André van Delft een mooi voorbeeld van een Inoffizieller Mitarbeiter?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 10 december 2018 16 Comments

bron: github.com

Het feit dat André van Delft met zijn gele hesje door Micha Kat, ejbron en vele andere websites werd gepromoot was al een red flag, maar ondergetekende had André al langer in het vizier als potentieel Inoffizieller Mitarbeiter. Van Delft begon mij informatie te spuwen ten tijde van de Anne Faber zaak en probeerde vooral valse sporen te zetten. In het veel geprezen filmpje van André in een geel hesje op het Plein in Den Haag (zie onderaan dit artikel), zegt hij natuurlijk alleen maar de juiste dingen (hier na te lezen), dus waarom moet die Martin Vrijland dat nou weer afkraken? Welnu, dat heeft een reden en die reden is dat ik het belangrijk vind dat de lezer gaat doorzien hoe vangnetten werken en hoeveel de staat investeert in Inoffizieller Mitarbeiter.

André heeft duizenden Twitter volgers en dat aantal groeide naar eigen zeggen ineens sterkt toen QAnon hem plugde, zo meldde André mij vol trots per e-mail:

Wellicht heb je al gezien wat er met mij is gebeurd:
Een tweet van mij is vorige week zondag geQ’d. Dat vind je vast niets.
Maar in ieder geval gaf mij dat een vrij groot bereik.
Pakweg een miljoen views voor een uit de losse hand geschoten foto.
Via Twitter, Youtube (bijvoorbeeld SGT Report), en misschien nog meer platforms.

Mensen als André moeten de indruk wekken dat de vrijheid van meningsuiting gewoon nog bestaat en dat je nog steeds alles kunt zeggen in Nederland. De praktijk leert echter dat social media je wegdrukt op alle fronten als je niet tot de club Inoffizieller Mitarbeiter behoort. Facebook laat de berichten voornamelijk nog door aan de groep volgers die ‘goed gekeurd zijn’ voor jouw berichten en er mee aan de slag kunnen gaan. Dat zijn voornamelijk Inoffizieller Mitarbeiter die je artikelen gebruiken om je lezers af te vangen. Zo blijft de illusie bestaan dat je nog vrijuit kunt spreken, maar het is feitelijk niets meer dan een virtueel af-gekaderd plein. Het is vergelijkbaar met het demonstratierecht: Je mag nog wel demonstreren, maar daarvoor moet je een vergunning aanvragen, je moet aangeven hoeveel mensen je verwacht, je exact aan de locatie of route houden en je wordt omringd door politie en camera-wagens. De aanwezigen zijn veelal zelf Inoffizieller Mitarbeiter, zo bracht ik in beeld tijdens een Pegida demonstratie in Den Haag (zie hier). Je vrijheid van meningsuiting is ingekapseld in de fysieke wereld en de virtuele wereld.

Wie zitten er aan de knoppen van de social media kanalen? De kunstmatig intelligente scripts filteren elk geluid uit. Ook Google en YouTube hebben hun scripts draaien en in de zoekresultaten verdwijn je gewoon naar pagina twintig, zodat niemand meer op je kritische artikelen of filmpjes klikt. Je mag nog wel op het virtuele plein staan met je megafoon, maar je hebt geen gehoor. In dat perspectief was André’s actie symbolisch.

Social media laten de gecontroleerde oppositie pionnen wel gewoon door; de onafhankelijke drukken ze weg. Waarom wordt André door veel websites gepromoot en waarom laat Twitter alles wat hij post door? André was al een tijdje actief mijn artikelen aan het delen op Twitter (op Facebook had ik hem al geblokkeerd) en dat alarmeerde mij, want ook in de begintijd van Forum voor Democratie werden mijn social media profielen als lanceerplatform gebruikt. Anita van den Berg, (in der tijd erg actief op mijn Facebook tijdlijn) die naar eigen zeggen 1 van de coaches van het team van Thierry Baudet is, probeerde mij zelfs aan boord van de club te hijsen. Wat de pionnen van de gecontroleerde oppositie op zo’n moment doen is jouw artikelen gebruiken om jouw volgers naar zich toe te trekken. Dit gebeurt meestal door heel actief te reageren op je Facebook posts, zodat hun reacties lezers naar hun eigen pagina lokken. Ook klikken ze op de profielen van je volgers en sturen ze hen een vriendschapsverzoek. Hun reacties op social media worden vaak positief gepusht door likes via reacties van andere Inoffizieller Mitarbeiter (en/of nepprofielen) en zo wordt het lokaas uitgezet en wordt de stroom lezers op de wissel gezet en kan de omleiding beginnen.

Ik was twee dagen eerder met een megafoon op het Plein gaan staan, om een analyse te geven.
Twee luisteraars slechts: de cameraman en ik (voor de echo).
Maar door mijn grotere bereik kreeg de videoregistratie meer dan 10.000 views.
Misschien zelfs 10 keer zo veel.

Rara hoe kan dat? Omdat André zulke extreem bijzondere dingen zegt? Ja, dat is de bedoeling van een vangnet. Je kopieert zoveel mogelijk zaken van websites als deze, omdat je ziet dat er blijkbaar veel mensen in geïnteresseerd zijn. Je kopieert het signaal van de responder van het vliegtuig en gaat onder het originele vliegtuig vliegen, dan pikt luchtverkeersleiding jouw signaal op en vanaf dat moment sta jij op de radar. Zo proberen pionnen van de AIVD het geluid van een veel gevolgde onafhankelijke schrijver te kopiëren en op de radar van jouw volgers te komen. Dan neem je ze mee op een andere route en kun je ze richting de gewenste eindbestemming sturen.

Als we André’s CV bekijken dan blijkt hij te hebben gewerkt bij NATO NCI. Nu ga ik er vanuit dat Inoffizieller Mitarbeiter ook gecreëerde CV’s kunnen hebben, maar de laatste functie voordat André “voor zichzelf begon” is op zijn minst opvallend. Wat is dat dan, NATO NCI? Kijkt u zelf maar even:

Het NATO Communications and Information Agency is een agentschap van de NAVO dat zich bezighoudt met toegepast technisch-wetenschappelijk onderzoek ten behoeve van het bondgenootschap, met name op het gebied van intelligente computersystemen.

Dat zegt natuurlijk niets. Misschien heeft André daar wel hele goede dingen gedaan. Ik heb André gevraagd waar hij nu van leeft. Zijn software bedrijfje loopt niet zo, geeft hij dan schoorvoetend toe. Hij heeft iets gedaan met het schrijven van software dat ‘Hallo wereld‘ op het scherm zet (echt heel belangrijk dus). Daarnaast heeft hij software geschreven voor powerpoint-achtige presentaties, genaamd SlideMight. Dat is zogezegd de core business van zijn eenmansbedrijfje dat bij navraag toch niet zo goed loopt doordat André meer actief is op social media. Dat SlideMight klinkt natuurlijk leuk, maar is Powerpoint van zichzelf al niet handig genoeg om alles te doen wat André heeft gebouwd? Ook heeft André in het verleden (althans zo moet de indruk worden gewekt) software geschreven die gebruik maakt van Algebra (ja, echt waar!) Dat klikt misschien heel interessant als je het zo hoort, maar algebra is niets meer dan het doen van rekensommetjes met variabelen (a+b=c), en dat is feitelijk de basis van de werking van elke computer en alle software. Het is dus een loze kreet.

Maar André heeft nog iets anders heel bijzonders gedaan: “reactive programming”. Onderstaande show is mijns inziens niets meer dan een cover-up story voor André’s “programmeer-deskundigheid”. De presentatie is als u het mij vraagt 50 minuten lange klinkklare nonsens. Mijn vader kocht een van de eerste Commodore home computers toen ik jong was. Als jong jongetje was mijn hobby namelijk programmeren. Ik kreeg zelfs privé les. Eerst in Pascal, later in Turbo Pascal. Tijdens mijn studie heb ik mee gewerkt aan het schrijven van een vluchtsimulator. De grondbeginselen van het programmeren zijn nauwelijks veranderd sinds dien en daarom ik durf ik met stelligheid te zeggen dat onderstaande presentatie van André van Delft slechts en alleen online staat om André’s cover-up verhaal geloofwaardigheid te geven, net als André’s nietszeggende Github profiel. ‘Hello World’ ik ben André van Delft een slimme programmeur die u voortaan gaat voeden met informatie van Martin Vrijland, met als doel zijn responder-signaal te kopiëren om zo uw radar het gekopieerde signaal te doen oppikken.

Omdat ik André per email heb laten weten dat ik hem zou gaan ontmaskeren, begon hij informatie te spuien waaruit zou moeten blijken dat hij toch echt wel oprecht is:

Ik heb geen uitkering; mijn vrouw verdient nu pakweg 2000 euro per maand.
Daar komen we niet van rond. Ik heb nog wel genoeg spaargeld om van te leven.
Maar het is onprettig om dat te zien slinken.
Vandaar dat ik begonnen ben met Zandsculpturen Rijswijk.
Twee weken geleden ingeschreven bij de KvK, zoek maar op.
Door de hektiek van de laatste 10 dagen kom ik daar niet mee verder.

Het wordt tijd dat het grote publiek begint door te krijgen hoe Nederland barst van de Inoffizieller Mitarbeiter, met een uitkering , een cover-up bedrijfje (dat misschien her en der een opdrachtje krijgt van overheidsinstanties of bedrijfjes van andere Inoffizieller Mitarbeiter), kunstenaarssubsidie of gewoon een carrière voordeeltje (voorrang bij sollicitaties bijvoorbeeld). Ze zullen zich altijd blijven indekken en met mooie geloofwaardige praatjes komen, omdat ze nooit en te nimmer toe kunnen (of mogen) geven dat ze Inoffizieller Mitarbeiter zijn. Ze zijn te herkennen aan hun grote mate van activisme (zo was André al in 2015 bij Pegida actief). Ze verdedigen elkaar natuurlijk ook continu op elkaars social media tijdlijnen. Ontmaskeren is daarom vrijwel onmogelijk.

U mag dit alles natuurlijk wegwuiven als onzin en het als paranoïde gedachtes van Martin Vrijland beschouwen, maar dat is dan uw keuze. En de vele reacties die u op blogs en social media hierop zult zien, zullen vooral die van bespottende aard zijn. Dat ligt aan het feit dat velen zich fulltime op social media richten om de stemming te beïnvloeden. Het gaat me te ver om het lijstje namen hier te publiceren, maar het aantal door mij (in de loop der jaren) gesignaleerde namen loopt in de honderden. Ik deel simpelweg mijn ervaringen met u. Doe ermee wat u wilt.

‘Hello world’.

Bron linkvermeldingen: wikipedia.org, linkedin.com, rosettacode.org, slidemight.comgithub.com, ejbron

52 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (16)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  • Martin Vrijland schreef:

   En natuurlijk gaan we reacties zien in de trand van “Martin kan niet tegen concurrentie” of “Martin zoekt aandacht over de rug van een ander”. Mensen die hun collega Inoffizieller Mitarbeiter gaan verdedigen..

   Allemaal leuk en aardig, maar ik denk niet in termen van concurrentie, want het levert geen rooie cent op en heeft alleen maar ellende gegeven. Ik wil gewoon de omvang van de beerput laten zien.

 1. Wilfred Bakker schreef:

  NATO in 4 en een halve minuut.

  https://youtu.be/We4-kbjBNiA

  Uit mijn map NATO, meer van zulke negers !

  • Martin Vrijland schreef:

   Ja, en nu wordt het tijd om te gaan ontdekken dat de armen en vingers van de octopus zich in alle lagen van de maatschappij genesteld hebben en dat velen een beïnvloedende taak hebben in ruil voor wat voordeeltjes. Dat loopt in Nederland allemaal via dat prachtige witte gebouw in Den Haag, waar die organisatie zit die zich profileert als grote beschermer van het volk tegen terrorisme en terugkerende jihadisten (etc.). De club genaamd de AIVD. De dienst die decennia geïnvesteerd heeft in het ronselen, opleiden en activeren van Inoffizieller Mitarbeiter.

 2. Zonnetje schreef:

  Als je bij de Navo NCI gewerkt hebt ben je gewoon opgeleid tot spion. Zo simpel is dat. Je wordt 10 keer gescreend voordat je daar uberhaupt aan de bak komt. Op vallend dat hij wel op het Plein kon komen. Normaal word je door politie tegengehouden of gearresteerd. Tja. Andre heeft uiteraard goede connecties, wat medewerkers werkzaam voor het regime altijd hebben. Dan kom je overal mee weg. Het is allemaal gescript door the usual suspects. Hij is lid van de Club anders kom je er bij de Navo echt niet in. No way.

 3. Zonnetje schreef:

  De Club die ik bedoel is niet de AIVD maar de Club die alle touwtjes in handen heeft als een octopus.De AIVD is een werktuig van die Club/genoten om het bestaande regime in stand te houden. Regime change daar zitten de Club en de Clubleden niet op te wachten.

 4. ZalmInBlik schreef:

  In mijn eerdere commentaar gaf ik al aan dat ik uit zijn betoog kon opmaken dat hij deze site, commentaar incluis afstruint om te gebruiken in zijn Stasi werkzaamheden. Het is overduidelijk dat hij getraind is in coöpteringstechnieken en ja dan komt zo’n NATO NCI wel van pas.

  Definition of co-opt
  2a : to take into a group (such as a faction, movement, or culture) : ABSORB, ASSIMILATE

 5. Waarom wil je dit weten? schreef:

  De artikelen over de Inoffiziele Mitarbeider doen me elke keer denken aan een scene uit de film Man In Black 3 met “Andy Warhol”

  https://youtu.be/DTJDAsnN7rs?t=49

  Met alle informatie die ik nu via je artikelen heb geleerd, sluit bovenstaande scene subliminaal ineens op nog veel meer onderwerpen aan… Soms denk ik dat de blauwe pil gemakkelijker was geweest. Of was het nou de rode? Ik ben het alweer kwijt.

  Wat ik nog niet helemaal begrijp, is waarom er in veel media (films, boeken, radio, bijna alle tv-programma’s) wel veel aanwijzingen worden gegeven naar wat er werkelijk in de wereld aan de gang is.
  Op de websites waar ik eerder veel las, worden daar wel verklaringen voor gegeven (iets met afwenden van karma), maar met de informatie die ik hier lees is dat niet logisch. Ik zou denken dat “men” zo min mogelijk aanwijzingen wil geven om de gevangen zielen zoveel mogelijk in het ongewisse te laten. Wat zit hier achter?

  Excuses voor dit zijsprongetje. Je artikelen zijn nogal veel om te verwerken en mijn gedachten gaan alle kanten op.

 6. Camera 2 schreef:

  En zo rijzen de controlled opposition sites als paddestoelen
  uit de Phoenix-doos

  Zeer geraffineerd weer de boodschap dat de diversiteit vergroot moet worden, culturen zijn basta finito alles op “1 regenboog hoop”, iedereen gelijk, ja mooi gebracht maar de achter liggende agenda is helaas niet wat je direct gezegd wordt.

  https://fenixx.org/2018/12/10/etnisch-profileren-mensen-voelen-zich-vernederd-en-uitgesloten/

  https://www.grantthornton.com/library/articles/advisory/2018/businesses-leading-LGBT-inclusion.aspx

 7. Camera 2 schreef:

  Maarja,
  Andre van Delft test ook even op twitter de mensen die natuurlijk allang gezien hadden dat Fortuyn ook een rare kwestie was

  https://twitter.com/andrevandelft/status/993110375494283264

 8. Martin Vrijland schreef:

  Als je de presentatie van André goed bekijkt beweert hij eigenlijk verkorte code te schrijven waarmee je heel handig andere code verkort (Scala) om daar bijvoorbeeld Twitter berichten mee af te zoeken.

  Dan is hij dus eigenlijk misschien wel de master of de trollen tools om social media af te speuren om vervolgens de stemming te beïnvloeden. Vast handig voor de AIVD.

  Het blijft een wartaal presentatie waaruit opzich wel blijkt dat hij van enige terminologie op de hoogte is, maar zijn nervositeit zegt veel. De reacties uit het niet in beeld komende publiek zijn ook erg wollig en vaag.

 9. Zonnetje schreef:

  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/12/15/waarom-ministeries-boze-burgers-nu-preventief-in-de-gaten-laten-houden-a3060783

  Zit vol met spionnen die werken op ministeries die het gewone volk in de gaten houden. Ze noemen zich social media watchers. Wat is dit een verschrikjelijk land geworden met allemaal slaven die meewerken aan de stille dictatuur met de usual suspects aan het bestuur. Regime change as soon as possible als wij weer mensen willen worden.

  • Martin Vrijland schreef:

   Aha kijk eens aan..de omvangrijke hoeveelheid Inoffizieller Mitarbeitet wolven in schaapskleding zijn gemarginaliseerd tot 1 klein baby wolfje op een ministerie en George Orwell’s newspeak heeft alvast het wolletje geweven: Inoffizieller Mitarbeiter heten voortaan social media watchers.

   Zo wordt het beinvloeden van en spionneren op je medemens tot keurig vakgebied bestempeld.

   Wat zijn het toch een ratten!

 10. PeterB schreef:

  Is er een lijst van trollen? Ook de avatars etc op FB e.d?

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten