Barcelona Ramblas how to spin a hoax: Julian Cadman, de heldhaftige agent, de nep-imam en de ontsnapte terrorist

Filed in NIEUWS ANALYSES, VOORBEELDEN by on 21 augustus 2017 25 Comments

In mijn vorige artikel over de Barcelona Ramblas aanslag en de daaraan gerelateerde mislukte aanslag in Cambrils en de gasexplosie in Alcanar de avond daarvoor, omschreef ik de grote lijnen van het script dat doorgaans bij aanslagen te herkennen is. Daarin noemde ik niet alleen de wonderbaarlijke aanwezigheid van mensen die meerdere voorgaande aanslagen overleefden, maar voorspelde ik ook dat er sprake zou zijn van een heldhaftige agent. Die heldhaftige agent bleek gistermiddag ook ineens te bestaan. De beste man zou overuren hebben gemaakt om zijn gezin te onderhouden en doodde 4 terroristen.

Ook lichtte ik toe hoe u bespeeld wordt op uw emotie via emo-building technieken zoals de onmiddellijk groot opgeschaalde rouw en grootschalig opgetuigde en breed uitgemeten herdenkingen.

Een element dat het daarin goed doet is het lanceren van veel media-aandacht om een omgekomen kind. Wie raakt dat nu niet diep in het hart? Julian Cadman (wiens naam in uw onderbewustzijn de klank-associatie met filmheld Batman geeft), doet de tranen over uw wangen bungelen. En dat lijkt precies de bedoeling te zijn. De foto van Julian duikt dan ook overal en zoveel mogelijk op in de media. Uw kritisch denkvermogen moet uit en u moet diep geschokt zijn door het groot verdriet van vele doden en gewonden, waaronder zelfs een 7 jarig kind.

Daarnaast hebben we inmiddels de mediaverhalen over ideale mysterieuze imam, die niet opviel, nog maar 2 jaar in zijn woonplaats vertoefde en die terreurcontacten had. De ideale setup voor een perfect geregisseerde hoax.

Het verhaal van Julian Cadman moest groots worden gespind. De eerste berichten waren dat hij werd vermist. Hoe kun je iemand vermissen op een terreurlocatie? De slachtoffers van zo’n “aanslag” worden echt wel goed gecoördineerd meegenomen en een ambulance komt heus niet zomaar weg van een “terreurlocatie”, zonder dat duidelijk is wie er meegenomen wordt. Maar het verhaal draaide natuurlijk vooral om het spinnen van de foto en het drama. Iedereen moest zich zorgen gaan maken om Julian en uiteindelijk zou hij dan terecht zijn en ‘het gezicht’ moeten worden van de aanslag in Barcelona.

De foto’s van Julian zijn echter voor mensen die regelmatig met het programma Photoshop werken duidelijk te herkennen als niet authentiek. De gebruikte profielfoto is een foto die door Julian’s opa Tony zou zijn gemaakt voor het Colosseum in Rome. “Jongetjes van zeven malen niet om publiciteit en wereldnieuws, ze willen achter een bal aan rennen of computerspelletjes spelen” plaatste de Telegraaf bij het artikel dat u probeert te stimuleren om betalend lid van de krant te worden. Wat een vreemd bijschrift! Hoe kun je nou om publiciteit malen als je dood bent? “Jongetjes van 7 willen niet de hele wereld over reizen, maar ze willen achter de bal aan rennen of computerspelletjes spelen“, was misschien een meer passende opmerking geweest. Julian vliegt op zijn 7e echter al de halve wereld over. Dat rondvliegen is op zich wel de onbewuste naam-associatie die we bij een held (Batman) hebben, maar wat vooral opmerkelijk is, is dat de foto duidelijk ge-Photoshopt lijkt te zijn. Ik legde de foto voor aan meerdere experts die hetzelfde concludeerden. De foto van Julian lijkt te zijn geplakt in de achtergrond van het Colosseum. Je kunt het duidelijk zien aan het contrast met de achtergrond en de opmerkelijke schaduwlijn op de linkerarm en in de nek, die met de ‘schaduw binnen’ functie lijken te zijn gemaakt, aldus de Photoshop experts.

De mogelijkheid van het in scene zetten van een terreuraanslag wordt meestal weggewuifd als compleet krankzinnig. Vooral als er duidelijke profielen en beelden van slachtoffers getoond worden. Mensen zijn zich er totaal niet van bewust over welke mogelijkheden geheime diensten beschikken om die slachtofferidentiteiten simpelweg digitaal te creëren. Iedereen die de film ‘The curious case of Benjamin Button‘ met Brad Pitt uit 2008 heeft gezien, heeft kunnen zien hoe Brat Pitt, met de techniek die toen allang bestond, getransformeerd kon worden naar een oude man. Het omgekeerde kan ook worden gedaan. In feite kan een willekeurig gezicht digitaal worden gecreëerd. De ‘green screen‘ optie, kan bijvoorbeeld worden gebruikt om op een willekeurige filmset een busjes zigzaggend te laten rijden en die beelden samen te voegen met de Ramblas, om zo de film te leveren die gebruikt kan worden als beeldmateriaal van beveiligingscamera’s. Hollywood en gamebouwers beschikken over de modernste software om alles wat u denkt te zien als overtuigende en échte waarneming, volledig softwarematig te creëren. We leven dus in een tijd dat niets meer is wat het lijkt. De vraag die dan natuurlijk van kracht blijft is: “Waarom zou je dat doen en hoe zit het dan met de nabestaanden?“(Lees verder onder het filmpje)

Waarom je zoiets zou doen, kan worden beantwoord met de stelregel die bij alle terreur die we de afgelopen jaren hebben gezien geldt. Dat is de stelregel ‘Problem, Reaction, Solution‘. Je hebt een groot probleem nodig om een heftige reactie bij het volk uit te lokken die dusdanig shockeert, dat het volk monsterlijke maatregelen zonder enige vorm van weerstand accepteert. Als je zelf dat probleem bouwt middels een filmset-achtige situatie met gecompromitteerde acteurs, dan kun je met de bestaande technieken een heel eind komen. Als mensen daar aan mee willen werken, omdat ze verteld wordt dat er een hoger landsbelang mee gemoeid is, dan geeft een zak geld wellicht het laatste duwtje om het geweten uit te zetten. Tenslotte vallen er bij een in scene gezette aanslag (hoax) geen doden, waardoor de gewetenswroeging beperkt blijft tot oneerbaar acteerwerk. De ‘Solution‘ ligt altijd in meer ‘veiligheidsmaatregelen’. En ook dat is misschien een susser voor het acteursgeweten. Wie wil er nu niet meer veiligheid in Europa? Tenslotte halen we een hoop vluchtelingen binnen en dus lever jij met jou acteerwerk een bijdrage in de veiligheid van Europa. Dat woord ‘veiligheidsmaatregelen’ is natuurlijk George Orwell ‘newspeak’ voor ‘privacyschending’. Terreur leidt via de genoemde stelregel van ‘Problem, Reaction, Solution‘ tot meer en meer politiestaatmaatregelen die steeds meer uit lijken te monden in 24×7 monitoring van alle Europese burgers, waarbij de voordeur geen bescherming meer biedt. De politie mag uw huis binnenvallen en u zonder enige duidelijke aanleiding meenemen. Daar gaat het naar toe en dat alles onder het valse voorwendsel van “terreur”.

Natuurlijk is er nog een ander “positief” side effect van in scene gezette terreur. Je kunt het spanningsveld tussen de autochtone bevolking en de islamitische bevolking van Europa lekker hoog op laten lopen. Je wilt boze moslims die er van balen dat de Europeaan zo blind is voor het bewust zwart maken van hun religie en je wilt opgestookte autochtonen die in iedere moslim een potentiële radicaliserende jihadist zien. Dan schep je wat protestbewegingen als Pegida en Antifa om het vuurtje op te stoken middels goed geregisseerde demonstraties (zoals ik aantoonde bij deze demonstratie in Den Haag). Wat is er dus handiger dan dat je in het script een imam hebt die zorg heeft gedragen voor radicalisering van jongeren. Het profiel dat we bijvoorbeeld lazen in de Belgische krant de Morgen van de imam is dan ook zeer opmerkelijk te noemen:

De imam Abdelbaki Es Satty uit Ripoll zou volgens politiebronnen in de veertig zijn. Zijn buren schilderen hem af als een zeer gereserveerd persoon. Hij was niet geïntegreerd in de moslimgemeenschap in Ripoll, een landelijke stad van 10.000 inwoners, waar iedereen iedereen kent en waar er ongeveer vijfhonderd Maghrebijnen wonen.

Nooit zou hij in zijn preken hebben laten blijken dat zijn interpretatie van de islam salafistisch of radicaal was. In 2012 verliet hij de gevangenis in Castellón.

Abdelbaki is sinds 2015 imam in Ripoll. Daar moet hij in contact zijn gekomen met de jonge verdachten die ondertussen geïdentificeerd zijn door de Mossos: Driss en Oukabirm Moussa, Mohammed Younes Hychami en Abouyaaqoub. Aallaa Said was afkomstig uit de stad Ribes de Freser, op 13 kilometer van Ripoll.

Andere buren vertelden aan El Pais dat de imam voor zijn vertrek had verteld dat hij naar België wilde verhuizen. Dat kwam voor hen niet als een verrassing, aangezien de imam vaak naar België reisde. Al wisten de buren naar eigen zeggen nooit waarom. De gemeenschap van Ripoll dacht dat hij ofwel naar Marokko was teruggekeerd, ofwel naar België was verhuisd.

Volgens onderzoeksbronnen vertrok hij echter naar Alcanar om de aanslagen op La Ramblas in Barcelona en Cambrils voor te bereiden. Van daaruit was de groep van plan om een veel grotere aanslag in Barcelona te plegen. Maar de toevallige explosie in Alcanar van woensdagavond dwong hen de plannen te wijzigen. Onderzoekers vermoeden dat een van de lichamen gevonden in het huis van Alcanar dat van de imam is.

Klinkt dat niet als een erg handig gekozen ‘terroristen-profiel’? Mag je binnen de islam zomaar imam worden als je in de gevangenis hebt gezeten? Het volk gelooft het graag, want het smoelt zo lekker ‘terroristisch’. En er moet natuurlijk een element in het verhaal zitten waaruit je een excuus voor het niet op de radar staan van de terreurbestrijdingsdientsen kunt halen. Dat excuus wordt u gegeven in de zin: “Nooit zou hij in zijn preken hebben laten blijken dat zijn interpretatie van de islam salafistisch of radicaal was.” Toch klinkt het wel lekker als een goed profiel voor iemand die een aanslag wil plegen. De woning van Abdelbaki zou hebben gediend als bommenfabriek, maar iedereen met een beetje gezond verstand zou toch de vraag moeten stellen wat je in vredesnaam met gasflessen wilt doen? Ach, natuurlijk, die moesten de kracht van de explosie versterken! En hij kan het natuurlijk niet navertellen. Of bestond de man überhaupt simpelweg niet?

Het hele verhaal van de aanslag barst van de opmerkelijke zaken. Zo valt altijd op dat er een paspoort gevonden wordt. Ook valt op dat terroristen altijd netjes een busje of vrachtwagen huren. Je wilt natuurlijk maar wat graag sporen (vals of niet) achterlaten. Dat het huren van een busje best lastig kan zijn, heb ik zelf regelmatig ervaren, omdat ik geen credit card heb. Hoe doen die terroristen dat toch? Waarom stelen ze niet gewoon een bus of vrachtwagen? Hebben ze allemaal een IS-creditcard? En hoe wilden ze die gasflessen in dat busje krijgen? Waarom zijn er geen beveiligingscamerabeelden van de aanslag zelf? Waarom werd opgeroepen om geen telefoonbeelden te verspreiden? Natuurlijk gaan we nog meer beelden zien; waarschijnlijk zelfs “beveiligingscamerabeelden” van de aanslag. Wat Hollywood kan, kan de mainstream media ook. (Lees verder onder het filmpje)

Tot slot hebben we natuurlijk de ontsnapte terrorist. De Belgische krant De Morgen meldt:

De Spaanse krant El País heeft nieuwe beelden gepubliceerd waarop de bestuurder van de bestelwagen te zien is na zijn dodelijke raid in het centrum van Barcelona. De dader vluchtte te voet weg door de bekende toeristische markt La Boqueria. De politie gaat er ondertussen van uit dat de bestuurder van de bestelwagen de voortvluchtige 22-jarige Younes Abouyaaquoub is.

Op de beelden, gemaakt door bewakingscamera’s, is de dader te zien die de Boqueria via de Ramblas binnenwandelt net nadat hij tientallen mensen heeft aangereden. Abouyaaquoub, met zonnebril op, wandelt door de markt terwijl rondom hem mensen vertwijfeld en in paniek op de vlucht slaan, niet wetende dat de terrorist tussen hen in loopt. Abouyaaquoub verlaat de Boqueria via de volkswijk Raval en wandelt daarna verder richting de universiteitszone. Mogelijk wandelde hij tot anderhalfuur lang door het centrum van Barcelona. Hij droeg daarbij de kleding waarmee hij de dag ervoor al gefilmd werd.

De politie vermoedt dat Abouyaaquoub aan de universiteit een auto stal en ermee wegvluchtte. Hij zou dan ook de dader zijn van de moord op een 34-jarige man die later dood in zijn auto werd teruggevonden en die het vijftiende dodelijke slachtoffer van de aanslagen zou zijn.

De autoriteiten zijn ondertussen nog steeds op zoek naar de 22-jarige Marokkaan. De politie gaat ervan uit dat hij de enige bestuurder van de bestelwagen was die op de Ramblas voetgangers aanreed, zo bevestigde de Catalaanse minister van Binnenlandse Zaken vanmorgen op de radio. “Vandaag zullen we de bewijzen voorleggen en uitleggen waarom we tot die conclusie zijn gekomen.”

Zoals uitgelegd kunnen overheden en media elke vorm van bewijsmateriaal produceren. Zelfs het DNA van de imam kan worden gevonden in het ontplofte huis. Wie kan het immers controleren? Wie kan immers controleren dat de beveiligingscamera-beelden niet middels de beschikbare software in elkaar gesleuteld zijn. We zullen nog veel meer bewijs gaan zien. Maar de grote onzeker factor bij bewijs dat tegenwoordig geleverd kan worden is het feit dat alle technische middelen het creëren van bewijs mogelijk maken. De vraag is dus of “bewijs” nog wel echt bewijs is. Wat ons rest is het kijken naar de contouren. En die contouren zeggen: “Ergens klopt er hier iets niet”. Je kunt het lezen in de mainstream media als je tussen de regels door leest, zoals in dit artikel in het Parool:

De Ramblas. Gisteren liep ik er niet. En ook mijn geliefden waren allemaal ergens anders. Ik was in ons huis, op 50 meter afstand van de straat. Hoorde ineens geschreeuw.

Er was iets gebeurd en het was erg. In een opwelling ben ik naar buiten gerend, naar de Ramblas. Die was al grotendeels afgezet. Politiewagens, busjes, ambulances reden op en neer. Iedereen werd geweerd. Een nagenoeg lege Ramblas zou op iedere normale dag als een droom voelen. Nu was het een nachtmerrie. Afschuwelijk.

Barcelona is verslagen. Een stad die rouwt. Het is akelig stil op straat, in een metropool die normaal gesproken altijd – dag én nacht – bruist. Donderdagavond niet. Vannacht niet. Geen verkeer, het hele gebied bleef afgesloten. Geen openbaar vervoer. Geen mensenmassa’s.

Alleen agenten, helikopters en wat toeristen die niet goed raad wisten met hun aanwezigheid. Die geschokt waren, want ook zíj hadden daar kunnen lopen. Een Barcelona zoals ik dat nog nooit heb gezien.

Waar doet dat aan denken? Aan een goed geregisseerde real live filmset. Het zou niets verbazen als het gebied kortstondig voor de aanslag afgezet is geweest om de crisisacteurs in positie te stellen en de live setting voor te bereiden. Vervolgens is de filmset mogelijk opengesteld om de scene met het aanstormende busje te realiseren. Daarop volgend zijn de aanwezige crisisacteurs gillend de Ramblas af gerend, waardoor in de aangrenzende straten en stegen een hoop paniek gecreëerd is door gillende en wegrennende acteurs. De snel aanwezige zwaar bewapende agenten hebben het verhaal waarschijnlijk compleet en geloofwaardig gemaakt voor alle mensen in de nabije omgeving. Het busje hoeft feitelijk niemand echt geraakt te hebben (die beelden fabriceer je voor- of achteraf via de greenscreen optie), maar je ziet natuurlijk wel acteurs met gegrimeerde verwondingen op de grond liggen. De beelden van mobiele telefoonopnames kunnen zo de geloofwaardigheid in de media boosten. Aanwezigen in Barcelona in de buurt van de Ramblas kunnen dus getuigen van echte paniek en zijn waarschijnlijk ook echt bang geweest. Alleen die waarneming kan ook het gevolg zijn van een illusionistische real live truc. Dynamo is er goed in, Victor Metz kan het, de Mossad, en andere secret services en hun acteurs en media kunnen het. Niets is meer wat het lijkt!

Aan slechts de contouren kun je aflezen dat ook deze aanslag weer volledig lijkt te draaien om ‘Problem, Reaction, Solution‘. U hoeft dat niet te geloven. U mag ook de media en de verslagen van de slachtoffers en de ontsnapte terrorist geloven. Dat houdt u lekker in angst en zorgt ervoor dat er weer lekker veel politiestaatmaatregelen zonder enige weerstand geïmplementeerd kunnen worden. Gelooft u vooral die rare complottheorieën niet. En er zitten ook heel wat rare en geraffineerde desinfo theorieën tussen, maar denk zelf gewoon na! Gebruik uw intuïtie. Gaat u, als u niets van die “complottheorieën” gelooft, alstublieft niet piepen als al uw rechten afgepakt worden? Piept u ook niet als er een burgeroorlog komt als gevolg van de bewust opgelaaide spanning tussen rechts en links of de autochtone en islamitische bevolking? U mag het gaan doorzien; het hoeft niet. Wuif het weg als iets voor gekkies en aluhoedjes: It’s up to you. Informeer u dan ook vooral niet in de hier getoonde technieken die het mogelijk maken om alles wat echt lijkt te manipuleren en te fabriceren.

Bron linkvermeldingen: nieuwsblad.be, telegraaf.nl, demorgen.be, elsevier.nl, parool.nl

344 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (25)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  • Martin Vrijland schreef:

   Nogmaals..de beveiligingscamera beelden zullen opduiken…denk aan the Greenscreen optie

   • Notis schreef:

    @Martin: perfect en glashelder! (mag wel eens gezegd worden).

    Even ter verdere toelichting. Waarom vallen er geen echte dooien?
    Simpel, dan moeten ze ook “echte”(lees: Aivd/Cia/MI6/Mossad/etc..) acteurs/agenten zien te vinden en zullen er grote schadeclaims worden gedaan (want meestal zijn touristen redelijk middenklasse tot topwelvarend) nog afgezien van de woede van de overige nabestaanden, familie en vrienden.
    Ten derde is de tijd blijkbaar nog niet rijp voor ECHTE aanslagen, want als het moet deinzen de bankiers(lees: Illuminatie t.w. top rijke parasitaire psychopatische machtwillenhebbers) ook daar niet voor terug, zeker als je weet dat ze met de twee wereldoorlogen al meer dan 80 miljoen doden en evenozvele dan wel meer miljoenen gewonden op hun ‘geweten’ hebben. Over dat laatste twijfel ik nog of dit soort ‘mensen’ een geweten kennen.

    De echte aanslagen gaan pas komen als er genoeg MOSILMS en andere makkelijk op te jutten VREEMDELINGEN, Afrikanen en wat al niet in Europa zitten.
    Men is hard bezig! Iedere week zie ik meer en meer hoofddoekjes en zwart mannen op de markt rondstruinen. Het vonkje vd vlam in de pan om de hele zaak te ontsteken is zo gemaakt.
    Laten we hopen dat de mensen dat niet alleen op tijd inzien maar ook tijdig durven te handelen; alleen dan kan de “wal het schip doen keren”!!!

    p.s. Waarom de middenstand zich nog niet roert en zware protestmarsen gaat houden snap ik niet. Zij zijn (aanslagen nep of niet) het eerst getroffen, aangezien de goegemeente, de schapenkudde (klootjesvolk wil nog net niet zeggen) dit toch alles gelooft en op den duur wegblijft uit de toeristencentra, ergo daling van hun omzetten.
    Disclaimer: Denk niet dat ik tegen echte vluchtelinge, moslims of Afrikanen etc ben!

  • Martin Vrijland schreef:

   De film Wag the Dog was maar een marginaal voorbeeld van wat overheden, geheime diensten en media kunnen doen om de massa in de maling te nemen.

   “Maak de leugen groot, herhaal het vaak genoeg en iedereen zal het geloven” (Joseph Goebbels)

 1. ZandInOgen schreef:

  En weer een aanslag voor een verkiezing, in dit geval de Catalaanse. De Zio-alliantie van EU/NAVO wordt hierdoor alleen maar versterkt dmv PRS en de machtsbasis kan verder worden geconsolideerd en uitgebreid dmv zgn. ‘terreurmaatregelen’. En let verder op het gebruik van de meestergetallen van 11,22,33 en 7 (jaar 5777) in de gefabriceerde berichtgevingen.

 2. Camera schreef:

  Het is inderdaad weer zonder enige gêne die foto’s en filmmateriaal Ramblas, daar hoef je echt geen fotoshopspecialist voor te zijn, gewoon expres het publiek overstelpen met nonsense foto’s. We zouden massaal moeten oprukken naar medialand. Ze zijn met opruiïng bezig voor de zoveelste keer en een onzichtbare vijand aan het neerzetten waar we “niets”mee kunnen. (sorry hooligans, niks an te doen)

  Goed gezegd van Zand in ogen:: “de waarheid is het eerste slachtoffer”

  Hier in de krant van Australië een filmpje let op daarin de voorbij komende foto van Julian? op minuut: 0;25 De allerlaatste foto van JulianCadman met z’n knie omhoog, onmogelijke positie en het been is niet echt). Kijk naar het been, de foto is een schilderij met onlogisch licht, zijn been(wat niet zodanig als been te herkennen is) veroorzaakt schaduw waar het niet kan zijn etcetera

  https://au.news.yahoo.com/a/36777747/julian-cadman-sydney-still-missing-in-barcelona/

 3. Martin Vrijland schreef:

  En toen was “de dader” doodgeschoten…en er kwam een olifant met een hele grote snuit; die blies het verhaaltje uit

  http://www.ad.nl/buitenland/vermoedelijke-dader-aanslag-barcelona-doodgeschoten~af5b833b/

 4. Camera schreef:

  Beste

  Cruijff (uitvinder/brenger matchfixing in championsluegue)heeft de voorzet gegeven nu mag het volk het verder doen, lekker doorjuichen, we laten ons niet gek maken hoor en we willen heeelemaal niet weten dat we in de maling genomen worden door de koning van spanje en de mediamaffia, laat ons feesje vieren Basta Finito, ik pas

  http://www.telegraaf.nl/telesport/28979377/__Speciale_shirts_bij_duel_Barca__.html

 5. ClairVoyance schreef:

  Op MV facebook zegt Jan Jong; ”Ursula van Hal deze bedoel ik nou.Genoeg leesvoer op de site.”
  Dan reageert Jaap Steltenpool: ”Jan Jong, Hey Jan, het maakt mij allemaal niet uit hoor, maar google dhr Vrijland zijn naam even.”

  Dan denk ik, jawel Japie, het maakt jou allemaal wel uit.
  Kan het nog onnozeler vraag ik me af. Dat toontje. ‘het maakt mij allemaal niet uit hoor’ tenenkrommend gewoon.

 6. tedsdam schreef:

  Die Cadman was even vermist omdat hij in de cateringwagen zat te vreten en te zuipen.

 7. brain schreef:

  Ik zie ook steeds meer vreemdelingen.
  Zouden die allemaal legaal in Nederland verblijven of past hun aan aanwezigheid bij het Kalergiplan? Is er iemand die kameevragen stelt? In de jaren 50 en 60 kwamen de gastarbeiders maar dezen werden uitgenodigd door de Nederlandse overheid. Werden ook medisch gekeurd ivm ziekten en nu komt iedereen binnen althans ik zie meer en meer donkere mensen. Worden zij gecontroleerd op hun rechtmatig verblijf. De gastarbeiders uit de jaren 50 en 60 uit europa nota bene werden daar wel op gecontroleerd. Het is duidelijk wat er gebeurt is evident een vooropgezet plan.

 8. Camaron schreef:

  “Landen” als Polen, Hongarije en Tsjechie zullen de komende jaren te maken krijgen met sancties van de Eu, zodat via een omweg ook die corporaties en handlangers de bevolking aldaar zullen doen capituleren. Ofschoon in die landen een groot deel van de burgers zich sterk blijft identificeren met hun cultuur is het in lijn der verwachting dat er een Europees/Nato zal worden ingezet tegen groepen militante vrijheidsbewegingen. Ze legeren zich niet voor niks in die landen. Natuurlijk zal Turkije ook een hoop roet in het eten gaan gooien op de balkan zodat de vuur daar weer in de pan slaat. NL zal wel weer een voorbeeld-functie zijn hoe een nieuw gemengde bevolking eruit komt te zien en vooral in grote steden. Ik verwacht in NL het minste weerstand tegen het Kalergiplan, maar wel een opstand tegen de gevestigde orde in Denhaag, al zal die met moeite er komen.

  Ongeveer een jaar geleden deed er al een gerucht de ronde dat Barcelona het decor zou worden van een ‘terroristische’ aanslag. Er zou sprake zijn dat vele kamerleden in Spanje vanwege twitterberichten (de tijd) die ze geplaatst hadden, voorkennis moeten hebben gehad. Er duiken ook beelden op dat het zou gaan om veel ‘bloedende’ poppen op de Ramblas.

  https://www.youtube.com/watch?v=E2o-2nbK04c
  https://www.youtube.com/watch?v=VsbiuiooZTg

 9. Mirella Heimgartner schreef:

  Wat mij verbaasd is dat er een (walgelijke) close up foto van Nouri, speler van Ajax, op internet verschijnt. Een foto die je, als je enig respect hebt voor zijn familie, niet plaatst.

  Maar er nooit close up foto’s geplaatst worden van de terroristen die zijn dood geschoten.

 10. Martin Vrijland schreef:

  Zo’n aanslag is ook wel handig om de afsplitsing van Catalonië te voorkomen.

  Een citaat uit (on)Trouw:

  Madrid en Barcelona liggen al maanden op ramkoers vanwege het aangekondigde Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum. De terreuraanslagen van donderdag leidden plotseling tot verzoening.

  https://www.trouw.nl/home/in-spanje-is-het-alweer-catalonie-tegen-de-rest~ad4e5a89/

  Zo vangt Problem, Reaction, Solution meerdere vliegen in 1 klap.

 11. ClairVoyance schreef:

  Ik kan het niet laten om deze nog eens te plaatsen.

 12. tedsdam schreef:

  Kijk vanaf minuut 7.14 en komt dat jongetje niet bekend voor als op de foto van cadman?
  https://youtu.be/_TTEmf_5lY4

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten