Anne Faber een verstandige vrouw van 25 op de fiets vlak voor donker en slecht weer

Filed in ANNE FABER, NIEUWS ANALYSES by on 5 oktober 2017 31 Comments

Welke verstandige vrouw van 25 besluit nu op haar opoefiets een stevig stuk te gaan fietsen, terwijl de avond bijna valt er slecht weer voorspeld is? Had Anne Faber geen appje waarop dat soort meldingen binnen komen? Las zij het nieuws niet? Ze maakte nog een selfie voor haar vriend. Heeft die niet gereageerd met de vraag wat ze van plan was te gaan doen? Waarom horen we niets van Anne’s vriend of ouders, maar is er nu een oom die als spreekbuis fungeert door in de Telegraaf een oproep te doen? Wat deed Anne besluiten om een rondje ANWB-route te gaan fietsen?

Natuurlijk willen we allemaal maar wat graag meegezogen worden in de volgende speurtocht, maar juist dat feit zou ons moeten alarmeren. Steeds als er een landelijke media hype gecreëerd wordt rondom een vermissing, gaat dat gepaard met een hoop toevallige bijkomstige aandacht voor de toepassing van aftaptechnieken en dergelijke. Het volk verliest zich in het mysterie en is geneigd te vergeten de belangrijkste vragen te stellen. Natuurlijk is het de vraag waar Anne is, maar vergeet niet de vragen te stellen die psychologisch inzicht geven in het aangaan van de onlogische fietstocht.

Welke vragen zouden er bijvoorbeeld gesteld kunnen worden door serieuze media?

 1. Stapte Anne wel vaker vrijdagmiddag op de fiets om ANWB fietsroute te gaan nemen door weer en wind en vlak voor het donker?
 2. Hoe was haar relatie met haar vriend?
 3. Waar was haar vriend op dat moment?
 4. Met wie heeft zij voor haar vermissing contact gehad?
 5. Enzovoort

Ook deze vragen wekken trouwens vanzelf de behoefte aan inzicht in informatie uit technische middelen op. Of is dat de bedoeling misschien ook? Vragen als: Wat waren haar social media contacten? Met wie had ze allemaal contact vlak voor de vermissing? Wat werd er besproken? Had ze een stiekeme date? Wie was er mogelijk bij haar volgens de peilhistorie van haar telefoon?

De Anne Faber puzzeltocht is de zoveelste in rij. Eerder hadden we al een keer die van Anass Aouragh, Jeroen Denis en zijn twee zoontjes (Ruben en Julian), Romy en Savannah en waarschijnlijk vergeet ik er nog een paar. Bij groots opgetuigde en door de media gehypte vermissingen was er tot nu toe meestal sprake van een tragisch einde. Duik je er echter goed in, dan lijkt niet uit te sluiten dat er mogelijk sprake is van in scene gezette verhalen ter promotie van de toepassing van technische middelen. Real time Big Data van social media gedrag maakt het mogelijk de reactie van mensen op dergelijke vermissingszaken te meten. Zo kan in kaart worden gebracht wat de reactie onder het volk is en hoe snel of makkelijk het volk een beeld dat door de media neergezet wordt, accepteert als waarheid. Maar bovenal, roepen dergelijke vermissingen om snellere en meer accurate toepassing van technische middelen als het uitpeilen van telefoons.

Wat schetste de verbazing toen de Telegraaf vanmorgen een vermeende oproep van de familie verwoorde. Niet alleen bleek dat de familie het leger in wil zetten, maar ook dat telefoons massaal via de AIVD uitgepeild worden om de zaak op te lossen. Quote:

De familie wil ook dat de politie veel gerichter zoekt naar daders, bijvoorbeeld door het op grote schaal uitpeilen van gsm-verkeer in de omgeving waar Anne het laatst is gezien of op delen van haar fietsroute.

Dit in combinatie met eventuele camerabeelden kan duidelijkheid verschaffen of ze misschien werd gevolgd.

Dit soort grootschalig uitpeilen van mobiele telefoons is technisch mogelijk, zeker met behulp van specialisten van de AIVD. Deze inlichtingendienst heeft specialisten in dienst die tot veel in staat zijn en in dit soort gevallen zeker hulp zouden kunnen bieden.

Natuurlijk had de politie voordat de aftapwet (of ‘sleepwet’) er door was, al de mogelijkheid om bij vermissingszaken een telefoon uit te peilen. Dat moest dan even goedgekeurd worden door de officier van justitie, maar die deed daar heus geen uren over. Ook in het geval van Anne, had dus meteen actie ondernomen kunnen worden. Op de dag van de vermissing (of op zijn minst de volgende ochtend) had, op basis van dat telefoonspoor, direct een helikopter met FLIR camera (een warmte zoekende camera die zelfs als iemand gedood is nog temperatuurverschillen kan zien) de lucht in gemoeten en had een hele ploeg speurhonden op pad kunnen zijn gestuurd. Zo had de exacte route van Anne helemaal nagelopen kunnen worden. Dit is niet direct gebeurd en juist deze nalatigheid is te opmerkelijk voor woorden.

Het lijkt er sterk op dat het volk bespeeld wordt met een vermissingszaak rondom Anne Faber, die de technische mogelijkheden van de ‘sleepwet’ in een positief daglicht moeten plaatsen. De telefoons van iedereen in de buurt van de ANWB fietsroute moeten met terugwerkende kracht uitgepeild worden. Dan kan er uit de Big Data (inclusief afgetapte camerabeelden en geluid van smartphones e.d.) misschien een connectie met Anne gevonden worden; zo is vermoedelijk het standpunt. En zo krijgt de ‘sleepwet’ misschien toch nog een positief imago. “Goed dat er een sleepwet is!

Het feit dat Anne Faber bij theaterproductiebedrijf Het Huis in Utrecht werkt, laten we maar even buiten beschouwing. We gaan er nu eens een keer niet vanuit dat we met een actrice te maken hebben die misschien een nieuwe identiteit krijgt om lekker op Waikiki beach te kunnen gaan chillen na een plastisch chirurgische remake. Dat is weer zo complotterig en ronduit schandalig richting de familie en vrienden enzo. We gaan er vanuit dat we met een serieuze vermissingszaak te maken hebben en met serieus familiedrama. Het is alleen wel een beetje raar dat we vriend en ouders niet horen en raar dat we een oproep voor sleepwet-achtige maatregelen zien.

Hoewel de toezender van de emails uit mijn vorige artikel suggereerde dat het dit keer mogelijk zou gaan om ‘Problem, Reaction, Solution‘ richting meer cameratoezicht in bosrijke- en buitengebieden, kun je je ook afvragen of we niet zoet gehouden worden met de volgende hoax om de toepassing van de ‘sleepwet’ in een positief jasje te steken. Want als bij een zaak zoals die van Romy en Savannah de begrafenissen verdacht (en veel te snel) waren en de verhalen rondom de verdachten rammelen, kunnen we niet uitsluiten dat media en politie in staat zijn om zelfs iemands dood in scene te zetten als dat een hoger doel dient. We kunnen niet uitsluiten dat het volk met list en bedrog bespeeld wordt om wetgeving door te drukken.

Het gaat velen te ver dat we middels hoaxes door zowel media als politie, justitie en politiek in het ootje genomen kunnen worden via grootschalig opgetuigd acteerwerk. Dat is simpelweg onmogelijk, zo is de gedachte, omdat daarvoor heel veel mensen zouden moeten liegen en toneelspelen. En dat mensen daartoe in staat zijn, verwachten we niet, omdat we het zelf niet zouden kunnen. Maar als je miljoenen neuzen in een bepaalde richting wilt krijgen en privacyschending wilt laten omarmen door de massa, moet je zorgen dat ze eerst in de modus komen waarin ze die privacyschending (die ieder weldenkend mens normaal zou afwijzen) omarmen.

Wat heb je daarvoor nodig? Een probleem dat ze zo raakt, waardoor ze geëmotioneerd en in shock roepen om de maatregel die jij al op de plank had liggen. Dat spelletje is de stelregel ‘Problem, Reaction, Solution‘. De enige manier om te realiseren dat mensen het niet erg vinden dat hun telefoon of pc gehackt mag worden en dat alles real time afgetapt mag worden door politie, justitie en AIVD, is door ze bang te maken voor terreur of door ze het gevoel te geven dat er levens mee gered kunnen worden. Zou het kunnen dat u en ik het gevoel nu moeten krijgen dat Anne’s leven gered kan worden door toepassing van de ‘sleepwet’? Zou het kunnen dat we zo hoop houden dat Anne misschien snel teruggevonden kan worden? Zou het kunnen dat we weer met een Machiavelli zaak te maken hebben? Machiavelli? Wie? Hè, nee, bah, complotdenken, dat is iets voor idioten! (Lees hier verder)

Bron linkvermeldingen: telegraaf.nl, telegraaf.nl

2K Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (31)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  “Wat wel bekend is, is dat zij rond kwart over zes via Whatsapp haar vriend liet weten dat ze in Hollandsche Rading is. Ruim een half uur later, 18.50 uur, stuurt ze haar vriend een selfie. Te zien is dat ze in de regen staat. De selfie blijkt gemaakt te zijn in Baarn bij de kruising Hilversumsestraatweg/Amsterdamsestraatweg.”

  (bron: http://blikopnieuws.nl/nieuws/257255/anne-faber-had-voor-haar-vermissing-nog-contact-met-vriend.html)

  Dus als ik die vriend was, had ik onmiddellijk gebeld en gezegd: “Hey, wat ga je doen? Waar ben je naartoe? Je gaat toch niet fietsen met dit slecht weer op komst en zo vlak voor donker? Ik kom naar je toe! Blijf waar je bent!”
  Of zoiets..

 2. vrijdag schreef:

  Inderdaad ze zijn sleepwet-materiaal aan het maken, zodat iedereen het straks geen probleem vindt dat je overal continu wordt afgeluisterd, want dat is toch zo nodig! Frappant dat dit precies gebeurt op het moment dat er meer aandacht voor is (Lubach en de studenten met hun referendum).

 3. Vespucci schreef:

  Helemaal los van dit artikel en van het artikel gisteren hier op de site, was ik ook tot een dergelijk idee gekomen. Ik heb het de laatste dagen intensief gevolgd en er zitten een paar zeer eigenaardige kanten aan dit verhaal. De facebookpagina’s van zowel vriend als Anne zijn ook vreemd, althans voordat hij zijn oproep plaatste. Als het een ongeluk geweest zou zijn, dan was ze allang gevonden door andere fietsers. In mijn optiek had allang het DNA op de jas bekeken kunnen worden en was er nu allang een uitslag geweest.
  Maar het blijft nog steeds waarschijnlijk dat de jas van haar was. Als er in dat gebied een groene parka jas gevonden wordt, dan is hij van haar.
  De telefoon werd uitgeschakeld tussen Den Dolder en Huis ter Heide. Lijkt mij dat ze niet met een lege batterij zat, dus heeft iemand anders de telefoon uitgeschakeld. Vervolgens gaan ze op een heel andere plek zoeken.
  Gisteren plaatste ik bij het vorige bericht dat de Gooi en Eemlander een artikel plaatste dat ze contact hadden gezocht met het AZC dat slechts een paar kilometer uit de buurt ligt, maar de woordvoerder van het COA vertelde doodleuk dat de politie daar nog niet geweest was.
  De afgelopen maanden hebben er diverse berovingen in het gebied plaatsgevonden door buitenlands sprekende mannen. Fietsers werden aangevallen door mannen die uit de bosjes kwamen en die namen hun fiets mee. Er zijn daar in de buurt verschillende incidenten geweest. Natuurlijk ga je dan als politie wel even kijken op het terrein van het AZC of die fiets daar wellicht staat. Dat deden ze niet dus. Terwijl de politiewoordvoerder beweerde dat het wel zo was.

  En waarom voelt het nu alsof het een setup is, vraag ik me af. Gewoon omdat er teveel rare dingen in het hele verhaal zitten. Je gaat niet op een opoefiets zo’n lange tocht maken op vrijdagmiddag laat. Ze zou ook nog naar een trouwerij gaan die avond, las ik ergens. Dat is vreemd toch?

  Het voelt alsof het verhaal in elkaar is gezet en dat een of andere instantie nu aan het testen is hoe het publiek reageert op social media.
  Ik denk dat Anne helemaal niet bestaat en haar vriendje ook niet. Het zijn gecreëerde karakters/avatars.

  Maar laat ik hopen dat ik het helemaal fout heb en ze vandaag of morgen gevonden wordt, al dan niet in leven.

  • Martin Vrijland schreef:

   Ik kan de Facebook pagina van haar vriend Nathan Fidder niet vinden, maar we gaan zien wat er allemaal nog los gaat komen (los van alle trollenreacties op forums).

 4. Camera schreef:

  Kunnen wij als burger nog wel aan hoor wederhoor doen. Mag je als burger nog wel zoeken naar je naasten in omgeving, nee dus want de boel is/was afgezet. waarom is de boel daar afgezet? MOET alles georganiseerd. Waarom mogen sommige mensen wel zoeken en anderen niet, is daar ook een wet voor.

  Hoe weten ze zo zeker dat dat de vindplaats is als er een auto aan te pas gekomen is kan ze al in
  verweggistan zitten etcetra…

  Maar nu gaan volgens de telegraaf de veteranen uit afghanistan georganiseerd zoeken, ze kunnen dan wel over de hele wereld gaan zoeken als er inderdaad een auto gebruikt is. Als nou eens alle speurhonden van nederland ingezet worden, ja dat lijkt toch wel veel logischer.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/495662/veteranen-bieden-hulp-aan-in-zoektocht-naar-anne

 5. Martin Vrijland schreef:

  De server lijkt wat traag te reageren..Dit zegt de provider:

  beste Martin,

  Je server heeft inderdaad wel een verhoogd verkeer maar houd het nog wel. Je loopt op dit moment op 17 requests per seconde en 120 requests tegelijk. Je vraag dan wel extreem veel van een server. Maar hij draait nog wel. Deze kan inderdaad ietwat vertraagd zijn maar hier is hij gewoon zonder problemen te bereiken.
  17 requests/sec – 417.3 kB/second – 24.5 kB/request
  120 requests currently being processed

  • Martin Vrijland schreef:

   Het is weer gelukt om met een aanval de server te doen crashen, waardoor mensen stoppen met deze site te bezoeken het gedeelde artikel niet meer geopend kan worden. Zo halen ze de “flow” uit de website en drukken ze je weg.

   De server draait nu weer, maar het aantal bezoekers is na een piek van 50 duizend weer ingekelderd.

   Er zijn meerdere methodes om de vrijheid van meningsuiting de kop in te drukken. Naast de Facebookcensuur, de trollen die op blogs en fora de stemming anti-MartinVrijland stemmen, etc. is dit 1 uit het wapenarsenaal.

 6. Richi schreef:

  Moeten we eigenlijk de feiten geloven ? En de locaties van de zendmasten ? Het blijkt dat de nauwkeurigheid van de peiling van de locatie in een laag bevolkt gebied zo slecht is als kilometers !
  Er worden nu allerlei suggesties aangenomen van peil locaties die men eigenlijk niet kan garanderen. Wat als men de andere kant op gaat zoeken ? Zijn het “feitjes” om zoveel mogelijk tijd te winnen?
  Het zou mij niet verbazen als blijkt dat het tracé totaal niet klopt met haar werkelijke route.

 7. Openyoureyes schreef:

  Ook ik wil graag mijn mening geven aan deze zeer vreemde zaak.

  Ten eerste vind ik het heel vreemd om rond half vijf een enorme fietstocht te gaan maken, als er slecht en zelfs gevaarlijk weer op komst is. Had ze dit van te voren niet gecheckt? Ze had een rugtas bij, dus ze was waarschijnlijk wel voorbereid. Die fietstocht die ze zou maken, is een enorm stuk, waar je zeker wel een paar uur mee bezig bent. Had ze er ook op gerekend dat ze het hele stuk ook weer terug moest fietsen? Dat ze van fietsen hield is duidelijk, maar ik kan me niet voorstellen dat je dat aan het einde van de middag doet, met slecht weer op komst, zo’n enorm stuk, alleen, en dan ook niet zeggen tegen je vriend waar je heen gaat en wanneer je denkt terug te zijn. Waarom heeft haar vriend niet gevraagd waar ze heen ging, wanneer ze terug zou komen? Waarom liet hij haar dat enorme stuk helemaal alleen fietsen? Normaal zou je zoiets toch afraden ( als het weer nu prachtig was, was het een ander verhaal). Maar rond deze tijd wordt het toch ook steeds sneller donker. Als ze zo’n enorme fietstocht ging maken, had ze kunnen weten dat ze lang in het donker zou moeten fietsen. Zoiets kan ik niet indenken.

  Nog meer vreemde zaken zijn haar Facebook bijvoorbeeld. Gisteren stonden daar nog wat posts op. Hele algemene dingen. Niets wat past bij een vrouw van 25, niets persoonlijks. Alleen maar wat artikelen die gedeeld werden. Volgens mij is ze vrij populair. Maar ze heeft geen enkele vrienden op Facebook. Vandaag keek ik weer en alle gedeelde artikelen waren van haar pagina af. Waarom?

  Iedereen zoekt met man en macht. Al een week, waar zijn haar ouders dan? Waarom spreekt haar oom ? Misschien is hun verdriet te groot?

  Nu probeert haar oom te rechtvaardigen dat het heel normaal is voor haar om lange fietstochten te maken, dat deed ze wel vaker. Dat kan zijn, maar het is toch niet normaal om aan het einde van de middag, in je eentje, een enorm stuk te fietsen, met een tas ( dus ik neem aan dat ze wat bij had) maar dan niet kijkt wat het weer gaat doen, dan in de stromende regen verder fietst, selfies maakt en dan in het donker verder gaat. Hoe had ze verwacht thuis te komen? Weer helemaal terug fietsen? Dat haar vriend niet een keer zegt:” Zou je dat nu wel doen? Zo’n tocht maken? Zou je niet richting huis gaan?” Of :” Zal ik je niet op komen halen”? Kan me echt niet voorstellen dat iemand dat leuk vind, in zulke weersomstandigheden fietsen. Nu doet haar oom net of het de normaalste zaak van de wereld is.

  Dan ineens die massale aandacht, inderdaad net een nationale speurtocht. Heel veel dingen kloppen gewoon niet. Ben benieuwd naar de afloop.

 8. ZandInOgen schreef:

  Ik raad één ieder aan dit militaire PsyOp handboek te lezen, alles wat we nu horen en lezen is erop gericht ons te sturen richting ‘oplossing’ m.a.w. er wordt willens en wetens gespeeld met (massa)emotie om ons via de welbekende dialectiek oplossing(en) aan te reiken. Vooral ‘Phase II’ is helder en laat zien dat we nu tussen fase 2 en 3 zitten van de PsyOp.

  “The seven-phase PSYOP process is a standardized, nonlinear framework by which
  PSYOP are planned and conducted in support of (ISO) a broad range of missions.
  The fundamental goal of the PSYOP process is to direct well-crafted and precise
  PSYOP at the most appropriate foreign target audiences (TAs) to elicit behaviors
  favorable to U.S. national objectives. To assist the PSYOP Soldiers in achieving this
  goal, this manual presents proven TTP, which are incorporated within each phase of
  the process. These TTP are derived from sound and applicable scientific
  methodologies and strategies.

  PHASE I: PLANNING
  In Phase I, Psychological Operations objectives (POs), supporting Psychological Operations objectives
  (SPOs), potential target audiences (PTAs), and initial assessment criteria are determined. A staff planner
  normally conducts this phase as part of the military decision making process (MDMP), and often with
  capability-specific and regional-specific information provided by the Psychological Operations assessment
  team. During this phase, planners formulate the POs for the supported commander’s mission. POs are
  generally determined by the highest-level PSYOP element involved in the operation, and provide the
  framework for the development of the PSYOP plan.

  PHASE II: TARGET AUDIENCE ANALYSIS
  TAA is the process by which the PTAs are refined and analyzed to determine how best to influence their
  behavior. The target audience analysis work sheet (TAAW) is the document that captures this analysis.
  Multiple TAAWs are generated during this phase. TAA is the single most important task in planning wellcrafted
  PSYOP. The PSYOP Soldier must have sufficient knowledge and understanding of TAs to develop
  effective methods to influence behavior favorable to U.S. objectives.

  PHASE III: SERIES DEVELOPMENT
  This phase entails the development of a PSYOP series, which is conceptualized and developed to help
  facilitate a change of behavior in a certain TA. Specifically, a PSYOP series consists of all the PSYOP
  products and actions designed to accomplish one behavioral change by a single TA.

  PHASE IV: PRODUCT DEVELOPMENT AND DESIGN
  Product development and design is the process of incorporating the PSYOP argument specified in a series
  and making the specific products or coordinating planned actions. It is critical that all products and actions
  in the series are completed and reviewed as a package. During this stage, pretesting and posttesting
  methodologies are determined, supporting testing instruments (surveys, questionnaires, criteria, and
  instructions) are developed, and pretesting of prototypes is conducted.

  PHASE V: APPROVAL
  Obtaining approval to execute a series is conducted during this phase. The planners should propose an
  approval process that is tactically responsive down to the lowest possible general officer level. In
  coordination with the information operations (IO) staff, PSYOP planners set up the most streamlined
  approval chain possible that will help ensure that series approval is timely and responsive in meeting the
  needs of the commander.

  PHASE VI: PRODUCTION, DISTRIBUTION, AND DISSEMINATION
  Upon approval of a PSYOP series, several actions begin simultaneously. Production begins while actions
  are planned, coordinated, and rehearsed. Once production is complete, the products are stockpiled for
  future use or distributed to the end users, who then disseminate them to the assigned TAs according to
  preplanned schedules. Posttesting is also conducted at this stage to ensure the series is achieving the
  desired behavioral change.

  PHASE VII: EVALUATION
  PSYOP evaluation begins with the development of the initial assessment criteria during Phase I of the
  PSYOP process (Planning). The PSYOP Soldier analyzes behavioral trends of a TA as a means of
  determining whether a SPO is achieved. Evaluating how and why TA behavior has changed is dependent
  upon continuous, timely intelligence and the perception and expertise of the PSYOP Soldier. The goal of
  this phase of the process, albeit not distinct but ongoing, is to facilitate any adjustments that may be
  necessary to further refine the PSYOP series. This phase determines to what extent SPOs are achieved and
  if the series is effective. Evaluation consists of analyzing impact indicators, spontaneous events, and all
  testing data over time by both quantitative and qualitative methods. PSYOP Soldiers can determine which
  products work best and which products require review and modifications through this assessment process.
  It also enables the PSYOP Soldier to determine if and when changes are required to optimally exploit
  the TA.
  https://info.publicintelligence.net/USArmy-PsyOpsTactics.pdf

  • ZandInOgen schreef:

   Het feit dat de AIVD (en de MIVD) erbij wordt gehaald in de media om te ‘assisteren’ geeft duidelijk aan dat ze reeds bezig zijn met analyses. Huis ter Heide is een bekende basis voor allerlei overheidsdiensten, lekker dichtbij en het maakt coördinatie cq. aansturing met de NP (voorheen KLPD) lekker makkelijk en overzichtelijk.

   • ZandInOgen schreef:

    …En vergeet perceptie management niet via de MSM, social media etc. Deze operaties gaan hand in hand.

    There are nine strategies for perception management.

    1. Preparation – Having clear goals and knowing the ideal position you want people to hold.
    2. Credibility – Make sure all of your information is consistent, often using prejudices or expectations to increase credibility.
    3. Multichannel support – Have multiple arguments and fabricated facts to reinforce your information.
    4. Centralized control – Employing entities such as propaganda ministries or bureaus.
    5. Security – The nature of the deception campaign is known by few.
    6. Flexibility – The deception campaign adapts and changes over time as needs change.
    7. Coordination – The organization or propaganda ministry is organized in a hierarchical pattern in order to maintain consistent and synchronized distribution of information.
    8. Concealment – Contradicting information is destroyed.
    9. Untruthful statements – Fabricate the truth.
    http://www.dtic.mil/dtic/tr/fulltext/u2/a284137.pdf

 9. ZandInOgen schreef:

  De sleepwet

  De vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ook wel sleepwet, geeft een uitbreiding van de middelen die de diensten (AIVD en MIVD) mogen inzetten. De grootste veranderingen zijn:

  – Er mag een zogenaamd “sleepnet” worden ingezet om massaal online communicatie af te luisteren, ook van niet verdachte burgers. Zo mag een hele wijk afgeluisterd worden wanneer er een verdacht persoon in woont.

  – Alle geautomatiseerde apparaten mogen gehackt worden. Denk bijvoorbeeld aan uw telefoon, computer of smart-tv.

  – Er mag een geheime DNA-databank aangelegd worden waar iedereen in terecht kan komen.

  – Verzamelde data mag met buitenlandse inlichtingendiensten gedeeld worden, ook zonder deze eerst geanalyseerd te hebben.
  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34588-A.html

 10. Martin Vrijland schreef:

  Een lezer op Facebook kwam met een interessante constatering aangaande vondst van de fiets van Anne:

  Beste Martin,

  even een gedachte die ik wilde delen. De fiets van Anne Faber is gevonden, staat op foto’s tegen een standbeeld van de godin Ceres. De feestdag van deze godin is 4 oktober, waarbij jaarlijks wordt geofferd om haar te eren. Misschien is het toeval maar ik wilde het je toch even noemen.

  Groet, J

  https://drimble.nl/monument/zeist/49065/ruysdaellaan-blookerpark.html

  http://www.classics.upenn.edu/myth/php/tools/dictionary.php?method=did&regexp=1371&setcard=0&link=0&media=0

  https://books.google.pt/books?id=zGY1Sqjwf8kC&pg=PA286&lpg=PA286&dq=4+october+goddess+ceres&source=bl&ots=gr8k8qe_My&sig=Qo61RnDizVMoG2Kyhk5h2MEbirk&hl=nl&sa=X&ved=0ahUKEwj3s5mcstrWAhXG2RoKHcrwBecQ6AEISTAK#v=onepage&q=4%20october%20goddess%20ceres&f=false

  https://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2017/10/fiets-gevonden-Anne-Faber.png

  • Martin Vrijland schreef:

   En zo worden we aan het puzzelen gezet en meten de op kunstmatige intelligentie (AI) draaiende servers van Facebook, Google en andere Big Data leveranciers (real time) onze reactie. Zo worden we steeds verder het WereldWijdeWeb in gezogen en leert de AI van ons en wordt de social engineering steeds fijnmaziger.

   • Squenzy schreef:

    Hoi Martin,

    Even doorgaand op je AI waar je over schrijft. Vandaag kwam ik op Facebook een game tegen die volgend het AI concept werkt. De game is dusdanig ontwikkelt dat ze je gedachten/handelingspatroon kan lezen. Als een game dit al kan, wil je niet weten hoe ver AI al gevorderd is.

    Zie:
    http://www.helloneighborgame.com

    Groetjes en alvast welterusten!

  • Martin Vrijland schreef:

   Ceres is overigens de dochter van Saturnus, maar dat even terzijde

  • Martin Vrijland schreef:

   Een vriendelijk verzoek aan Thijs Henkel (die de meeste teksten tikt voor het Facebookprofiel van zijn vrouw Nelleke bakker): Als je iets post – zoals nu over de godin Ceres – doe dan niet alsof je dat zelf gevonden hebt en vermeld gewoon de bron.

   Ik heb geen zin in mensen die met shills als Maarten Horst bevriend zijn, die mijn artikelen of teksten gebruiken om goede sier te maken. Ik wens niet aan shills of charlatans gekoppeld te kunnen worden.

   Maarten Horst gaf presentaties bij ondermeer het RIVM, waarin hij verkondigde bewijs te hebben dat zij verarmd en verrijkt uranium in de lucht sprayen. Ik heb dit zogenaamde bewijs op mijn site gepubliceerd en aangetoond dat hij kolder verkocht (en dus een duidelijke shill is).

   Thijs Henkel deelde in het verleden veel van mijn artikelen (via het Facebookprofiel van Nelleke Bakker) om geloofwaardigheid te winnen onder de volgers van zijn vrouw (Nelleke Bakker). Het ogenschijnlijk doel hiervan leek vooral te bestaan uit het ‘mensen geld uit de zak te kloppen om te investeren in de Vietnamese Dong’ (een munteenheid die volgens hem gebruikt gaat worden voor een global reset). Hij baseerde zich hierbij op verhalen over de White Dragon familie e.d.

   Nelleke Bakker werkte bij het RIVM, dus het is opmerkelijk dat Maarten Horst daar in der tijd zijn verzinsels mocht presenteren. Ik vermoed dat Nelleke hem binnen geloodst heeft.

   https://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2017/10/Nelleke-Bakker-Ceres.png

 11. ClairVoyance schreef:

  Nathanael zegt: ”Graag geen spontane zoekacties starten, niet buiten de paden komen iom politie.”
  Voor welk gebied geldt dat? Is er al aangegeven in welke straal rondom godin Ceres waar je niet buiten de paden mag komen?

  https://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2017/10/Oproep-Nathanael-Fidder-Anne-Faber.png

 12. ClairVoyance schreef:

  Anne Faber een verstandige vrouw van 25 op de fiets vlak voor donker,slecht weer en door een bosrijk gebied wat al sinds jaar en dag bekend staat als gevaarlijk vanwege getinte figuren die continue mensen beroven en meisjes lastigvallen. Klinkt niet echt als verstandig maar eerder als thrillseeking.

 13. Martin Vrijland schreef:

  Het is op zich wel enigszins opmerkelijk dat Nathan Fidder verder geen familieleden van Anne Faber in zijn vriendenlijst heeft staan

  https://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2017/10/nathanael-fidder.mp4

 14. Martin Vrijland schreef:

  De oom van Anne en woordvoerder van de familie Henk Faber (“Anne fiets altijd zulke routes”) heeft een PR/Communicatiebureau.

  http://www.fabercommunicatie.nl/

  Opvallend logo.

  Henk is een expert op gebied van communicatie.

 15. ks_6 schreef:

  Hallo Martin,

  Kan het zo zijn dat de media reeds mensen uitkiest voor dit soort praktijken die gevoelens bij het Nederlandse publiek losmaken? Ik bedoel Anne is een nette autochtone dame met een universitaire achtergrond geloof ik, dat maakt veel meer los bij het grote publiek dan wanneer er een oostblokmeisje een paar weken vermist is. Kijk maar naar Anjelie Basco, daar gaf niemand verder ook geen reet om. Er zijn jaarlijks tientallen dossiers van vermiste personen maar nauwelijks vinden er grote zoekacties plaats en 9 van de 10 keer hoor je er niks meer van. Komr dit omdat dit de types zijn waar het Nederlandse publiek geen sympatie mee heeft, zich niet mee kan identificeren dat ze inderdaad kiezen als een vrouw als Anne omdat zei blijkbaar wel emoties losmaakt?

 16. landgenoot schreef:

  Allereerst wil ik melden dat ik het vanaf het begin ook al een vreemd verhaal vind. Wie gaat er met dergelijk weer op dat tijdstip een eind fietsen notabene op een opoefiets? Wanneer het op een racefiets met bijbehorende kleding zou zijn, was het nog een ander verhaal. Ze had mogelijk zijn rugtas mee?? Allemaal vaag ….
  Wel weet ik dat er vanuit een school in Veghel een mailing is rondgestuurd naar ouders van leerlingen dat de directrice vanwege de verdwijning (het is haar schoondochter) tijdelijk niet bereikbaar is.
  Ik hoop al met al dat er snel duidelijkheid komt in dit mistery.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten