Anja Schaap beelden te zien in ‘Opsporing verzocht’ en dus geen PsyOp?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 19 juni 2019 7 Comments

bron: allesoverkaatwijk.nl

Als de beelden van opsporing verzocht van gisteravond kijkt, zou je meteen de conclusie kunnen trekken dat we hier niet opnieuw met een volgende vermissings-PsyOp (psychologische operatie) te maken kunnen hebben. In mijn artikel over de vermissing van Anja Schaap liet ik zien hoe RTL Nieuws de Sherlock Holmes ‘samen zoeken’ app onder de aandacht bracht gerelateerd aan de vermissing en hoe Anja Schaap op haar Facebook pagina zo’n beetje alles over Sherlock Holmes had staan. Zelfs het huisadres dat zij vermeldt op haar Facebook pagina is dat van Sherlock Holmes (221B Bakerstreet).

Veel wees dus in de richting van een PsyOp om deze zoek app onder het volk te pushen. Ook lichtte ik toe waarom men graag wil dat we samen gaan zoeken. Dat heeft er alles mee te maken dat er geen betere spionnen rondlopen dan mensen die het zoeken van de medemens als een leuk Pokémon spelletje gaan zien. Bovendien kan de politie zo legitiem al die telefoons full time aftappen na het accepteren van de rechten over gebruik van camera, microfoon, locatiegegevens, etcetera.

In onderstaande beelden van Opsporing Verzocht zien we Anja Schaap echt duidelijk het café binnen lopen, aan de bar zitten en door Katwijk lopen. “Ze bestaat dus echt en ze heeft echt door Katwijk lopen dolen en dus is de vermissing echt“, zal dan wellicht uw conclusie zijn. Dan wijs ik u er nogmaals op dat het Algemeen Nederlands Persbureau in handen is van een tv-producent: John de Mol. Dat houdt dus in dat het nieuws middels tv-producties (Hollywood technieken) in elkaar gedraaid kan zijn. Met de software van nu, maak je eenvoudig een niet bestaande gezicht. Je kan een heel persoon na maken en een stand-in acteur of actrice de route laten lopen om vervolgens het lichaam en het gezicht van de gecreëerde personage erover heen te leggen.  (Lees verder onder het filmpje, als het filmpje wordt verwijderd, klik hier)

Iedereen die de Anne Faber zaak heeft gevolgd en recent de zaak van Julie van Espen in België in het nieuws gezien heeft, moet wel opgevallen zijn dat er in die twee zaken grote overeenkomsten vertoonden. Als we de media volgen is dit nieuws simpelweg de waarheid. We worden overspoeld met beelden die de echtheid bevestigen en we zien niet alleen familie en vrienden, maar ook zien we echte foto’s en filmpjes van de hoofdpersonen, waardoor het eigenlijk niet anders dan de waarheid kan zijn. Ook in deze Anja Schaap zaak zijn het wederom de beelden die ons overtuigen dat Anja Schaap dus toch wel echt bestaat en dat het dan geen PsyOp meer kan zijn.

In onderstaand artikel probeer ik toe te lichten waarom u zich toch misschien nog eens achter uw oren moet krabben. Eerst even een korte introductie.

Trollenlegers

We hebben wel eens van het fenomeen ‘trollenfabriek’ of ‘trollenlegers’ gehoord, maar die bevinden zich alleen in Rusland (zo vertellen de media ons). Mijn ervaring is echter dat die trollenlegers zich met name in Nederland bevinden. Dat ziet u niet meer zo goed in mijn reacties, omdat ik ze weg filter middels een zelf-ingesteld woordfilter. Laten we zeggen dat wanneer overheden werken met PsyOp (psychologische operatie) scripts en deze succesvolle ‘over de grens’ verkopen (omdat het in eigen land goed scoorde), je een groot trollenleger nodig hebt om de reacties in allerlei fora en online discussies op social media “te bewaken”. Zij kunnen de discussie sturen middels opmerkingen als “ik ken haar”. “ik sprak iemand die haar kent” of “ze zat bij een vriendin van mij op kantoor” en vele andere opmerkingen.

Mensen checken doorgaans niet welk Facebook profiel achter een reactie zit. Dat hoeven niet altijd nep profielen te zijn; dat kunnen ook echte bestaande personen zijn.

U heeft misschien wel eens gehoord van de term Inoffizieller Mitarbeiter. Dat waren onder de Stasi van het Oost Duitse DDR de stille heimelijke werknemers die bijvoorbeeld hun buren in de gaten hielden. Dat waren er toen naar verluidt één op de vijftig. U mag best geloven dat dit fenomeen na de integratie van Oost met West Duitsland van de aardbodem verdwenen is. Ik ben daar nog niet zo zeker van. Ik sluit – gezien mijn ervaring met alle reacties door de jaren heen – niet uit dat Nederland een groot trollenleger paraat heeft om de social media discussies in het voordeel van een eventueel script te sturen.

Regiewerk

Wist u dat John de Mol eigenaar van het ANP is? Weet u hoe John de Mol rijk geworden is? Grotendeels door de verkoop van goedlopende tv shows. U kent ze wel van die shows als Holland’s Got Talent. Die worden dan op die paar miljoen Nederlanders uitgetest en als ze aanslaan, worden ze over de grens als concept verkocht en wordt er flink aan verdiend. Ten tijde van de Zaanse vloggersrel heb ik (dankzij de aangeleverde beelden van een vriend die daar in de buurt woonde) in beeld kunnen brengen hoe Powned keihard bezig was met live regie van een compleet in scene gezette vloggersrel. Duidelijk werd zichtbaar dat er geregisseerd werd. Ook duidelijk was dat bijvoorbeeld een arrestatie wel erg lang duurde, omdat de cameraman nog even naar de juiste positie moest lopen. De heren die voor de camera ruzie maakten stonden kort daarvoor nog jolig lachend selfies met elkaar te nemen. Die Zaanse vloggersrel was compleet in scene gezet en werd live geregisseerd. Die beelden kunt u hier terugzien.

Deepfakes

Veelvuldig heb ik de technieken besproken waarmee deepfake personages gecreëerd kunnen worden. Voor de nieuwe lezers herhaal ik dat graag nog even. Deepfakes worden gemaakt middels GAN software. Dat is kunstmatige intelligente software die, uit het niets, gebaseerd op meerdere AI systemen in een netwerk, personages creëert. AI is Engels voor Artificial Intelligence; wat staat voor kunstmatige intelligentie. Een ander AI netwerk test vervolgens de door het eerste netwerk gecreëerde beelden en wijst ze af of keurt ze goed. Door dit in een cyclus te doen worden de personages met iedere stap realistischer, waardoor je uiteindelijk compleet fictieve personen kunt genereren die op gewone mensen (die je zo maar op straat tegen zou kunnen komen) lijken. Al jarenlang kan de filmindustrie niet bestaande personages creëren, grafische kaart ontwikkelaar NVIDIA heeft ervoor gezorgd dat je dit nu ook op een redelijke game pc kunt (zie hier). Datzelfde bedrijf (NVIDIA) is in staat om virtuele omgevingen te creëren. Kijkt u onderstaande video eens en lees daarna verder.

Nu is er ook software op de markt waarmee je op een gewone pc een live interview van achter een webcam kan geven en zowel het gezicht als de stem van een ander daarover kunt leggen. Dat geschiedt real-time en zonder enige haperingen. Dat ziet u hieronder (lees verder onder het filmpje).

Als je al deze beschikbare middelen bij elkaar optelt kun je dus elk gewenst persoon creëren en daarvan ook een voorgeschiedenis in elkaar flansen en dit alles doen lijken alsof het levensecht is. Hypothetische gezien zou je bijvoorbeeld een video van Anne Faber van enkele jaren geleden, met haar vader in de auto, kunnen produceren en iedereen doen geloven dat dit echt is. Of is dat misschien niet hypothetisch, maar is dat simpelweg wat er in de praktijk gebeurt? Kunt u het controleren? We kunnen er wel op vertrouwen dat overheden en media geen nepnieuws produceren en we kunnen wel geloven dat geheime diensten technieken ontwikkelen om deepfakes op te sporen, maar zijn zij misschien niet gewoon zelf de producenten van dergelijke deepfakes?

John de Mol

Dus als John de Mol, miljardair, grootste tv producent en eigenaar van het ANP (Algemeen Nederlands Persbureau) waarschijnlijk over alle middelen kan beschikken en dus in staat moet worden geacht om deepfakes te genereren, moeten we het dan lacherig wegwuiven als er iemand opstaat die u erop wijst dat de mogelijkheid zou kunnen bestaan dat we gefopt worden? Ik heb het nota bene meerdere malen in beeld gebracht (want ook bij demonstraties liet ik met beeldmateriaal ondersteund zien dat we gefopt werden). Zou het kunnen dat het zelfs zo erg is dat zo’n script, net als een grote tv show, over de grens verkocht wordt, omdat het nu eenmaal succesvol is gebleken te zijn?

Waarom zouden ze?

Ja, maar Vrijland, dan moet er wel een doel zijn om het volk zo grootschalig in de maling te nemen? Wie doet nou zoiets!?” Dan moet u eens opletten welke nieuwe wetten er doorgevoerd worden, kort na zo’n ingrijpende gebeurtenis als de Anne Faber zaak. In meerdere artikelen beschreef ik waarom de Anne Faber zaak (waarin Michael P. de dader zou zijn) zeer waarschijnlijk een PsyOp (psychologische operatie) was. Een operatie om meer wetgeving door te kunnen drukken. Wetgeving die het volk onder normale omstandigheden nooit zomaar zou omarmen. Daarvoor moet er eerst iets ingrijpend voorgevallen zijn.

Problem, Reaction, Solution

Laat ik beginnen nog eens uit te leggen hoe de media dit PsyOp spel kunnen spelen en wat de Problem, Reaction, Solution stelregel is die steeds weer lijkt te worden toegepast.

Wat is dat dan die stelregel Problem, Reaction, Solution? Wat je als overheid dan doet is: Je creëert een maatschappelijk probleem van grote impact (Problem), lokt een heftig emotionele reactie uit onder het volk (Reaction) en kunt zo nieuwe wetten en maatregelen doorvoeren die normaal nooit geaccepteerd zouden worden (Solution). Dat verpak je vervolgens in woorden als “De overheid is tekortgeschoten in de bescherming die de samenleving van haar mag verwachten“, zoals recentelijk uit de mond van de Nederlandse minister Sander Dekker kwam.

Voor het creëren van zo’n probleem kun je dus met de hierboven beschreven technieken werken. Feitelijk komt het erop neer dat u geen enkel interview, toespraak of welk beeld dan ook, nog op waarheid kunt toetsen. Ook dus niet de beelden van beveiligingscamera’s, zoals u die op tv ziet. Of gelooft u niet dat Opsporing Verzocht voor psyop doelstellingen zou kunnen worden gebruikt? “Het is zo’n lieve presentatrice.”

U kunt dus eigenlijk uw ogen niet zomaar meer geloven. Televisie en andere media zijn technisch gezien in staat om niet bestaande personages leven in te blazen. Ook als u denkt dat het met een telefoon opgenomen is en of van een beveiligingscamera komt, kunt u er nog niet zeker van zijn dat het authentiek is. Alles is mogelijk en niets is onmogelijk in de wereld van de media. U moet steeds even opletten welke Solution er kort na zo’n ingrijpende gebeurtenis volgt.

De Anja Schaap zaak lijkt wederom tot grote hoogten te moeten worden opgeblazen. Half Nederland liep niet lang geleden nog met een smartphone in de hand Pokémon figuren in een augmented reality spel te jagen voor punten. Het is de bedoeling dat deze game-ificering van het opsporen van de medemens het volk tot het ideale verradersleger ombouwt. Handig voor al die ontsnapte tieners die aan een streng jeugdzorg regiem willen ontsnappen of handig voor al die potentieel gevaarlijke dissidenten. De Stasi in Oost Duitsland was slechts een kleine jongen bij wat we in Nederland opgebouwd zien worden. Daar was één op de vijftig Inoffizieller Mitarbeiter. Met de game-ificering van het zoeken is straks iedereen een spion.

Bron: rtlnieuws.nl

145 Shares

Tags: , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ZandInOgen schreef:

  Voor degene die enigszins in staat zijn verbanden te zien, kijk alleen al waarmee De Mol bekendheid vergaarde. Twee concepten (sociale experimenten) springen er uit Big Brother en Utopia laten al zien waar men naar toe werkt.. een digitaal geobserveerde gecontroleerde samenleving, waar dissidenten eruit worden gevist en 24 uur ter observatie staan van de staat al dan niet gelabeld als ‘verward persoon’, afgezonderd onder invloed van de opiaten dociel gehouden. Welkom in het madurodam van de nabije toekomst

 2. Camera 2 schreef:

  Beste Katwijkers en Katwijkerinnen, vraag uzelf eens af of bovenstaande analyse wel eens zou kunnen kloppen. Ga op zoek naar Anja maar blijf uzelf ook die analyse boven eens voor u zien, dus kijk ook eens of al die zogenaamde famillie leden bestaan en die vriendinnen en buurman, ga dat ook eens na.

  Tot nog toe hebben jullie niets vernomen van de gezette man die naast Anja zogenaamd in Grandcafe de Blauwen Bock zit(zie filmpje Opsporing verzocht). We hebben de buurman van A Schaap ook maar 1 keer in beeld gezien en we hebben gezien dat die buurman puur gefotoshopped is met deepfake technieken..
  De broers en de zussen van Anja, dat zouden er vijf moeten zijn, hebben jullie ze al gezien.
  Waar zijn al die zogenaamde vriendinnen van Anja?

  Katwijkers zijn zeer goedgelovige mensen maar laten zich niet zomaar in de maling nemen, dus nu ook niet.
  Er staan zoveel vragen naar ons open dat het schreeuwt naar antwoorden. De zaak stinkt naar jereinste gif

  Ook zoiets vreemds: Hieronder het Leidsch Dagblad, Nul reacties????, eindelijk na 3 weken krijgen de Katwijkers weer een flut fotootje van Anja!!!?

  https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20190531_39323846/tas-van-vermiste-katwijkse-bij-melkweg-gevonden-zoektocht-met-speurhonden-en-brandweerduikers

  Beste Katwijkers en Katwijkerinnen lees dit ook nog eens(want we worden waarschijnlijk zwaar in het ootje genomen)

  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/anja-schaap-vermissing-nu-al-bewezen-een-psyop-zie-hier-waarom-video/

 3. Zonnetje schreef:

  Wat Martin schrijft is correct. Helaas kunnen de gewone mensen dat niet zien of beter willen dat niet zien omdat zij zelf ook nep doen. Niets is echt. ‘ vriendschappen’ zijn nep en oppervlakkig. Iedereen doet eraan mee op micro- niveau, Facebook enz Eigelijk moeten ‘ wij’ niets verwachten van de gewone bevolking. Ze hebben het gewoon prima, hebben een goed/redelijk salaris gerelateerd naar hun lage iq en simpele werkzaamheden. De bevolking woont immers in een crediteur-staat wat stabiel moet functioneren tot op zekere hoogte. De rijkdom van de bevolking heeft een directe link met de armoede in debiteuren-staten in de wereld. Vrouwehandel, prostitutie, kinderporno, drugshandel, witwassen, off- shore constructie , belastingverdragen enz Alles kan hier. tja, Madurodam is een van de toplanden van de jongens van het script. Heeft iemand zich ooit afgevraagd waarom andere landen niet ook zo slim zijn om belastingverdragen en voordeeltjes geven aan bedrijven enz zoals Madurodam doet. De reden is dat andere landen dat niet mogen dien van de jongens van het script. Landen zijn niet onafhankelijk en worden gecontroleerd, gedicteerd door de jongens van het script. De bevolking vindt het wel goed zo en speelt het spel mee. Er is gewoon een stilzwijgende overeenkomst tussen de vijandige allochtone’ elite’, de jongens van het script, en de gewone bevolking. Zolang Zij niet te ver gaan vindt de gewone bevolking het prima. De bevolking is erg flexibel in haar ‘ idealen’ en standpunten. Die heeft de gewone bevolking namelijk niet tenzij dat van overheidsweg gedicteerd wordt. Allemaal angstige, stiekeme hypocriete, fakende slaven zonder enige identiteit. Zum kotzen.

  • ZalmInBlik schreef:

   idd een stilZwijgend compromis, waar de kudde onder zware voorwaarden permissie heeft om op gezette tijden te grazen in de wei, onder zware toezicht dat dan weer wel. Mits de afdracht naar rato van de kosten tot ver achter de komma heeft uitgewezen dat de BS[N] productief en rendabel is. Naar gelang de tijd vordert en de productiveit afneemt wordt de BS[N] vakkundig doch effectief op een zijspoor gezet en de levensverwachting mbv het tot het slavendrijver beschikbare instrumentarium sterk naar beneden bijgesteld zodat de kosten niet opwegen tegen de baten. Welkom in Madurodam, waar de dijken verzwaard zijn, de heggen gesnoeid en de tuintjes bijgehouden. Zo op het eerste gezicht oogt het kalm en bedeesd, maar der heerst een verraderlijke onderstroom.

   https://www.nu.nl/binnenland/5926878/lichaam-vermiste-katwijkse-vrouw-33-gevonden-in-zee-boven-waddeneilanden.html

 4. danny schreef:

  Deze mevrouw Schaap in volgens mij niet een computer gesimuleerde personage, maar gewoon een (waarschijnlijk goedbetaalde) actrice.

  Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat een deepfake personage niet zou kunnen bestaan, ik denk alleen dat het makkelijker is om een gestoorde acteur op te trommelen die gek genoeg is om zoiets tegen een royale vergoeding te doen.
  En op de één of andere manier komen de bewegende beelden van dit schaap mij geacteerd over, maar ik kan er naast zitten.

  • Martin Vrijland schreef:

   Maar dan nog is het wel zo veilig om zo’n actrice even een nieuw gezicht te geven (zie laatste minuten in het NVIDIA filmpje om te ontdekken hoe makkelijk dat gaat)

 5. Martin Vrijland schreef:

  Gelukkig kunnen de trollenlegers (moderatpr armies) bimmenkort vervangen wordem door AI, want ze vallen bij bosjes om:

  https://futurism.com/facebook-moderation-facility-dying

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten