέρας chrysómallon déras) is the fleece of the gold-haired[a] winged ram, which was held in Colchis.[1] The fleece is a symbol of authority and kingship. It figures in the tale of the hero Jason and his crew of Argonauts, who set out on a quest for the fleece by order of King Pelias, in order to place Jason rightfully on the throne of Iolcus in Thessaly. Through the help of Medea, they acquire the Golden Fleece. The story is of great antiquity and was current in the time of Homer (eighth century BC). It survives in various forms, among which the details vary.

 3. ZandInOgen schreef:

  “..we are as a people inherently and historically opposed to secret societies, to secret oaths and to secret proceedings.”

 4. rmstock2 schreef:

  “Op 2 februari stortte de Dow Jones index met het opmerkelijke getal van 666 punten in.” Wat zat hier achter ? Op 2 februari werd tevens het z.g. Nunes memo gepubliceerd en dat had zijn impact en fallout. What a memo can do … The Memo Fallout on the Markets this Monday February 05, 2018 https://www.youtube.com/watch?v=mKbBcgC814I
  In the video its shown that the Rothschild Family did a fire sale of their large Austrian Hunting Estate for $24 million on Feb 2, 2018. Rumors have it that the hunted might have been human species. Trump is going after human and child trafficking offenders and worse, confiscating assets under the National Emergencies Act (50 U.S.C. 1601 et seq.) in his executive order from December 21. https://www.whitehouse.gov/presidential-actions/executive-order-blocking-property-persons-involved-serious-human-rights-abuse-corruption/ Here’s how Tyler Durden captured the fire sale of stocks ….. :

  Why Is The Market Crashing? Goldman’s Quants Explain
  by Tyler Durden Mon, 02/05/2018 – 15:15 42
  https://www.zerohedge.com/news/2018-02-05/goldman-explains-todays-crash-quants-have-190bn-puke

  Turmoil: Dow Devastated, Bond Yields Flash-Crash, Bitcoin Bloodbaths
  by Tyler Durden Mon, 02/05/2018 – 16:03
  https://www.zerohedge.com/news/2018-02-05/turmoil-dow-devastated-bond-yields-flash-crash-bitcoin-bloodbaths

  Cryptos Are Suddenly Soaring
  by Tyler Durden Mon, 02/05/2018 – 15:57
  https://www.zerohedge.com/news/2018-02-05/cryptos-are-suddenly-soaring

 5. Iberi schreef:

  Rome wilt resideren in Jeruzalem. Jeruzalem tot een internationale stad van in het bijzonder de monotheistische religieen veranderen onder protectie van de V.N. Alle grote wereldleiders (inclusief Erdogan) hebben (west) Jeruzalem erkent als de hoofdstad van Israel. Oost Jeruzalem komt de Palestijnen toe.

  De te behalen doelstellingen van de verborgen krachten achter Rome zal na mijn idee na de grote oorlog (zoals in de Islamitische traditie bekend) behoorlijk falen. Een groot deel van de Arabieren zal worden uitgeroeid in die oorlog. Ik verwacht een scheiding van noord en zuid europa. De noordelingen (het nieuw te vormen Eu-leger en economische unie met Turkije, (centraal) Azie en noord en oost Afrikaanse landen) zullen een sterk machtsblok vormen. Zeker na de grote oorlog zullen diverse landen en continenten een alliantie (vooral een economische machtsblok) aangaan met Israel (wat dan overigens geen democratie meer zal zijn zoals) tegen Rome. Rome zal na die grote oorlog totaal machteloos worden gemaakt. Het zuiden zal uiteindelijk compleet worden bevrijd van haar invloed.

  • Martin Vrijland schreef:

   Weer iets wat je opgepikt hebt op de Shoebat site vermoed ik?
   Nee, je vergist je: Rome is in control van het hele Ordo ab Chao spelletje.
   Ik raad aan om die misleiderssite Shoebat gewoon niet meer te volgen, want je zet jezelf niet alleen op het verkeerde spoor, maar ook de lezers hier.

 6. Martin Vrijland schreef:

  Onderbouw het nu eens goed Vrijland, de logica ontbreekt enzo..nee hoor, mensen zijn gewoon verleerd logisch na te denken.

  https://www.rt.com/business/420960-china-us-trade-war-disaster/

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten